Περιποίηση Περσικής

Αλλο παιδια αλλο γατια... τα παιδια δε σου κοβουν κοματτι κρεας καταλαθος αν τρομαξουν, η απο περιεργεια δε σου σχιζουν τον κερατοειδη πηγαινοντας ν αγγιξουν τα ματια σου :) ¨(ο παθων μαθων)

Πολλοι γατοι σαν το φενστερ και το καλοκαιρακι μου δε βγαζουν νυχι.. εκει ενταξει (μιλαμε παντα για ζωο σπιτιου και οχι για ενα που βγαινει κι εξω)
Με τα αλλα ομως πχ το χιονακι περσιας και το βουλιτσο μου φοβαται και τον ισκιο του ειναι απαραιτητο που τα εμαθα απο μικρα στο χτενισμα γιατι αλιως το χιονακι δε θα μιλιονταν , θα ειχαν αναπτυχθει τα εχθρικα του κομματια και θα ταν και γεματο κομπους κι ο βουλιτσακος θα εκανε αποπειρα αυτοκτονιας καθε φορα που λερωνονταν..δηλαδη θα ηταν γατια που δε μπορεις να τα κανεις ζαφτι και αυτο θα δυσκολευε ολονων τη συμβιωση...εχοντας χτενισει αυτα τα δυο και κοψει τα νυχακια τους απο μικρα, ειμεθα ετοιμοι δια παν ενδεχομενο και απολαμβανουν το χτενισμα γιατι τους θυμιζει το γλυψιμο της μανας τους.Μετα φαινονται πολυ ευχαριστημενα και δεν εχω προσεξει να τα ενοχλησε ποτε το οτι τους κοβω τα νυχακια, μαλλον απολαμβανουν το να ειναι αγγαλια ενω τα κοβω, πεφτουν και φιλακια..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κι εμένα η δική μου που είναι μακρύτριχη πολύ και φουντωτή, κάνει κάτι περίεργο για 3η χρονιά που την έχω.{μου την έδωσαν 2 χρ όταν ήταν}. Χάνει το τρίχωμά της κάθε άνοιξη αλλά σε τούφες ολόκληρες τις οποίες τις τραβάει με το στόμα της ή αφήνει κ μένα να τις τραβήξω. Μετά τις ξαναβγάζει απ'την αρχή και τις χτενίζω σιγά-σιγά μεγαλώνοντας αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο
icon5.gif
. Αν ξέρει κανείς γιατί γίνεται αυτό, ας μου το εξηγήσει. Αν συνηθίζεται στις μακρύτριχες για να μην στενοχωριέμαι.:/:. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμενα δεν το κανουν.. τις κουρευω αλλωστε μεχρι να μεινω με τεσερα και ν αφησω το χιονακι στη δυση του.. αλλα τελευταια παρατηρησα ενα πραμα σαν καραφλιτσα στην πλατη του σαν τριχοφυτιαση.. θα το παω γιατρο απο βδομαδα

τώρα το διάβασα yasmin, περαστικά σας, ελπίζω να μην είναι τίποτε. Η δικιά μου είχε βγάλει χωρίς λόγο μια πληγή στην πλάτη και πήρε αντιβίωση, πέρυσι όμως αυτό. Για το τρίχωμά της θάθελα πολύ να μάθω τι είναι. Εδώ που ζούμε έχει κτηνίατρο μόνο για άλλα ζώα,όχι κατοικίδια μικρά, πρέπει να πάμε Έδεσσα και δεν θέλω να την υποβάλλω σ'αυτην την δοκιμασία. Αν ξέρει κανείς κάτι ....Και επίσης θάθελα να μάθω πόσες ώρες μπορεί να μείνει σε μία γατοφόρο?Θέλω να την πάω Κρήτη τον Ιούλη.Δεν θέλω να την αφήσω σε φίλους.

Παρε μια μεγαλη γατοφορο. Αν χρειαστει στο κτηνιατρο μενει μεχρι και δυο μερες με διαλειμματα για τεντωμα

Και τα κακάκια μας πού θα τα κάνουμε? Μπορεί νάναι χαζή η ερώτηση αλλά δεν μπορώ να το φανταστώ. Τόσες ώρες!!!!

Βαζεις μια εφημεριδα μεσα για τα ψιλα και δεν την πολυταιζεις ουτε πολυποτιζεις εκεινη τη μερα

Ευχαριστώ yasmin.Καλό βράδυ.
icon7.gif

Ακολούθησα τις συμβουλές σας, δηλαδή να την μάθω από τώρα που είναι μικρή να κάθεται να την χτενίζω αλλά όταν κατεβαίνω από κοιλίτσα και κάτω παθαίνει κρίση κι αρχίζει να με κλωτσάει, να με δαγκώνει και γυρίζει σβούρες στην αγγαλιά μου με αποτέλεσμα να ξεμαλλιάζεται παλι. Νομίζω πως είναι ντροπαλή γιατί το ίδιο κάνει όταν προσπαθώ να της καθαρίσω τα ιδαίτερα μέρη της. Μήπως μπορείτε να μου δώσετε καμμιά ιδέα πριν αρχίσουν οι κόμποι?

Ναι οταν τη χτενιζεις θα την βαζεις να πιανεται απο κατι ψηλοτερο(σαν να σηκωνεται στα δυο ποδια για να κοιταξει κατι)πριν τη χτενισεις θα τη χαιδευεις κμεχρι να σε αφηνει να ακουμπας και να χαιδευεις και την κοιλια της ειναι μεγαλο δειγμα εμπιστοσυνης. Αρχισε με τα χαδια και οταν κατακτησεις να σε αφηνει να τη χαιδευεις εκει θα αρχισεις πολυ απαλα να αντικαθιστας το χερι με τη βουρτσα σιγα σιγα θα καταληξεις μετα απο καποιες φορες να τη βουρτσιζεις κιολα . Εγω ολα τα σηκωνω στα δυο ποδια κρατωντας τα μπροστινα ποδαρακια και τους κανω ορθια την κοιλιτσα, σε ενα που δεν θελει το σβερκωνω και του την κανω γιατι δεν υπαρχει αλλη λυση,, εχε υποψη οτι ηπαρχουν και ναζιαρικα περπιρικα γατακια που ενω κανουν οτι δε θελουν στην αρχη μετα τους καλαρεσει.. ο βουλιτσος μου ετσι ειναι.

Αχ βρε Yasmin είσαι γεννημένη για τις γατούλες. Πραγματικά είναι πολύ τυχερές που σε έχουν κι ας σε μοιράζονται πολλές. Ούτε που το είχα σκεφτεί να την έχω όρθια στα δυο της ποδαράκια, θα βάλω τον Αριστείδη να την απασχολεί στην πλάτη του καναπέ με παιχνίδια. Βλέπω τον δικό σου στο Avatar που είναι τόσο καλοχτενισμένος και ζηλεύω. Κρίμα που δεν είσαι Αθήνα να ερχόσουν να μου κάνεις κανα ιδιαίτερο μάθημα για το πως να την χειρίζομαι. Είμαι σίγουρη πως σε εσένα θα καθόταν αμέσως, έχεις αυτό το κάτι απ'ότι φαίνεται και το διαισθάνονται οι ψιψίνες.

Με συγκινησε το σχολιο σου:redface: :)

Παντως αυτο που κανω ειναι κυριως οτι τις αγαπαω και προσπαθω να ειμαι ξεκαθαρα γλυκεια και αυστηρη μαζι δηλαδη σταματαω και για φιλακι αν βλεπω οτι δε θελει αλλο, και για χαδι και για κροκετακι αλλα ταυτοχρονα συνεχιζω ακαθεκτα με καλο τροπο ετσι καταλαβαινει οτι το σεβομαι και κανω οτι ειναι δυνατον για αυτο.. το αντιμετωπιζω λιγο και σα ...ναζι "αντε βρε χαζουλα κατσε δω να σε χτενισω που μετα θα εισαι μια ωραια και θα σε τρελανω στο χαδι"πχ.Και το βασικοτερο δεν τρομαζω και δεν ανχονωμαι, η ατμοσφαιρα ειναι ηρεμη δεν παμε πχ για πολεμο...;)

Το χιονακι στη φωτο εινα θυληκο παρεπιπτοντος:) . Νομιζω με τις γατες το μυστικο ειναι να τις "νιωθεις" φυσικα αυτο θελει και διαβασμα χεχεχε παντα χαριζω στον καθε νεο ιδιοκτητη ενα μικρο βιβλιαρακι ευχομενη να το διαβασει αν το διαβασει ειναι απλα τα πραματα ..

