Raisa
Περιβόητο μέλος
Elena, αυτό το doll face το ακούω για πρώτη φορά και δεν ξέρω τι είναι. Εμένα τον Χουχουδίτο μου τον δώσανε για περσίας/υποκατηγορία τσιντσιλά. Τώρα για τις πλακουτσωτές μύτες είμαι βέβαιη ότι έχουν πολύ περισσότερες ευαισθησίες από όλες τις άλλες γάτες, το διάβασα σε πολλά μέρη. Γράφουν ότι ο δακτυγόνος πόρος και άλλες λεπτομέρειες της κατασκευής τους δεν είναι ανεπτυγμένα όπως στις άλλες γάτες λόγω του μικρού χώρου εκεί.
Δεν ξέρω ποιος έχει στ' αλήθεια το απόλυτο δίκιο αλλά αυτό το επιχείρημα που ανέφερα που φαίνεται πως στέκει.
Εν πάσει περιπτώσει εγώ τις περσικές τις ξεχωρίζω ως τώρα σε δύο κατηγορίες: σ' αυτές με την πλακουτσωτή μύτη και σ' αυτές με την κανονική μύτη και ...μ' αρέσουν οι δεύτερες.
Τώρα για τη Ζόριτσα, συμφωνώ και γω ότι θα άξιζε να το δει ένας ακόμη γιατρός.
Και γω έτσι νόμιζα μέχρι τώρα
...αλλά εδώ μας τα ανατρεπουν όλα οι ειδικοί!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fantom-girl
Δραστήριο μέλος
Κοριτσια και αγορια προσοχη !!!!!!!!!!!
κυκλοφορει ιος ο οποιος ευθυνεται για την απολεια τριχωτου του δερματος και επιρεαζει ολες τις Μακρυτριχες και ημιμακρυτριχες γατες κολλαει απο την μια γατα στην αλλη δεν ξερω ακριβως την ονομασια μα βρησκετε σε εξαρση σε ευρωπη και αμερικη μαλιστα λενε οτι οφειλεται σε ψεκασμους των καρποφορων δεντρων!
δυστυχως ακομα δεν εχει βρεθει καποιο αντιδωτο απλα το ζωο αρχιζει σταδιακα να χανει τριχωμα το οποιο ουδεις γνωριζει αν επαερχεται η οχι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
fantom-girl
Δραστήριο μέλος
Elena, αυτό το doll face το ακούω για πρώτη φορά και δεν ξέρω τι είναι. Εμένα τον Χουχουδίτο μου τον δώσανε για περσίας/υποκατηγορία τσιντσιλά. Τώρα για τις πλακουτσωτές μύτες είμαι βέβαιη ότι έχουν πολύ περισσότερες ευαισθησίες από όλες τις άλλες γάτες, το διάβασα σε πολλά μέρη. Γράφουν ότι ο δακτυγόνος πόρος και άλλες λεπτομέρειες της κατασκευής τους δεν είναι ανεπτυγμένα όπως στις άλλες γάτες λόγω του μικρού χώρου εκεί.
Δεν ξέρω ποιος έχει στ' αλήθεια το απόλυτο δίκιο αλλά αυτό το επιχείρημα που ανέφερα που φαίνεται πως στέκει.
Εν πάσει περιπτώσει εγώ τις περσικές τις ξεχωρίζω ως τώρα σε δύο κατηγορίες: σ' αυτές με την πλακουτσωτή μύτη και σ' αυτές με την κανονική μύτη και ...μ' αρέσουν οι δεύτερες.
Τώρα για τη Ζόριτσα, συμφωνώ και γω ότι θα άξιζε να το δει ένας ακόμη γιατρός.
λοιπον παιδες μην μπερδευεστε υπαρχουν απειρα ειδη περσικων γατιων τα οποια διαγωνιζονται σε διαφορετικες κατηγοριες .
Θα σας πω μια ιστορια για να καταλαβετε το 1955 ιδρυθικε στην Αμερικη ενας απο τους μεγαλυτερους οργανισμους για την αναγνωριση της καθαροαιμιας της γατας The American Cat Fanciers Association ο γνωστος ως (ACFA) τοτε οι γατες που διαγωνιζονταν ηταν κανα 5 ή 6 σε καθε κατηγορια και οι κατηγοριες ηταν 4 μακρυτριχες ημιμακριτριχες κοντοτριχες και ατριχες . Ξαφνικα ομως αρχισαν να εμφανιζονται νεα ειδη υποκατηγοριες στισ ρατσες με αποτελεσμα να πρεπει η καθε ρατσα να διαγονιζεται εναντια σε καποια ιδιου ειδους.Η αρχη εγινε με τις περσικες γατες οι οποιες καθε χρονο σαρωναν τα βραβεια στην κατηγορια μακρυτριχη γατα με αποτελεσμα οι ιδιωκτητες αλλων εξισου μεγαλοπρεπων ρατσων οπως η ιερες βιρμανιας ή νορβιγικου δασους αρχισαν να διαμαρτυρωνται καθως παντα για 10 χρονια νικητες στην κατηγορια μακρυτριχη γατα ηταν παντα μα παντα περσικη .Ετσι λοιπον χωριστικαν σε υποκατηγοριες και ετσι οι νορβιγικου δασους δεν εχουν να αντιμετωπισουν μια περσιαν αλλα μια αλλη νορβιγικου δασους και επειτα αφου βραβεφθει ο πρωτος απο καθε μια ρατσα δινεται βραβειο και στην κατηγορια μακρυτριχη αλλα και the best of the contest δηλ η καλυτερη του διαγωνισμου.Πρωταθλητρια θεωρειται η γατα εκεινη η οποια βγαινει κορυφαια στην ρατσα της δηλ ο 1ος γατος αο την κατηγορια νορβιγικου δασους εκπρωσωπος του ειδους οταν βγαινει και 1οσ στις μακρυτριχες θεωρειται πρωταθλητης αλλα και νικιτης!!!!!
οι περσικες ομως εχουν ενα πολυ μεγαλο προβλημα εχουν παρα παρα πολλες εκδοχες ετσι βγαινει ενας εκπροσωπωσ αποκαθε ενα απο τα 5 ειδη (φετος το καλοκαιρι θα γινουν 6) και επειτα γινεται η κριση για το καλυτερο της φυλης!!!! αυτα
fantom-girl
Δραστήριο μέλος
Fantom τι έγινε με τον γατούλη; τον πήγες σε άλλον γιατρό;
ο γατος πηγε στην Αμερικη και εγω και η daniella ειμαστε απαρηγοριτες...... εχει καρκινο ασχιμα πραγματα αλλα ειναι και αρκετα μεγαλος τα εφαγε τα ψωμια του αλλα ρε συ ειναι δυσκολο θα το ξεπερασω μονο να μην ταλαιπωριθει μονο αυτο.........
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Εν πάσει περιπτώσει εγώ τις περσικές τις ξεχωρίζω ως τώρα σε δύο κατηγορίες: σ' αυτές με την πλακουτσωτή μύτη και σ' αυτές με την κανονική μύτη και ...μ' αρέσουν οι δεύτερες..
Μα έτσι είναι, απλά οι με πλακουτσωτή μύτη λέγονται extreme, οι με λιγότερο πλακουτσωτή αλλά όχι μακρουλή (σαν τις Σιάμ ας πούμε) doll face. Φωτός:
Doll face
Extreme
Kι εγώ επίσης προτιμώ τις doll face.
Ο Χουχουδίτος μοιάζει για τσιντσιλά όντως. Αν έχει πράσινα μάτια είναι σίγουρα τσιντσιλά.
elvenstar
Επιφανές μέλος

Elena_p
Δραστήριο μέλος
ο γατος πηγε στην Αμερικη και εγω και η daniella ειμαστε απαρηγοριτες...... εχει καρκινο ασχιμα πραγματα αλλα ειναι και αρκετα μεγαλος τα εφαγε τα ψωμια του αλλα ρε συ ειναι δυσκολο θα το ξεπερασω μονο να μην ταλαιπωριθει μονο αυτο.........
Τώρα το διάβασα αυτό. Λυπάμαι πολύ...δεν έχει σημασία που είναι μεγάλος..κι ο δικός μου 7 χρονών είναι αλλά τον βλέπω σαν γατάκι. Κουράγιο και όπως λες κι εσύ, μακάρι να μην ταλαιπωρηθεί

GINA-ERMIS
Νεοφερμένο μέλος
Περαστικα...ο γατος πηγε στην Αμερικη και εγω και η daniella ειμαστε απαρηγοριτες...... εχει καρκινο ασχιμα πραγματα αλλα ειναι και αρκετα μεγαλος τα εφαγε τα ψωμια του αλλα ρε συ ειναι δυσκολο θα το ξεπερασω μονο να μην ταλαιπωριθει μονο αυτο.........

