Περιποίηση Περσικής

Απάντηση: Να κάνω μπάνιο τον rockako μου??

Η μαρινα..που εχει 4 περσακια..νομιζω οτι ουτε αυτη τα εχει κανει μπανιο.Θα σου απαντησει παντως σιγουρα.:)
Και εγω πιστευω..οτι το μπανιο πρεπει να γινεται ΜΟΝΟ σε ειδικες περιπτωσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Να κάνω μπάνιο τον rockako μου??

Έτσι, και εγώ αυτό πιστεύω..Απλά τα περσάκια θέλουν πολύ βούρτισμα και ενδεχομένως αυτές οι "ειδικές περιπτώσεις" που αναφέρει και η Πουπουλίνα, να είναι πιο συχνές λόγω της υπερβολικά πολύ πυκνής τρίχας(μπορεί να λερωθεί ΙΣΩΣ πιο εύκολα).
Από ότι ξέρω μόνο οι άτριχες γατούλες(βλέπε Sphynx) θέλουν πολύ συχνό μπάνιο.Οπότε μη μπεις σε τετοια διαδικασία και ταλαιπωρήσεις και το ζωάκι αλλά και εσένα..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nα τον χαίρεσαι τον κούκλο σου!:)
Εγώ έχω περσάκια (4) και δεν τα κάνω ποτέ μπάνιο... εκτός όταν έχουν λερωθεί με κακάκια , οπότε τα έχω κάνει τοπικά...
Μικρά λερώνονταν τοπικά, τώρα ΚΑΙ είναι προσεκτικά και ξέρουν , ΚΑΙ τους έχω κόψει τις μακριές τριχούλες στον ποπό τους οπότε δεν έχουμε τέτοιου είδους ατυχήματα...
Αν δεις ότι λερώνεται μετά τα κακάκια του, θα σου πρότεινα να του κόψεις τριχούλες και να αποφορτίσεις το σημείο...
Αν διαπίστωνα την παραμικρή δυσάρεστη μυρωδίτσα στη γούνα τους, εννοείται ότι θα τα έκανα μπάνιο... αλλά αυτά μοσχοβολάνε πάντα και είναι πεντακάθαρα!

Μόνο την μελίνα μου είχα κάνει 2 φορές μπάνιο όταν ήταν μικρή, γιατί όλοι μου έλεγαν 1 φορά το μήνα μπάνιο.... γιατί να υποβάλλω το γατί σε μια τέτοια ταλαιπωρία (ανώφελη για μένα);; Mπάνιο, πετσέτες , πιστολάκια... Δεν κάνουμε μπάνιο, και είμαστε μια χαρά! Λαμποκοπάμε!:D

Θα το διαπιστώσεις και μόνη σου...είναι πεντακάθαρα γατιά , είναι τόσο..παστρικά και φροντίζουν τόσο πολύ τα ίδια την καθαριότητά τους, που είναι λίγο ¨υστερία¨ ένα καθαρό γατάκι να το κάνεις μπάνιο...

Απάντηση: Να κάνω μπάνιο τον rockako μου;

Σας ευχαριστω πολυ ολους!!!! ειλικρινα με βοηθησατε...την πρωτη μερα που τον εφερα τον εκανα μπανιο γιατι ειχε την μυρωδια απο το σπιτι της κοπελας που εχει 6 γατες...ξερετε την γατισια την μυρωδια που εχουν τα σπιτια που δεν μαζευουν τα κακα τους συχνα...οντως εχω παρατηρησει οτι τον πωπουλακι του δεν μπορει να το καθαρισει τοσο καλα...και προσπαθω και του το κανω με ενα μωρομαντηλο...αλλα ελα που μολις τον αγγιζω εκει παει παλι για κακα!!!:redface: χαχχα !!κατα τα αλλα τον χτενιζω καθε μερα αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν η βουρτσα που εχω, κανει για το τριχωμα του...οποτε θα με βοηθουσε και μια φωτογραφια της καλληλης βουρτσιτσας για να παω να την παρω... τωρα για τον μπανιο μπορει και να τον ξανακανω καμια φορα ετσι για μου μυριζει ακομα πιο ομορφα το μωρουλακι μου...τα νυχακια? που με εχει κανει σαγρε??? να του τα κοψω η οχι??? ο κτηνιατρος μου ειπε να μη του τα κοψω γιατι μπορει να εχει ατυχημα... να παει να γατζωθει απο καπου και να πεσει... λογικο το κοβω... τι αλλο? με την αναπνοουλα του? μου μυριζει λιγο...ελαχιστα οταν ερχεται για φιλακια... κανω κατι γι αυτο? η ειναι φυσιολογικο απο την ξηρη τροφη και το μους?? πωπω ενα σωρο αποριες εχω...σας ζαλισα ε????? Sorryyyyyyyyyyyy!!!!!

Η αναπνοουλα μυριζει,γιατι μαλλον αλλαζει δοντακια το μικρο σου.Αν θυμαμαι καλα..περιπου 4 μηνων τα αλλαζουν..,και οντως τοτε μυριζει το στοματακι τους.Η πουπυ μου..με ειχε τρελανει με την μποχα τοτε..:hehe::hehe::hehe:
Τα νυχακια..κοιτα,δεν ειναι νυποχρεωτικο.Εγω σπανια τους τα κοβω.Βασικα κοβεις την ακρη.Ομως ..βγαινει εξω..και ανησυχεις για το σκαρφαλωμα;:worry:

οχι οχι δεν βγαινει εξω και ουτε θα βγει...δεν θελω... εδω που σκαρφαλωνει σε καναπεδες και κανει ταρζανιες,,,και απο μερα σε μερα περιμενω και το ονυχοδρομιο του.. https://www.plus4u.gr/showitem.php?I...CC%C9%CF%20MURPHY%20%CC%D0%CB%C5/%C3%CA%D1%C9
και γω αυτο σκεφτομαι ... λεω να μη του τα κοψω....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back