Περί στείρωσης

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Μαριελ καλημερα,
αν θες γιατρο εγγυημενη παρε με στο 6947073290 να σου πω. Οσο για τις τομες και τα ραμματα, εγω καλυφτηκα χτες που μιλησα παλι με τη γιατρο. Μας ειπε οτι να μην μαλωνουμε με Πανεπιστημιακους, γιατι αυτοι εχουν αλλη θεωρηση των πραγματων, ισως καπως πιο θεωρητικη. Μαλιστα μας ελεγε οτι οι τομες δεν πρεπει να ξεπερνουν το μεγεθος του νυχιου, καθοτι η πειρα της εχει δειξει οτι τουλαχιστον τα αδεσποτα δεν αντιδρουν καλα σε μεγαλες τομες, ειδικα οταν πρεπει η επουλωση να γινει γρηγορα για να αφεθουν στο δρομο. Προφανως ο isavvas και η mel αναφερονται σε σπιτισια ζωα, τα οποια αφενος μπορουν να βαλουν κολλαρο-λαμπατερ και αφετερου δε μας απασχολει και πολυ αν θα επουλωθει το τραυμα σε 2 ή σε 10 μερες. Παντως, αντικειμενικα, επανελαβε οτι η μικρη τομη ειναι δειγμα ικανοτητας αυτου που χειρουργει, η δε μεγαλη ειναι πολλες φορες δειγμα "βαρεμαρας"...
Αnyway, εγω ειπα αυτα που ακουσα, οποιος θελει τα σκεφτεται και τα κρινει. Δεν κρινω αποψεις κανενος, παρα μονο οταν μου παρουσιαζονται σαν απολυτες και οι δικες μου ως λανθασμενες, επειδη ακριβως ΔΕΝ ειναι δικες μου αποψεις, αλλα αποψεις σοβαρων κτηνιατρων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ντινακι εκανε εμετο γυρνοντασ σπιτι τα βρηκ ενω δεν εχει φαει τπτ και ειναι τιλιγμενο στη κουβερτα του.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπραβο βρε purina μου!!!ολα να πανε καλα!!

Κωστα,σ'ευχαριστω πολυ,αλα ηδη αρχισα να βλεπω φως στο τουνελ.την πηγα σημερα στον αιλουρο και βρηκαμε τι ειχε κι ανοιγαν συνεχεια τα ραμματα.μετα απο εξονυχιστικη εξεταση(υπερηχο στην περιοχη της τομης,εξεταση για μυκητες κτλ)βρηκαμε οτι υπαρχει μικροβιο στο σημειο που ανοιγουν τα ραμματα.εριξε ο γιατρος οξυζενε και στο σημειο αυτο "αφρισε"κι εβγαζε υγρο.ψαχνοντας την τομη,βρηκε αλλο ενα σημειο στην αλλη ακρη απο αυτη που ανοιγαν τα ραμματα επισης με μολυνση.της ανοιξε το ραμμαο γιατρος και δεν μπορειτε να φανταστειτε την ανακουφιση της Τσικι!τα σημεια αυτα θα μεινουν ανοιχτα.θα παιρνει αντιβιωση,την ιδια που επαιρνε,αλλα 2 φορες την ημερα,γιατι απο ο,τι μου ειπε η μια μονο δεν εκανε τιποτα.θα παρακολουθω την πληγη,οσο ειναι εντονο κοκκινο ειναι καλα.αν εξαλειφθει το μικροβιο η πληγη σε 3 μερες το πολυ θα κλεισει.

γενικα,εμεινα πολυ ευχαριστημενη απο το γιατρο.εκτος του οτι κατσαμε εκει 1,5 ωρα περιπου και τον "βομβαδισαμε" με ερωτησεις(στις οποιες απαντουσε με μεγαλη ευχαριστηση)φαινοταν οτι τοσο αυτος οσο και η κοπελα που ειναι μαζι του στο ιατρειο αγαπανε πραγματικα τις γατες.δε σταματησαν να χαιδευουν την Τσικι,η οποια πρωτη φορα σε γιατρο ξεθαρρεψε και μαλιστα εκανε και παιχνιδια.

και ερχομαι τωρα μετα απο τοση ταλαιπωρια και ρωταω,ποσο δυσκολο πια ηταν να το σκεφτει αυτο ενας απο τους 3 αλλους γιατρους που πηγα και να ελεγξει το ενδεχομενο μολυνσης??αν ειχε γινει η πληγη τωρα θα ειχε κλεισει.ουτε η κτηνιατρος που χειρουργησε,ουτε ο γιατρος στο Πικερμι σκεφτηκαν αυτη την πιθανοτητα.τα ραμματα δεν επρεπε να γινουν(τα εξωτερικα,οταν εσπασαν πρωτη φορα παραμονη Χριστουγεννων)γιατι απλα εκλειναν μεσα και αλλο το μικροβιο,το οποιο εχοντας κυκλο ζωης περιπου 3 ημερες και βρισκοντας χωρο να αναπαραχθει σε κατι αλατα που ειχαν σχηματιστει κατω απο την τομη(τα ειδε ο γιατρος στο υπερηχογραφημα)αναπτυσσοταν και προκαλουσε το "σπασιμο"των ραμματων.γι'αυτο και καθε φορα εσπαγαν καθε 4 μερες.

άντε ν απάνε τώρα πό δω και πέρα όλα καλά και να μην ταλαιπωρηθείτε άλλο.
Περαστικούλια.
Purina κουράγιο και σε σένα. Έκανες καλά και τη στείρωσες τη Ντινούλα!

Αντε μακαρι να βρεθουν κι αλλοι τετοιοι γιατροι καλοι

Mariel, λυπάμαι, αλλά αν τα πράγματα είναι όπως τα λες, θα σε απογοητεύσω. Το οξυζενέ αφρίζει ακόμα και στα άσηπτα τραύματα (το αίμα και οι ιστοί το κάνουν να αφρίζει και όχι τα μικρόβια). Τα «άλατα» δεν φαίνονται στον υπέρηχο και το τραύμα πρέπει να καθαριστεί χειρουργικά και να ραφτεί, αλλιώς θα αργήσει πολύ να κλείσει. Και ο κίνδυνος του εκσπλαχνισμού παραμένει. Η γάτα πρέπει να πάρει άμεσα αντιβιοτικά.

Αρχική Δημοσίευση από ktsirig:
Μας ειπε οτι να μην μαλωνουμε με Πανεπιστημιακους, γιατι αυτοι εχουν αλλη θεωρηση των πραγματων, ισως καπως πιο θεωρητικη. Μαλιστα μας ελεγε οτι οι τομες δεν πρεπει να ξεπερνουν το μεγεθος του νυχιου, καθοτι η πειρα της εχει δειξει οτι τουλαχιστον τα αδεσποτα δεν αντιδρουν καλα σε μεγαλες τομες, ειδικα οταν πρεπει η επουλωση να γινει γρηγορα για να αφεθουν στο δρομο. Προφανως ο isavvas και η mel αναφερονται σε σπιτισια ζωα, τα οποια αφενος μπορουν να βαλουν κολλαρο-λαμπατερ και αφετερου δε μας απασχολει και πολυ αν θα επουλωθει το τραυμα σε 2 ή σε 10 μερες. Παντως, αντικειμενικα, επανελαβε οτι η μικρη τομη ειναι δειγμα ικανοτητας αυτου που χειρουργει, η δε μεγαλη ειναι πολλες φορες δειγμα "βαρεμαρας"...

Όπως είπε και NERINA, η ενασχόλησή μου με το forum είναι εθελοντική, μού τρώει αρκετό πολύτιμο χρόνο, και αποσκοπεί στην ενημέρωση των ιδιοκτητών γατών. Βρίσκομαι στο διαδίκτυο επώνυμα, όλα μου τα στοιχεία για επικοινωνία είναι διαθέσιμα, και παραθέτω επιστημονικές πληροφορίες ελεύθερα (σε κάποιες χώρες του εξωτερικού αυτό θα ήταν σοβαρό εισόδημα για εμένα). Ως αντάλλαγμα δέχομαι κακοπροαίρετη αμφισβήτηση (ως πανεπιστημιακός είμαι «θεωρητικός»), άρνηση και προκατάληψη. Ωστόσο, θα συνεχίσω να συμμετέχω για αυτούς που πραγματικά συζητάνε.

Επί του προκειμένου: Παρακαλώ πολύ ο κτηνίατρός σας να βγει επώνυμα και να παραθέσει επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες για το μέγεθος της τομής (εκτός αν είναι τόσο πολυάσχολος που δεν προλαβαίνει). Το να κρύβεται πίσω από έναν ενδιάμεσο και να λέει ότι από την πείρα του η τομή στα αδέσποτα δεν πρέπει να ξεπερνάει το νύχι, είναι απαράδεκτο. Σε ποιο επιστημονικό σύγγραμμα αναφέρεται; Ποιο βιβλίο παγκοσμίως προτείνει κάτι τέτοιο; Γιατί αν δεν το λένε οι επιστημονικές έρευνες, τότε είναι εμπειρικός κτηνίατρος (αφού βασίζεται στην εμπειρία του) και επομένως επικίνδυνος. Και το ότι η μικρή τομή είναι δείγμα «ικανότητας» είναι σαν να μας λέει ότι η μη χρήση οπλισμού στο σκυρόδεμα είναι δείγμα ικανότητας του πολιτικού μηχανικού («είδες τι καλά που μπορώ να στηρίξω το σπίτι χωρίς σίδερα;»).

Mariel, λυπάμαι, αλλά αν τα πράγματα είναι όπως τα λες, θα σε απογοητεύσω. Το οξυζενέ αφρίζει ακόμα και στα άσηπτα τραύματα (το αίμα και οι ιστοί το κάνουν να αφρίζει και όχι τα μικρόβια). Τα «άλατα» δεν φαίνονται στον υπέρηχο και το τραύμα πρέπει να καθαριστεί χειρουργικά και να ραφτεί, αλλιώς θα αργήσει πολύ να κλείσει. Και ο κίνδυνος του εκσπλαχνισμού παραμένει. Η γάτα πρέπει να πάρει άμεσα αντιβιοτικά.

αν δεν υπαρχει μικροβιο,τοτε σε τι μπορει να οφειλεται το σπασιμο των ραμματων και τις δυο φορες με συχνοτητα 4 ημερων?κατι που ισως ειναι σημαντικο και ξεχασα να σας πω ειναι οτι εβγαζε και πυο η πληγη.αυτο δεν ειναι δειγμα μολυνσης?αντιβιωση παιρνει,θα συνεχισει το baytril,αλλα αυτη τη φορα ανα 12ωρο,οχι μια φορα την ημερα.

Αν είναι έτσι όπως τα λέω άδικα τσακώνεστε

Κάποιος χρησιμοποιεί ένα τρόπο που του επιτρέπει να έχει τον πλήρη έλεγχο αυτού που κάνει, ή να μειώσει τις πιθανότητες λάθους όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί αυτή είναι η νοοτροπία του έτσι είναι ο χαρακτήρας του γιατί έτσι έχει μάθει να λειτουργεί. Σου λέει, η μεγάλη τομή θα κλείσει, αργότερα μεν, αλλά δεν ταλαιπωρεί το ζώο τόσο ώστε να αξίζει να ρισκάρω κάποιο λάθος. Μια στις τόσες να υπάρχει η πιθανότητα γιατί δεν είμαστε κι αλάνθαστοι, ε, εγώ θέλω να την λάβω υποψιν. Δεδομένου ότι θα έχει και την κατάλληλη φροντίδα το ζώο, δεδομένου ότι ξέρω να ράβω καλά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη μεγάλη τομή.

Ο άλλος τώρα, που κάνει μικρή τομή, μπορεί να έχει κάνει στο παρελθόν μεγάλες τομές, αλλά παίρνοντας υπόψη ότι έχει να κάνει με ζώα που δεν θα έχουν την απαραίτητη φροντίδα μετά, μπορεί να βρήκε έναν τρόπο να αφαιρεί αυτά που αφαιρεί από το ζώο, με μικρή τομή που δεν του επιτρέπει πλήρη έλεγχο αλλά βασιζόμενος στον τρόπο που εφεύρε, και αφήνοντας κάποιο ρίσκο το οποίο δεν θεωρεί μεγάλο.
Με το σκεπτικό ότι στα τόσα ζώα που στειρώνω και τα οποία δεν θα έχουν φροντίδα, αν συμβεί και κάποιο λάθος… ε το όποιο ρίσκο αναγκαίο κακό.

Οπότε άδικα τσακώνεστε. Γίνεστε ακραίοι και απόλυτοι ενώ με συζήτηση θα μπορούσε να βρεθεί η αλήθεια.

Ο Γιάννης αποδέχεται το γεγονός να κάνει ο κάθε γιατρός ότι τομή θεωρεί σωστή, άρα η μικρή τομή σύμφωνα με το Γιάννη δεν είναι κάτι το απαγορευτικό. Προτιμάει όμως τη μεγάλη, για πλήρη έλεγχο διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εκτός αν δεν γίνει σωστά το ράψιμο. Άρα ο κάθε γιατρός, ανάλογα με τις συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει έχει επιλέξει και το μέγεθος της τομής, και το καθένα έχει τα υπέρ και τα κατά. ζυγίστηκαν τα υπέρ και τα κατά και ανάλογα με τις συνθήκες έγινε η επιλογή.

Λιπον το ντινακι μου εφαγε και εκανε και πιπι του οχι πολι αλλα περπαταει,σκαρφαλωνει σε καρεκλες (ολε της!).Παμε μια χαρα :)
Σαν να μη σηναιβει τπτ χιχι.Της εκανε τη τομη στο πλαι δεν ειναι μεγαλη παντος και αυτο γιατι ειναι αθλητικος τυπος η δικια μου και τα εχει πιδιξει ολα κιριολεκτικα:P .Αντε μαριελ ολα να πανε πολυ καλα ρωτησα και εγω το γιατρο :D Φιλακια στη τσικι!

Για Μάριελ: Ελπίζω να τελειώσουν όλα εδώ. Όλα να πάνε καλά.:)
Για πουρίνα: Άντε και καλη ανάρρωση.:)
Ερώτηση: Οι κτηνίατροι εκπαιδεύονται απο πανεπιστημιακούς ή το πρακτικό κομμάτι της δουλειάς το μαθαίνουν όταν βγαίνουν στο επάγγελμα; Γιατί η άποψη περί θεωρητικών εκεί με οδηγεί. Εαν οι δάσκαλοί τους είναι θεωρητικοί η πρακτική ικανότητα που αποκτιέται; Να αρχίσω να ανησυχώ μήπως όχι μόνο για το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και για το επίπεδο της παρεχόμενης περίθαλψης. Εμένα πάντως εάν μου έλεγε εμένα κάτι τέτοιο ο κτηνίατρος μου θα κρατούσα μια πισινή για τις ικανότητες του. γιατί πιο είναι το κριτήριο του για τη σωστή ή μη σωστή πρακτική; Και τα ζωάκια που πάνω τους έμαθε ποιά ακριβώς ήταν η τύχη τους;:confused:

Παιδια για βοηθηστε το ντινακι εχει ξαπλωσει και βλεπς τη πλευρα που ειναι τα ραματα και ανεβοκατεβαινει αυτο το μερος ειναι επειδη αναπνεει η κατι αλλο να παρω τηλ το γιατρο?

Ως μητέρα παιδιών απαντάω ΝΑΙ.΄Όταν κάτι σου φαίνεται αφύσικο το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί είναι το αν θα ενοχλήσεις το γιατρό ή το αν θα φανείς υπερβολική. Είναι υποχρέωση του να σε ακούσει όπως είναι δικαίωμα σου και υποχρέωση σου να τον πάρεις τηλέφωνο.:)

Ερώτηση: Οι κτηνίατροι εκπαιδεύονται απο πανεπιστημιακούς ή το πρακτικό κομμάτι της δουλειάς το μαθαίνουν όταν βγαίνουν στο επάγγελμα; Γιατί η άποψη περί θεωρητικών εκεί με οδηγεί. Εαν οι δάσκαλοί τους είναι θεωρητικοί η πρακτική ικανότητα που αποκτιέται;
Γεια όλες τις δουλειές ισχύει ότι όσο περισσότερο την κάνεις τόσο καλύτερα τη μαθαίνεις. Οσο καλά και να εκπαιδευτεί κανείς, μαθαίνει πραγματικά όταν αρχίσει να δουλεύει.

αν πιστευεις purina οτι κατι δεν παει καλα και ανησυχεις,παρ'τον.εμενα τοτε μου ειχε πει ακομα και 3 το βραδυ να τον παρω,να μη ντραπω.και σημερα το απογευμα πηρε μονος του να ρωτησει πως τα παει η Τσικι:) !

Για Μάριελ: Ελπίζω να τελειώσουν όλα εδώ. Όλα να πάνε καλά.:)
Για πουρίνα: Άντε και καλη ανάρρωση.:)
Ερώτηση: Οι κτηνίατροι εκπαιδεύονται απο πανεπιστημιακούς ή το πρακτικό κομμάτι της δουλειάς το μαθαίνουν όταν βγαίνουν στο επάγγελμα; Γιατί η άποψη περί θεωρητικών εκεί με οδηγεί. Εαν οι δάσκαλοί τους είναι θεωρητικοί η πρακτική ικανότητα που αποκτιέται; Να αρχίσω να ανησυχώ μήπως όχι μόνο για το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και για το επίπεδο της παρεχόμενης περίθαλψης. Εμένα πάντως εάν μου έλεγε εμένα κάτι τέτοιο ο κτηνίατρος μου θα κρατούσα μια πισινή για τις ικανότητες του. γιατί πιο είναι το κριτήριο του για τη σωστή ή μη σωστή πρακτική; Και τα ζωάκια που πάνω τους έμαθε ποιά ακριβώς ήταν η τύχη τους;:confused:
Οι κτηνιατροι απ'οσο γνωριζω κανουν καποια πρακτικη πανω σε ζωα κατα τη διαρκεια των σπουδων τους (οπως και οι γιατροι πχ), αλλα η εμπειρια προφανως αποκτιεται οταν ανοιξουν το δικο τους ιατρειο και αρχιζουν τα χειρουργια. Συνηθως πανε πρωτα να "μαθητευσουν" σε καποιον αλλο γιατρο και μετα συνεχιζουν μονοι τους.
Αν αναφερεσαι σε αυτα που εγραψα εγω, αυτο που εννοουσα ειναι οτι τελικα δε θα πρεπει να μαλωνουμε γιατι η αποψη ενος Πανεπιστημιακου και ενος πρακτικου κτηνιατρου, ειδικα σε θεματα χειρουργιων, μπορει να απεχουν πολυ. Ο μεν πρωτος μιλαει συνηθως βασιζομενος σε βιβλια, αρθρα, μελετες, σεμιναρια, ενω ο δευτερος βασιζομενος στη μακροχρονη πειρα "επι το εργον". Φαντασου πχ οτι μια απο τις κτηνιατρους μας υπολογιζω τωρα προχειρα (αν και ειναι 3.30 το πρωι), οτι μονο το τελευταιο εξαμηνο και μονο για το δικο μας σωματειο στειρωσε γυρω στις 20-25 γατες θηλυκες... Αρα υποθετω οτι ξερει τι κανει και ξερει και τι λεει...

Κι εμας εδω στειρωνει τρεις τη μερα περιπου αλλα δεν μετρησα τις τομες παντως σε σχεση με οσα λετε μαλλον μεγαλουτσικες τις κανει αν και ειναι σε φιλοζωικο κι αυτος δεν υπηρξε προβλημα με αυτο αλλα με το θεμα του πονου αναρωτιεμαι...
Αυτη η κοντρα με τουα πανεπιστημιακους και τους πρακτικους υπαρχει σε ολα τα επαγγελματα πολλες φορες αληθευει αλλες παλι οχι.

Αρχική Δημοσίευση από ktsirig:
Οι κτηνιατροι απ'οσο γνωριζω κανουν καποια πρακτικη πανω σε ζωα κατα τη διαρκεια των σπουδων τους (οπως και οι γιατροι πχ), αλλα η εμπειρια προφανως αποκτιεται οταν ανοιξουν το δικο τους ιατρειο και αρχιζουν τα χειρουργια. Συνηθως πανε πρωτα να "μαθητευσουν" σε καποιον αλλο γιατρο και μετα συνεχιζουν μονοι τους.
Αν αναφερεσαι σε αυτα που εγραψα εγω, αυτο που εννοουσα ειναι οτι τελικα δε θα πρεπει να μαλωνουμε γιατι η αποψη ενος Πανεπιστημιακου και ενος πρακτικου κτηνιατρου, ειδικα σε θεματα χειρουργιων, μπορει να απεχουν πολυ. Ο μεν πρωτος μιλαει συνηθως βασιζομενος σε βιβλια, αρθρα, μελετες, σεμιναρια, ενω ο δευτερος βασιζομενος στη μακροχρονη πειρα "επι το εργον". Φαντασου πχ οτι μια απο τις κτηνιατρους μας υπολογιζω τωρα προχειρα (αν και ειναι 3.30 το πρωι), οτι μονο το τελευταιο εξαμηνο και μονο για το δικο μας σωματειο στειρωσε γυρω στις 20-25 γατες θηλυκες... Αρα υποθετω οτι ξερει τι κανει και ξερει και τι λεει...

Αγαπητέ, δεν έχετε καταλάβει ένα πράγμα: οι μελέτες, τα σεμινάρια και τα άρθρα δεν βασίζονται σε κάποια πρακτική εφαρμογή; Στα κεφάλια μας γεννιούνται; Μυθεύματα είναι; Φανταστικές ιστορίες; Η μακρόχρονη εμπειρία δεν λέει τίποτα αν δεν μπορεί να υποστηριχθεί από την στατιστική. Το «αυτό το έχω δει πολλές φορές» δεν λέει τίποτα στην επιστήμη.

Φαντασου πχ οτι μια απο τις κτηνιατρους μας υπολογιζω τωρα προχειρα (αν και ειναι 3.30 το πρωι), οτι μονο το τελευταιο εξαμηνο και μονο για το δικο μας σωματειο στειρωσε γυρω στις 20-25 γατες θηλυκες...

Είπα ότι δε θα ξαναγράψω στο συγκεκριμένο post αλλά επειδή βλέπω ότι μάλλον έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα για ποιος έχει μεγάλη κλινική εμπειρία και ποιος όχι (πιθανά να φταίει η σχολή που έχεις τελειώσει) θα σου πω ότι στην κλινική των ζώων συντροφιάς της Κτηνιατρικής σχολής του Α.Π.Θ. που δουλεύει ο Γιάννης, έχουν 10-15 χειρουργικές επεμβάσεις την ημέρα,1-2 από τις οποίες είναι στειρώσεις θηλυκών ζώων (σκύλοι και γάτες) και οι υπόλοιπες πολύ σοβαρότερες βέβαια, επεμβάσεις. Πολλές από τις επεμβάσεις αυτές γίνονται σε αδέσποτα ζώα.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το τελευταίο πράγμα για το οποίο μπορείς να κατηγορήσεις το προσωπικό της κλινικής είναι ότι είναι "θεωρητικοί".

Ελατε βρε παιδια σε ολα τα ποστ για το ιδιο θα μιλαμε.Το ντινακι εκανε κακακια οεοοοοοοο!:D Πηρα και χθες το γιατρο και με πηρε πισο μετα και σημερα το πρωι τον πηρα γιατι εβγαλε ενα απ τα ραματα αλλα ολα ειναι οκ.Πιδαει σα τρελο χιχιχ

χαιρομαι που το ντινακι ειναι μια χαρα:up: θα κανει αλλο ραμμα στη θεση αυτου που βγηκε?τα ραμματα ειναι αυτα που αφαιρουνται η απορροφωνται?

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back