Μακαρι να το ξεπερασει.
Οσο μεγαλο να ειναι το ζωακι η απωλεια ειναι αβασταχτη.
Ελπιζω να μην ταλαιπωρηθει και να μην ποναει η ψυχουλιτσα μου...
zorica
Διάσημο μέλος

Elena_p
Δραστήριο μέλος
Τωρα που εμφανησαμε ΟΛΟΙ μας μυκητες και περνουμε φαρμακα εχει σαλταρει και ο αντρας μου τι να πω εγω τωρα!!!Εχει και δικιο!!!
Εννοείς ότι κόλλησε κι εσάς? Τι να πω? Τόσα χρόνια έχω γάτες, δε μου έχει τύχει κάτι τέτοιο. Είναι σίγουρο βρε παιδί μου? Και το γατάκι από πού τους κόλλησε τους μύκητες?
πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
εχω διαβασει οτι συμβαινει καμια φορα και ειναι κολλητικο και σε μας..περαστικα σε ολουςEμεις παιδια εχουμε μυκητες αποδεδηγμενα...οταν τον πηγα το Μαρκο πρωτη φωρα του εκανε καλλιεργεια για τα οποια αποτελεσματα περιμεναμε 8 μερες και βγηκε αρνιτικη.Ομως μετα τον ξαναπηγα εγω γιατι δεν εβλεπα καλυτερευση και ηταν και χειροτερα σε μερικα σημεια...Τοτε μου ειπε οτι ειναι σιγουρα μυκητες αλλα δεν τους πιασαμε με την καλλιεργεια διοτι θα ηταν ΒΑΘΗ και εμεις το δειγμα το πηραμε εντελως επειφανειακα!!!Τωρα που εμφανησαμε ΟΛΟΙ μας μυκητες και περνουμε φαρμακα εχει σαλταρει και ο αντρας μου τι να πω εγω τωρα!!!Εχει και δικιο!!!
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
negative
Δραστήριο μέλος
Ζοrica λιγο προσοχη θελει με την αγωγη που θα σας δωσει ο γιατρος και ολα θα πανε καλα...μυκητες ειναι και θα φυγουν και συνηθως οταν κολας απο τα ζωα δεν ειναι κατι σοβαρο..περαστικα και υπομονη(μιλαω εκ πειρας)Eμεις παιδια εχουμε μυκητες αποδεδηγμενα...οταν τον πηγα το Μαρκο πρωτη φωρα του εκανε καλλιεργεια για τα οποια αποτελεσματα περιμεναμε 8 μερες και βγηκε αρνιτικη.Ομως μετα τον ξαναπηγα εγω γιατι δεν εβλεπα καλυτερευση και ηταν και χειροτερα σε μερικα σημεια...Τοτε μου ειπε οτι ειναι σιγουρα μυκητες αλλα δεν τους πιασαμε με την καλλιεργεια διοτι θα ηταν ΒΑΘΗ και εμεις το δειγμα το πηραμε εντελως επειφανειακα!!!Τωρα που εμφανησαμε ΟΛΟΙ μας μυκητες και περνουμε φαρμακα εχει σαλταρει και ο αντρας μου τι να πω εγω τωρα!!!Εχει και δικιο!!!
zorica
Διάσημο μέλος
Nαι.στο μεγεθος καψημου απο τσιγαρο(ετσι δειχνει)και σε ολα τα σημεια...χερια,ποδια,πλατη,στηθος...οντως κολλανε οι ανθρωποι και μαλιστα θεωρειται οτι ολες οι γατες εχουν αυτα τα δερματοφυτα και οταν ειναι λιγο σε ανοσοκαταστολη το εμφανιζουν, το ίδιο κανουν και οι ανθρωποι, μπορει να το εχουν να ειναι φορεις και να μην εχουν συμπτωμα, αλλα καποιες φορες κανουν καποιες αλλοιωσεις!Zorica τι εχετε εσεις κοκκινιλες στα χέρια?

Πιο επιμελης δεν γινεται!!!Ζοριτσα, μην ανησυχείς όμως και καθησύχασε και τον άντρα σου, έχω κολλήσει και εγω μήκυτες από την πρώτη μου γατούλα. απλά πρεπει να είσαι λίγο επιμελής με τα φάρμακα που θα σου δώσουν. Μην στεναχωριέσαι θα περάσει σύντομα.
Αυτο ρωταω και εγω...εχει βγει απο την εξωπορτα εξω 2-3 φορες αλλα για δευτερολεπτα μονο!!Εννοείς ότι κόλλησε κι εσάς? Τι να πω? Τόσα χρόνια έχω γάτες, δε μου έχει τύχει κάτι τέτοιο. Είναι σίγουρο βρε παιδί μου? Και το γατάκι από πού τους κόλλησε τους μύκητες?
Ευχαριστω...Ζοrica λιγο προσοχη θελει με την αγωγη που θα σας δωσει ο γιατρος και ολα θα πανε καλα...μυκητες ειναι και θα φυγουν και συνηθως οταν κολας απο τα ζωα δεν ειναι κατι σοβαρο..περαστικα και υπομονη(μιλαω εκ πειρας)
zorica
Διάσημο μέλος
Ανοσοκαταστολη τι εννοεις?Προκειτε να αρρωστησει ο γατουλης και απο κατι αλλο?οντως κολλανε οι ανθρωποι και μαλιστα θεωρειται οτι ολες οι γατες εχουν αυτα τα δερματοφυτα και οταν ειναι λιγο σε ανοσοκαταστολη το εμφανιζουν, το ίδιο κανουν και οι ανθρωποι, μπορει να το εχουν να ειναι φορεις και να μην εχουν συμπτωμα, αλλα καποιες φορες κανουν καποιες αλλοιωσεις!Zorica τι εχετε εσεις κοκκινιλες στα χέρια?

Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Ανοσοκαταστολη τι εννοεις?Προκειτε να αρρωστησει ο γατουλης και απο κατι αλλο?![]()
οχι οχι, απλα λεω οτι η γατα τα φερει αυτα τα μυκητακια και γενικως το μεγαλυτερο ποσοστο των γατων το εχει, απλα λιγο αν πεσει η αμυνα της γατας για ασχετο λογο οχι σημαντικο εμφανιζονται!παντως εχετε πολλες εστιες εσεις, εγω μια φορα κολησα και ειχα μια τετοια εστια κοκκινη στο χερι και μου περασε με τοπικη θεραπεια, τωρα εσεις θελετε σιγουρα χαπια!τι σας εδωσαν?Sporanox?
και στο Μαρκο τι βαζετε?
zorica
Διάσημο μέλος
Eγω με τη μεγαλη μου κορη εχουμε απο ενα σημαδι μονο αλλα η μικρη ειναι φουλ(μονο στο προσωπο εχει 4 και μετα απο 2 στα ποδια 3στα χερια και 2 στο στηθος...νομιζα πως ειναι παιδικη αρρωστεια!!!)Μας δωσαν Coneston solution σε υγρο,και στο Μαρκο Intrafungol...οχι οχι, απλα λεω οτι η γατα τα φερει αυτα τα μυκητακια και γενικως το μεγαλυτερο ποσοστο των γατων το εχει, απλα λιγο αν πεσει η αμυνα της γατας για ασχετο λογο οχι σημαντικο εμφανιζονται!παντως εχετε πολλες εστιες εσεις, εγω μια φορα κολησα και ειχα μια τετοια εστια κοκκινη στο χερι και μου περασε με τοπικη θεραπεια, τωρα εσεις θελετε σιγουρα χαπια!τι σας εδωσαν?Sporanox?και στο Μαρκο τι βαζετε?
![]()
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Eγω με τη μεγαλη μου κορη εχουμε απο ενα σημαδι μονο αλλα η μικρη ειναι φουλ(μονο στο προσωπο εχει 4 και μετα απο 2 στα ποδια 3στα χερια και 2 στο στηθος...νομιζα πως ειναι παιδικη αρρωστεια!!!)Μας δωσαν Coneston solution σε υγρο,και στο Μαρκο Intrafungol...
ναι η μικρη γεμισε γιατι δεν εχει τοσο ισχυρο ανοσοποιητικο οσο οι ενηλικες, ειναι λογικο!τωρα το coneston δεν το ξερω, γνωριζω το sporanox γιατι και στις γατες το διναμε, ειναι παρα πολυ καλο!μπορεις να βαλεις και hibitane solution πανω ειναι ενα καλο αντισηπτικο με μυκητιοκτονες ιδιοτητες,πανω στις δικες σας αλλοιωσεις εννοω!το intrafungol τι ειναι spray? ειναι κτηνιατρικο φάρμακο?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool