ιβανα
Επιφανές μέλος
εχει δικιο σε οσα λεει η υακινθη, δε φτανει μονο το φαι κ το νερο στα αδεσποτα. μια γατα το μηνα? ανα τριμηνο? οτι μπορεί κανείς, αλλα στειρωστε !!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SaiNT
Νεοφερμένο μέλος
Ειναι παρα πολλες γατες, και σημερα μου μιλησα με τον πατερα μου ( παρεπττιτοντως, η ωρα που γραφω το μυνημα αυτο , ειναι 5.38 τα ξημερωτα και ακομα ειμαι στην δουλεια μου :Ρ )
του ειπα οτι υπαρχει περιπτωση να μπορεσουμε να φορτωσουμε τα εξοδα , ή εστω καποια εξοδα σε καποιο σωματειο του δημου μου ...... θα το γουσταρα πολυ να το κανω αυτο.
Απο την αλλην ομως.... αν ΟΛΑ τα γατια μου τα ειχα κανει στειρωση απο τις πρωτες μερες.. τωρα μεσα στο σπιτι μου δεν θα ειχα 4 θεο-"γκομενες"
( 4 θυληκιες γατες
)τεσπα...
περιμενω να δω τι μπορω να κανω με την ιδεα της Υακίνθη !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SaiNT
Νεοφερμένο μέλος
ΣΙΓΟΥΡΑ δεν χαρηκες , εγω ομως χαρηκα γιατι εισαι σαφεστατος στις αποψεις σου , γιατι τσακωνεσαι με τους γειτονες σου οπως και εγω γιατι ταιζεις οπως και εγω γιατι τελικα εισαι ενας απο αυτους που με κανουν να αισθανομαι οτι δεν ειμαι η τρελλη του χωριου , καπου υπαρχουν και αλλοι στα ιδια χαλια με μενα
10000000000 συγνωμη , δεν ειναι αρκετο τι αλλο πρεπει να πω ,ειπα ηδη οτι εχεις δικιο. το μονο που ηθελα ηταν να σε προφυλαξω οπως κανεις δεν προφυλαξε εμενα , που ξεκινησα με μια γατα στον ακαλυπτο της πολυκατοικιας μου ,και βρεθηκα ξαφνικα με 1001 και δεν ηξερα τι να κανω , ηθελα μια περιουσια ανεξαντλητη να ταιζω και ποτε δεν εφθανε
οσον αφορα τον κτηνιατρο υπαρχουν τροποι να τον ταρακουνησουμε αρκει να το καταγγειλης , και οσον αφορα τις στειρωσεις αν σε ενδιαφερει, επαναλαμβανω ΑΝ, στειλε μου Pm να στις τακτοποιησω εγω σιγα σιγα και χωρις να κουραστεις καθολου ...
Δεν μπορω να τον καταγγειλω γιατι εχω μαγαζι στην πολη που μενω.....
Αστα βραστα...
θα δω τι θα κανω με την στειρωση γιατι δεν αντεχω να μυριζω αλλο αιμα απο γατες οταν την μαζευω απο τον δρομο , γιατι καποιος τσοχλ***** με αμαξακι , με λεφτα του μπαμπα, παταει γατες στον δρομο ...
^Dark Angel^
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σας.Εχω μια γατουλα 8 μηνων,την οποια σκεφτομαι να στειρωσω αυτον τον καιρο.Ο κτηνιατρος στον οποιο την πηγαινω,μας εχει πει να μην τη στειρωσουμε γιατι η γατουλα ζει εξω και στη γειτονια δεν υπαρχουν αρσενικοι γατοι.Εγω ομως δεν συμφωνω με την αποψη του.Πιστευω οτι η στειρωση ειναι καλη και για την υγεια της και για την συμπεριφορα της.Το θεμα ειναι οτι με προβληματιζουν καπως ολα αυτα.