Περί στείρωσης

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Εχω εναν συμμθητη...

Ο οποιος εχει 2 γατες,το Ψικο και τον Τσικο.Εγω οπως θα δειτε στα στοιχεια μου μενω στις Ερυθρες και εδω δεν υπαρχει κτηνιατρος.Λοιπον οταν τον ρωτησα για εμβολια μου ειπε πως κανει εμβολια στις γατες του αλλα οχι απο κτηνιατρο,αλλα μονος του.Τον ρωτησα πως και μου ειπε να παο στο φαρμακιο και να ζητησω εμβολια για γατες και συγκεκριμενα το τετραπλο που ειναι για 4 αρρωστιες.Τα εμβολια τα αγοραζει απο το φαρμακιο και συγκεκριμενα μου ειπε οτι για τις 2 πληρωνη 25-30 ευρω το χρονο[δηλαδη οταν αγοραζει τα εμβολια].Τι να πω...Δεν ξερω εαν ειναι αληθεια:hmm::hmm::hmm:

Την εικονα με τα πολλα γατακια την εχω σε πινακα στο σπιτι μου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• CA6W34T1.jpg
    CA6W34T1.jpg
    4 KB · Εμφανίσεις: 231
  • 239994221485708d8a9d91.jpg
    239994221485708d8a9d91.jpg
    17,6 KB · Εμφανίσεις: 30
Εγώ ξέρω μια κτηνιατρική εταιρεία στην Ιερά Οδό που παίρνει 60 για θηλυκό και 50 για αρσενικό. Έχουμε κι ένα γιατρό στη παραλιακή πάρα πολύ καλό, ακριβός μεν στις στειρώσεις, αλλά τον εμπιστευόμαστε και πήγαμε εκεί την νέα γατούλα μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αμοιβή κτηνίατρου για την emma

εγώ βρήκα απο εσάς παλαιότερα από την κ.χασάπη την κτην.κ.μαρούλη παίρνει 33 euro για το κάθε γατάκι .το τηλ.2107213-109 το ιατρείο είναι κοντα στο νοσοκομείο "ευαγγελισμός"καλή επιτυχία

Στείρωση;

Καλή σας μέρα,

έχω μια σκέψη, που με βασανίζει εδώ και εβδομάδες.
Η Σίσσυ μου μεγάλωνει σιγά σιγά, και γίνετε μια όμορφη δεσποινίς.
Σκέφτομαι λοιπόν, να την στειρώσω. Από την άλλη μεριά σκέφτομαι,
ίσως να την αφήσω μια φορά να γίνει μανούλα, σαν γυναίκα γιατί να της στερήσω αυτή την χαρά, έστω μια φορά στην ζωούλα της.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι λάθος.
Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με περισσότερη πείρα?? :/:

Οι γάτες, και τα ζώα ΔΕΝ λειτουργούν έτσι... δεν θα καταλάβει καμία διαφορά, είτε γίνει είτε δεν γίνει μάνα μια φορά... απλά θα κουραστεί, θα ταλαιπωρηθεί, θα γεννήσει, και σε 3 μήνες ούτε που θα τα ξέρει τα παιδιά της και θα τα διώχνει...;)

Να πιστεύεις ότι έχει μοναξιά και βαριέται, μπορείς να πάρεις ένα άλλο γατάκι απο τα τόσα που κινδυνεύουν.:)

Εσύ μετά θα πρέπει να ταίσεις 5-6 γάτες, και να βρείς σπιτάκια κλπ κλπ.
Περισσότερα ΕΔΩ

Ειμαι σιγουρη οτι οποιος και να σου απαντησει, θα σου πει στειρωση...
Δες και αυτο το αρθρο... Στειρωση στις γατες
Οσο για το αν πρεπει να γεννησει μια φορα, οι περισσοτεροι κτηνιατροι λενε οτι δεν παιζει ρολο. Δεν ξερω ομως σιγουρα, αν ομως αποφασισεις να τη ζευγαρωσεις πρεπει να σκεφτεις απο τωρα που θα πανε τα μωρακια...
Εμενα οταν ηρθε σε οιστρο, τη στειρωσα χωρις δευτερη σκεψη.

Με προλαβε η joulia...:P

Πως θα καταλάβω ότι ήρθε σε οίστρο η Σίσσυ??
Και πόσο μηνών θα είναι όταν της έρθει??
Συγνώμη αλλά έχω φρικάρει λίγο. Θέλω να είναι ευτιχισμένη
και να τα κάνω όλα σωστά. Μία την έχω...... και είχε την ατυχία να είμαι εντελώς αδιάβαστη γατομαμά.....

αρχικα θα γινει πολυ τρυφερη και θα τουρλωνει το ποπο της, μετα θα τον στηνει, θα τριβεται εντονα σε επιπλα και θα κυλιεται στο πατωμα και στο τελος θα φωναζει παρα πολυ...
η γνωμη μου ειναι να τη στειρωσεις οπως σου ειπαν τα κοριτσια...θα ειναι πιο ευτυχισμενη και χωρις ανησυχιες...η ζωη και των δυο σας θα γινει πιο ευκολη:)

Στο λεω γιατι κι εγω εχω ενα ενεργο ζευγαρακι στο σπιτι (ειναι γατες φυλης)και δεν ειναι ευκολο... χρειαζεται μεγαλη υπομονη...;)

Mην αγχωνεσαι, αφου την αγαπας πολυ, θα ειναι σιγουρα ευτυχισμενη.
Ποσο ειναι τωρα?
Συνηθως ο οιστρος ερχεται μετα τους 6 μηνες. Εμενα τον παρουσιασε στους 10.
Θα νιαουριζει παρα πολυ εντονα,δυνατα και διαφορετικα, θα κανει βαρελακια, θα τριβεται παντου, θα στηνει τα πισω ποδαρακια της για να ειναι σε θεση "ετοιμοτητας", θα εχει λιγοτερη ορεξη για φαι....
Συνηθως κραταει απο 3 μερες εως και 10, εξαρταται απο την καθε γατουλα.
Καποιοι γιατροι δεν κανουν στειρωση οταν η γατα ειναι σε οιστρο, καποιοι αλλοι κανουν. Εγω τη στειρωσα πανω σε οιστρο και ολα πηγαν τελεια.
Εξαρταται απο την εμπιστοσυνη που εχεις στο γιατρο.

Εννοείς θα φωνάζει όπως ακούω κάμια φορά κάποιες γατούλες έξω που κλαίνε σαν σειρήνες όλη την νύχτα???
Και όταν κάνει έτσι η Σίσσυ τι πρέπει να κάνω??? :/::blink::blink::blink::blink:

Εννοείς θα φωνάζει όπως ακούω κάμια φορά κάποιες γατούλες έξω που κλαίνε σαν σειρήνες όλη την νύχτα???
Και όταν κάνει έτσι η Σίσσυ τι πρέπει να κάνω??? :/::blink::blink::blink::blink:
Ακριβως:)αν την στειρωσεις στη σωστη ηλικια, δεν θα προλαβει να κανει...;)και θα τα γλιτωσεις ολα αυτα:)
Συνηθως ξεκινουν οπως σου ειπε η Alice μετα τους 6 μηνες...

Οι σειρήνες.. είναι τα Αρσενικά που παλεύουν, και πλακώνονται, για τις περιοχές τους και τα θηλυκά που την περιέχουν.:(

Όταν θα καθοριστεί ο αρχηγός, έχει και πάλι καυγάδες, μεταξύ θηλυκών και αρσενικών αυτή την φορά, γιατι το θηλυκό δεν θέλει όποιον και όποιον. Συνήθως είναι βιασμός...Είναι θέμα ορμονών σκέτα, χωρίς συναίσθημα, αγάπες και έρωτες, όπως και η γέννα, και το μεγάλωμα. Όλα ένστικτο. Όπως ένστικτο είναι και μετά το ότι τα διώχνει, για να φύγουν απο την περιοχή της, να ξαναζευγαρώσει αυτή κλπ κλπ.

Δεν είναι όλα τα θηλυκά καλές μάνες.. είναι πολλές που μόλις γεννήσουν τα παρατάνε, άλλες, τα πλακώνουν στον ύπνο τους, άλλες τα τρώνε...

Στην θέση σου δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου... ειδικά αφου θα ζευγαρώσει με ΜΗ τσεκαρισμένο για αρρώστιες αρσενικό... και θα γεννηθούν και άλλα κεραμιδογατάκια..απο τα άπειρα που υπάρχουν ήδη. Διάβασε το άρθρο πάντως, θα σου λυθούν πολλές απορίες.

Mην αγχωνεσαι, αφου την αγαπας πολυ, θα ειναι σιγουρα ευτυχισμενη.
Ποσο ειναι τωρα?
Συνηθως ο οιστρος ερχεται μετα τους 6 μηνες. Εμενα τον παρουσιασε στους 10.
Θα νιαουριζει παρα πολυ εντονα,δυνατα και διαφορετικα, θα κανει βαρελακια, θα τριβεται παντου, θα στηνει τα πισω ποδαρακια της για να ειναι σε θεση "ετοιμοτητας", θα εχει λιγοτερη ορεξη για φαι....
Συνηθως κραταει απο 3 μερες εως και 10, εξαρταται απο την καθε γατουλα.
Καποιοι γιατροι δεν κανουν στειρωση οταν η γατα ειναι σε οιστρο, καποιοι αλλοι κανουν. Εγω τη στειρωσα πανω σε οιστρο και ολα πηγαν τελεια.
Εξαρταται απο την εμπιστοσυνη που εχεις στο γιατρο.

Η Σίσσυ πρέπει να είναι γύρω στα 5 με 6 μηνών.
Άπο ότι είχε δει η κτηνίατρος στα δοντάκια της, στην πρώτη μας επίσκεψη.
Διότι την Σίσσυ την βρήκα μωρό και παρατήμενο, και εγώ άσχετη,
απλά την πήρα αγκαλίτσα και την ένιωθα δική μου από την πρώτη στιγμή.

Είτε της έρθει, είτε όχι ο οίστρος απο 6-7 μηνών μπορείς να την στειρώσεις άφοβα.:)

Οι σειρήνες.. είναι τα Αρσενικά που παλεύουν, και πλακώνονται, για τις περιοχές τους και τα θηλυκά που την περιέχουν.:(

Όταν θα καθοριστεί ο αρχηγός, έχει και πάλι καυγάδες, μεταξύ θηλυκών και αρσενικών αυτή την φορά, γιατι το θηλυκό δεν θέλει όποιον και όποιον. Συνήθως είναι βιασμός...Είναι θέμα ορμονών σκέτα, χωρίς συναίσθημα, αγάπες και έρωτες, όπως και η γέννα, και το μεγάλωμα. Όλα ένστικτο. Όπως ένστικτο είναι και μετά το ότι τα διώχνει, για να φύγουν απο την περιοχή της, να ξαναζευγαρώσει αυτή κλπ κλπ.

Δεν είναι όλα τα θηλυκά καλές μάνες.. είναι πολλές που μόλις γεννήσουν τα παρατάνε, άλλες, τα πλακώνουν στον ύπνο τους, άλλες τα τρώνε...

Στην θέση σου δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου... ειδικά αφου θα ζευγαρώσει με ΜΗ τσεκαρισμένο για αρρώστιες αρσενικό... και θα γεννηθούν και άλλα κεραμιδογατάκια..απο τα άπειρα που υπάρχουν ήδη. Διάβασε το άρθρο πάντως, θα σου λυθούν πολλές απορίες.

Αρώστησα!!!! Απίστευτο τι μαθαίνει κανείς. Είναι και λίγο εγωίστρια η Σίσσυ μου, να κάνει μωρά και να ξυπνήσω και αυτή να τα τρώει για πρωινό??? Πωπω εφιάλτης. Φρίκη!!! Τι ήθελα και ρώτησα.....:/::/::/:

Είτε της έρθει, είτε όχι ο οίστρος απο 6-7 μηνών μπορείς να την στειρώσεις άφοβα.:)

Να ρωτήσω και κάτι άσχετο.Αυτό το ψυχουλίνι στο αβατάρ σου, είναι δικό σου?? Το θέλωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!
:redface:

Θα συμφωνήσω και εγώ με τα παιδιά. Γενικά τα ζωάκια δεν "σκέφτονται" με τον ίδιο τρόπο που σκέφτονται και αισθάνονται οι άνθρωποι. Και ο δικός μου γάτος είναι 5 μηνών, δεν έχει αρχίσει ακόμα να ψεκάζει, αλλά έχει αρχίσει να είναι επιθετικός μονό σε μένα και όχι στον άντρα μου (βλέπεις αυτός μυρίζει τις θηλυκές ορμόνες:P) και να νιαουρίζει λίγο περίεργα και ο κτηνίατρος μου είπε ότι ακόμα και 5 μηνών μπορώ να τον στειρώσω χωρίς κανένα πρόβλημα. Μου είπε ότι δεν είναι αναγκαίο να αρχίσει ο οίστρος για να στειρωθούν.
Αλλά ακόμα και αν θέλεις να γεννήσει πρώτα η γατούλα σου, βρές οπωσδήποτε σπιτάκια για τα γατάκια από πριν, όπως σου είπαν και τα κορίτσια!

Δεν είναι συνηθισμένο, να τα τρώνε, αλλά υπάρχει. :(
Τις περισσότερες φορές, οι αδιάφορες μάνες, θα τα παρατήσουν, και μετά τα μικρά δεν έχουν τύχη.. ή θα βρεθεί ένας άνθρωπος να τα μεγαλώσει με το μπιμπερό... και είναι μεγάλο ΠΑΚΕΤΟ.:|

Είναι πολλά που θα πρέπει να σκεφτεί κάποιος ευσυνείδητος γατογονιός πριν αφήσει την γάτα ή τον γάτο του έτσι εύκολα να ζευγαρώσει. (ειδικά όταν είναι ανεξέλεγκτη η υγεία των γατιών)

Να ρωτήσω και κάτι άσχετο.Αυτό το ψυχουλίνι στο αβατάρ σου, είναι δικό σου?? Το θέλωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!
:redface:

Είσαι ΣΙΓΟΥΡΗ?????:blink::blink::lol::lol::lol::lol:

Επιστροφές ....ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ!!!:rolleyes::rolleyes:
( είναι πλέον γάτος, 1,5 χρονών ο ασπρόμαυρος στην υπογραφή μου και είναι ένας δράκουλας, ένας κροκόδειλος, ένα γαϊδούρι του κερατά...Μόνο εγώ τον χαϊδεύω όταν θέλει, και για όσο θέλει, και αν κάνω κάτι λάθος.. τρέχω για ράμματα...Του έχω σώσει την ζωή.. αλλά ΚΑΜΙΑ ευγνωμοσύνη...:lol::lol:)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back