Καλώς ήρθες!
Οι τσιντσιλά έχουν διαφορές με τις περσικές. Κατ'αρχήν στο χρώμα οπωσδήποτε. Οι τσιντσιλά είναι συνήθως silver shaded (δηλ. λευκό χρώμα του πάγου με ασημί γκρι μανδύα στην πλάτη τους), gold shaded (λευκή του πάγου με κρεμ χρυσαφί μανδύα) και νομίζω λευκές του πάγου που είναι σπάνιο χρώμα. Η fantom girl μπορεί να σε κατατοπίσει καλλίτερα ίσως.
Επίσης στο προσωπάκι τους δεν είναι τόσο πλακουτσομούρικες όσο τα περσικά. δεν έχουν προβλήματα με τα ματάκια τους (δεν δακρύζουν), και δεν έχουν προβλήματα αναπνευστικά γιατί η μυτούλα τους δεν είναι πλακουτσή.
Το τρίχωμα των περσικών είναι πιο φουντωτό και έχουν διπλό μανδύα, ενώ στις τσιντσιλά το τρίχωμα είναι πιο λεπτό κ μεταξένιο κ στο χτένισμα είναι πιο εύκολο. Δεν κάνει τόσους κόμπους όσο στα περσικά. Σαν χαρακτήρες είναι πιο νευρικές από τα περσικά. Αλλά γενικά μοιάζουν πολύ. Δηλ ταιριάζουν πιο πολύ με τα περσικά παρά με οποιαδήποτε άλλη γάτα. Αλλωστε κι αυτές λέγονται περσικές. Απλά είναι κατά κάποιον τρόπο παρεμφερής ράτσα θα έλεγα?
Fantom girl επειδή έχεις ασχοληθεί πιο πολύ, σωστά έχω καταλάβει? Τελευταία το ψάχνω κι εγώ γιατί ως τώρα ήξερα για τα κλασικά πλακουτσομούρικα περσικά λόγω του 2ου γατούλη μου. Και από τον Νοέμβρη που πήρα τη Νάλα κι είναι τσιντσιλά έψαξα στο CFA και διάβασα.