Σχετικα με την ηλικια της,εχω διαβασει οτι απο τους 6 μηνες και μετα μπορεις να στειρωσεις τη γατουλα,παιζει ρολο ομως αν εχει οιστρο???Η δικια μου δεν ειχε ουτε εχει οιστρο.Πειραζει που μενει εξω???δηλαδη μπορει να παθει κατι κατα την αναρρωση της,αφου κατοικει εξω???Εχω να πω επισης,οτι ειναι πολυ δραστηρια γατα.Ανεβαινει πανω σε δεντρα,κυνηγαει,τσακωνετε με γατες,τρεχει,κυλιεται στα χωματα κ.α,φοβαμαι μην σκισει κανενα ραμμα...Επισης,σχετικα με την διατροφη της μετα την στειρωση.Ξερω οτι πρεπει να τρωει ειδικη ξηρη τροφη για στειρωμενες γατες.Το θεμα ειναι οτι ειναι πολυ ιδιοτροπη γατα.Φοβαμαι μηπως δεν της αρεσει η τροφη για στειρωμενες γατες,μηπως παθει τιποτα αφου τρωει οτι κυνηγαει ειτε ειναι ακριδα ειτε ειναι ποντικι.Επισης,τρωει παρα πολυ τις κονσερβες.Υπαρχουν κονσερβες για στειρωμενες η' κανει να τρωει απο αυτες που ετρωγε εως τωρα???
Ανησυχω παρα πολυ.....
natalouko
Επιφανές μέλος
Γεια σας.Εχω μια γατουλα 8 μηνων,την οποια σκεφτομαι να στειρωσω αυτον τον καιρο.Ο κτηνιατρος στον οποιο την πηγαινω,μας εχει πει να μην τη στειρωσουμε γιατι η γατουλα ζει εξω και στη γειτονια δεν υπαρχουν αρσενικοι γατοι.Εγω ομως δεν συμφωνω με την αποψη του.Πιστευω οτι η στειρωση ειναι καλη και για την υγεια της και για την συμπεριφορα της.Το θεμα ειναι οτι με προβληματιζουν καπως ολα αυτα.Σχετικα με την ηλικια της,εχω διαβασει οτι απο τους 6 μηνες και μετα μπορεις να στειρωσεις τη γατουλα,παιζει ρολο ομως αν εχει οιστρο???Η δικια μου δεν ειχε ουτε εχει οιστρο.Πειραζει που μενει εξω???δηλαδη μπορει να παθει κατι κατα την αναρρωση της,αφου κατοικει εξω???Εχω να πω επισης,οτι ειναι πολυ δραστηρια γατα.Ανεβαινει πανω σε δεντρα,κυνηγαει,τσακωνετε με γατες,τρεχει,κυλιεται στα χωματα κ.α,φοβαμαι μην σκισει κανενα ραμμα...Επισης,σχετικα με την διατροφη της μετα την στειρωση.Ξερω οτι πρεπει να τρωει ειδικη ξηρη τροφη για στειρωμενες γατες.Το θεμα ειναι οτι ειναι πολυ ιδιοτροπη γατα.Φοβαμαι μηπως δεν της αρεσει η τροφη για στειρωμενες γατες,μηπως παθει τιποτα αφου τρωει οτι κυνηγαει ειτε ειναι ακριδα ειτε ειναι ποντικι.Επισης,τρωει παρα πολυ τις κονσερβες.Υπαρχουν κονσερβες για στειρωμενες η' κανει να τρωει απο αυτες που ετρωγε εως τωρα???
Ανησυχω παρα πολυ.....
Καλησπέρα!!! Την γατούλα σου πρέπει να την στειρώσεις και για λόγους υγείας. Αν έχει απανωτούς οίστρους μπορεί να πάθει πυομητρα. Ένας λόγος παραπάνω που πρέπει να γίνει η στείρωση είναι που μένει έξω, γιατί μπορεί να μην έχετε τώρα αρσενικούς γάτους αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθουν.

Όσον αφορά την ανάρρωση θα πρέπει να την προσέξεις λίγο για 4 μέρες και καλό θα ήταν να μείνει μέσα αυτές τις μέρες. Αν δεν μπορείς να την βάλεις μέσα, ρώτα τον κτηνίατρο σου αν μπορεί να την φιλοξενήσει μέχρι να είναι ασφαλές να την ξαναβγάλεις έξω. Εγώ τους δίνω την royal canin young female που είναι για στειρωμένες γατούλες και τους αρέσει πάρα πολύ. Κονσέρβες τους δίνω της gourmet.

^Dark Angel^
Πολύ δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Στον κτηνιατρο που την πηγαινω δεν μπορω να την παω εκει για στειρωση,γιατι αρνηθηκε να την στειρωσει.Λογικα,θα την παω στην φιλοζωικη για στειρωση,εκει μπορουν να μου την κρατησουν για λειγες μερες.Εγω της αγοραζω τις Sheba και καμια φορα τα φακελακια whiskas η' κονσερβα friskies.
δυστυχως οι τροφες απο τα σουπερ μαρκετ ειναι οι χειροτερες...και να αλλαξεις κτηνιατρος...ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ........αν ειναι δυνατον να μην αναλαμβανει στειρωσεις...που τον πετυχες???

Καλησπέρα!!! Την γατούλα σου πρέπει να την στειρώσεις και για λόγους υγείας. Αν έχει απανωτούς οίστρους μπορεί να πάθει πυομητρα. Ένας λόγος παραπάνω που πρέπει να γίνει η στείρωση είναι που μένει έξω, γιατί μπορεί να μην έχετε τώρα αρσενικούς γάτους αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθουν.Όσον αφορά την ανάρρωση θα πρέπει να την προσέξεις λίγο για 4 μέρες και καλό θα ήταν να μείνει μέσα αυτές τις μέρες. Αν δεν μπορείς να την βάλεις μέσα, ρώτα τον κτηνίατρο σου αν μπορεί να την φιλοξενήσει μέχρι να είναι ασφαλές να την ξαναβγάλεις έξω. Εγώ τους δίνω την royal canin young female που είναι για στειρωμένες γατούλες και τους αρέσει πάρα πολύ. Κονσέρβες τους δίνω της gourmet.
![]()
ειναι οι καλυτερες!!!!!!!! αυτες δινω και εγω,...
moukelis
Επιφανές μέλος

^Dark Angel^
Πολύ δραστήριο μέλος

^Dark Angel^
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι ομως υπαρχει...Σοβαρα υπαρχει κτηνιατρος που δεν αναλαμβανει στειρωσεις;![]()
Δυστυχως....
moukelis
Επιφανές μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σοβαρα υπαρχει κτηνιατρος που δεν αναλαμβανει στειρωσεις;![]()
σκεψου τι κτηνιατρος ειναι!!!!!

...καλε...εδω της ειπε να μην την στειρωσει..( εμ βεβαια,αφου δεν μπορει να την κανει!!!)...αφου εξω ,στην γειτονια δεν υπαρχουν αρσενικοι γατοι..

...λες και υπαρχει απαγορευτικο εισοδου των αρσενικων.............θα καραφλιασω αποψε!!!!!!!!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

^Dark Angel^
Πολύ δραστήριο μέλος

Επισης,θελω να πω οτι ολοι σας εχετε πολυ ομορφα γατουνια.

aretha
Περιβόητο μέλος
Είναι πολύ πιθανό να είχε ήδη οίστρο και να μην το κατάλαβες, ειδικά αφού περνάει τόσες ώρες έξω και δεν είστε συνέχεια μαζί. Το πόσο έντονα και εμφανή είναι τα συμπτώματα του οίστρου "παίζει" πολύ από τη μια γάτα στην άλλη, ανάλογα και με το χαρακτήρα της.παιζει ρολο ομως αν εχει οιστρο???Η δικια μου δεν ειχε ουτε εχει οιστρο.
Το ότι μένει έξω εγκυμονεί πράγματι πολλούς και σοβαρούς κινδύνους (φόλα, αυτοκίνητα κ.λπ.), κανένας όμως από αυτούς δεν έχει να κάνει με τη στείρωση. Ίσα ίσα, αν είναι στειρωμένη γλιτώνει από έναν ακόμα σοβαρότατο κίνδυνο του "έξω", τις θανάσιμες ασθένειες που μεταδίδονται με το ζευγάρωμα (aids της γάτας και λευχαιμία). Για το πρώτο 24ωρο μετά την επέμβαση, αν δεν θέλεις να την αφήσεις στο γιατρό μπορείς να την κρατήσεις στο σπίτι ή έστω στο μπαλκόνι ή την αυλή, μέσα σε ένα χαρτόκουτο με μια κουβερτούλα για να έχει ζέστη.Πειραζει που μενει εξω???δηλαδη μπορει να παθει κατι κατα την αναρρωση της,αφου κατοικει εξω???
Αν είναι τόσο δραστήρια και ζει έξω, δεν της είναι και τόσο απαραίτητες οι ειδικές τροφές. Εξάλλου, τόσες αδέσποτες γατούλες που στειρώνονται, συνεχίζουν μετά να τρώνε ό,τι έτρωγαν και πριν.Φοβαμαι μηπως δεν της αρεσει η τροφη για στειρωμενες γατες,μηπως παθει τιποτα αφου τρωει οτι κυνηγαει ειτε ειναι ακριδα ειτε ειναι ποντικι.Επισης,τρωει παρα πολυ τις κονσερβες.Υπαρχουν κονσερβες για στειρωμενες η' κανει να τρωει απο αυτες που ετρωγε εως τωρα???
Γενικά όμως για την υγεία της, μια καλής ποιότητας τροφή θα είναι σίγουρα ευεργετική.
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Επειδή τη Δευτέρα θα στειρώσω τη δική μου γατούλα, θηλυκιά 6,5 μηνών, μαζί με τις εξετάσεις, έιτζ, λευχαιμία κ.λ.π, θα κοστίσουν περίπου 200 €. Για φιλοξενία δεν ξέρω. Εμείς θα την πάμε το πρωί και θα την πάρουμε το απόγευμα της ίδιας μέρας. Δεν θέλουμε να την αφήσουμε εκεί το βράδυ.δεν ξερω ποσο παει η φιλοξενια.......η στειρωση στα αρσενικα κυμαινεται η πιο φτηνη γυρω στα 60 ευρω,και στα θηλυκα 80....αλλα με φιλοξενια δεν γνωριζω...![]()
natalouko
Επιφανές μέλος
Δεν τρωει συνεχεια κονσερβες,μονο 2 φορες το μηνα της δινω.Ξηρη τροφη της δινω την πουρινα ουαν κιττεν.Φυσικα και θα αλλαξω κτηνιατρο γιατι αυτος ειναι πολυ μαλ....ς.Σκεφτομαι μολις πληρωθει η μητερα μου να την παμε για στειρωση.Η στειρωση ποσο κυμαινεται περιπου?Αυτος μας προτεινε εναν αλλο κτηνιατρο ο οποιος θα μας επαιρνε 160 ευρω(στειρωση,αντιβιωση και 2 μερες φιλοξενιας με δικη μας τροφη).Καλη ειναι αυτη η τιμη???Ρωταω επειδη ειναι η πρωτη φορα που στειρωνω γατα.Εμενα παντως μου φανηκε καπως τσιμπιμενη....![]()
Δεν ξέρω πόσο κοστίζει η φιλοξενία σε κτηνιατρείο, γιατί εγώ την πήγα και την πήρα μόλις τελειώσε η επέμβαση. Μπορώ όμως αν θέλεις να ρωτήσω και την δική μου κτηνίατρο η οποία είναι πολύ καλή και σχετικά φθηνή.

julia
Διακεκριμένο μέλος
Δεν είναι τίποτα η στείρωση, μπορείτε άνετα να την πάρετε σπίτι και να της δίνετε αντιβίωση εσείς. (αν δεν την κάνει ενέσιμη ο Κτηνίατρος) Φιλοξενία χρειάζεστε μόνο στα αγρίμια, που θα επανατοποθετηθούν στον χώρο απο τον οποίο πιάστηκαν.
Λογικές τιμές για θηλυκό είναι 80-100.

fdion
Νεοφερμένο μέλος
Μολις γυρισα αρκετα συγχισμενος επειτα απο επισκεψη στην κτηνιατρο με την οποια ειχα κλεισει ραντεβου σημερα για να στειρωσει τον Περση γατο μου.
Η εμπειρια μου ηταν απογοητευτικη, η γιατρος του εκανε καποιες ενεσεις και τον "παρακαλαγε" να κοιμηθει χωρις αποτελεσμα και επειτα απο ενα 20 λεπτο, μου ειπε απλα ο γατος σου δεν κοιμαται , παρε τον σπιτι και ξαναφερε τον μετα απο καμια εβδομαδα σε μενα η σε καποιον αλλον γιατρο να του κανουμε πιο δυνατη αναισθησια.
Εσεις εχετε ξανακουσει να συμβαινει κατι τετοιο ?
Ειναι λογικο να υποβαλλει το ζωο σε τετοιο στρες και να μην κανει και δουλεια ?Επειτα απο ποσο καιρο ειναι ασφαλες να τον ξαναπαω για στειρωση?
Οποιος ξερει κατι παρακαλω ας απαντησει
moukelis
Επιφανές μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool