Περιστεράς σκοτώνει τις γάτες μου!

niarniar

Νεοφερμένο μέλος

Η niarniar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Είναι λυπηρό, βάναυσο, ακραίο, κακία να σκοτώνεις τα ζώα του γείτονα. Δεν θα μακρηγορήσω. Εδώ και 6 χρόνια δεν μπορούμε να στεριώσουμε γάτα στο σπίτι μου. Αιτία ο γείτονας ο οποίος έχει περιστέρια και τα προσέχει καλύτερα και από τον εαυτό του. Κλασικός περιστεράς 70 ετών. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουμε χάσει 10 και ίσως παραπάνω γάτες,(έχω χάσει και το λογαριασμό!), μόλις μεγαλώνουν τις βρίσκουμε δηλητηριασμένες. Έχουμε μιλήσει με τους υπόλοιπους γείτονες και αυτοί το ίδιο πρόβλημα. Αλλά κανείς τους δεν αγαπά και δεν φροντίζει όσο εμείς τις γάτες μας. Ξέρουμε ότι είναι αυτός, μάλιστα ο τρόπος που μας αντιμετώπισε όταν τον ρωτήσαμε άρμοζε πολύ επιεικώς σε άνθρωπο τον σπηλαίων. Έχει εξαφανίσει όλα τα ζώα στη γειτονιά.. Δεν θέλουμε, η οικογένεια μου να κινηθούμε νομικά γιατί είναι γείτονας και δυστυχώς δεν καταγράφηκε κανένα συμβάν στην αστυνομία. Το τελευταίο θύμα όταν το πήγαμε στον κτηνίατρο για να βγάλει πόρισμα από τι πέθανε μας είπε ότι για να γίνει τέτοια εξέταση πρέπει να υπάρχει εισαγγελική απόφαση.
Δεν ξέρω τι να κάνω για να μην πηγαίνουν τα γατάκια μας στην περιοχή του, που βρίσκεται κάτω από το σπίτι μας και μας χωρίζει ένας δρόμος. Μέχρι και κάμερα σκέφτηκα να βάλω στα σύνορα του σπιτιού.. Είμαστε απελπισμένοι εγώ και η οικογένεια μου λατρεύουμε τις γάτες μας και έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε μην παίζεις μαζί της, μην δεθείς γιατί θα πληγωθείς πάλι..
Έχουμε γατάκια τώρα και φοβόμαστε ότι και αυτά θα χαθούν άδικα.
Υπάρχει κάτι άλλο να κάνουμε για να μην χάσουμε άλλη γάτα.?
Ειλικρινά δεν θα αντέξω να το ξαναπεράσω αυτό..
Ευχαριστώ που διαβάσατε το παράπονο μου και αν έχετε κάτι να προτείνετε θα με βοηθούσατε πολύ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λυπαμαι πολυ, αλλα αν δε κινηθειτε νομικα, δεν θα σταματησει. σε αυτο στηριζεται κ δε σταματα, οτι δεν τον κυνηγατε. :down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω το υγειονομικό στις εγκαταστάσεις του....
Συνήθως αυτές είναι βρώμικες, και δεν πληρούν καμία προϋπόθεση, λειτουργίας, και ύπαρξης. Μάλλον δεν έχει ουτε χαρτιά ούτε τίποτα, άδειες κλπ...

Μήνυση, για βρωμιά, φασαρία, και φθορά ξένης περιουσίας, κλπ....

Αν καθε πολιτισμένη οδός δεν δούλεψε.

Συμφωνώ με τη julia κάντε μια ομαδική καταγγελία του περιστερά στη νομαρχία ή στο Δήμο σας! Με τόσα περιστέρια πρέπει να έχετε πήξει κι εσείς στην κουτσουλιά! Στο τέλος τέλος, όπως εκείνος υπερασπίζεται το δικαίωμά του να έχει περιστέρια, έτσι κι εσείς έχετε το δικαίωμα να έχετε γάτες... ο εν λόγω κύριος καταπατά τις ελευθερίες των γειτόνων του:mad:

Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, οι περιστερώνες βρίσκονται συνήθως στις ταράτσες των πολυκατοικιών. Αυτός πού τα έχει τα περιστέρια του; Και τέλος, μεριμνά για την καθαριότητα των πουλιών; Συνήθως, τα περιστέρια είναι γεμάτα παράσιτα, τρώνε ό,τι βρουν μπροστά τους χ..ζουν όπου βρουν και παρατάνε τα πιτσούνια τους να πεθάνουν... όλο το πακέτο παραπέμπει σε πιθανή εστία μόλυνσης.

Για να γινει εξεταση και γνωματευση δεν χρειαζεται εισαγγελικη αποφαση απο οσο ξερω. Δευτερον εαν δεν κινηθειτε νομικα με καταγγελιες για φονο ζωων δεν γινεται κατι. Τριτον οι γατες χρειαζεται να ειναι μεσα οχι εξω. Τα αδεσποτα δεν προστατευονται απο τον νομο σε αυτην την χωρα δυστυχως γιοατι δεν θεωρουνται δικα σας . Εαν θελετε δικη σας γατα το καλυτερο ειναι να ειναι μεσα. Εαν εχετε γατες αδεσποτες εξω θα πρεπει να ειναι στειρωμενες να ενημερωθει η γειτονια κα ο γειτονας προκαταβολικα οτι ειναι αλλα εαν εχετε να κανετε με τρελο δεν θα την βγαλετε ουτε και με αυτο το μεσο.

απορω πως δεν εξοργιζεσαι , ενω λες οτι αγαπας, πως αγαπας ?? η αγαπη θελει θυσιες καθε ειδους , αν αντι για την γατα ηταν το παιδι σου στην θεση της γατας τι θα εκανες αληθεια ? που βλεπεις την διαφορα? σου προτεινω σαφως και να κινηθεις νομικα αλλα αν ο κυριος περιστερας αντιμετωπιζε και την οργη σου ισως να το σκεφτοταν καλυτερα την επομενη φορα πιστεψε με το εχω κανει εγω και εχει αποδοσει ομως ημουν πραγματικα θυμωμενη δεν το επαιζα και απλα με φοβηθηκαν...:mad::mad::mad:

και γω θα συμφωνισω με τα παιδιά, εξαλου αυτός υποτιθετε ότι ειναι φιλόζωος για να έχει και περιστερια! εφοσον είστε πολοί και είναι ένας μπορείτε με υπογραφές της γειτονιάς να απευθυνθήτε εκεί που πρέπει. Απο κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς.

Καθολου δεν υποτιθεται οτι ειναι φιλοζωος , με την ιδια λογικη και ο καθε κτηνοτροφος ο οποιος εκτρεφει με σκοπο την εκμεταλευση του ζωου κλπ ειναι ζωοφιλος ?? καθε αλλο θα ελεγα Ομως το γεγονος οτι εσεις σιωπατε και δεν αντιδρατε σας κανει απλα ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ σε ενα εγκλημα διαρκειας εναντιον ανυπερασπιστων ζωων , στο κατω κατω της γραφης υποτιθεται οτι ως ζωοφιλοι ειστε η φωνη τους , φωναξτε λοιπον , καντε οτιδηποτε χρειαστει ωστε να μην ξανασυμβει ...

"αρκετά εγκλήματα δεν περιέρχονται στη γνώση των διωκτικών αρχών από τη στιγμή που δεν καταγγέλλονται από τα θύματα. Ο λεγόμενος «σκοτεινός» αριθμός των εγκλημάτων είναι αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, και της εμπιστοσύνης που έχουν οι πολίτες απέναντι στην αστυνομία.Ο χαμηλός βαθμός εμπιστοσύνης των πολιτών στην Ελληνική Αστυνομία και η λογική της «μη καταγγελίας» οφείλεται σε συμπεριφορές γραφειοκρατικές λέει ο Γιάννης Πανούσης και εξηγεί ότι όταν έρχεται η στιγμή να μιλήσουμε για πρόληψη της εγκληματικότητας, κάνουμε πίσω: «Από τα 100 τοπικά συμβούλια πρόληψης εγκληματικότητας που δημιουργήθηκαν με το νόμο 2713/99 λειτούργησε μόνο το ένα."

Δεν καταλαβαίνω, η αρχή της καλής γειτονίας λειτουργεί μόνο για εσάς; Γι αυτόν δεν λειτουργεί; Όχι μόνο το υγειονομικό και πολεοδομία και εφορία, αν τα περιστέρια τα πουλάει (εννοείται χωρίς αποδείξεις). Και επίσης, ένα ωραιότατο εξώδικο υπογεγραμμένο από όλους τους γειτόνους, ή , έστω, μόνο από εσάς. Φυσικά δεν χρειάζεται εισαγγελική εντολή για να γίνει νεκροψία σε ένα ζωο οικόσιτο.
Και, μάθετε τις γάτες μόνο σε ξηρή τροφή ούτε να μένουν πεινασμένες. Έτσι, δεν θα τρώνε ό,τι τους πετάνε οι δολοφόνοι.Αν γίνεται, κρατήστε τες μέσα στο σπίτι.
Το πρόβλημα με έναν περιστερά το είχανε στο εξοχικό των πεθερικών μου. Κάποια χρονιά ένας γελοίος λόγω των περιστεριών εξόντωσε όλες τις γάτες της περιοχής. Τον έκραξαν όλοι οι γείτονες, που , μάλιστα δεν είχαν τις γάτες τους και πολύ σε υπόληψη , αλλά, για τα ποντίκα, πλην, αυτός δεν το ξαναέκανε.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση..
Αγαπάω τα ζώα μου πάρα πολύ τα πηγαίνω στον κτηνίατρο τα δίνω τα φάρμακά τους για παράσιτα και ότι άλλο μας υποδείξει ο κτηνίατρος. Τα έχω και λουράκι… δεν είναι αδέσποτα. Στην αυλή μου τα έχω σα βασίλισσες, τις γάτες μου.. και δεν μένουν ποτέ νηστικές!! Και ξηρή τροφή και όλα τα καλά.. Αυτό το λέω γιατί με κατηγορήσατε ότι δεν τα προσέχω!!
Και επίσης νομίζω πως εφόσον έχω την πολυτέλεια να έχω πολύ μεγάλη αυλή στο σπίτι είναι κρίμα να τα κρατώ μέσα.. αν και ακόμα και μέσα που τα βάζω το χειμώνα έχω ειδικό μέρος για αυτές και μάλιστα και πορτάκι για να μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν.. Μα τους αρέσει τόσο πολύ το γρασίδι και τα παιχνίδια!! Γιατί να τους τα στερήσω?
Όσο αφορά τον γείτονα οι παππούδες μου που μένουν μαζί στην μονοκατοικία μας δεν με αφήνουν να κάνω κάτι εναντίον του. Τα περιστέρια του δεν τα έχει στη ταράτσα του ενώ θα έπρεπε.. Είναι τόσο πεισματάρης και κακός που φοβάμαι πως αν του κάνω κάτι θα το μετανιώσω για όλη μου την ζωή.. τον φοβάμαι.!! Μια φορά κυνηγούσε την γιαγιά μου γιατί λέει το σκυλί μας γαύγιζε πολύ!!
Κάτω από τέτοιες συνθήκες χθες μόλις τοποθέτησα μια σήτα γύρω από τα κάγκελα των συνόρων μας. Αν και νομίζω πως δεν θα αλλάξει τίποτα.. Απλά όταν την επόμενη φορά θα καταγγείλω στην αστυνομία το συμβάν και θα καλέσει όλους τους γείτονες για μια ανάκριση έστω.. να τον φοβίσω λίγο.. ίσως …

Ειλικρινά δεν θα αφήσω να ξανασυμβεί είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει..

δεν νομιζω κανεις να αμφισβητει οτι αγαπας τις γατουλες σου , αλλιως δεν το εψαχνες τι να κανεις , ομως η ζωη θελει θαρρος , μηπως στην περιοχη σου δραστηριοποιειτε καποιος συλλογος , κατι σχετικο τελος παντων ωστε να κινηθει καποιος αλλος εναντιον του τρελλου για να μην εκτεθεις εσυ ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ VULA
ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.. ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΙΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ.
ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΩ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ.
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο KILLER ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΕΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ, ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.. :up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back