κόμποι κόμποι κόμποι...όλο κόμποι

Γεμίσαμε κόμπους και δεν ξέρω τι να κάνω.Εγώ είμαι πάλι- για αυτός που σε πήραν από τα μούτρα στο προηγούμενο θεμα και έχω μια απορία . όλο το χειμώνα χτένιζα τη Λήδα μου ανά δύο μέρες και είχαμε μια λογική ποσότητα κόμπων.Τον τελευταίο μήνα όμως το πράμα έχει ξεφύγει.Σε σημείο που τη χτενίζω για παράδειγμα στις τρεις το μεσημέρι και στις επτά , θα έχει μια μπάλα στην κοιλιά της.μήπως είναι από τον ιδρώτα στο σημείο που συνήθως ακουμπά όταν κοιμάται?αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι λέει οι γάτες ιδρώνουν μόνο στις πατουσίτσες.και τότε από που προκαλούνται όλα αυτά.και επίσης είναι τώρα η εποχή που μαδάνε τόσο πολύ?στα σημεία που έχει μικρά κομπάκια , όπος τη χτενίζω ξεκολλάνε ολόκληρα και μενει δερματάκι από κάτω.ακόμα δεν έχουμε γλιτώσει από τους μήκυτες τρίτος μήνας τώρα , αλλά είναι από αυτό?και κάθε φορά που η χτενίζω βγάζω μια μεγάλη μπάλα τρίχα.και τις δίνω και βιταμίνες για το τρίχωμα

Η μονη λογικη εξηγηση γι αυτο που σου συμβαινει ειναι οτι:

α. την χτενιζεις με λαθος τροπο και χτενα γιατι λες οτι μενουν κομποι.. μετα απο ενα καλο χτενισμα κοψιμο κομπων δεν πρεπει να μενει κανενας κομπος.

β. Μη εχοντας ασχοληθει εκτενως με ολους τους κομπους η βγαινουν αυτοι ποθ ειναι κατω στην επιφανεια η η μικρη τρεχει πολυ εντονα ενω δε τη βλεπεις και παιζει και ξανακανει κομπους, πραγμα λιγο απιθανο αλλα δυνατο.

Σου προτεινω να ακολουθησεις ακριβως τις οδηγιες και τααξεσουαρ που προτεινα στην αρχη του ποστ κι αν τα βρεις σκουρα δωστην για κουρεμα και ξαναρχιζεις απο την αρχη με τα σωστα αξεσουαρ

Δεδομενου του θεματος σκεφτομαι να διοργανωσω "σεμιναριο χτενισματος περσικων" παιδια οποιος θελει ας μου πει.

αχ, περσίδα!

Παιδιά κάπου στο σάιτ υπήρχε ένα άρθρο για το χτένισμα της περσικής. Ψάχνω και δεν μπορώ να το βρω, μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
Δεν ξέρω τι να κάνω με τους κόμπους παρότι χτενίζω καθημερινά και ο χρυσούλης μου κάθεται υπομονετικά στο χτένισμα.

Δεν ξέρω τι λέει το άλλο άρθρο, εγώ πάντως το γάτο μου φέτος θα τον κουρέψω...από τώρα τον προετοιμάζω ψυχολογικά:lol: Αν και τον χτενίζω καθημερινά επί χρόνια, δε συνηθίζει με τίποτα, οπότε με ενα κουρεματάκι θα ησυχάσουμε κανά χρόνο:D

Anima, συγχώνευσα το θέμα σου με αυτό που έψαχνες. (Πληροφοριακά, το βρήκα γράφοντας στο κουτάκι της αναζήτησης "Χτένισμα Περσικής");)

Καλησπερα. Κάθε ποτε πρέπει κανονοκά να χτενίζουμε μια γάτα?
Βοηθάει καθόλου αυτό στο να περιοριστεί η πτώση των τριχών δεξια και αριστερά? Και κάτι δάβασ α για κουρεμα δεν ήξερα ότι κουρεύουμε τις γάτες...

Anima, συγχώνευσα το θέμα σου με αυτό που έψαχνες. (Πληροφοριακά, το βρήκα γράφοντας στο κουτάκι της αναζήτησης "Χτένισμα Περσικής");)
Ευχαριστώ!

Τα κομπαλάκια του Χουχουδίτου

Ο Χουχουδίτος μου τώρα έχει κομπαλάκια αρκετά κοντά στο δέρμα του παρά τα χτενίσματα και τα κοψίματα κόμπων. Κι έχουν την τάση να πληθαίνουν. Τι να κάνω? Λέω να τον πάω να κουρέψουμε μόνο το κάτω μέρος του, κοιλίτσα, μασχαλίτσες, στήθος. Τι λέτε? τόχει κάνει καμιά σας?

------------------------------------------

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back