χριστινα
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από Mariel:αυτο ομως που με προβληματιζει ειναι οτι οταν την πλησιαζουμε μας αγριευει.ειναι φυσιολογικο αυτο?
...
η γιατρος μου ειπε να μην της δωσω νερο σημερα,αυριο το πρωι και φαγητο απο αυριο το βραδυ.
Αρχική Δημοσίευση από Mariel:ποσες μερες περιπου θα κανει να επανελθει στα φυσιολογικα,να ειναι ζωηρη και να παιζει οπως πριν:cry:?
Αρχική Δημοσίευση από sophiak:Την πρώτη μέρα είχα σκάσει γιατί η γάτα όλο έκλαιγε και ήταν χάλια...Από την 3η μέρα και μετά ήταν περδίκι. Τώρα από την 5η μέρα πήδαγε σαν κατσίκι και παίζει όπως ακριβώς πριν και τρώει κανονικότατα. Αν δεν ήταν ξυρισμένη δεν θα το έπαιρνε κανείς χαμπάρι οτι έχει κάνει επέμβαση πριν 8 μέρες. Υπομονή και αγάπη θέλει.
Αρχική Δημοσίευση από Mariel:παντως,οντως,στις θηλυκες γατουλες ειναι πολυ πιο "επωδυνη" η ολη διαδικασια.αφου σκεφτηκα οτι αν και οταν ξαναπαρω γατα η θα ειναι αρσενικη η θα ειναι ηδη στειρωμενη γιατι δεν ξερω αν αντεχω να ξαναπερασω αυτη τη διαδικασια.
Η στείρωση στις γάτες είναι μια απλή επέμβαση, κατά την οποία όμως θα πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες. Μεγάλη σημασία για την ομαλή επιστροφή της γάτας στη φυσιολογική ζωή της έχει η σωστή αναλγησία. Όταν γίνεται σωστά, η γάτα είναι σε θέση να επανέλθει στην κανονική συμπεριφορά της ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ. Σήμερα έχουμε φάρμακα που προκαλούν ισχυρή αναλγησία, χωρίς σοβαρές παρενέργειες, με αποτέλεσμα η γάτα να είναι σαν να μην έκανε επέμβαση. Πραγματικά απορώ που διαβάζω ότι οι γάτες σας έκαναν μέχρι και 5 ημέρες (!!!) να επανέλθουν.
Και βέβαια, το θέμα του φαγητού και του νερού είναι πολύ σοβαρό. Η γάτα θα πρέπει να πιει και να φάει το συντομότερο δυνατό. Αυτό που λέμε στους ιδιοκτήτες είναι η γάτα να έχει στη διάθεσή της φαγητό και νερό από το απόγευμα της ίδιας ημέρας που έγινε η επέμβαση. Αν δεν πονάει θα φάει σίγουρα. Η λήψη φαγητού έχει ηρεμιστική δράση και βοηθάει στην ταχύτερη ανάρρωση. Αλήθεια, πόσες ώρες πριν από το χειρουργείο είχε να φάει η γάτα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
isavvas,μου κανει εντυπωση αυτο που λες,γιατι οσες περιπτωσεις εχω ακουσει κι εγω,ειτε εδω στο φορουμ ειτε απο γνωστους μου,ολοι μου ελεγαν ποσο χαλια ηταν οι γατες τους μετα την επεμβαση κι οτι χρειαστηκαν μερες για να συνελθουν.η δικια μου ειχε να φαει περιπου 9 ωρες πριν το χειρουργειο.αυτο ηταν,τωρα ειμαι τρομερα ανησυχη....
Paris Gatopalaviaris
Νεοφερμένο μέλος
isavvas
Αρχική Δημοσίευση από Mariel:ειναι πολυ υποτονικη και συνεχεια κοιμαται.δε φωναζει,ουτε δειχνει οτι ποναει.
...
χρειαστηκαν μερες για να συνελθουν.
Η υποτονικότητα και η ανορεξία στις γάτες είναι ενδείξεις πόνου.
Αρχική Δημοσίευση από Paris Gatopalaviaris:όλα πήγαν καλά με τη στείρωση της Χιονάτης που έγινε στο σπίτι την Παρασκευή το απόγευμα. Ήταν πολύ ήσυχη μετά τη επέμβαση δεν έδειχνε να πονάει, ήταν βέβαια ζαβλακωμένη και κοιμόταν. Έφαγε μόνη της την Κυριακή το πρωί. Από την Τρίτη το πρωί είναι σαν να μη συνέβη τίποτα.
Για τη στείρωση στο σπίτι έχω γράψει αλλού. Από την Παρασκευή που έγινε η επέμβαση έως την Τρίτη που συνήλθε είναι όλα καλά; Το ότι ήταν ζαβλακωμένη σημαίνει ότι πονούσε.
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:Ποια ειναι αυτα τα ισχυρα αναλγητικα??? πειτε τα να τα ξερουμε να ζηταμε απο τους χειρουργους να χορηγουν αυτα isavva. Αν δηλαδη δεν τρωει αυτο σημαινει οτι ποναει??
Δεν είναι δουλειά του ιδιοκτήτη να υποδεικνύει τα φάρμακα στο γιατρό. Δεν είναι μόνο τα φάρμακα, αλλά και ο τρόπος που θα τα δώσεις, ο χρόνος, η δόση, ο συνδυασμός με άλλα φάρμακα κ.λπ. Γενικά η μετεγχειρητική αναλγησία είναι ολόκληρη διαδικασία και όχι απλά να πάρεις ένα φάρμακο. Ευχαρίστως να δώσω πληροφορίες σε συναδέλφους.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ηδη πολλοι γιατροι δεν σηκωνουν αμφισβητηση και φερονται λες και ειναι οι μονοι που ξερουν κι ουτε τι εχει ακριβως το ζωο δεν λενε... αμφιβαλλω αν θα επαιρναν, ενω αν εμεις λεγαμε οτι ακουσαμε για το ταδε και ως ιδιοκτητες θα το προτιμουσαμε κι αφηναμε το γιατρο να ρυθμισει τη δοση ισως το δεχονταν περισσοτερο...
isavvas
Ωραια τοτε γραψε εδω ενα κομματι να τους λεμε να το διαβαζουν γιατι απο οτι βλεπεις isavva οι συναδελφοι σου καθολου οπως τα λες δεν τα κανουν, εσυ παλι φοβασαι να πεις σε μας να λεμε κι εμεις τι συνιστας να χρησιμοποιησουν. Ε πως θα γινει αλιως δηλαδη? Πως θα δωσεις πληροφοριες σε συναδερφους? Το θεωρεις ευκολοτερο δηλαδη να λεμε παρτε τον ταδε λεκτορα να σας πει πως να κανετε την αναισθησια??
Εδώ δεν είναι επιστημονικό forum. Οι συνάδελφοί μου ενημερώνονται από συνέδρια και επιστημονικά δημοσιεύματα. Αν κάποιοι δεν κάνουν καλή αναλγησία δεν θα πεισθούν από αυτό το forum, ούτε από τους ιδιοκτήτες. Απλά θα χάσουν τη δουλειά τους.
Λες να φοβάμαι να δώσω πληροφορίες; Απλά είναι αντιδεοντολογικό. Πάλι δεν ελέγχεις τι γράφεις. Πάντως για τους ιδιοκτήτες ήδη έχω γράψει κάτι.
Ηδη πολλοι γιατροι δεν σηκωνουν αμφισβητηση και φερονται λες και ειναι οι μονοι που ξερουν κι ουτε τι εχει ακριβως το ζωο δεν λενε... αμφιβαλλω αν θα επαιρναν, ενω αν εμεις λεγαμε οτι ακουσαμε για το ταδε και ως ιδιοκτητες θα το προτιμουσαμε κι αφηναμε το γιατρο να ρυθμισει τη δοση ισως το δεχονταν περισσοτερο...
Όποιος έχει τέτοιο κτηνίατρο ας τον αλλάξει.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
purina
Πολύ δραστήριο μέλος

lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
1)αυτο που ειπε κι ο isavvas,οτι δηλαδη η γατα πρεπει λιγες ωρες μετα την επεμβαση αν εχει γινει σωστη χορηγηση αναλγητικων να τρωει και να πινει κανονικα
2)επισης αυτο που ηδη ανεφερε ο isavvas οτι η υποτονικοτητα ειναι ενδειξη πονου
και καποια αλλα πραγματα για τα οποια θα παρακαλουσα τον isavvas να μου πει τη γνωμη του
3)οτι η πολυ αισθητη μειωση ογκου στην περιοχη της κολιας μπροστα απο τη λεκανη δε δικαιολογειται απο το μεγεθος των αφαιρουμενων οργανων κι ειναι ενδειξη πονου(συσπαση των μυων που δινει την εικονα οτι εκει υπαρχει μονο δερμα "κολλημενο"στα κοκκαλα)
4)πηρε επι τοπου τηλεφωνο κατι φιλους του σε μια κλινικη στο Πικερμι(μηπως την ξερετε?)που συνεργαζεται και ειπε την περιπτωση,μιας κι ο ιδιος δεν ειναι κτηνιατρος και δεν μπορουσε να μου πει κατι με σιγουρια,μονο εμπειρικα.οι γιατροι εκει ηξεραν την κτηνιατρο μου και ειπαν οτι τους εχουν παει καποια περιστατικα που οπως και σ'εμενα η τομη ειχε γινει στο πλαι,και δεν ειχε γινει ολικη αφαιρεση γεννητικων οργανων,αλλα "απλη καλυψη" των ωοθηκων(μες στον πανικο μου δε συγκρατησα την ακριβη ορολογια,οποτε συγνωμη αν κανω καποιο λαθος,ελπιζω μονο να καταλαβετε τι εννοω)
5)του εκανε εντυπωση που δε μου δοθηκε αντισηπτικο για να βαζω στην περιοχη της τομης.επισης μου ειπε οτι δεν κανει να γλυφει την τομη,και ισως ηταν προτιμοτερο να εχει μπει κολλαρο(κατι το οποιο ειχα προτεινει,αλλα η γιατρος μου ειπε γελωντας οτι δε χρειαζεται ετσι οπως κανει εκεινη τις εγχειρησεις).
ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω τωρα...το παιδι αυτο μου προτεινε να παμε το βραδυ στην κλινικη αυτη,αλλα ειναι 1 ωρα δρομος και δεν ξερω αν μπορω να ταλαιπωρησω κι αλλο την Τσικι.βλεπω ομως οτι παρ'ολο που σημερα αρχισε να τρωει,ειναι σαν να ειναι σε ληθαργο,ολο ξαπλωμενη και κοιμαται,που απ'ο,τι ειπε ο isavvas ειναι ενδειξη πονου...ισως την παω μηπως της χορηγησουν καποιο αναλγητικο.
πηρα και τη γιατρο το πρωι να της πω οτι ουτε τρωει ουτε πινει,και μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο(!!!!)κι αν δε φαει μεχρι το βραδυ τοτε να ανησυχησω.
μα ελεος,ποσο δυσκολο πια ειναι να βρεις εναν κτηνιατρο που να μπορεις να εμπιστευτεις και να μην κοιταει μονο πως θα κερδισει χρηματα απο αυτο???εχω ηδη παει σε 3 γιατρους,καθενας απο τους οποιους εχει κανει κι απο κατι λαθος.πηγα τη δευτερα στο ιατρειο μια γατουλα ζωηρη,παχουλη και ενεργητικη,και πηρα πισω ενα ερειπιοστην κυριολεξια που δεν εχει ορεξη για τιποτα...:cry: :cry: :cry:
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
και οχι τπτ αλλο αλλα δε θελω το μαναρι μου να τηρανιθει επειδη δε του βρησκω γατο τον ιαινουαριο.Και ελεγα να τη τρεξω σε αυτους που προτινουν στα link αλλα τωρα πραγματικα αρχισα να ανησιχω και εγω.
εγω νομιζα οτι οντως δηνουν καπιο φαρμακο μετα.εχω μηνει αφονη
δε ξερω τι να κανω!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elrik
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
σας ειχαν δωσει καποιο αναλγητικο να της δινετε μετα και καποιο αντισηπτικο?αν δε φοβομουν μηπως την ταλαιπωρησει το ταξιδι θα την πηγαινα και σημερα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
??Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν υπαρχει κανεις γιατρος τησ προκοπησ ρε γμτ

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Μετα με λετε περιεργη που επιμενω οτι δεν ειναι ολοι σαν τον ισαβα και δεν ενημερωνονται η δεν ενδιαφερονται.. οι περισοτεροι συν και καποιοι εδω στη θεσ/νικη θεωρουν φυσιολογικο το να ειναι η γατα σε κατασταση "χαλι" τις επομενες τρεις μερες, και απο σας που γραφετε και απο την εμπειρια μου.
Εδω στη θεσσαλονικη ξερω προσωπικα τεσερις που στειρωνουν αψογα εχω στειρωσει γατακια με πολυ καλο αποτελεσμα αλλα εκει στην αθηνα για τον μονο που εχω ακουσει πολυ καλα ειναι ο ailoyros και γι αυτο ξεκινησαμε και την ερευνα για καλες φιλοζωικες και κτηνιατρους πριν ενα μηνα σε ολη την ελλαδα.
Σας παρακαλω λοιπον καταθεστε μου τις εμπειριες σας και βοηθειστε να βρουμε συγκεκριμενα καλους στην αθηνα και στην επαρχια γιατι βλεπετε ολοι οτι χρειαζονται.
Δευτερον πως θα γινει αυτοι οι γιατροι που ξερουν κατι παραπανω να ενημερωνουν και αλλους η να μας συστησουν συναδερφους τους στον ιδιωτικο τομεα που να χρησιμοποιουν καλα την αναισθησια και να μπορουμε να τους εμπιστευτουμε...ας σταματησει πια αυτη η ταλαιπωρια να βρουμε λιγο ενα μπουσουλα να ξερουμε που να πηγαινουμε για την καθε ειδικοτητα πχ ο ταδε κανει καλες στειρωσεις ο αλλος ειναι καλος για τα ματια η κατι αντιστοιχο...
Αντε βοηθειστε ολοι να γινει κατι σ'αυτον τον τομεα,
γιατι απο οτι φαινεται το κυριοτερο εμποδιο των γιατρων ειναι οτι λειτουργουν με αρνηση ( γνωστος ψυχολογικος μηχανισμος καθε επαγγελματια) καιαντι να πουν "ναι βρε παιδακι μου αυτο δεν το ξερω πανε στον ταδε" η "να παρω βοηθεια η να παω κ σ'ενα συνεδριο" η "τελος παντων φερτο το ζωο να δουμε τι εχει να το διορθωσουμε"....
Μερικοι μενουν στο οτι η ενχειρηση εχει παει"τελεια" και το "λαθος" ειναι του ζωου που δεν γινεται γρηγορα καλα!
Ολα τα παρεπομενα τα θεωρουν φυσιολογικα και σε κανουν να αισθανεσαι "τρελο" ή "υπερπροστατευτικό" που βλεπεις ενα ζωο να υποφερει και σου φαινεται παραξενο. Και για να μη θιχτεις ισαβα δεν λεω για σενα εδω λεω για γιατρους οπως αυτη τη κυρια αλλα πιστευω οτι ο καθε γιατρος ( και καθε επαγγελματιας) αν εκλαμβανει σαν κατηγορια ανικανοτητας το οτι του λες οτι κατι δεν παει καλα σε οτι κανει εχει μια ταση να λειτουργει αμυντικα και το προβλημα δεν διορθωνεται αλλα το αντιθετο .
isavvas
Η ευθύνη κάθε ιδιοκτήτη ζώου είναι να ενημερώνεται για ό,τι είναι καλύτερο για το ζώο του και να επιλέγει τον καλύτερο κτηνίατρο. Αυτή είναι και η προσφορά αυτού του forum: να ενημερώνει τα μέλη του. Το forum δεν θα βελτιώσει την κτηνιατρική στην Ελλάδα. Μπορεί όμως να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους ιδιοκτήτες, ώστε μακροπρόθεσμα να βελτιωθούν οι συνθήκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης των ζώων.
Είναι βέβαιο ότι όλοι οι κτηνίατροι δεν είναι καλοί. Όπως και οι γιατροί, οι λογιστές, οι αρχιτέκτονες, οι φιλόλογοι, κ.ο.κ. Θα πρέπει να βλέπουμε τους εαυτούς μας ως καταναλωτές και την παρεχόμενη κτηνιατρική υπηρεσία ως το καταναλωτικό αγαθό που χρειαζόμαστε να αγοράσουμε. Μόνο έτσι, θα επιλέξουμε τον κατάλληλο κτηνίατρο.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool