Περσίας maniacs

Καλημέρα. Να σε ρωτήσω, εξωτερική αποπαρασίτωση δεν της είχε γίνει ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα. Να σε ρωτήσω, εξωτερική αποπαρασίτωση δεν της είχε γίνει ?
Συμφωνα με το βιβλιαριο της στο εκτροφειο οχι, μονο εσωτερικη, εξωτερικη ειχα κανει εγω με σπρευ πριν 10 μερες :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

;)Κάτι γίνεται. Είμαι αισιόδοξος πως όλα θα διορθωθούν.
Σωτήρη θα σε συμβούλευα - φιλικότατα πάντα - να είσαι πολύ αυστηρός και συνεπής στις αποπαρασιτώσεις. Φαντάσου εγώ που έχω κοντότριχο γάτο και εξωτερική αποπαρασίτωση ( αμπούλες ειτε Effipro spot on είτε Stronghold είτε Advocate ) του κάνω μία φορά το μήνα. Επίσης να ξέρεις πως η εξωτερική αποπαρασίτωση με τις αμπούλες γίνεται στο δέρμα της γάτας. Όχι στο τρίχωμα.Του ξυρίζω δηλαδή ή του τραβάω 3,4 τρίχες απο τη ράχη και στην οπή που θα φανεί αδειάζω την αμπούλα.

Τα γατακια μεχρι καποια ηλικια παντως βγαζουν καφε βρωμιτσες στα αυτακια,φευγουν μεγαλωνοντας,αρκει να την καθαριζεις με γαζουλα τακτικα,και προσοχη,χωρις υγρα.Τωρα για τις τουφες δεν ξερω τι να σου πω,δεν μου εχει ξανατυχει κατι παρομοιο...

;)Κάτι γίνεται. Είμαι αισιόδοξος πως όλα θα διορθωθούν.
Σωτήρη θα σε συμβούλευα - φιλικότατα πάντα - να είσαι πολύ αυστηρός και συνεπής στις αποπαρασιτώσεις. Φαντάσου εγώ που έχω κοντότριχο γάτο και εξωτερική αποπαρασίτωση ( αμπούλες ειτε Effipro spot on είτε Stronghold είτε Advocate ) του κάνω μία φορά το μήνα. Επίσης να ξέρεις πως η εξωτερική αποπαρασίτωση με τις αμπούλες γίνεται στο δέρμα της γάτας. Όχι στο τρίχωμα.Του ξυρίζω δηλαδή ή του τραβάω 3,4 τρίχες απο τη ράχη και στην οπή που θα φανεί αδειάζω την αμπούλα.
Δεν ειμαι απαισιοδοξος, στεναχωρημενος ειμαι, τελος παντων την αμπουλα μου ειπε και η κτηνιατρος οτι πρεπει να γινεται στο δερμα, τωρα ηταν ευκολο γιατι εκει εχει αραιωσει αρκετα και το τριχωμα, επισης μου εκανε και stronghold στα αυτακια και ξανα σε 2 εβδομαδες.

Τα γατακια μεχρι καποια ηλικια παντως βγαζουν καφε βρωμιτσες στα αυτακια,φευγουν μεγαλωνοντας,αρκει να την καθαριζεις με γαζουλα τακτικα,και προσοχη,χωρις υγρα.Τωρα για τις τουφες δεν ξερω τι να σου πω,δεν μου εχει ξανατυχει κατι παρομοιο...
Δωρα δεδομενου και της αραιωσης καθως και του οτι επεσαν τα μουστακια σιγουρα δεν ειναι κατι καλο, θα συνεχισουμε οτι ειπε η κτηνιατρος και βλεπουμε. Παντως δεν δειχνει κανενα αλλο δειγμα, δηλαδη ολα τα υπολοιπα στην συμπεριφορα, τροφη, νερο, κακακια ειναι κανονικοτατα, δεν ξερω :hmm:

Αν δεις εδω εχω φωτογραφιες για την αραιωση και τις τουφες που αναφερω ;)
https://www.mypetz.gr/posts/5853482/

Ελπιζω να περασουν ολα και να μεινουν εκει....

Δεν κανει κομπακια,ετσι δεν ειναι;Δεν εχω ιδεα τι μπορει να ειναι,συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις υπαρχει και κνησμος ή ερεθισμος στο δερμα.

