Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος

χριστινα
Διάσημο μέλος

georgia-odysseas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βασίλης_
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα σε ολους
Πριν απο λιγο καιρο μαζεψαμε ενα γατακι και ολα πανε καλα.
απλο εχει λιγες τριχες αναμεσα αριστερα και δεξια απο το μέτωπο παραθέτω και φωτο. Αριστερα και δεξια κατω απο τα αυτιά
Ειναι λογικο να εχει λιγες τριχουλες εκει η μηπως να του βαλουμε καποια αλιφη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Αν καταλαβαίνω καλά και σε προβληματίζει επειδή φαίνονται αραιές οι τριχούλες, μην ανησυχείς γιατί σε αυτά τα σημεία ολονών των γατιών το τρίχωμα είναι λιγότερο πυκνό. Απλά, λόγω χρώματος, στα μαύρα γατιά φαίνεται κάπως περισσότερο.

Όμως σε περίπτωση που εξακολουθείς κι έχεις αμφιβολίες, μην επιχειρήσεις να του βάλεις καμιά αλοιφή πριν συμβουλευτείς τον κτηνίατρο.
Να σας ζήσει το όμορφο ζουζουνάκι και να χαίρεστε τη συντροφιά του για πολλά πολλά χρόνια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Θυμάμαι πως είχα την ίδια απορία με σένα όταν είχα πρωτοπάρει την πρώτη μου γατούλα που ήταν μαύρη, ρώτησα λοιπόν τον κτηνίατρο και μου είχε πει πως είναι απόλυτα φυσιολογικό στις μαύρες γάτες. Από τότε το έχω δει σε κάθε μαύρη γατούλα που έχω συναντήσει, με τον καιρό φτάσαμε να δώσουμε και όνομα θυμάμαι σ' αυτές τις περιοχούλες, τις λέγαμε τα καραφλονίδια ή τα καραφλιδόνια της Ζουζούκας (όπου Ζουζούκα η πρώτη μου γατούλα).
Θα έλεγα να μην ανησυχείς, συνήθως προβλήματα που έχουν και αραίωση τριχώματος εμφανίζονται σε άλλα σημεία πρώτα, πάντως στην επόμενη επίσκεψή σας στον κτηνίατρο, κάντου μια ερώτηση για να ησυχάσεις.

kat-cats
Διάσημο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

Ο γατούλης μου (κοντεύει τριών χρονών) έκανε την Τετάρτη επαναληπτικό εμβόλιο (το Nobivac Tricat Trio) και η ένεση έγινε στο σβέρκο. Απ' την Τετάρτη το απόγευμα μέχρι και σήμερα, έχω παρατηρήσει ότι ξύνεται μία με δύο φορές τη μέρα με μανία πίσω απ' τα αυτάκια και χάνει πολλές τούφες. Στην αρχή θεώρησα πως φταίει ο καιρός γιατί, με 23 βαθμούς Φλεβάρη μήνα, τι να σου κάνει το γατί, μπορεί να έσκασε! Τώρα το βράδυ που τον καλοκοίταξα, το δέρμα του στην περιοχή λίγο πιο χαμηλά απ' το σβέρκο έχει αρχίσει να φαίνεται και είναι αρκετά ροζ, μάλλον απ' το ξύσιμο. Δεν φαίνεται να τον πονάει, αλλά ανησύχησα γιατί δεν έχει ξανασυμβεί.
Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Λέτε να φταίει το εμβόλιο; Γενικά δεν του αρέσει καθόλου ο κτηνίατρος, περνάμε μεγάλο δράμα, μήπως στρεσαρίστηκε;

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Η δερματική αντίδραση στο σημείο αυτό, οφείλεται πιθανότατα σε τοπικό ερεθισμό εξ αιτίας του εμβολίου. Δεν νομίζω να φταίει το στρεσσάρισμα που του συμβαίνει κάθε φορά που επισκέπτεστε το κτηνιατρείο (και που λίγο-πολύ όλα τα γατιά απεχθάνονται), αλλά το οτι επικεντρώνεται στη συγκεκριμένη περιοχή, "δείχνει" το εμβόλιο.
Μπορείς να τηλεφωνήσεις τον γιατρό και να του το αναφέρεις (υποθέτω δεν θα ήταν η πρώτη φορά που τον εμβολίασες, γιατί αυτή τη φορά είχε αυτό το αποτέλεσμα? άλλαξε κάτι στα συστατικά του?) ενώ παράλληλα συνέχισε να το παρακολουθείς για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, κι αν δεις οτι ο ερεθισμός δεν υποχωρεί ή/και επιδεινώνεται, θα πρέπει να το ξαναδεί ο γιατρός για να σας συστήσει ενδεχομένως κάποια δερματική αλοιφή.
Τέλος, έχω υιοθετήσει κι εγώ τη άποψη, οτι γενικά τα εμβόλια για παν ενδεχόμενο καλό είναι να μη γίνονται στο σβέρκο, αλλά στο πόδι, επειδή ορισμένα από αυτά περιέχουν "ύποπτα" συστατικά που κατηγορούνται για διάφορες σοβαρότατες παρενέργειες. Με αυτό τον τρόπο και σε απευκτέα περίπτωση που παρουσιάσει κάτι και χρειαστεί να αντιμετωπιστεί χειρουργικά , να είναι πιο ασφαλές και ευκολότερα διαχειρίσιμο. Έτσι ζητάω και επιμένω κάθε φορά που κάνουμε ακόμα και το επαναληπτικό, αυτό να γίνεται στο πόδι και όχι στο σβέρκο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool