fani77gr
Νεοφερμένο μέλος
Έκανα το λάθος να μην ζητήσω τις εξετάσεις τότε ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Nα τη χαιρεσαι.την δική μου την πήρα από φιλικό pet shop που είχε ένα ζευγάρι και έδινε τα περσακια σε επιλεγμένους πελάτες, και περίμενα για να πάρω την περσίδα μου 2,5 χρόνια, ήταν και είναι υγιέστατη.![]()
Να φανταστω οτι το γατακι σου το πηρες τριων μηνων,πληρως εμβολιασμενο και αποπαρασιτωμενο,με το τσιπ και με τα χαρτια του,τις εξετασεις των γονιων του για λευχαιμια,λοιμωδη περιτονιτιδα,και πολυκυστικα νεφρα τουλαχιστον?
Το συμβολαιο δε σε καλυπτει;Εγω θα ελεγα να κανεις μια καταγγελια στον ΕΟΓ,και να ερθεις σε επαφη με την κοπελα που πεθανε το γατακι της,ωστε να κανει το ιδιο.Μην το αφηνετε να περναει ετσι,σκεφτειτε ποσα γατακια θα σωθουν αν αρχισουν να εκλειπουν τετοιες πρακτικες.Όχι δεν ζήτησα εξετάσεις των γονιών της γιατί τότε..απλά δεν ήξερα, ήμουν τόσο "τρελαμένη" να πάρω το γατάκι που απλά το μόνο που ζήτησα ήταν να δω τους γονεις της . Είδα μόνο τον πατέρα, ο οποίος φαινόταν υγιέστατος ,η μητέρα εκείνη την ώρα μας είπε οτι θήλαζε και δεν ήθελε να την ενοχλήσουμε. Σε 2 δωμάτια μπήκα σε ένα οπου ηταν τα μικρά γατάκια και στο δωμάτιο με τα αρσενικά. Ο δευτερος ήταν καθαρός , ο πρώτος οχι τόσο μιας και ήταν τα μωρά. Δεν φάνηκε να ήταν κάποιο άρρωστο, μόνο ένα που ήταν κάπως καραφλό σε κάποια σημεία, αν θυμάμαι καλά.
Έκανα το λάθος να μην ζητήσω τις εξετάσεις τότε ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fani77gr
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα.
Οταν πηρατε τη γατουλα σας,δε ζητησατε τις εξετασεις των γονιων;Οταν επισκεφθηκατε το εκτροφειο,οι υπολοιπες γατες ηταν ενταξει;Η περιτονιτιδα ειναι μια ασθενεια με εμφανη συμπτωματα,δηλαδη φαινεται το ζωο που νοσει.Λυπαμαι για το γατακι σας...
δεν είναι πάντα εμφανή τα συμπτώματα... η δικιά μου ειναι φορέας που σημαίνει οτι μπορεί να είναι για πολλά χρόνια υγιής,
και να μην έχει κανένα πρόβλημα ,άλλωστε ένας απο τους λόγους που της έκανα στείρωση ήταν και αυτός.
Τα συμπτώματα μπορεί να φανούν μετά απο ένα χρονικό διάστημα και όχι αμέσως , μπορεί να περάσουν και μήνες και χρόνια απ οτι μου ειχε πει ο κτηνιατρος.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σιγουρα,αλλα εδω δε μιλαμε για μια γατα,που ζει χωρις στρες και δεν καταβαλλεται ο οργανισμος της,μιλαμε για ενα εκτροφειο στο οποιο οι γατες γεννουν,που σημαινει οτι ο οργανισμος τους ταλαιπωρειτε σε καποιο βαθμο,κι απο το οποιο φευγουν γατακια που νοσουν και πεθαινουν,που σημαινει οτι υπαρχουν γατες που τα κολλησαν και συνεχιζουν να τα κολλανε.δεν είναι πάντα εμφανή τα συμπτώματα... η δικιά μου ειναι φορέας που σημαίνει οτι μπορεί να είναι για πολλά χρόνια υγιής,
και να μην έχει κανένα πρόβλημα ,άλλωστε ένας απο τους λόγους που της έκανα στείρωση ήταν και αυτός.
Τα συμπτώματα μπορεί να φανούν μετά απο ένα χρονικό διάστημα και όχι αμέσως , μπορεί να περάσουν και μήνες και χρόνια απ οτι μου ειχε πει ο κτηνιατρος.
A110ALPINE
Νεοφερμένο μέλος
εχω και δυο σκυλια ενα κοκερ και ενα μποξερ που και αυτα τα πήρα 3 μηνών, θεωρώ ότι είναι η σωστή ηλικία να αφήσουν την μητέρα τους και έχουν πάρει από αυτή ότι σωστό μπορεί να τους δώσει.

fani77gr
Νεοφερμένο μέλος
Nα τη χαιρεσαι.
Να φανταστω οτι το γατακι σου το πηρες τριων μηνων,πληρως εμβολιασμενο και αποπαρασιτωμενο,με το τσιπ και με τα χαρτια του,τις εξετασεις των γονιων του για λευχαιμια,λοιμωδη περιτονιτιδα,και πολυκυστικα νεφρα τουλαχιστον?
Το συμβολαιο δε σε καλυπτει;Εγω θα ελεγα να κανεις μια καταγγελια στον ΕΟΓ,και να ερθεις σε επαφη με την κοπελα που πεθανε το γατακι της,ωστε να κανει το ιδιο.Μην το αφηνετε να περναει ετσι,σκεφτειτε ποσα γατακια θα σωθουν αν αρχισουν να εκλειπουν τετοιες πρακτικες.![]()
Ποιο συμβόλαιο ?
η ιστορία ξεκίνησε ως εξής ...έψαχνα αγωνιωδώς περσάκι πέρυσι τέτοιο καιρό, αφού έκανα επαφές με 5-6 εκτροφεία ( κανεις δεν είχε εκεινη την περίοδο)μου συστήνουν το συγκεκριμένο αλλά μου είπαν οτι πλέον εκτρέφει γάτες όχι προς πώληση αλλά για προσωπικους της λόγους.
Αφού την "παρακάλεσα" μου έδωσε το γατάκι , με 2 εμβόλια που της είχε κάνει και το βιβλιάριο της μαζί.
Πριν λίγο καιρό μου στέλνει η κοπέλα ( που έχασε το γατάκι ) ένα email και μου γράφει
πήρες την γατούλα σου απο το συγκεκριμένο εκτροφείο ? γιατι μοιάζει πολύ με την δικιά μου γατούλα .. πιθανόν να ήταν απο την ίδια μάνα...
Μην τα πολυλογώ της έγραψα οτι η γατούλα μου ειναι φορέας περιτονίτιδας , όφειλα να της το πω
και εν τέλει μαθαίνω σήμερα οτι πέθανε το γατάκι.
Έχεις δίκιο σε αυτό που γράφεις αλλά δεν νομίζω οτι ισχύει η καταγγελία γιατι προφανώς δεν ήταν/είναι νόμιμο....
moukelis
Επιφανές μέλος
A110ALPINE
Νεοφερμένο μέλος
εχω δυο φίλους που αν τύχει και βρεθούν σε κλειστό μέρος που έχει περάσει γάτα ειδικά τον ένα είναι ζήτημα αν τον προλάβουν προτού εκδήλωσή σοβαρό πρόβλημα υγείας, φυσικά οι ενέσεις είναι πάντα σε πρώτη ζήτηση.
όταν έρχονται σπίτι μου οι γάτες γυρίζουν γύρο τους χωρίς κανένα πρόβλημα
τι γίνετε και οι δικές μου δεν τους δημιουργούν πρόβλημα.

moukelis
Επιφανές μέλος
Τουλαχιστον κανε μια αναφορα στον Ομιλο,ωστε να ξερουν και να αποτρεπουν κοσμο απο το να παιρνει γατακια της...δυστυχως εκμεταλλευονται την αγνοια του κοσμου,γι'αυτο καθε φορα λεω να το ψαχνουν πολυ...Ποιο συμβόλαιο ?η ιστορία ξεκίνησε ως εξής ...
έψαχνα αγωνιωδώς περσάκι πέρυσι τέτοιο καιρό, αφού έκανα επαφές με 5-6 εκτροφεία ( κανεις δεν είχε εκεινη την περίοδο)μου συστήνουν το συγκεκριμένο αλλά μου είπαν οτι πλέον εκτρέφει γάτες όχι προς πώληση αλλά για προσωπικους της λόγους.
Αφού την "παρακάλεσα" μου έδωσε το γατάκι , με 2 εμβόλια που της είχε κάνει και το βιβλιάριο της μαζί.
Πριν λίγο καιρό μου στέλνει η κοπέλα ( που έχασε το γατάκι ) ένα email και μου γράφει
πήρες την γατούλα σου απο το συγκεκριμένο εκτροφείο ? γιατι μοιάζει πολύ με την δικιά μου γατούλα .. πιθανόν να ήταν απο την ίδια μάνα...
Μην τα πολυλογώ της έγραψα οτι η γατούλα μου ειναι φορέας περιτονίτιδας , όφειλα να της το πω
και εν τέλει μαθαίνω σήμερα οτι πέθανε το γατάκι.
Έχεις δίκιο σε αυτό που γράφεις αλλά δεν νομίζω οτι ισχύει η καταγγελία γιατι προφανώς δεν ήταν/είναι νόμιμο....

fani77gr
Νεοφερμένο μέλος
Τουλαχιστον κανε μια αναφορα στον Ομιλο,ωστε να ξερουν και να αποτρεπουν κοσμο απο το να παιρνει γατακια της...δυστυχως εκμεταλλευονται την αγνοια του κοσμου,γι'αυτο καθε φορα λεω να το ψαχνουν πολυ...![]()
ναι θα το κάνω και άμεσα κιόλας ...
fani77gr
Νεοφερμένο μέλος
θα ήθελα να αναφέρω κάτι που έχει η Φρίντα μου , μήπως έχει τύχει και σε εσάς κάτι παρόμοιο.
Εδώ και 3 μέρες δεν τρώει με όρεξη και ανοίγει το στόμα της που και που σαν να θέλει να βγάλει κάτι απο μέσα της.
Φαντάστηκα οτι θα έχει κάποια τριχόμπαλα,αν και της δίνω πάντα την πάστα της, το φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Παρατήρησα δε οτι ξύνεται αρκετά τον τελευταίο καιρό και είδα πριν λίγο στο δερματάκι της οτι έχει κάτι μαυράκια,
δεν μπορώ να καταλάβω αν ειναι ζουζούνια ( ψύλλοι) καθώς δεν κινούνται.. και σε άλλα σημεία του δέρματος άσπρα σαν πιτυρίδα.
Επίσης το μικρό γατάκι που έχω, εχθές που το χτένισα έχει κάτι σαν πιτυρίδα..
Μπορεί η γάτα μου να έχει καταπιεί ψύλλους και να τις το προκαλεί αυτό και να μην ειναι θέμα τριχόμπαλας?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Περιβόητο μέλος
Δημιουργείται από το χτένισμα και το ξύσιμο της βούρτσας στο δέρμα τους ...
Δεν είναι κάτι ανησυχητικό...

Τώρα τα μαυράκια τί μπορεί να είναι;;
Και η κίνηση που κάνει σαν να θέλει να βγάλει κάτι;;

(βέβαια δεν τα συνδέω μεταξύ τους σαν συμπτώματα, πρέπει να είναι ανεξάρτητα...)
Να σε ρωτήσω.... η ανορεξία και η κίνηση σαν να θέλει να βγάλει κάτι από το στόμα
με παραπέμπει αλλού....
Ενεργείται κανονικά η γατούλα;;;
Θα μου πεις, αν δεν τρώει καλά, πόσο κανονικά μπορεί να ενεργηθεί...
Αλλά αν είναι το αντίθετο;;

Δηλαδή, αν δεν τρώει καλά , επειδή δεν έχει ενεργηθεί κανονικά;;
Δεν θέλω να κάνω το γιατρό (που καλό θα ήταν έστω και τηλεφωνικώς να τον συμβουλευόσουν),
απλώς μου θυμίζει αυτό που είχε πάθει ο γατούλης της κολλητής μου,
που επειδή ήταν γεμάτο κόπρανα και τριχόμπαλες το έντερό του και η κοιλίτσα του
έκανε προσπάθεια και τα έβγαζε με εμετό αυτά που δεν μπορούσε να βγάλει σαν κακάκια...
Μήπως πάλι κάτι της έχει κολλήσει στο λαιμό;; Μήπως έχει καταπιεί κάτι περίεργο;;

Εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fani77gr
Νεοφερμένο μέλος
απλά επειδή είδα και τα μαυράκια , τα οποία ειναι σταθερά, πολύ μικρά και σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος
πήγε το μυαλό μου σε προνύμφες. Και αν τυχόν είναι ψύλλοι ή κάτι άλλο μήπως έχει καταπιεί κάποιο με το γλύψιμο και της έχεις δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα.
Η τάση που κάνει για να βγάλει κάτι απο το στόμα της , μου θύμισε πιο παλιά που ήθελε να βγάλει μια τριχόμπαλα.
Αλλά με την πάστα που τρώει δεν θα έπρεπε εδώ και 2 ημέρες να την βγάλει ?
Επίσης κάποιες φορές ακούγονται σαν γουργουρητά απο το στομάχι,
τουαλέτα πήγε σήμερα , λίγα πράγματα μιας και δεν τρώει πολύ.
Ο κτηνίατρος απο το τηλέφωνο, μου είπε να περιμένω και αν συνεχίσει και είναι έτσι αύριο να την πάμε να την δει.
Ελπίζω να περάσει και να μην χρειαστεί καμια επέμβαση.

ROZALIA78
Δραστήριο μέλος
Ακόμα καλό θα ήταν να την πας στο γιατρό τη γατούλα να είσαι και εσύ ήσυχη και να αντιμετωπιστεί και σωστά το οποιοδήποτε άλλο προβληματάκι έχει.
fani77gr
Νεοφερμένο μέλος
Μου κάνει εντύπωση γιατί της είχα βάλει αμπούλες για τα παράσιτα.
Ψέκασα και τα 2 γατιά με frontline και τα κρεβατάκια τους.
Κάπου διάβασα οτι μπορεί να παρουσιαστούν και εντερικά προβλήματα με την κατάποση των ψύλλων
Όπως και να'χει αύριο θα πάμε στον κτηνίατρο, σας ευχαριστώ για την βοήθεια
ROZALIA78
Δραστήριο μέλος
fani77gr
Νεοφερμένο μέλος
τώρα το είδα... σε λένε Μαρία και έγραψα Ροζαλία..και μένα Φανή και η γατούλα μου Φρίντα( έχω κάνει λάθος στο user name)

Απο το πρωι διαβάζω άρθρα για τους ψύλλους
και πουθενά δεν έγραφε αυτό που ανέφερες παραπάνω,
σ'ευχαριστώ & πάλι !
Ελπίζω αυτοί οι παλιο..ψύλλοι να μην της έχουν κάνει κάποια ζημιά στο πεπτικό της σύστημα !
marina289
Περιβόητο μέλος

alexia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συνημμένα
Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool