Περί τριχών...

ελπιζω να μην ειναι τιποτα σοβαρο!!θα περιμενουμε νεα:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χμ, ναι.... Αυτό με τη μυκιτιαση (αν ειναι κατι τετοιο) ισως μεταδίδεται. Φαντάζομαι εξαρταται από το μυκητα. Καλα, περνάει σχετικά απλά απ' όσο ξερω, αλλά μεχρι να δεις τι γινεατι τηρησε κάποιους κανόνες με περισσότερη σχολαστικότητα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

νομιζω θα ειχε κολλησει μεχρι τωρα,παντως εγω που ειχα κολλησει δεν ηταν τιποτα,απλα εβαζα μια αλοιφη σε εκεινο το σημειο:)

Ετσι ειναι. Απλή η θεραπεια! Πάλι καλα!!! :)

επιτελους πηγαμε στον γιατρο καναμε διαφορα τεστ .....στις τριχες,στο δερμα θα μας παρει τηλεφωνο οταν θα ειναι ετοιμα και του εκανε και ενεση που θα δουμε πως θα παει αυτην τη βδομαδα ....παιδια δεν το ηξερα οτι οι μαυρες γατες (ιδιαιτερα) εχουν περισσοτερα ψυχολογικα ....γιατι μπορει αυτο να ειναι και στο μυαλο του .....για να δουμε

Καλησπερα

Καλησπερα σε ολους
Πριν απο λιγο καιρο μαζεψαμε ενα γατακι και ολα πανε καλα.
απλο εχει λιγες τριχες αναμεσα αριστερα και δεξια απο το μέτωπο παραθέτω και φωτο. Αριστερα και δεξια κατω απο τα αυτιά
2i77keq.jpg

Ειναι λογικο να εχει λιγες τριχουλες εκει η μηπως να του βαλουμε καποια αλιφη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βασίλη καλωσήρθες στη γατο-παρέα μας :)

Αν καταλαβαίνω καλά και σε προβληματίζει επειδή φαίνονται αραιές οι τριχούλες, μην ανησυχείς γιατί σε αυτά τα σημεία ολονών των γατιών το τρίχωμα είναι λιγότερο πυκνό. Απλά, λόγω χρώματος, στα μαύρα γατιά φαίνεται κάπως περισσότερο. ;)
Όμως σε περίπτωση που εξακολουθείς κι έχεις αμφιβολίες, μην επιχειρήσεις να του βάλεις καμιά αλοιφή πριν συμβουλευτείς τον κτηνίατρο.

Να σας ζήσει το όμορφο ζουζουνάκι και να χαίρεστε τη συντροφιά του για πολλά πολλά χρόνια :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα Βασίλη κι από μένα. :)
Θυμάμαι πως είχα την ίδια απορία με σένα όταν είχα πρωτοπάρει την πρώτη μου γατούλα που ήταν μαύρη, ρώτησα λοιπόν τον κτηνίατρο και μου είχε πει πως είναι απόλυτα φυσιολογικό στις μαύρες γάτες. Από τότε το έχω δει σε κάθε μαύρη γατούλα που έχω συναντήσει, με τον καιρό φτάσαμε να δώσουμε και όνομα θυμάμαι σ' αυτές τις περιοχούλες, τις λέγαμε τα καραφλονίδια ή τα καραφλιδόνια της Ζουζούκας (όπου Ζουζούκα η πρώτη μου γατούλα).
Θα έλεγα να μην ανησυχείς, συνήθως προβλήματα που έχουν και αραίωση τριχώματος εμφανίζονται σε άλλα σημεία πρώτα, πάντως στην επόμενη επίσκεψή σας στον κτηνίατρο, κάντου μια ερώτηση για να ησυχάσεις. ;)

Καλημέρα!!! ναι είναι λογικό αν είναι απλά αραιό. Και της Κίρας μου έτσι είναι που είναι μαυρούλα!!! οπότε μην αγχώνεσαι, αν υπάρξει πρόβλημα θα δεις να λείπει ολόκληρο κομμάτι....ενώ εκεί απλά φεγγίζει από μέσα το δέρμα, γιατί είναι αραιό απλά!!! στη Μιλού αντίθετα δεν είναι που είναι calico.

Βασιλη, εχουν δικιο η Βασω και η Κατερινα και μενα ο Μικυς μου που ειναι μαυρουλης, σε αυτην την περιοχη φαινονται πιο αραιες οι τριχες εκει.Και γω στην αρχη που το ειδα προβληματιστηκα και θεωρησα μηπως ειναι τιποτα δερματικο,αλλα μετα καταλαβα οτι ετσι ειναι λογω του μαυρου χρωματος,δεν ειναι πολυ πυκνες οι τριχες σε αυτην τη περιοχη.Οποτε μην ανησυχεις ,ετσι ειναι ολα τα μαυρα γατακια!:D

Καλησπέρα σε όλους. :)

Ο γατούλης μου (κοντεύει τριών χρονών) έκανε την Τετάρτη επαναληπτικό εμβόλιο (το Nobivac Tricat Trio) και η ένεση έγινε στο σβέρκο. Απ' την Τετάρτη το απόγευμα μέχρι και σήμερα, έχω παρατηρήσει ότι ξύνεται μία με δύο φορές τη μέρα με μανία πίσω απ' τα αυτάκια και χάνει πολλές τούφες. Στην αρχή θεώρησα πως φταίει ο καιρός γιατί, με 23 βαθμούς Φλεβάρη μήνα, τι να σου κάνει το γατί, μπορεί να έσκασε! Τώρα το βράδυ που τον καλοκοίταξα, το δέρμα του στην περιοχή λίγο πιο χαμηλά απ' το σβέρκο έχει αρχίσει να φαίνεται και είναι αρκετά ροζ, μάλλον απ' το ξύσιμο. Δεν φαίνεται να τον πονάει, αλλά ανησύχησα γιατί δεν έχει ξανασυμβεί.

Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Λέτε να φταίει το εμβόλιο; Γενικά δεν του αρέσει καθόλου ο κτηνίατρος, περνάμε μεγάλο δράμα, μήπως στρεσαρίστηκε; :/:

Τελευταία επεξεργασία:
Καλή σου μέρα :)
Η δερματική αντίδραση στο σημείο αυτό, οφείλεται πιθανότατα σε τοπικό ερεθισμό εξ αιτίας του εμβολίου. Δεν νομίζω να φταίει το στρεσσάρισμα που του συμβαίνει κάθε φορά που επισκέπτεστε το κτηνιατρείο (και που λίγο-πολύ όλα τα γατιά απεχθάνονται), αλλά το οτι επικεντρώνεται στη συγκεκριμένη περιοχή, "δείχνει" το εμβόλιο.
Μπορείς να τηλεφωνήσεις τον γιατρό και να του το αναφέρεις (υποθέτω δεν θα ήταν η πρώτη φορά που τον εμβολίασες, γιατί αυτή τη φορά είχε αυτό το αποτέλεσμα? άλλαξε κάτι στα συστατικά του?) ενώ παράλληλα συνέχισε να το παρακολουθείς για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, κι αν δεις οτι ο ερεθισμός δεν υποχωρεί ή/και επιδεινώνεται, θα πρέπει να το ξαναδεί ο γιατρός για να σας συστήσει ενδεχομένως κάποια δερματική αλοιφή.

Τέλος, έχω υιοθετήσει κι εγώ τη άποψη, οτι γενικά τα εμβόλια για παν ενδεχόμενο καλό είναι να μη γίνονται στο σβέρκο, αλλά στο πόδι, επειδή ορισμένα από αυτά περιέχουν "ύποπτα" συστατικά που κατηγορούνται για διάφορες σοβαρότατες παρενέργειες. Με αυτό τον τρόπο και σε απευκτέα περίπτωση που παρουσιάσει κάτι και χρειαστεί να αντιμετωπιστεί χειρουργικά , να είναι πιο ασφαλές και ευκολότερα διαχειρίσιμο. Έτσι ζητάω και επιμένω κάθε φορά που κάνουμε ακόμα και το επαναληπτικό, αυτό να γίνεται στο πόδι και όχι στο σβέρκο.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back