Περί στείρωσης

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ναι δε λεω συμφωνω..... αλλα εκεινη την ωρα που χρειαζεσαι ακριβως αυτον τον καλο επιστημονακαι επαγγελματια (μαζι)....

.... καλο ειναι μια yasmin ενας isavvas και πολλα μελη ενος σαιτ να εχουν ηδη εργαστει απο πριν φτιαχνοντας μια λιστα με καλους επιστημονες επαγγελματιες ανα πολη που μπορεις εσυ ο φουκαρας με το αμοιρο ζωακι στα χερια που δεν ξερεις τι του γινεται να τη συμβουλευτεις κατευθειαν και να πεις "να σ'αυτο το γιατρο θα παω ειναι και κοντα τον εχουν δοκιμασει κι αλλοι οποτε μαλλον ειναι καλυτερος απο οποιον να ναι" η πχ "να σ αυτο το σωματειο θα παω υπαρχει δεν ειμαι μονος μου με το ζωακι μου αρωστο να που υπαρχουν ατομα που μπορουν να με βοηθησουν" ...

Mπορει να μην αλλαζει κατι στην ελλαδα, αλλα για τον κοσμο της γατας αυτο το σαιτ και μονο που υπαρχει και μπηκαμe ολοι μεσα ειναι πολυ σημαντικο και εχουν προελθει ηδη απο εδω υιοθεσιες και συνεργασιες σε επιπεδο σωματειων οποτε μη τρεχεις να απαισιοδοξησεις .. dear

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

yasmin1gr, σε συγχαίρω ειλικρινά για τις ακτιβιστικές σου προθέσεις και δράσεις. Όμως, το σημαντικότερο είναι να θέσουμε κριτήρια για το ποιος είναι καλός κτηνίατρος. Αυτό είναι το δύσκολο. Το εύκολο είναι μετά να φτιάξουμε τη λίστα με τους καλούς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστως να τα θεσουμε θες να συνεργαστεις σ'αυτο?? Ποιος αλλος θελει??

ενω ημουν στο τσακ να παω την τσικι σε αλλον γιατρο,αρχισε(επιτελους)να συνερχεται.φυσικα στην ιδια δεν πηγα για ορο,αφου δε μου φανηκε πολυ πειστικη σε αυτα που μου ειπε.ειναι δυνατον να μου λεει τοσο κατηγορηματικα οτι δε δινουν παυσιπονα γιατι οι γατες δεν πονανε???
μιλησα και με μια κοπελα που στειρωσε τη γατα της στον "αιλουρο"και μου'πε οτι κι εκει η τομη γινεται στο πλαι,αλλα η δικια της δεν ποναγε.οποτε μαλλον δε φταιει το σημειο που επιλεγει ο γιατρος για την τομη,αλλα η ολη τεχνικη.
βεβαια το οτι δε μου εδωσε καν αντισηπτικο ακομα με απασχολει,αλλα τι να κανω τωρα...:(

δυστυχως κριτηρια κοινης αποδοχης ειναι δυσκολο να βρεθουν.ειναι πολυ υποκειμενικο το ποιος ειναι η οχι καλος κτηνιατρος.και τη συγκεκριμενη μου τη συστησαν σαν μια απο τις καλυτερες της Ελλαδας.για καποιον μπορει το να συνελθει η γαατ του σε 3-4 μερες να ειναι αρκετο,για μενα ομως δεν ηταν το να τη βλεπω επι 3 μερες να υποφερει ετσι.

Αρχική Δημοσίευση από Mariel:
ειναι δυνατον να μου λεει τοσο κατηγορηματικα οτι δε δινουν παυσιπονα γιατι οι γατες δεν πονανε???

Αν πράγματι είπε κάτι τέτοιο, είναι επικίνδυνη.

Πάντως, γενικά φαίνεται πως η τομή στο πλάι πονάει περισσότερο στις γάτες.

Τελικα με αυτα που διαβαζω νιωθω τυχερη οσον αφορα την επιλογη κτηνιατρων. Ποτε δεν ειδα να πονανε οι γατες και οι γατοι μετα τη στειρωση. Μονο ζαλισμενα ηταν λογω της ναρκωσης.
Παντως Mariel αυτο που σου ειπε για το κολαρο για να μη γλυφεται πρωτη φορα το ακουω.

Η ωοθηκυστερεκτομή στο σκύλο και τη γάτα μπορεί να γίνει και από το πλάι. Οι δύο τεχνικές έχουν διαφορές, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Στις περισσότερες χώρες, όπως και στην Ελλάδα, η τεχνική που έχει επικρατήσει είναι η τομή στη μέση γραμμή. Υπάρχουν υποστηρικτές και των δύο τεχνικών. Αν ο κτηνίατρός σας ξέρει την τεχνική από το πλάι, δεν υπάρχει πρόβλημα για τη γάτα.
Αυτα ειχε γραψει εδω ο Isavvas https://www.mypetz.gr/posts/5255178/
για την τομη στο πλάι.

Mariel

Ελπίζω να συνέλθει γρήγορα το μωρό σου. Για τους Έλληνες κτηνιάτρους και τις στειρώσεις δεν γνωρίζω γιατί η Σβούρα έκανε την στείρωση στην Αμερική. Η τομή ήταν στο κέντρο, όχι στο πλάι και συνήλθε την επόμενη μέρα. Παυσίπονα της έδωσαν αλλά πάλι έδειχνε να την τραβάνε τα ράμματα...βέβαια ήταν και αγριόγατο. Λίγες ώρες μετά την επέμβαση και ήθελε να πηδήξει πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

τα ράμματα ήταν αυτά που αφαιρούνται μόνα τους και μου είπε ο κτηνίατρος πως δεν χρειάζεται να βάλει η γάτα κολάρο. Μόνο αν την παρατηρήσω και δω ότι γλύφει με επιμονή την περιοχή.

Καλή τύχη με όλα
και να μην αισθάνεσαι τύψεις για την απόφασή σου.
Έκανες το καλύτερο.

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Ποτε δεν ειδα να πονανε οι γατες και οι γατοι μετα τη στειρωση. Μονο ζαλισμενα ηταν λογω της ναρκωσης.

Αυτό δείχνει ότι πονούσαν.

Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:
Λίγες ώρες μετά την επέμβαση και ήθελε να πηδήξει πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Αυτό δείχνει ότι ΔΕΝ πονούσε.

Η σαρδελα περασε την πρωτη μερα κουλουριασμενη στο σπιτακι της. Σηκωνοταν κανονικα για τουαλετα, αλλα δεν ειχε ορεξη για βολτες. Οταν την εφερα σπιτι και βγηκε απο το κουτι μεταφορας εδειχνε να ποναει σε καθε βημα, αλλα μολις εκατσε στο σπιτακι της σταματησε. Η τομη της ηταν απο κατω, και τα ραμματα δεν ηταν χωριστα, αλλα ενωμενα. Δεν ξερω εαν ειναι σωστο να γινονται ετσι τα ραμματα.
Ρωτησα τον κτηνιατρο και μου ειπε οτι εχει γινει ολικη αφαιρεση της μητρας. Μηπως η κτηνιατρος σου Mariel, απλα διεκοψε την επικοινωνια μεταξυ ωοθηκων και μητρας?

Ιsavva ποσο διαρκει η ναρκωση? Δηλαδη οταν "ξυπνησει" το ζωο μετά την εγχειρηση δεν παραπατάει?

Η διάρκεια της ανάνηψης εξαρτάται από τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν. Κανονικά η γάτα (και όλα τα ζώα) πρέπει να συνέρχονται πλήρως μέσα σε λίγες ώρες (το αργότερο μέχρι την επόμενη ημέρα το πρωί, δηλαδή 24 περίπου ώρες μετά το χειρουργείο). Αλλιώς υπάρχει πρόβλημα. Είτε πονάνε, είτε έχουν χρησιμοποιηθεί φάρμακα ή δόσεις με πολύ βραδεία ανάνηψη.

Η διάρκεια της ανάνηψης εξαρτάται από τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν. Κανονικά η γάτα (και όλα τα ζώα) πρέπει να συνέρχονται πλήρως μέσα σε λίγες ώρες (το αργότερο μέχρι την επόμενη ημέρα το πρωί, δηλαδή 24 περίπου ώρες μετά το χειρουργείο). Αλλιώς υπάρχει πρόβλημα. Είτε πονάνε, είτε έχουν χρησιμοποιηθεί φάρμακα ή δόσεις με πολύ βραδεία ανάνηψη.
οκ. Αυτο ενοουσα κι εγω, μαλλον φταιει η διατυπωση μου. Δηλ. οταν τα παιρναμε πισω λιγο μετα το χειρουργειο ειχαν ακομη τις παρενεργειες της ναρκωσης. Παρα το "ζαβλακωμα" ηθελαν να ανεβουν ομως στην αγκαλια μας και στο κρεβατι.

Το θέμα της επιλογής γιατρού οποιασδήποτε ειδικότητας σηκώνει πολύ κουβέντα, μιας και τα κριτήρια του καθενός είναι διαφορετικά. Είναι προτιμότερη μια λίστα επικίνδυνων γιατρών, στη προκειμένη περίπτωση κτηνιάτρων, παρά μια λίστα "καλών" γιατρών. Η άποψη του καθενός για το γιατρό του έχει κατά μεγάλο ποσοσστό να κάνει με το καθαρά υποκειμενικό κριτήριο που λέει εγώ με αυτόν νοιώθω ασφαλής. Και κακά τα ψέματα, ένας γιατρός εκτός παθολογικών περιπτώσεων ελάχιστες φορές και σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να είναι επικίνδυνος. Άρα δε ψάχνουμε καλύτερα τις παθολογικές, γιατί η αντίστροφη λογική μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.
Π.χ. Η πρακτική του γιατρού της Paris βρήκε όλους αντίθετους, εννοώ στείρωση στο σπίτι. Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα για αυτήν αφού μέχρι τώρα δεν είχε κανένα πρόβλημα. Άρα εαν προτείνει το δικό της κτηνίατρο θα τον δεχθούμε ή θα τον απορρίψουμε ή ακόμα χειρότερα θα τον κατατάξουμε στους επικίνδυνους;
Πιστεύω ότι κανένας μας ακόμα περισσότερο ο Ιωάννης δε μπορεί να προτείνει τους καλούς. Ίσως μόνο και εφόσον υπάρχουν στο τομέα της κτηνιατρικής, τους ειδικούς σε συγκεκριμένες παθήσεις.
Μάτια και αυτιά ανοικτά χρειαζόμαστε, να διαβάζουμε, δόξα τω θεώ πηγές ένα σωρό και να μην εφησυχάζουμε. Τουλάχιστον έτσι νομίζω.:redface:

μα κι εγω αυτο πιστευα, οτι θα συνερχοταν μετα απο 24 το πολυ ωρες,γι'αυτο οταν μου'πε η βοηθος οτι 3 μερες μετα ειναι ζαβλακωμενη λογω ναρκωσης εμεινα με το στομα ανοιχτο!!!!

sardela,δεν εχω ιδεα τι εχει κανει μεσα...οι γιατροι σε αυτη την κλινικη ειπαν οτι ειχαν ξαναδει περιστατικα της ιδια γιατρου χωρις να εχει γινει ολικη αφαιρεση...:/: δεν ξερω,ισως χρειαστει αργοτερα να της κανω ενα υπερηχογραφημα για να δω τι της εχει κανει,γιατι στην ιδια δεν ξαναπαω.isavvas,υπαρχει περιπτωση αν δεν εχει γινει ολικη αφαιρεση μελλοντικα να εχει προβληματα?επισης τη βλεπω οτι γλυφει συνεχεια την τομη.προσπαθησα να την παρατηρησω χτες,αλλα δε με αφησε για πολλη ωρα.αν ειδα καλα,και χωρις να ειμαι σιγουρη νομιζω οτι εχει λιγο ξεραμενο αιμα γυρω απο την τομη.

σημερα εκανα το εξης τεστ.της εφτιαξα ενα μπαλακι απο αλουμινοχαρτο(το αγαπημενο της παιχνιδι)και το κουνουσα μπροστα της να δω τις αντιδρασεις της.πηγε στην αρχη να παιξει και να το κουνησει με τα ποδαρακια της,μολις ομως απλωσε το ποδι απο τη μερια της τομης,εκανε συσπαση στην περιοχη εκεινη κι αμεσως ακινητοποιιηθηκε....:/:

επισης,παρατηρησα την ωρα που εγλυφε(ως συνηθως)μετα μανιας την τομη οτι εχει γινει λιγο ροζ.την επιασα γιατι φοβηθηκα για φλεγμονη,αλλα δεν ηταν ιδιαιτερα ζεστη η περιοχη.κι οσο σκεφτομαι οτι ειχα προτεινει στη γιατρο το κολαρο αλλα το θεωρησε περιττο γιατι οπως μου ειπε με τον τροπο που κανει τα ραμματα δε χρειαζεται...:mad:

Δε μου λες βρε μαριελ τι περιμενεις για να την πας σε αλλο γιατρο η σ αυτη την αλλη κλινικη? αφου υποφερει το ζωακι εμφανως τρεις μερες τωρα...

το πιστευεις οτι μετα απο ολα αυτα που μου εχουν συμβει και εχω ακουσει δεν ξερω πια πως να βρω καλο κηνιατρο για να την παω και να μπορω να εμπιστευτω ολα οσα θα μου πει:/: ?συν το οτι ειχα σκεφτει να περιμενω λιγο να δω την εξελιξη της για να μην την ταλαιπωρησω με μια ακομη μεταφορα.

Βρε σε καταλαβαινω αλλα νομιζω οτι περισοτερο ταλαιπωρειται τωρα απο αυτα που λες εγω θα την εβαζα στο γατοφορο και θα την πηγαινα σ αυτη τηνκλινικη η σ εναν απο τουσ γιατρους που εχουμε ηδη δοκιμασει σαν σαιτ εδω γιατι δεν βλεπω να πηγαινει καλυτερα

Mariel σου προτείνω ανεπιφύλακτα τον Κωνσταντίνο Χανδρά στο Παλ. Φάληρο, τηλ. 2109881717

σ'ευχαριστω παρα πολυ,λεω να παω να παρω μια δευτερη γνωμη.μηπως ξερεις αν ειναι ανοιχτος και σαββατα?γιατι θα με βολευε αφανταστα να παω αυριο,μιας και σημερα δεν ξερω αν θα προλαβω...

σημερα η τσικι σκαρφαλωσε και στο ονυχοδρομιο της για πρωτη φορα μετα την επεμβαση:up: βεβαια εξακολουθει να γλυφει μανιωδως την τομη,και δεν ξερω αν κανει...μιλαγα χτες το βραδυ και μ'ενα φιλο μου ιταλο που σπουδαζει κτηνιατρος,και μου ελεγε οτι απο οσο ξερει(ακομα ειναι 3ο ετος)οτι συνηθως μετα δινουν και αντιβιωση και αντισηπτικα:/:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back