moukelis
Επιφανές μέλος
Slitherin πότε θα μας βάλεις κι άλλες φωτό από τα μουτρωμένα φατσάκια σου;
Fantom τι έγινε με τον γατούλη,κανένα νέο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Sli8erin, μάλλον το επόμενο καλοκαίρι θα πάω Αμερική. Εκεί θα επισκευτώ κάποια εκτροφεία με teacup γατάκια και αν μου αρέσουν, και δω οτι όντως έτσι είναι ίσως πάρω κάποιο για εκτροφή. Απλά εγώ πιστεύω οτι εκτροφή πρέπει να γίνεται για την διατήρηση και βελτίωση της φυλής. Αν πάρω ένα teacup γατάκι ξέρω οτι μορφολογικά δεν θα είναι πολύ καλό. Οπότε για να έχω καλύτερα αποτελέσματα με τα γατάκια (του teacup), θα πρέπει να το διασταυρώσω με κανονικό περσικό με πολύ καλή μορφολογία, και αυτό με ανησυχεί γιατί πιστεύω οτι το πιο πιθανό είναι να υπάρχουν δυσκολίες στην γέννα λόγω των διαφορετικών μεγεθών. Γι αυτό ενώ και εμένα μου αρέσουν πολύ, αν δεν δω απο κοντά και δεν μιλήσω με αρκετούς εκτροφείς τους απο κοντά, προς το παρόν δεν το σκέφτομαι καθόλου.

Θέλω και εγώ ένα
(τουλάχιστον) όταν θα πας

Γιατί δεν γίνεται να ζευγαρώσουν 2 teacup; επειδή είναι υβρίδια;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Γιατί δεν γίνεται να ζευγαρώσουν 2 teacup; επειδή είναι υβρίδια;
teacup είναι ενα συνηθισμένο περσικό γατάκι, που απλά είναι μικρού μεγέθους...σε μερικές γέννες, τα τελευταία γατάκια μπορεί να είναι μισά από τα άλλα σε μέγεθος. Αν διασταυρώσεις 2 τέτοια γατάκια (με την προυπόθεση ότι θα παραμείνουν μικρά μεγαλώνοντας, γιατί ουσιαστικά ΔΕΝ υπάρχει κατηγορία teacup), κατά 99% τα μικρά θα είναι φυσιολογικά περσικά γατακια με τα μεγάλα κεφάλια κλπ, με αποτέλεσμα η μητέρα να κινδυνέψει να πεθάνει στον τοκετό.
Raisa
Περιβόητο μέλος
Μπράβο σου που το ψάχνεις τόσο πολύ, θα πρεπει να τις λατρεύεις !!!

Elena_p
Δραστήριο μέλος
Ελενα σε βλέπω πολύ ενημερωμένη σε θέμετα περσικής γάτας!!!
Μπράβο σου που το ψάχνεις τόσο πολύ, θα πρεπει να τις λατρεύεις !!!![]()
A ναι, τις αγαπάω πολύ τις περσικές, ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια...ίσως στο μέλλον (στο μακρινό μέλλον!) ασχοληθώ με εκτροφή περσικών. Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον να προσπαθείς να διατηρήσεις μια ράτσα, ό,τι ράτσα κι αν είναι...απλά επειδή τα περσικά βγαίνουν σε τόσα πολλά χρώματα (σε αντίθεση με άλλες ράτσες) με τραβάει πολύ σαν ιδέα..ξέρεις, οι συνδυασμοί χρωμάτων που μπορείς να πετύχεις κι όλα αυτά

Raisa
Περιβόητο μέλος
A ναι, τις αγαπάω πολύ τις περσικές, ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια...ίσως στο μέλλον (στο μακρινό μέλλον!) ασχοληθώ με εκτροφή περσικών. Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον να προσπαθείς να διατηρήσεις μια ράτσα, ό,τι ράτσα κι αν είναι...απλά επειδή τα περσικά βγαίνουν σε τόσα πολλά χρώματα (σε αντίθεση με άλλες ράτσες) με τραβάει πολύ σαν ιδέα..ξέρεις, οι συνδυασμοί χρωμάτων που μπορείς να πετύχεις κι όλα αυτά![]()
Σε καταλαβαίνω απόλυτα!

