Περιποίηση Περσικής

elvenstar

Επιφανές μέλος

Η Έλενα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9.855 μηνύματα.
Καλησπέρα, έχω μια γατούλα περσική και όσο κι αν έχω προσπαθήσει, κάνει κόμπους στο τρίχωμά της. Μήπως ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
τηα σε παρακαλουσα να γραφεισ με ελληινκους χαρακτηρες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θελει να την χτενιζεις με δυο ειδικα χτενακια :
το ενα ειναι με διιπλη σειρα απο δοντια αυτo:
Undercoat%20Rakes.gif

και το αλλο ειναι σαν σπατουλα με μικρα αυτo:
Large%20slicker%20brush.gif

δοντακια, αν εχει κομπους την κουρευεις τη πρωτη φορα και μετα αρχιζεις σιγα σιγα καθημερινο χτενισμε αναποδα πρωτα με τη φορα του τριχωματος κει μετα κανονικα, πρωτα με το χτενακι με τις δυο σειρες και μετα αφου τελειωσεις με το αλλο.

Οι κομποι αν ειναι λιγοι και οχι κοντα στο δερμα, τους ανοιγεις με το χερι η τους κοβεις και μονο τοτε προσπαθεις να τη χτενισεις αλιως θα πονεσει Θα καταλαβεις οτι το κανεις καλα αν βγει περιπου τριχα οσο ενα τριτο της γατας ( δηλαδη πολυ)

Μαλλον δεν εχεις τα σωστα χτενακια ή το κανεις πολυ απαλα για να μην πονεσει... Να ξερεις οτι στα πρωτα χτενισματα ισως πονεσει λιγο μεχρι να φυγουν οι κομποι γι αυτο το κανεις πολυ σιγα και επιμονα και αναμεσα σταματας και την ενθαρυνεις και τη χαιδευεις και της λες να κανει υπομονη γιατι ειναι για το καλο της.

Το πιο ευκολο ειναι να την πας για κουρεμα και μετα ξεκινας απ την αρχη ετσι δε θα πονεσει. Προσοχη στις μασχαλες και μεσα στα ποδαρακια:) :)

Τιπ :
Παντα να τη χτενιζεις βραδυ εχοντας κοψει τα νυχακια πιο πριν και μετα θα της δωσεις κονσερβουλα που θα την εχεις να τη βλεπει ενω την χτενιζεις και θα δεις θα σιαξει:)

Yasmin το κόψιμο των νυχιών της γάτας δεν είναι μια απλή διαδικασία, για μένα ας πούμε εάν δεν συντρέχουν ακραίοι λόγοι δεν πρέπει να γίνεται καθόλου, για αυτό μην το λες έτσι σε μη γνώστες, γιατί μπορεί να κάνουν κακό στα γατιά τους.:)

Nerina δεν ειμαι τοσο νουμπ, ομως ειναι η πρωτη φορα που εχω περσικη κ η συγκεκριμενη ειναι πολυ δυσκολη περιπτωση γιατι δεν δεχεται κ πολλα. Και απο την στειρωση κ μετα εγινε ακομα πιο δυσκολη

Δεν υπονόησα ότι είναι νουμπ, πως θα μπορούσα άλλωστε να το ξέρω; Και επειδή δεν μπορούσα να το ξέρω, απλά πήγα να προστατεύσω και εσένα και τη γάτα σου, απο μια όχι ευκαταφρόνητη αιμορραγία που είναι πολύ εύκολο να συμβεί εάν δεν ξέρεις το σημείο που πρέπει να κόψεις τα νύχια μια γάτας. Κάτι που από ότι φαίνεται το ξέρεις, άρα κανένα πρόβλημα. Συγνώμη εάν ένοιωσες ότι σε έθιξα.
Και καλώς ήρθατε και οι δύο στα μέρη του my cat.:)

δεν ειμαι τοσο νουμπ

Δεν υπονόησα ότι είναι νουμπ

Παιδιά, συγγνώμη, έχω άγνωστες λέξεις... :blink: :blink: :blink:

noob = κάποιος που είναι "νέος" σε κάτι (όχι σε ηλικία :P ).
πχ. δεν είμαι νουμπάς (διότι ως γνωστόν οι ξένες λέξεις κλίνονται!!!) με τα γατιά!!
:P :lol: :lol: :lol:

δες κι εδώ...
https://en.wikipedia.org/wiki/Noob

αααααααααααααα... κάτι σαν το newbie δηλαδή, ε;
Ευχαριστώ πολύ για τα φώτα σου, Κατερίνα!! :D

Nerina δεν ειμαι τοσο νουμπ

Δεν υπονόησα ότι είναι νουμπ

Μάλλον λέγοντας νουμπ εννοεί γκάου...:hmm: :lol: :lol: :lol:

βλ. έλευση νουμπ/άχρηστου ανθρώπου:hmm:

αααααααααααααα... κάτι σαν το newbie δηλαδή, ε;
Ευχαριστώ πολύ για τα φώτα σου, Κατερίνα!! :D
Βασικά το ίδιο είναι απλά το noob είναι ας πούμε αργκό!

Παρακαλώ στη διάθεσή σου για ότι άλλο χρειαστείς!!!:P

noob = κάποιος που είναι "νέος" σε κάτι (όχι σε ηλικία :P ).
πχ. δεν είμαι νουμπάς (διότι ως γνωστόν οι ξένες λέξεις κλίνονται!!!) με τα γατιά!!
:P :lol: :lol: :lol:

δες κι εδώ...
https://en.wikipedia.org/wiki/Noob
:blink: Ουπς! Απάντησε η Κατερίνα. Sorry για την παραπληροφόρηση....:rolleyes:

Το κοψιμο των νυχιων ειναι πανευκολο αν εχεις δει τον κτηνιατρο πως το κανει κι αν εη γατα σου ειναι μικρη κι εχεις υπομονη,κανονικα ο καθε ιδιοκτητης πρεπει να το κανει γιατι εινα μερος της φροντιδας και αποτρεπει τις ασκοπες γρατσουνιες και τζαμπαθυμο σε γατες που βγαζουν νυχια ευκολα,.. σε λιγες που δεν βγαζουν δε χρειαζεται. Με γατες μεγαλες η δυστροπες θελει απλα περισοοτερη υπομονη, επιμονη και καλοπιασμα δεν βλεπω που ειναι το προβλημα, κοβεις απλα την αρχη του νυχιου και δεν αγγιζεις το κομματι αιμοφορου αγγειου (το ροζ).

Νερινα εχω την εντυπωση οτι την - τον δικο σου δεν το εχεις μαθει να καθεται να το φροντιζεις και σε αυτο δεν φταει το ζωντανο.Αν εσυ πιστευεις οτι καθε τι που κανουμε ειναι παρεμβαση απλα θα εχεις μετα προβληματα αν λερωθει και θες να το πλυνεις η αν σε γρατσουνισει βιαια ενω τρομαξε ξαφνικα απο κατι ασχετο.

βέβαια εάν το γατάκι ζει έξω είναι ρίσκο να του κόψεις τα νύχια γιατί δεν μπορεί να προστατευθεί απο κινδύνους, όπως πχ να σκαρφαλώσει σε δέντρο σε περίπτωση που το κηνυγάει σκύλος.

Η αλήθεια είναι ότι η μόνη παρέμβαση μας στο γάτο είναι να τον κάνουμε μπάνιο και να τον χτενίζουμε. Απο εκεί και πέρα προσπαθούμε να παρέμβουμε όσο λιγότερο μπορούμε στην διαπαιδαγώγηση του, ακριβώς όπως κάνουμε και με τα παιδιά μας. Το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί απόλυτα σαν οικογένεια. Έχει κατοχυρώσει το χώρο του και εμείς το δικό μας. Επίσης ο δικός μας μια χαρά κάθεται να τον πλύνεις και να τον χτενίσεις. Φαντάζομαι επειδή δεν τον διαπαιδαγωγούμε απλά του κάνουμε ότι και στα παιδιά μας . Ψυλλιάζομαι ότι ούτε με τον τρόπο που μεγαλώνω τα παιδιά θα συμφωνήσεις.:rolleyes: :lol:

ο δικός μας μια χαρά κάθεται να τον πλύνεις και να τον χτενίσεις.

Χα-χα! Τη δικιά μου μια φορά την έβαλα στο νιπτήρα να της ξεπλύνω τα πόδια που τα είχε βουτήξει σε μια λεκάνη με χλωρίνη και.........
με μια αστραπιαία κίνηση γύρισε και μου κάρφωσε τα νύχια και των δύο μπροστινών ποδιών στο λαιμό! Κυριολεκτικά με βούτηξε από το λαιμό, δηλαδή! Έκτοτε κέρδισε επάξια το ισόβιο δικαίωμα στην απλυσιά.

Σημ.: Ευτυχώς τα νύχια της ήταν ήδη απολυμασμένα από τη χλωρίνη!:lol:

Ο δικός μου πάλι λατρεύει το νερό! Μπαίνει με άνεση από μόνος του κάτω από την βρύση και κάθεται αρκετή ώρα.. Ειδικά όταν του πλένω τα πατουσάκια με χλιαρό νερό είναι η καλύτερη του!! Και με τα νυχάκια δεν έχω πρόβλημα.. κάθεται άνετα και του τα κόβω, αρκεί να τον έχω πιάσει λίγο πριν τον ύπνο..

Γενικά τώρα που το σκέφτομαι είναι πολύ καλόβολο γατάκι.. το μωράκι μου!!! :inlove: :inlove: :inlove:

Χα-χα! Τη δικιά μου μια φορά την έβαλα στο νιπτήρα να της ξεπλύνω τα πόδια που τα είχε βουτήξει σε μια λεκάνη με χλωρίνη και.........
με μια αστραπιαία κίνηση γύρισε και μου κάρφωσε τα νύχια και των δύο μπροστινών ποδιών στο λαιμό! Κυριολεκτικά με βούτηξε από το λαιμό, δηλαδή! Έκτοτε κέρδισε επάξια το ισόβιο δικαίωμα στην απλυσιά.

Σημ.: Ευτυχώς τα νύχια της ήταν ήδη απολυμασμένα από τη χλωρίνη!:lol:
:blink::blink::blink:
Εμένα όποτε χρειάζεται να τον καθαρίσω περιορίζεται στο να σκούζει σαν να το σφάζουνε και να προσπαθεί να γατζωθεί στον νιπτήρα/μπανιέρα.

Τη μία και μοναδική φορά που χρειάστηκε να κάνω μπάνιο στο Φένστερ ήταν όταν πάτησε σε μια φρεσκοβαμμένη επιφάνεια. Βασικά τα πατουσάκια του έπλυνα.
Μου έκανε τρομερή εντύπωση. Ούρλιαξε, σπαρτάρισε, γρύλισε, αλλά νύχι δεν έβγαλε! :blink: Ούτε για δείγμα!

Να σημειώσω ότι είχε πατήσει πάνω σε λαδομπογιά νερού που βγαίνει με ένα απλό τρίψιμο με νερό. Προφανώς δεν θα την είχα γλιτώσει τόσο φτηνά αν είχα αναγκαστεί να το τρίψω με νέφτι το γατί. :lol:

(πάλι κάναμε τρελό οφ-τόπικ)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back