Περσίας με λερωμένη μουσουδίτσα...

fidele

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η fidele αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Γαλάτιστα (Χαλκιδική). Έχει γράψει 179 μηνύματα.
Καλησπερα....Εκτος απο τον φινταλακο εχω και αλλη μια γατουλα περσιας την χιονατη η οποια ειναι ολολευκη....Λοιπον οταν τρωει κονσερβα(γενικα τρωει συνεχεια) λερωνεται η μουσουδιτσα της επειδη ειναι πλακουτσωτη....και οταν την καθαριζουμε με μωρομαντιλα μενει μια κιτρινιλα....Γενικα την κουρευουμε μια φορα τον χρονο οπως κανουν σε ολες της περσιας αλλα το προσωπακι της δεν μπορουμε να το κουρεψουμε.....Μηπως ξερετε καποιο ειδικο σαμπουαν για αυτο το λογο η τι αλλο μπορω να κανω?ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα....Εκτος απο τον φινταλακο εχω και αλλη μια γατουλα περσιας την χιονατη η οποια ειναι ολολευκη....Λοιπον οταν τρωει κονσερβα(γενικα τρωει συνεχεια) λερωνεται η μουσουδιτσα της επειδη ειναι πλακουτσωτη....και οταν την καθαριζουμε με μωρομαντιλα μενει μια κιτρινιλα....Γενικα την κουρευουμε μια φορα τον χρονο οπως κανουν σε ολες της περσιας αλλα το προσωπακι της δεν μπορουμε να το κουρεψουμε.....Μηπως ξερετε καποιο ειδικο σαμπουαν για αυτο το λογο η τι αλλο μπορω να κανω?ευχαριστω

γιατι δεν της δινεις ξηρα τροφη?ειδικο σαμπουαν δεν νομιζω να υπαρχει απλα μπορεις αντι να της το κανεις με μωρομαντηλο να της το κανεις με νερακι προσεκτικα ομως να μην βρεχεται πολυ και μετα να την στεγνωνεις με πιστολακι..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τρωει και ξηρα αλλα παλι λερωνεται.....οχι βεβαια τοσο πολυ....Γενικα τρωει πολυ(παρολο που δεν παιρνει κιλα) και αμα δεν της βαλουμε κονσερβα για μια ημερα θα μας φαει!!!!!!!Με νερακι το εχουμε δοκιμασει αλλα η κιτρινιλα παλι μενει.....

Τρωει και ξηρα αλλα παλι λερωνεται.....οχι βεβαια τοσο πολυ....Γενικα τρωει πολυ(παρολο που δεν παιρνει κιλα) και αμα δεν της βαλουμε κονσερβα για μια ημερα θα μας φαει!!!!!!!Με νερακι το εχουμε δοκιμασει αλλα η κιτρινιλα παλι μενει.....

θα σας φαει...γιατι την εχετε συνηθισει στην κονσερβα....εχε υποψην σου οτι δεν ειναι και οτι καλυτερο οι κονσερβες...ακομα και οι καλυτερες μαρκες...το πολυ 1 με 2 φορες την εβδομαδα θελει κονσερβα...προσπαθηστε να την μειωσετε σταδιακα....μειωνετε κονσερβα...προσθετετε ξηρη τροφη...σιγα-σιγα θα τρωει μονο ξηρη τροφη,και για λιχουδια την κονσερβα...:)

εγω στις δικές μου δ΄νω μόνο ξηρά τροφή ετσι έχουν συνηθίσει κ δεν τρωνε κονσέρβα τώρα για σαμπουαν υπάρχουν πάρα πολλά καθώς κ μαλακτικές είναι αυτά που χρησιμοποιούμαι για το μπάνιο τους, όμως είναι λίγο δύσκολο κάθε φορά που τρώει να πλένεις τη μουσούδα της κ δεν ξέρω αν ειναι κ καλό κάτι τέτοιο, το καλύτερο είναι να την μάθεις σε ξηρά τροφή που ειναι κ πιο υγιεινή κ πιο ολοκληρωμένη σαν διατροφή αλλά τους κάνει καλό κ στα δόντια, επίσης μπορείς να πάρεις κ μαντηλάκια κ να καθαρίζεις το μουσουδί της με φυσιολογικό ορό όπως κάνουμε κ με τα μάτια στα περσικά, όπως επίσης μπορείς να βάζεις κ λίγο πουδρα στην βούρτσα κ να περνάς τη γύρω περιοχή από το στόμα μέχρι να καθαρίσει

ναι και εγω γι αυτο το ειπα..εγω τους δινω κονσερβα 1-2 φορες το μηνα αν τυχει να παρουμε..ναι αλλα αποτι καταλαβα το προβλημα της δεν ειναι οτι λερωνεται αλλα οτι αφηνει κιτρινιλα..και αν υπαρχει καποιο ειδικο σαμπουαν για την κιτρινιλα..δεν νομιζω να υπαρχει αλλα και παλι τα περσικα δεν εχουν ευαισθησια με το κρυωμα?καλυτερα ξηρη που δεν λερωνεται το γατι αλλα και για την υγεια..

ναι έχουν μεγάλη ευαισθησία μπορούν εύκολα να πάθουν πνευμονία γι αυτό θέλουν κ πολύ καλό στέγνωμα με πιστολάκι μετά το μπάνιο για τις κιτρινίλες αυτές που αφήνουν στη γούνα υπάρχουν κάτι σαμπουαν ειδικά που είναι για grooming αλλά κ πάλι πόσες φορές την ημέρα να τους κάνεις μπάνιο; κ μένα η δική μου που είναι ασημένια στα σημεία που γλείφεται γίνεται μπεζ τις ρίχνω λίγο πουδρα κ την χτενίζω σ εκείνα τα σημεία όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να μην πιάσει κόμπους τώρα αν δεν είναι κ πολύ λευκή η γούνα της συνέχει δεν με πειράζει ας μη γινόμαστε κ υπερβολικοί θα λερωθούν κιόλας καμιά φορά άλλωστε με το συχνό βούρτσισμα φεύγουν όλα αυτά

Ειδικα με το θεμα της διατροφης το ξερω γιατι ο γατουλης μου ειχε προβλημα στα δοντακια......Τους ειχαμε κοψει τις κονσερβες αλλα τωρα δινουμε στον φιντελακο για να παρει λιγα κιλακια γιατι ειχε μεινει πετσι και κοκκαλο που δεν ετρωγε....Βεβαια τρωει και ξηρα γιατι δεν τις συμπαθει...Αλλα η χιονατη ζηλευει παρα πολυ και η παει να τον σπρωξει και την τρωει αυτη η την κλεινουμε απ εξω και κλαιει συνεχεια.....Επισης τωρα με την ξηρα τροφη της royal canin που μειωνει την πλακα κ την ουλιτιδα βαζει και τα χερια της μεσα και λερωνονται και αυτα και την καταπινει χωρις να την μασαει επειδη ειναι τεραστια....Παντως εχω παρατηρησει οτι λερωνεται πιο λιγο με την ξηρα αλλα και παλι λερωνεται γιατι βουταει ολη μεσα...ειναι κατασπρη με μια πορτοκαλη μονιμως μουσουδιτσα...Παω να δοκιμασω με τον φυσιολογικο ορο μηπως την ξασπρισουμε

Εμεις δεν την κανουμε καθολου μπανιο γιατι δεν συμπαθει καθολου το νερο...Βεβαι καθεται πανω σε χαλακια και γενικα το σπιτι δεν μενει κρυο(μεχρι και οταν φευγουμε τους αφηνουμε το air-codition ανοιχτο για να ειναι ζεστα...Παντως με την πουδρα βελτιωθηκε λιγακι αλλα παλι κιτρινο φαινεται

:):) Δινε της κροκετες,σιγα-σιγα θα συνηθισει ,κι ετσι μετα το επομενο κουρεμα ,θα τρωει κροκετες μονο και δεν θα λερωνεται .Ισως ειναι και το πιατο της μεγαλο,γιατι ειναι δυσκολο να βαλει το μουσουδακι της μεσα σε ενα μικρου μεγεθους πιατο.Κι εγω περσικη εχω και τη βλεπω που τρωει με τη γλωσσα,δεν βουταει το μουσουδι της μεσα στο πιατο ποτε.:)

Τι ξηρά τροφη τους δίνεις; Αν θελεις δοκίμασες την Royal Canin Persian είναι ειδική για περσικά κ τους βολεύει κ το σχήμα αλλά είναι καταπληκτική κ για το τρίχωμα τους κ εμένα έχουν πάρει κ κιλά μ αυτή τη τροφή γιατί κ η Κάντυ ήταν πολύ αδυνατούλα κ δεν έτρωγε με τίποτα την Hills που τους έπαιρνα πριν. Τώρα για την κιτρινίλα θα λερώνεται που κ που γιατί είναι άσπρη, μήπως όμως ειναι κ από τα ματάκια της που τρέχουν κ δημιουργούν αυτό το καφεκίτρινο στη γούνα βασικά αυτό να προσέχεις πολύ να της καθαρίζεις τα ματάκια γιατί είναι σημαντικό, αλήθεια φωτογραφίες πότε θα βάλεις;:rolleyes:

Τους δινω την Royal την oral sensitive...απλα ο φιντελακος ειναι αγκυρας και η χιονατη ειναι περσιας...φοβαμαι να της τη δινω γιατι εχει πολλα λιπαρα 17% και φοβαμαι τοσο που τρωει μην παθει κανα ζαχαρο...αν και δεν παιρνει γραμμαριο...Τωρα μπορει να τη δοκιμασω αλλα κανει να την τρωει ο φιντελ που ειναι αγκυρας?Μπα δεν ειναι απο τα ματια γιατι της βαζουμε κολιριο...απλα ειναι τοσο βουλιμικη που οταν τρωει χονεται μεσα στο πιατο....αφου λερωνει και τα χερια της γιατι οταν της πεφτουν τα πιανει και τα βαζει μεσα στο στομα της...Τα χερια μπορουμε να τα κουρεψουμε λιγο....αλλα το προσωπο δεν γινεται..και με την πουδρα λιγα πραγματα εγιναν.Θα ανεβασω τωρα φοτο αλλα πιο πολλες ειναι του φιντελ...οπως και να το κανουμε αυτος ειναι ο αριστογατο

Τους δινω την Royal την oral sensitive...απλα ο φιντελακος ειναι αγκυρας και η χιονατη ειναι περσιας...φοβαμαι να της τη δινω γιατι εχει πολλα λιπαρα 17% και φοβαμαι τοσο που τρωει μην παθει κανα ζαχαρο...αν και δεν παιρνει γραμμαριο...Τωρα μπορει να τη δοκιμασω αλλα κανει να την τρωει ο φιντελ που ειναι αγκυρας?Μπα δεν ειναι απο τα ματια γιατι της βαζουμε κολιριο...απλα ειναι τοσο βουλιμικη που οταν τρωει χονεται μεσα στο πιατο....αφου λερωνει και τα χερια της γιατι οταν της πεφτουν τα πιανει και τα βαζει μεσα στο στομα της...Τα χερια μπορουμε να τα κουρεψουμε λιγο....αλλα το προσωπο δεν γινεται..και με την πουδρα λιγα πραγματα εγιναν.Θα ανεβασω τωρα φοτο αλλα πιο πολλες ειναι του φιντελ...οπως και να το κανουμε αυτος ειναι ο αριστογατο
:lol::lol::lol::lol: απίστευτη να τραβήξεις ένα βιντεάκι όταν τρώει γιατί θέλω να το δω αυτό:lol:
oral δίνεις γιατί έχει προβλήματα με τα δοντάκια ο Φιντελ; καλύτερα για την αλλαγή τροφής να ρωτήσεις τον γιατρό σου γιατί αν ο γατούλης έχει πρόβλημα με τα δοντάκια ίσως δεν κάνει να αλλάξει τροφή εγώ πάντως δίνω κ στα δύο την Περζιαν αν κ ο δικός μου έχει πρόβλημα με την ουλίτιδα βέβαια προσφατα μου είπε η εκτροφέας να πάρω ενα αναβραζον για την ουλίτιδα οπότε θα δοκιμάσω κ αυτό κ επίσης ο οδοντίατρός μου, μου είπε ότι για την ουλίτιδα μπορεί να ευθύνεται κ κάποιος ιός του στομάχου ή αν έχει τη συνήθεια να τρώει μικρά γεύματα αρκετά συχνά να οφείλεται σ αυτό γιατί δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν τα ούλα από τις τροφές κ δημιουργούν ουλίτιδα

Ο φιντελακος ειχε φτασει σε σημειο να μην τρωει....Αλλαξαμε βεβαια γιατρο και τωρα ο καινουργιος μας ειπε οτι ειχε λεμφωμα στα ουλα....Βεβαια απο την πετρα και την ουλιτιδα δεν μπορουσε να φαει ο γατος και του εκανε καθαρισμο και ενεση κορτιζονης και του εδωσε και αντιβιωση ειδικα για την ουλιτιδα για γατες και σκυλους...Στην αρχη μας ειπε να του δινουμε μαλακη τροφη αλλα μετα αφου τρωει κανονικα και προτιμαει την ξηρα μας ειπε να του δινουμε ξηρα....Παντως αυτο καρκινος δεν ειναι και αν ηταν μας ειπε οτι το ξεπερασε....Αυριο σταματαμε και την αντιβιωση..Μηπως πρεπει να τα πας για καθαρισμο?του φιντελ ουτε το στομα δεν μοιριζει τωρα....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back