Και οι βρετανικές έχουν πολλά χρώματα
....και είναι πραγματική πρόκληση να συνδυαζεις διάφορα χρώματα.....και τι αποτέλεσμα θα έχει είναι μια σπαζοκεφαλιά

elvenstar
Επιφανές μέλος
Σε μία από τις σελίδες εκτροφέων teacup έγραφε ότι μετά από χρόνια προσπαθειών βγάζουμε υγιή teacup γατάκια... μπλα μπλα κ ότι ασχολούνται μόνο με teacup κ έτσι μου έδωσαν την εντύπωση ότι είναι νέα ράτσα περσικής κ όχι απλά τα μικρόσωμα γατάκια. άλλωστε η μορφολογία τους όπως τα βλέπω σε φωτό δεν μοιάζουν με τα μικροσκοπικά γατάκια μιας γέννας είναι σαν μινιατούρες. Κ όπως έλεγε φτάνουν τα ενήλικά αρσενικά το πολύ μέχρι 7lib. βάρος. Δεν είναι έτσι όπως το κατάλαβα;teacup είναι ενα συνηθισμένο περσικό γατάκι, που απλά είναι μικρού μεγέθους...σε μερικές γέννες, τα τελευταία γατάκια μπορεί να είναι μισά από τα άλλα σε μέγεθος. Αν διασταυρώσεις 2 τέτοια γατάκια (με την προυπόθεση ότι θα παραμείνουν μικρά μεγαλώνοντας, γιατί ουσιαστικά ΔΕΝ υπάρχει κατηγορία teacup), κατά 99% τα μικρά θα είναι φυσιολογικά περσικά γατακια με τα μεγάλα κεφάλια κλπ, με αποτέλεσμα η μητέρα να κινδυνέψει να πεθάνει στον τοκετό.
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Σε μία από τις σελίδες εκτροφέων teacup έγραφε ότι μετά από χρόνια προσπαθειών βγάζουμε υγιή teacup γατάκια... μπλα μπλα κ ότι ασχολούνται μόνο με teacup κ έτσι μου έδωσαν την εντύπωση ότι είναι νέα ράτσα περσικής κ όχι απλά τα μικρόσωμα γατάκια. άλλωστε η μορφολογία τους όπως τα βλέπω σε φωτό δεν μοιάζουν με τα μικροσκοπικά γατάκια μιας γέννας είναι σαν μινιατούρες. Κ όπως έλεγε φτάνουν τα ενήλικά αρσενικά το πολύ μέχρι 7lib. βάρος. Δεν είναι έτσι όπως το κατάλαβα;
Εσύ καλά τα κατάλαβες, αυτοί κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Πολύ απλά χρησιμοποιούν για εκτροφή τα μικρότερα γατάκια μιας γέννας...περνώντας τα χρόνια, συνεχίζουν να κρατάνε για εκτροφή τα μικρότερα...από τα γατάκια που γεννιούνται (που δεν είναι όλα μικροκαμωμένα φυσικά) πουλάνε τα μικρότερα. Ετσι βγαίνουν οι μινιατούρες που βλέπεις.
Οσο για το μέγεθος, γνωστός μου έχει θηλυκιά περσική 2 χρονών που ζυγίζει 2.5 κιλά. Είναι υγιέστατη, απλά ήταν το μικρότερο γατάκι απο τ'αδέρφια της (αυτό συμβαίνει συνήθως σε μεγάλες γέννες, με πάνω από 5 μικρά). Οι περσικές δεν είναι μεγάλες γάτες, απλά δείχνουν μεγάλες λόγω του μαλλιού...στην πραγματικοτητα είναι μεσαίου μεγέθους.
Θέλω να πω ότι 3, 3.5 κιλά για μια ενήλικη γάτα δεν είναι κάτι το τόσο ασυνήθιστο...ειδικά στα silver persians που είναι μικρότερα από τα συνηθισμένα περσικά.
Τέλος να σου πω ότι αν αυτά τα γατάκια τα πούλαγαν σε φυσιολογικές τιμές, δεν θα υπήρχε πρόβλημα...ΕΊΝΑΙ περσικές..αλλά ζητάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους λες και είναι νέα ράτσα..ενώ δεν είναι!
Elena_p
Δραστήριο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Και εγώ έχω μία περσικούλα που είναι 2,5 χρονών και είναι περίπου 3 κιλά (τελευταία φορά που την ζύγισα ήταν 2,800 για την ακρίβεια) κ να σου πω την αλήθεια ανυσηχώ αν κ όντως είναι υγιέστατη απλά δεν τρώει πολύ κατά τα άλλα είναι ζωηρή παίζει τσακώνεται με τον αρσενικό κλπ, όμως με ανυσηχούσε το βάρος της, της έκανα κ εξετάσεις αίματος κ είναι υγιέστατη δεν έχει κάτι. ο γιατρός μου είπε ότι έχει αθλητικό σώμαΟσο για το μέγεθος, γνωστός μου έχει θηλυκιά περσική 2 χρονών που ζυγίζει 2.5 κιλά. Είναι υγιέστατη, απλά ήταν το μικρότερο γατάκι απο τ'αδέρφια της (αυτό συμβαίνει συνήθως σε μεγάλες γέννες, με πάνω από 5 μικρά). Οι περσικές δεν είναι μεγάλες γάτες, απλά δείχνουν μεγάλες λόγω του μαλλιού...στην πραγματικοτητα είναι μεσαίου μεγέθους.!
λες να φταίει αυτό; ότι ήταν το τελευταίο γατάκι της γέννας;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Και εγώ έχω μία περσικούλα που είναι 2,5 χρονών και είναι περίπου 3 κιλά (τελευταία φορά που την ζύγισα ήταν 2,800 για την ακρίβεια) κ να σου πω την αλήθεια ανυσηχώ αν κ όντως είναι υγιέστατη απλά δεν τρώει πολύ κατά τα άλλα είναι ζωηρή παίζει τσακώνεται με τον αρσενικό κλπ, όμως με ανυσηχούσε το βάρος της, της έκανα κ εξετάσεις αίματος κ είναι υγιέστατη δεν έχει κάτι. ο γιατρός μου είπε ότι έχει αθλητικό σώμαλες να φταίει αυτό; ότι ήταν το τελευταίο γατάκι της γέννας;
Το πιθανότερο είναι ότι ήταν η τελευταία. Αλλά όπως σου είπα και πριν, οι περσικές μεσαίου μεγέθους γίνονται, ειδικά οι θηλυκές. Επιπλέον έχουν και αργή ανάπτυξη. Και μενα ο δικός μου μέχρι 3 χρονών ήταν μια σταλίτσα. Μετά τα 3 πήρε τα πάνω του και τώρα ζυγίζει 6 κιλά

elvenstar
Επιφανές μέλος
Βρε το θηρίοΤο πιθανότερο είναι ότι ήταν η τελευταία. Αλλά όπως σου είπα και πριν, οι περσικές μεσαίου μεγέθους γίνονται, ειδικά οι θηλυκές. Επιπλέον έχουν και αργή ανάπτυξη. Και μενα ο δικός μου μέχρι 3 χρονών ήταν μια σταλίτσα. Μετά τα 3 πήρε τα πάνω του και τώρα ζυγίζει 6 κιλά![]()
. Μακάρι να γίνει κ η δική μου όχι 6 κιλά βεβαια αλλά κ 1 να πάρει θα είμαι πολύ ευχαριστημένη. Αυτό με την αργή ανπαπτυξη καλό μου φαίνεται. Για να αργούν να ανπτυχθούν λογικά θα αργούν κ να γεράσουν και φυσικά να πεθάνουν -που είναι κ ο μεγαλύτερος φόβος μου- έχω δικιο ή είναι άσχετο;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
@ggeliki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εσείς που γνωρίζετε δεν μου δίνεται και εμένα τα φώτα σας στο τι ρέτσα είναι ο γάτος μου? Μου είπαν διασταύρωση με Βαν Τουρκίας!εχουμε υποχρεοτικα απο τον νομο 1 acres για καθε 5 γατες..... διλαδη καπου στα 9 στρεμματα χωρο εντως του σπιτιου απαγορευεται η εκτροφη
οχι δεν στελνει ..... επειδη θελει να γνωριζει που πηγαινει καθε γατα και ειναι υποχρεωμενη απο τον νομο να ρωταει για την υγεια της γατας καθε μηνα μεχρι τον 1 χρονο τησ ζωης της
Και αν ξέρετε να χαρίζεται κανένα γατάκι Περσίας????
fantom-girl
Δραστήριο μέλος
Εσείς που γνωρίζετε δεν μου δίνεται και εμένα τα φώτα σας στο τι ρέτσα είναι ο γάτος μου? Μου είπαν διασταύρωση με Βαν Τουρκίας!
Και αν ξέρετε να χαρίζεται κανένα γατάκι Περσίας????
Το βασικο ερωτημα ειναι που βρηκαν μια βαν τουρκιας???????? απο οτι ξερω δεν υπαρχει στην Ελλαδα......
@ggeliki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ξέρω!Το βασικο ερωτημα ειναι που βρηκαν μια βαν τουρκιας???????? απο οτι ξερω δεν υπαρχει στην Ελλαδα......
Ο κτηνίατρος δεν ξέρει να μου πεί και εμένα μου το είπα μια άλλη κοπέλα που έχει τον ίδιο γάτο με εμένα οτι της είπαν οτι μοιάζει με Βαν Τουρκίας.Δεν ξέρω τι είναι μήπως γνωρίζεις?
fantom-girl
Δραστήριο μέλος
Δεν ξέρω!Ο κτηνίατρος δεν ξέρει να μου πεί και εμένα μου το είπα μια άλλη κοπέλα που έχει τον ίδιο γάτο με εμένα οτι της είπαν οτι μοιάζει με Βαν Τουρκίας.
Δεν ξέρω τι είναι μήπως γνωρίζεις?
φαινεται καθαρα οτι εχει υποστρομα τριχοματος κατι που απαγορευεται στην βαν τουρκιας.... αν βγαινει ευκολα απο τα ρουχα τοτε οχι δεν ειναι βαν τουρκιας σε καμμια περιπτωση καθως εχουν σκληρω τριχωμα και οχι βανβακερο σαν την περσικη που το τριχομα της πρεπει να αφαιρειται ευκολα απο τα ρουχα σαν το βανβακι. Οτι εχει τον χρωματισμο δεν σημαινει κατι αν και παλι εχω αντιρισεις.....
Ασχετο γιατι ειναι στην φωτο ετσι το τριχωμα του?????? εχεις προβλημα με το γλυψημο δηλ γλυφεται διαρκως και ετσι κατσιαζει??????? εκτως αν δεν φαινεται καλα στην φωτο
@ggeliki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απλά δεν πλενόταν!Τον έκανα μπάνιο μια φορά και απο τότε πλένεται πιο συχνά!!!Το τρίχωμα του δεν είναι σκληρό είναι μαλακό και δεν βλέπεις εύκολα το δέρμα του!!!Και βγαίνει εύκολα απο τα ρούχα άλλο που έχει γεμίσει όλο το σπίτι και όσο και να καθαριζόμαστε πάλι γεμίζουμε με τρίχες!!!!φαινεται καθαρα οτι εχει υποστρομα τριχοματος κατι που απαγορευεται στην βαν τουρκιας.... αν βγαινει ευκολα απο τα ρουχα τοτε οχι δεν ειναι βαν τουρκιας σε καμμια περιπτωση καθως εχουν σκληρω τριχωμα και οχι βανβακερο σαν την περσικη που το τριχομα της πρεπει να αφαιρειται ευκολα απο τα ρουχα σαν το βανβακι. Οτι εχει τον χρωματισμο δεν σημαινει κατι αν και παλι εχω αντιρισεις.....
Ασχετο γιατι ειναι στην φωτο ετσι το τριχωμα του?????? εχεις προβλημα με το γλυψημο δηλ γλυφεται διαρκως και ετσι κατσιαζει??????? εκτως αν δεν φαινεται καλα στην φωτο

Βασικά τί εννοείς να βγαίνει σαν βαμβάκι?
Να μην κολλάει?
fantom-girl
Δραστήριο μέλος
Απλά δεν πλενόταν!Τον έκανα μπάνιο μια φορά και απο τότε πλένεται πιο συχνά!!!Το τρίχωμα του δεν είναι σκληρό είναι μαλακό και δεν βλέπεις εύκολα το δέρμα του!!!Και βγαίνει εύκολα απο τα ρούχα άλλο που έχει γεμίσει όλο το σπίτι και όσο και να καθαριζόμαστε πάλι γεμίζουμε με τρίχες!!!!
Βασικά τί εννοείς να βγαίνει σαν βαμβάκι?
Να μην κολλάει?
με μια απαλη κινηση το τριχομα αφαιρειται ευκολα απο τα ρουχα .....
ασχετο το σπιτι αν δεν ειναι φωτεινο τοτε το ζωο δεν εχει λογο να λουστει....
ανοιγε παραθυρα που να μπορει να δει εξω και χωρις σκια τους αρεσει αρκετα ο ηλιος .Παραδωξως δεν ξεστενονται...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
@ggeliki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό ομολογώ πως δεν το ήξερα!Αφαιρούντε εύκολα οι τριχούλες αλλά είναι ξανά εκεί δυσκολεύομαι να τις εξαφανίσωμε μια απαλη κινηση το τριχομα αφαιρειται ευκολα απο τα ρουχα .....
ασχετο το σπιτι αν δεν ειναι φωτεινο τοτε το ζωο δεν εχει λογο να λουστει....ανοιγε παραθυρα που να μπορει να δει εξω και χωρις σκια τους αρεσει αρκετα ο ηλιος .Παραδωξως δεν ξεστενονται...
!Πάντως είναι μαλακές γιατί ο προηγούμενος γάτος μου είχε άγρια τρίχα αν και ήταν κοντότριχος αλλά ήταν σκληρή!!!Και όταν λές για το υπόστρωμα τί έννοείς?
fantom-girl
Δραστήριο μέλος
Αυτό ομολογώ πως δεν το ήξερα!Αφαιρούντε εύκολα οι τριχούλες αλλά είναι ξανά εκεί δυσκολεύομαι να τις εξαφανίσω!Πάντως είναι μαλακές γιατί ο προηγούμενος γάτος μου είχε άγρια τρίχα αν και ήταν κοντότριχος αλλά ήταν σκληρή!!!
Και όταν λές για το υπόστρωμα τί έννοείς?
μικροτερες αλλα μαλακιες τριχες αναμεσα στις μακριες το υποστρωμα δεν αλλαζεται σχεδον ποτε παραμονο οταν ενηλικιωνεται η γατα ειναι κατι σαν κουβερτα κατο απο το τριχωμα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool