Περί στείρωσης

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Οχι δε θα κανει.Ο γιατρος ειπε οτι οσοι το κανουν αυτο να ραβουν εξωτερικα με εσωτερικα ραμματα ειναι επειδη τουσ εμηνε σπαγκακι απ τα εσωτερικα.Οποτε εμεις σε 10 μερες θα παμε να τα βγαλουμε.:) Τι κανει η τσικι?Κριμα που δεν ηρθατε οσο ειμασταν εκει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η Τσικι ευτυχως ειναι καλυτερα!!ηδη βλεπω βελτιωση στην τομη:) κριμα οντως,κι εγω πιστευα οτι θα σας προλαβω και θα δω και τη Φροσω,αλλα η Τσικι δεν πιανοταν με τιποτα.μολις με ειδε να φερνω απο τη βεραντα να φερνω το κλουβι της εξαφανιστηκε.πηγε και χωθηκε πισω απο κατι πραγματα,και δεν εβγαινε ουτε με λιχουδιες ουε με τιποτα.επρεπε να μετακινησουμε επιπλα κτλ για να την πιασουμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωστόσο, θα συνεχίσω να συμμετέχω για αυτούς που πραγματικά συζητάνε.

quote]
Εγω σε ευχαριστώ πάντως:) . Η δικη σου βοηθεια και της Mel ειναι ιδιαιτερα χρησιμη εδω.

Δε μου απαντησατε αγαπητοι μου Mel και Isavva, ποσες στειρωσεις κανετε ΕΣΕΙΣ καθημερινα και ποσες εχετε κανει ΕΣΕΙΣ στη ζωη σας? Γιατι ο ενας βλεπω οτι ειναι Αναισθησιολογος και η αλλη Δρ Παθολογιας (whatever ειναι αυτο...).

Και εχω πολυ μεγαλυτερη αποψη για τους Πανεπιστημιακους απ'οσο πιστευετε. Και φυσικα γνωριζω οτι γινονται καθημερινα παρα πολλα χειρουργια στη Σχολη... Η αποψη που ειπα δεν αναφεροταν στην Κτηνιατρικη Σχολη στο συνολο της, αλλα σε εσας τους 2 φωτεινους παντογνωστες αν δεν το καταλαβατε.

Και μενα με ενδιαφερει να ακουω τις αποψεις σας, αλλα θα τις κρινω και θα τις απορριπτω (και δημοσια) αμα εχω διαφορετικη αποψη (που δεν θα κουραστω να λεω οτι ΔΕΝ ειναι ΔΙΚΙΑ μου, αλλα συγκερασμα αποψεων διαφορων κτηνιατρων, που μαλλον εχουν τελειωσει την ιδια σχολη με σας).

Μπορεις να εχεις αποψη ktsirig και καλα κανης .Ωστοσο οταν μεταφερεις τις αποψεις αλλων το σωστο ειναι πρωτο να ερωτηθουν αν θελουν να μεταφερονται οι αποψεις τους και δευτερον να ξερουμε και μεις ονομαστικα ποιοι ειναι Γιατι ετσι αοριστα δεν μπορω να εκλαβω μια γνωμη σωστη.
Και H Μελ kai o Isavas μιλαν εδω επωνυμα και με υπευθυνοτητα αναλυουν την εμπειρια και την γνωση τους.Πραγμα που οσους γιατρους και αν ξερεις και συ και γω δεν μπορουμε να την εχουμε .
Εκτος κι αν εισαι και ο ιδιος γιατρος οποτε με τις ιδιες γνωσεις και εμπειρια κρινεις Και η κριση με την διαφωνια εχει διαφορα

Γιατι, εγω ανωνυμα μιλαω? Κωστας Τσιριγος λεγομαι και πολλες κοπελλες απο το φορουμ με εχουν γνωρισει και εμενα και τη Μαρινα και ξερουν τι δουλεια κανουμε σε ο,τι αφορα στα αδεσποτα.
Δεν εκρινα ακθρωπους, εκρινα και απερριψα απολυτες συμπεριφορες. Δε νομιζω οτι εχω αναφερθει σε πολλα posts ουτε εχω διατυπωσει αποψη περι ασθενειων πχ, καθως κι εγω δεν εχει τυχει να ασχοληθω τοσο ενδελεχως με αυτες (εννοω πανω στην αιτιολογια τους, γιατι θεραπειες δυστυχως εχουμε κανει πολλες). Οταν ομως διατυπωνονται αποψεις με υφος και με απολυτο τροπο ("ο χειρουργος θα κανει ο,τι θελει", "δεν υπαρχει συσχετιση ικανοτητας χειρουργου-μεγεθους τομων" και αλλα ωραια) και οταν και οι 2 γατες που στειρωθηκαν προχτες εχουν τομη 3 εκατοστων (μετρημενη, αν θελετε να τη βγαλω και φωτο να πειστειτε), δε μπορω παρα να πω αυτο που μου λες και στους δυο ανθρωπους αυτους, οτι, οπως και οι δικες μου, ετσι και οι δικες τους ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ αποψεις και ΟΧΙ ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ. Αν ελεγαν "κατα τη γνωμη μου" ας πουμε, τοτε οντως θα μπορουσε να γινει μια συζητηση, οπου κι εγω θα ελεγα τι εχω δει ωστε να γινει κουβεντα. Οταν ομως, κατα καποιο τροπο, οι διαφορετικες αποψεις θα πρεπει "να κρατιουνται για τον εαυτο μου", αυτο και σαν ατομο με εξοργιζει...
Και εγω μιλωντας αναφερθηκα συγκεκριμενα στην εμπειρια των κτηνιατρων με τους οποιους συνεργαζομαστε ως σωματειο και το τι μας εχουν πει και το τι βλεπουμε να κανουν στις στειρωσεις τους... Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να εχω εγω ντε και καλα λαθος, επειδη ο αλλος ειναι Δρ... Δεν ειπα οτι η αποψη κανενος ειναι λαθος, αλλα σιγουρα δε θα την παρω και de facto. Kαι αυτο συμβουλευω και τα υπολοιπα ατομα που διαβαζουν...

Κώστα δε νομίζω πως εδώ μέσα μετράει η εμπειρική άποψη παρα μόνο η επιστημονική. Γιαυτό ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει, προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε να πείσω κανέναν ούτε να πειστώ για κάτι και καλά θα έκανες να σκεφτείς το ίδιο πιστεύω.

Προς τους υπόλοιπους: Το να λέει κάποιος την εμπειρική του άποψη δεν πάει να πει πως την θεωρεί επιστημονική, γιαυτό καλό θα ήταν να τους ακούτε όλους και να μην απορρίπτετε γνώσεις κανενός. Επίσης, καλύτερα να διευκρινίζετε, πως όταν ζητάτε άποψη, αυτή πρέπει να είναι επιστημονική γιατί εκεί έγινε το αρχικό μπέρδεμα πιστεύω.

Μαρίνα

ktsirig, εξακολουθείτε να μην καταλαβαίνετε (αναρωτιέμαι αν διαβάζετε τα post μου ή τα προσπερνάτε).

Γιατί εσείς δικαιούστε να έχετε άποψη επειδή έχετε συζητήσει με τόσους κτηνιάτρους και εγώ δεν δικαιούμαι επειδή δεν κάνω στειρώσεις; Εκτός αυτού, σας πληροφορώ, ότι ο αναισθησιολόγος είναι υπεύθυνος για τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες, και πιστέψτε με, έχω δει πολλές επιπλοκές σε στειρώσεις, από διαφορετικούς χειρουργούς.

Δεύτερον: εξακολουθείτε να μην καταλαβαίνετε ότι η προσωπική σας άποψη βασίζετε σε εμπειρίες άλλων, οπότε σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι επιστημονική. Καταθέστε τη, αλλά μη λέτε «Το χω δει να συμβαινει, αρα δε δεχομαι αμφισβητησεις απο κανεναν. Εχω το δικαιωμα να μαι κι εγω λιγακι απολυτος, κι ας μην ειμαι κτηνιατρος». Δεν νομίζετε ότι σε εσάς ταιριάζει περισσότερο ο χαρακτηρισμός «φωτεινός παντογνώστης»; Με αυτό το πνεύμα κρίνετε τις επιστημονικές απόψεις μου; Είναι αστείο...

