yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
¨(ο παθων μαθων)Πολλοι γατοι σαν το φενστερ και το καλοκαιρακι μου δε βγαζουν νυχι.. εκει ενταξει (μιλαμε παντα για ζωο σπιτιου και οχι για ενα που βγαινει κι εξω)
Με τα αλλα ομως πχ το χιονακι περσιας και το βουλιτσο μου φοβαται και τον ισκιο του ειναι απαραιτητο που τα εμαθα απο μικρα στο χτενισμα γιατι αλιως το χιονακι δε θα μιλιονταν , θα ειχαν αναπτυχθει τα εχθρικα του κομματια και θα ταν και γεματο κομπους κι ο βουλιτσακος θα εκανε αποπειρα αυτοκτονιας καθε φορα που λερωνονταν..δηλαδη θα ηταν γατια που δε μπορεις να τα κανεις ζαφτι και αυτο θα δυσκολευε ολονων τη συμβιωση...εχοντας χτενισει αυτα τα δυο και κοψει τα νυχακια τους απο μικρα, ειμεθα ετοιμοι δια παν ενδεχομενο και απολαμβανουν το χτενισμα γιατι τους θυμιζει το γλυψιμο της μανας τους.Μετα φαινονται πολυ ευχαριστημενα και δεν εχω προσεξει να τα ενοχλησε ποτε το οτι τους κοβω τα νυχακια, μαλλον απολαμβανουν το να ειναι αγγαλια ενω τα κοβω, πεφτουν και φιλακια..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
arsinoi
Νεοφερμένο μέλος
. Ευχαριστώ προκαταβολικά.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
arsinoi
Νεοφερμένο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
arsinoi
Νεοφερμένο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
arsinoi
Νεοφερμένο μέλος
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Παντως αυτο που κανω ειναι κυριως οτι τις αγαπαω και προσπαθω να ειμαι ξεκαθαρα γλυκεια και αυστηρη μαζι δηλαδη σταματαω και για φιλακι αν βλεπω οτι δε θελει αλλο, και για χαδι και για κροκετακι αλλα ταυτοχρονα συνεχιζω ακαθεκτα με καλο τροπο ετσι καταλαβαινει οτι το σεβομαι και κανω οτι ειναι δυνατον για αυτο.. το αντιμετωπιζω λιγο και σα ...ναζι "αντε βρε χαζουλα κατσε δω να σε χτενισω που μετα θα εισαι μια ωραια και θα σε τρελανω στο χαδι"πχ.Και το βασικοτερο δεν τρομαζω και δεν ανχονωμαι, η ατμοσφαιρα ειναι ηρεμη δεν παμε πχ για πολεμο...
Το χιονακι στη φωτο εινα θυληκο παρεπιπτοντος
. Νομιζω με τις γατες το μυστικο ειναι να τις "νιωθεις" φυσικα αυτο θελει και διαβασμα χεχεχε παντα χαριζω στον καθε νεο ιδιοκτητη ενα μικρο βιβλιαρακι ευχομενη να το διαβασει αν το διαβασει ειναι απλα τα πραματα ..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
deni
Νεοφερμένο μέλος
Γεμίσαμε κόμπους και δεν ξέρω τι να κάνω.Εγώ είμαι πάλι- για αυτός που σε πήραν από τα μούτρα στο προηγούμενο θεμα και έχω μια απορία . όλο το χειμώνα χτένιζα τη Λήδα μου ανά δύο μέρες και είχαμε μια λογική ποσότητα κόμπων.Τον τελευταίο μήνα όμως το πράμα έχει ξεφύγει.Σε σημείο που τη χτενίζω για παράδειγμα στις τρεις το μεσημέρι και στις επτά , θα έχει μια μπάλα στην κοιλιά της.μήπως είναι από τον ιδρώτα στο σημείο που συνήθως ακουμπά όταν κοιμάται?αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι λέει οι γάτες ιδρώνουν μόνο στις πατουσίτσες.και τότε από που προκαλούνται όλα αυτά.και επίσης είναι τώρα η εποχή που μαδάνε τόσο πολύ?στα σημεία που έχει μικρά κομπάκια , όπος τη χτενίζω ξεκολλάνε ολόκληρα και μενει δερματάκι από κάτω.ακόμα δεν έχουμε γλιτώσει από τους μήκυτες τρίτος μήνας τώρα , αλλά είναι από αυτό?και κάθε φορά που η χτενίζω βγάζω μια μεγάλη μπάλα τρίχα.και τις δίνω και βιταμίνες για το τρίχωμα
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
α. την χτενιζεις με λαθος τροπο και χτενα γιατι λες οτι μενουν κομποι.. μετα απο ενα καλο χτενισμα κοψιμο κομπων δεν πρεπει να μενει κανενας κομπος.
β. Μη εχοντας ασχοληθει εκτενως με ολους τους κομπους η βγαινουν αυτοι ποθ ειναι κατω στην επιφανεια η η μικρη τρεχει πολυ εντονα ενω δε τη βλεπεις και παιζει και ξανακανει κομπους, πραγμα λιγο απιθανο αλλα δυνατο.
Σου προτεινω να ακολουθησεις ακριβως τις οδηγιες και τααξεσουαρ που προτεινα στην αρχη του ποστ κι αν τα βρεις σκουρα δωστην για κουρεμα και ξαναρχιζεις απο την αρχη με τα σωστα αξεσουαρ
Δεδομενου του θεματος σκεφτομαι να διοργανωσω "σεμιναριο χτενισματος περσικων" παιδια οποιος θελει ας μου πει.
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Παιδιά κάπου στο σάιτ υπήρχε ένα άρθρο για το χτένισμα της περσικής. Ψάχνω και δεν μπορώ να το βρω, μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
Δεν ξέρω τι να κάνω με τους κόμπους παρότι χτενίζω καθημερινά και ο χρυσούλης μου κάθεται υπομονετικά στο χτένισμα.
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Αν και τον χτενίζω καθημερινά επί χρόνια, δε συνηθίζει με τίποτα, οπότε με ενα κουρεματάκι θα ησυχάσουμε κανά χρόνο
aretha
Περιβόητο μέλος

lamni
Νεοφερμένο μέλος
Βοηθάει καθόλου αυτό στο να περιοριστεί η πτώση των τριχών δεξια και αριστερά? Και κάτι δάβασ α για κουρεμα δεν ήξερα ότι κουρεύουμε τις γάτες...
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ!Anima, συγχώνευσα το θέμα σου με αυτό που έψαχνες. (Πληροφοριακά, το βρήκα γράφοντας στο κουτάκι της αναζήτησης "Χτένισμα Περσικής")![]()
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Χουχουδίτος μου τώρα έχει κομπαλάκια αρκετά κοντά στο δέρμα του παρά τα χτενίσματα και τα κοψίματα κόμπων. Κι έχουν την τάση να πληθαίνουν. Τι να κάνω? Λέω να τον πάω να κουρέψουμε μόνο το κάτω μέρος του, κοιλίτσα, μασχαλίτσες, στήθος. Τι λέτε? τόχει κάνει καμιά σας?
------------------------------------------
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool