Περσίας maniacs

Καλημέρα ,
τελικά αποφάσισα να γίνει η στείρωση μιας και η γέννα στα περσικά όπως διάβασα αλλά και αναφέρατε κι εσείς είναι δύσκολη. Ευχαριστώ για τις συμβουλές.:)
Είναι τελικά προτιμότερο κάποια στιγμή ,να πάρω άλλη μια γατούλα περσική , για να έχει παρεούλα.

Για την στείρωση υπάρχει κάποιο άρθρο ? Έψαξα αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι αντίστοιχο.:eek:

Μπραβο σου που αποφασισες να γινει η στειρωση!:):):)
Ενα αρθρο ειναι αυτο! : https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπραβο σου,και για την αγαπη σου για τη γατουλα σου,και για την υπευθυνη σταση σου.Αν εμπιστευεσαι το γιατρο σας και η γατουλα ειναι υγιης,η στειρωση ειναι υποθεση ρουτινας,μη φοβασαι.
Καλη επιτυχια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα ,
τελικά αποφάσισα να γίνει η στείρωση μιας και η γέννα στα περσικά όπως διάβασα αλλά και αναφέρατε κι εσείς είναι δύσκολη. Ευχαριστώ για τις συμβουλές.:)
Είναι τελικά προτιμότερο κάποια στιγμή ,να πάρω άλλη μια γατούλα περσική , για να έχει παρεούλα.

Για την στείρωση υπάρχει κάποιο άρθρο ? Έψαξα αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι αντίστοιχο.:eek:

:clapup:Θα κανεις το καλυτερο για τη γατουλα σου με το να την στειρωσεις..Ηταν η αποφαση που πηρα κι εγω για τη δικη μου περσιδα ,οταν διαβασα ολους τους πιθανους κινδυνους της γεννας και τις αρρωστιες απο τους συνεχεις οιστρους.

Τωρα ειναι ηρεμη,υγιεστατη και φουντωτουλα:):)...Καλη επιτυχια.!!!!!!:):)

καλησπέρα σε ολους...εχθες στειρωσα το βρετανάκι μου αρσενικός 11 μηνών κ αυριο τους δύο περσικούς αρσενικούς επίσης...ήθελα τη βοήθεια σας...αληθεύει ότι μετα θα υπαρχουν προβλήματα με νεφρά, φραξιμο ουροδοχου κύστεως?
ποια ειναι η εμπειρία σας??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τον ίδιο προβληματισμό έχω και εγώ για τον αρσενικό μου περσικό. Ο δικός μου δεν έχει κλείσει χρόνο ακόμα και το αφήνω προς το παρόν, αλλά με απασχολεί το θέμα γιατί είναι αρκετά ευαίσθητα τα περσάκια. Με αγχώνει και το θέμα της νάρκωσης λόγω της δυσκολίας τους στην αναπνοή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για σας, είμαι λάτρης της περσικής γάτας και έχω δυο στο σπίτι την barbie που είναι η μάνα και την Λούση την κόρη.
το 2008 έκανα το λάθος να ζευγαρώσω την barbie με σκοπό να την στειρώσω μετά (τρομερό λαθος)
γέννησε στις 2 αυγουστου και έκανε 6 (έξι) γατάκια με το τελευταίο να βγαίνει νεκρό.
όλα πήγαιναν καλά τις δυο πρώτες ημέρες, την τρίτη ημέρα ξαφνικά η μάνα ήταν σε τραγική κατάσταση,επείγον μεταφορά στην κτηνίατρο μου οπού μετά από ακτινολογική εξέταση μου λέει πως χρειάζεται επείγον χειρουργείο γιατί έπαθε μόλυνση στην μήτρα.
πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.
5 η ώρα το απόγευμα ξεκινά το χειρουργείο το οποίο κράτησε μέχρι τις 7 το βράδυ που βγαίνει η κτηνίατρος και μου λέει πως η barbie κατάφερε να ζήσει.
το άλλο μεγάλο πρόβλημα ήταν να κρατήσω τα 5 γατάκια ζωντανά μέχρι να μπορέσει η μάνα να τα αναλάβει πάλι, παρολες τις προσπάθειές μου άρχισα να τα χάνω ένα-ένα, μου έμεινε μόνο ένα θηλυκό η Λούση το οποίο και κράτησα, το στείρωσα προτού γίνει ενός χρόνου γιατί δεν άντεχα στη σκέψη να περάσω πάλι τα ίδια με την μάνα της.

Για σας, είμαι λάτρης της περσικής γάτας και έχω δυο στο σπίτι την barbie που είναι η μάνα και την Λούση την κόρη.
το 2008 έκανα το λάθος να ζευγαρώσω την barbie με σκοπό να την στειρώσω μετά (τρομερό λαθος)
γέννησε στις 2 αυγουστου και έκανε 6 (έξι) γατάκια με το τελευταίο να βγαίνει νεκρό.
όλα πήγαιναν καλά τις δυο πρώτες ημέρες, την τρίτη ημέρα ξαφνικά η μάνα ήταν σε τραγική κατάσταση,επείγον μεταφορά στην κτηνίατρο μου οπού μετά από ακτινολογική εξέταση μου λέει πως χρειάζεται επείγον χειρουργείο γιατί έπαθε μόλυνση στην μήτρα.
πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.
5 η ώρα το απόγευμα ξεκινά το χειρουργείο το οποίο κράτησε μέχρι τις 7 το βράδυ που βγαίνει η κτηνίατρος και μου λέει πως η barbie κατάφερε να ζήσει.
το άλλο μεγάλο πρόβλημα ήταν να κρατήσω τα 5 γατάκια ζωντανά μέχρι να μπορέσει η μάνα να τα αναλάβει πάλι, παρολες τις προσπάθειές μου άρχισα να τα χάνω ένα-ένα, μου έμεινε μόνο ένα θηλυκό η Λούση το οποίο και κράτησα, το στείρωσα προτού γίνει ενός χρόνου γιατί δεν άντεχα στη σκέψη να περάσω πάλι τα ίδια με την μάνα της.
να σου ζήσουν και τα δύο!!!!!!:)

Επειδη δεν την αγαπω απλα .....αλλα τη λατρευω ....οπως και καθε περσακι που βλεπω...οριστε μερικες φωτογραφιες της λατρειας μου.:clapup::clapup:

Συνημμένα

• Picture 230.jpg
    Picture 230.jpg
    54,1 KB · Εμφανίσεις: 54
  • Picture 259.jpg
    Picture 259.jpg
    49,4 KB · Εμφανίσεις: 49
  • Picture 507.jpg
    Picture 507.jpg
    56,9 KB · Εμφανίσεις: 45
Επειδη δεν την αγαπω απλα .....αλλα τη λατρευω ....οπως και καθε περσακι που βλεπω...οριστε μερικες φωτογραφιες της λατρειας μου.:clapup::clapup:
Υπέροχηη η περσίδα σου.:clapup:

Μα είναι τόσο όμορφη αυτή η Μπριζιτ. Αντάξια της συνονόματής της. :redface:

Eιναι μια κουκλα!

Ωπααα!!! Τί έγινε;;;; To πριγκιποΜπριζιτόνι άρχισε την επεκτατική πορεία και σε άλλα θέματα;;;;:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:
Μας λένε άρρωστους τρελούς
μας λενε παρανοϊκούς
λένε δεν ειμαστε καλα
λενε δεν εχουμε μυαλο
δεν εχουμε οσιο και ιερο
μα ο,τι ο κοσμος και να πει
βρε δεν μας καιγεται καρφί
ποιος ειναι ο λογος για να ζω
χωρις τον πέρση μου θεό...
:clapup:
Περσης ΟΛΕ, ΠΕΡΣΗ ΟΛΕ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ
ΠΕΡΣΗ ΟΛΕ ΠΕΡΣΗ ΟΛΕ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΣΗ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΜΟΝΑΧΟ ΠΕΡΣΗ ΟΛΕ...:clapup:

Σας ευχαριστουμε πολυ και πιο πολυ η Μπριζιτ ,για τα ωραια σας λογια...:):)
Μαρινα ,εγραψες παλι....Ζητω ΚΑΙ τα περσακια!!!!!:clapup::clapup::clapup:

koυκλα ειναι ιδια η φοιβη αλλα πιο μεγαλοσωμη!πανεμορφη οπως η δικια μου!

koυκλα ειναι ιδια η φοιβη αλλα πιο μεγαλοσωμη!πανεμορφη οπως η δικια μου!

Θελουμε κι εδω φωτο της Φοιβης,να τη καμαρωσουμε.:clapup:

Καλησπέρα σε όλους...
γράφω εδώ γιατι το θέμα αφορά εκτροφείο για περσικές γατούλες !
Μεγάλη προσοχή στα εκτροφεία που διαλέγουμε ή μας συστήνουν ( απο εδώ μέσα ή απο αλλού, δεν έχει σημασία )
Η δικιά μου γάτα είναι φορέας περιτονίτιδας και έμαθα πριν απο λίγο οτι "έφυγε " απο την ζωή απο λοιμωδη περιτονιτιδα και μια γατούλα που την πήραν απο το ίδιο εκτροφείο.
Είναι βέβαιο οτι οι ευθύνες είναι του εκτροφείου καθώς και τα δύο δεν είχαν έρθει σε επαφή με άλλες γάτες.
Στεναχωρήθηκα πολύ όπως καταλαβαίνεται και σκέφτηκα να το κοινοποιήσω.
Μεγάλη προσοχή και έρευνα στην επιλογή του εκτροφείου !!!!!!!!

Καλησπερα.
Οταν πηρατε τη γατουλα σας,δε ζητησατε τις εξετασεις των γονιων;Οταν επισκεφθηκατε το εκτροφειο,οι υπολοιπες γατες ηταν ενταξει;Η περιτονιτιδα ειναι μια ασθενεια με εμφανη συμπτωματα,δηλαδη φαινεται το ζωο που νοσει.Λυπαμαι για το γατακι σας...

την δική μου την πήρα από φιλικό pet shop που είχε ένα ζευγάρι και έδινε τα περσακια σε επιλεγμένους πελάτες, και περίμενα για να πάρω την περσίδα μου 2,5 χρόνια, ήταν και είναι υγιέστατη.:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back