Πάντως, η Μαρίνα το έθεσε σωστά.

Επίσης, καλύτερα να διευκρινίζετε, πως όταν ζητάτε άποψη, αυτή πρέπει να είναι επιστημονική γιατί εκεί έγινε το αρχικό μπέρδεμα πιστεύω.

Μαρίνα

:blink: Μιλάς για απόψεις πάνω σε ιατρικά θέματα ή γενικά?

:blink: Μιλάς για απόψεις πάνω σε ιατρικά θέματα ή γενικά?

Ναι για τα ιατρικά

(προς moderators: γιατί δεν επιτρέπεται λέει να έχω τόσο σύντομο μήνυμα όπως το "Ναι"?)

Μαρίνα

Χμμμμ...

μου έχει δημιουργηθεί η εξης απορία...Μια γάτα μετά τη στείρωση μπορεί να κανει σεξ..? Θέλει να κανει σεξ..?
γιατι ειναι ένας γάτος που φλερτάρει επίμονα την κόρη μου κ φοβαμαι μην την πειράξει κ εκεινη δε θέλει....:hmm:

H Maρινα με καλυψε. Δεν μιλουσα για ανωνυμια δικη σου αλλα των κτηνιατρων που επικαλισε . Και εγω διαβαζω βλεπω συγκρινω και αποφασιζω
Δεν μπορω να κρινω ομως επιστημονικα εναν επιστημονα απο τη στιγμη που δεν εχω αναλογες γνωσεις αντιπαραθεσεις.Εκει αναφερομουν στο θεμα κρινω .Μπορω ομως να διαφωνησω για να ενημερωθω παρα πανω.
Και παιρνω υποψη μου ολα οσα γραφονται γιατι ολα ειναι σεβαστα

Για Μαρινα .Για συντομη απαντηση υπαρχει κατω κατω το <<για γρηγορη απαντηση>>

Όχι, απ’ ό,τι ξέρω, μετά τη στείρωση δεν έχουν οίστρο κ φυσικά ούτε όρεξη για σεξ :P .

Όχι, απʼ ό,τι ξέρω, μετά τη στείρωση δεν έχουν οίστρο κ φυσικά ούτε όρεξη για σεξ :P .

Εγώ πάλι έχω αρχίσει να αμφιβάλω! Είναι πάνω από 1,5 μήνας που στειρώσαμε τον Χιόνη και όλα ήταν μια χαρά μέχρι τώρα.Τις τελευταίες ημέρες που είναι η εποχή που έχουν οίστρο απ΄όσο διαβάζω εδώ στο forum, έχει ανησυχία, νιουρίζει ανευ λόγου και έχει κάνει και μια-δύο απόπειρες να το σκάσει από το μπαλκόνι. Όταν δε, του χαιδεύω την κοιλίτσα, ενώ συνήθως τρελλενεται, τώρα νευριάζει νιαουρίζει και πάει να με γρατζουνίσει. Χθες βράδυ που καθόμασταν στο σαλόνι, έτρεχε σαν παλαβός πάνω κάτω και κάποια στιγμή που άκουσε γάτες να φωνάζουν από τον κήπο, έριξε ένα σαλτο επιτόπου κι έσκασε στο τζάμι του παραθύρου! Ευτυχώς που ήταν κλειστό γιατί θα είχε σκάσει στην αυλή από τον 1ο όροφο! Η μόνη απώλεια ήταν μερικές μπάλες από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο γιατί κάνοντας γκελ στο τζάμι έπεσε πάνω στο δένδρο! Δεν ξέρω τι να κάνω! Θα πάρω το γιατρό να τον ρωτήσω το απόγευμα γιατί έχω απογοητευτεί. :( :( :(

Εγώ πάλι έχω αρχίσει να αμφιβάλω! Είναι πάνω από 1,5 μήνας που στειρώσαμε τον Χιόνη και όλα ήταν μια χαρά μέχρι τώρα.Τις τελευταίες ημέρες που είναι η εποχή που έχουν οίστρο απ΄όσο διαβάζω εδώ στο forum, έχει ανησυχία, νιουρίζει ανευ λόγου και έχει κάνει και μια-δύο απόπειρες να το σκάσει από το μπαλκόνι. Όταν δε, του χαιδεύω την κοιλίτσα, ενώ συνήθως τρελλενεται, τώρα νευριάζει νιαουρίζει και πάει να με γρατζουνίσει. Χθες βράδυ που καθόμασταν στο σαλόνι, έτρεχε σαν παλαβός πάνω κάτω και κάποια στιγμή που άκουσε γάτες να φωνάζουν από τον κήπο, έριξε ένα σαλτο επιτόπου κι έσκασε στο τζάμι του παραθύρου! Ευτυχώς που ήταν κλειστό γιατί θα είχε σκάσει στην αυλή από τον 1ο όροφο! Η μόνη απώλεια ήταν μερικές μπάλες από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο γιατί κάνοντας γκελ στο τζάμι έπεσε πάνω στο δένδρο! Δεν ξέρω τι να κάνω! Θα πάρω το γιατρό να τον ρωτήσω το απόγευμα γιατί έχω απογοητευτεί. :( :( :(
Aυτη η συμπεριφορά του Χιονη δεν σημαινει οτι θέλει να ζευγαρώσει, αλλα ότι θέλει να εκτονώσει την ενέργεια του. Κι ο Σίβα (στειρωμένος απο 8 μηνών, τωρα ειναι 7 ετών), οταν ακουει γατοκαυγά τρέχει στο μπαλκόνι να δει τι συμβαίνει.
Επίσης πιθανόν να ασφυκτιά μόνος στο μπαλκόνι και να έχει ανάγκη παρέας (ναι ειναι κοινωνικότατες οι γάτες κι ας ακούγονται αντίθετες απόψεις), αλλά και σπιτικής ζεστασιάς.
Μήπως βρε Ασπασία να τον έβαζες μέσα, αλλα να μην τον αφήνεις να πηγαίνει στο κρεβάτι αφου σε πιάνει αλλεργία?

Aυτη η συμπεριφορά του Χιονη δεν σημαινει οτι θέλει να ζευγαρώσει, αλλα ότι θέλει να εκτονώσει την ενέργεια του. Κι ο Σίβα (στειρωμένος απο 8 μηνών, τωρα ειναι 7 ετών), οταν ακουει γατοκαυγά τρέχει στο μπαλκόνι να δει τι συμβαίνει.
Επίσης πιθανόν να ασφυκτιά μόνος στο μπαλκόνι και να έχει ανάγκη παρέας (ναι ειναι κοινωνικότατες οι γάτες κι ας ακούγονται αντίθετες απόψεις), αλλά και σπιτικής ζεστασιάς.
Μήπως βρε Ασπασία να τον έβαζες μέσα, αλλα να μην τον αφήνεις να πηγαίνει στο κρεβάτι αφου σε πιάνει αλλεργία?
Μέσα είναι σχεδόν όλη μέρα! Το βράδυ μόνο κοιμάται έξω. Άσε! Εκεί που δεν τον ήθελαν η μητερα μου και ο άνδρας μου την περισσότερη ώρα τον έχουν μέσα. Κι έχω βάσιμες υποψίες (φαγούρα σ'όλο το σώμα, σπιθουράκια κλπ. καθώς και πολλέεες άσπρες τρίχες στο πάπλωμα!)ότι ο ανδρας μου τον αφήνει και ανεβαίνει και στο κρεββάτι όταν λείπω. Οπότε ο Χιόνης δεν πάσχει από έλειψη συντροφιάς ούτε ασφυκτιά στο μπαλόνι. Απλά έχει λυσσάξει τις τελευταίες ημέρες και κάνει σαν παλαβός!!! Βέβαια έχει και τα δίκια του γιατί οι γάτες στον κήπο κάνουν σαν τρελλές. Το βράδυ ξύπνησα 2 φορές μια στις 3:30 και μια στις 6:00 από τα νιαουρίσματα...

Χθες συζηταγα με εναν φοιτητη του ΑΠΘ Κτηνιατρικης και μου ειπε οτι στις κλινικες τους κανουν αρκετες στειρωσεις καθε μερα.
Τωρα οσο αφορα ο,τι αλλο ειπωθηκε μπορω να πω οτι ο Κωστας εχει μια πιο εμπειρικη αποψη και ο isavvas και η mel πιο επιστημονικη.

Εγω παντως αγχωθηκα λιγακι με αυτα που διαβασα, γιατι σε λιγο καιρο θα κανω στειρωση στην δικη μου.
Ελπιζω να πανε ολα καλα.:hmm:

Και η εμπειρια ειναι καλη και εχει πολλα να προσφερει και στους ειδικους. Εχουν πολλα να πουν οι ανθρωποι με προσωπικη δουλεια και αγαπη στα ζωα.
αλλα αν ηταν τοσο απλο το θεμα, θα καναμε μονοι μας τις στηρωσεις. Σιγουρα ενα λογο παραπανω τον εχουν οι κτηνιατροι, οσο αγορα την επεμβαση και μια διαδικασια τετοια που απαιτει αλλου τυπου γνωσεις. Τωρα, οπως καθε δουλεια, εχει και αυτη τον ανταγωνισμο της και λογικο ειναι καμια φορα καποιοι γιατροι να κρινουν τη δουλεια ενως αλλου γιατρου κ.τ.λ. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν κανουν τη δουλεια τους.
Λαθοι γινονται, κακοι επαγγελματιες υπαρχουν,(οπως σε ολες τις δουλειες που καταπιανεται το ανθρωπινο ειδος!) και σιγουρα ενα λαθος σε ενα ζωντανο που εχουμε κοντα μας και το μεγαλωνουμε, μας εξοργιζει και μας πληγωνει, αλλα δεν πρεπει να τους περνει ολους τους γιατρους η μπαλα στη συνειδηση μας. Μην ξεχναμε ποσα ζωα βοηθανε.
Αλλιως, να περασουμε στην εναλλακτικη ιατρικη ζωων! Διαλογισμο και προσευχη να πανε ολα καλα και να στηρωθει το καλο μου το γατι, Αγιε μου Βασιλη....

Αυτη ειναι οι σκεψεις μου στο θεμα που διαβασα.
Αγωνια και ανησυχια μου γεννηθηκε παιδια...

Δεν νομίζω ότι η ερωτική διάθεση (στους γάτους κυρίως, αλλά και στις γάτες) εκλείπει εντελώς με τη στείρωση. Όλο και κάτι τους "μένει" από τα παλιά, όταν υπάρχει κάποιο ερέθισμα (γάτες του δρόμου που "γκαρίζουν" σε εποχή οίστρου, χάδια στην κοιλιά κτλ.). Επιπλέον, φαντάζομαι πως χρειάζεται να περάσει κάποιο ικανό διάστημα μετά τη στείρωση (π.χ. εξάμηνο) για να "καθαρίσουν" από τις ορμόνες. Αυτό το συμπεραίνω από το γεγονός ότι τα ούρα ενός αρσενικού εξακολουθούν να έχουν έντονη οσμή για αρκετό καιρό μετά τη στείρωση. Φυσικά, οι απόψεις αυτές δεν είναι καθόλου επιστημονικές, αλλά απλώς εμπειρικές, γι' αυτό ρώτα το γιατρό σου όπως σκόπευες να κάνεις. Πιστεύω όμως ότι η συμπεριφορά του Χιόνη θα βελτιωθεί με τον καιρό (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κόψει τις τρέλες και τα σπινιαρίσματα προς το μπαλκόνι).

Ασπασία έχω ακούσει ότι τα αρσενικά εξακολουθούν να έχουν ορμόνες ζευγαρώματος ακόμα και μετά από κάποιους μήνες μετά την στείρωση. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back