Καλησπέρα Περσίας-maniacs!
Κατ αρχήν να σας συστήσω τον Kumo (που στα ιαπωνικά το ονοματάκι του σημαίνει "το σύννεφο")
Επειδή μεχρι σήμερα συναναστρεφόμουν μόνο με κεραμιδόγατες και ο Kumo είναι ο πρώτος μου γάτος ράτσας, εχω μερικές απορίες σχετικά με τη φροντίδα των περσικών.
*Αν και τον βρήκα στο δρόμο, ήταν ευτυχώς σε άριστη φυσική κατασταση. Τωρα εχει απαλλαγεί εντελώς από τους κόμπους στη γουνα του (τον χτενίζω και τον βουρτσίζω καθημερινά), αλλα η ουρίτσα του είναι δυστυχώς μαδημένη. Σε πόσο καιρό θα ξαναπάρει την φυσιολογική, φουντωτή της όψη?
*Εχω ακούσει ότι τα ματάκια των περσικών τρεχουν. Του τα καθαρίζω συχνά με βαμβακι, αλλα το υγρό εχει ενα ανοιχτό καφετί χρώμα, είναι πρόβλημα αυτό??
Παντως δεν εχει ούτε τσιμπλες ουτε πτώση βλεφάρου.
*Εχω και μια θυλικιά κεραμιδόγατα στο ίδιο σπίτι και μιας και κανένα από τα 2 δεν είναι στειρωμένο, υποθέτω πως καποια στιγμή θα μου χαρίσουν απογόνους! Αν ζευγαρώσει ενας περσικός με μια κεραμιδόγατα, σε ποιόν μπορει να μοιάσουν τα γατάκια? Ποια γονίδια υπερισχύουν αραγε?
*Από την πρώτη στιγμή που τον εφερα σπίτι, μου εκανε τρομερή εντύπωση η προσαρμοστικότητα και η ηρεμία του. Ηταν σαν να εμπαινε στο σπίτι του, πρώτη φορα το εβλεπα αυτό σε γάτα! Ουτε να αγχωθεί, ουτε να τρομάξει, ουτε να κρυφτεί. Εχουν τετοιο χαρακτήρα οι περσικές ή απλώς μονο αυτός ο γάτος είναι έτσι?