Δεν κανει κομπακια,ετσι δεν ειναι;Δεν εχω ιδεα τι μπορει να ειναι,συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις υπαρχει και κνησμος ή ερεθισμος στο δερμα.
Φαγουρα εχει, ερεθισμο οχι :hmm:

Πρώτ' απ' όλα σας εύχομαι περαστικά σας Σωτήρη και είμαι σίγουρη πως όλα θα φτιάξουν γρήγορα. Με συγχωρείτε τώρα που ρωτάω εδώ, απλά με αφορμή τη συζήτηση συνειδητοποιώ πως εμείς κάναμε μόνο εσωτερική αποπαρασίτωση και όσον αφορά την εξωτερική ψεκάζουμε ή βάζουμε αμπούλα μόνο για τους ψύλλους (frontline) μία φορά το μήνα. Τι επιπλέον απαιτείται; Βέβαια την Παρασκευή που πήγαμε για τα γρομπαλάκια μας είπε ότι μάλλον δημιουργείται ψώρα (μόνο οπτικά το είδε και όχι στο μικροσκόπιο, στο βάθος του αυτιού γιατί κατά τα άλλα είναι καθαρά) και μας έβαλε μια αμπούλα εκεί στο κτηνιατρείο (θα σας γελάσω τι μάρκα-κόστιζε 9,50€ αν αυτό βοηθάει) και μας είπε πως θα το επαναλάβουμε σε έναν μήνα... :hmm:

Επειδη σκεψεις τριγυρνανε συνεχως στο κεφαλι μου, λεω να τις μοιραστω μαζι σας κατι που μου ηρθε τωρα, επειδη η κτηνιατρος βρηκε καφε στιγματα αλλα κοιταζοντας στο μικροσκοπιο μου ειπε οτι δεν φαινεται για ψωρα και λογω του μυνηματος της Δωρας οτι θα ειχε ερεθισμο στο δερμα και δεν εχει παρα μονο φαγουρα μηπως λεω μηπως ειναι αλλεργικη αντιδραση απο το σαμπουαν που της εβαλα στο μπανιο της μιας και ειχα πει οτι δεν μου αρεσε η μυρωδια του ζωου μετα ?

Θυμιζω ξανα οτι φευγουν τουφες απο ολο το σωμα λεω μηπως οφειλεται εκει...ουτως η αλλως η κτηνιατρος μου εδωσε ενα αλλο σαμπουαν κτηνιατρικο υποαλλεργικο χωρις να της το εχω πει αυτο (τωρα μου ηρθε).

Υπαρχει τετοια περιπτωση ή λεω μ@λακιες (σορυ) :hmm: :/:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!!

Πολλά περαστικά στη γατούλα σου!!
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω εμπειρία στις μακρύτριχες γάτες, πάντως γενικότερα μην διστάζεις για το οτιδήποτε να παίρνεις τον κτηνίατρο τηλ!!!
Τη γατούλα πόσο καιρό την έχεις??
Εάν το σαμπουάν υπήρχε περίπτωση να είναι ληγμένο ή να είναι και για σκύλους ακόμη μπορεί να δημιούργήσει προβλήματα! Καλό θα ήταν να πάρεις ένα τηλ την κτηνίατρο τώρα που είναι και νωρίς να της το πεις!!
Τουλάχιστον να σου φύγει από τομυαλό!!!
Θα της κάνετε εξετάσεις??? Οπως αίματος ή τίποτα άλλο????? Μήπως η τριχόπτωση οφείλεται σε κάποιο άλλο αίτιο?

Για δες και εδω... μηπως βοηθησει καπου... https://www.vets.gr/article.php?article_id=49

Υ.Γ.Αμα εισαι Αθηναιος πάντως και θέλεις μια έξτρα γνώμη , μη διαστάσεις να μου ζητήσεις τηλ κτηνιατρου

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!!

Πολλά περαστικά στη γατούλα σου!!
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω εμπειρία στις μακρύτριχες γάτες, πάντως γενικότερα μην διστάζεις για το οτιδήποτε να παίρνεις τον κτηνίατρο τηλ!!!
Τη γατούλα πόσο καιρό την έχεις??
Εάν το σαμπουάν υπήρχε περίπτωση να είναι ληγμένο ή να είναι και για σκύλους ακόμη μπορεί να δημιούργήσει προβλήματα! Καλό θα ήταν να πάρεις ένα τηλ την κτηνίατρο τώρα που είναι και νωρίς να της το πεις!!
Τουλάχιστον να σου φύγει από τομυαλό!!!
Θα της κάνετε εξετάσεις??? Οπως αίματος ή τίποτα άλλο????? Μήπως η τριχόπτωση οφείλεται σε κάποιο άλλο αίτιο?

Για δες και εδω... μηπως βοηθησει καπου... https://www.vets.gr/article.php?article_id=49
Eψαξα για ημερομηνια ληξης και δεν βρηκα ειναι η αληθεια, δεν μου ειπε βασικα για εξετασεις και δεν ξερω αν μπορω να κανω κατι.

Eψαξα για ημερομηνια ληξης και δεν βρηκα ειναι η αληθεια, δεν μου ειπε βασικα για εξετασεις και δεν ξερω αν μπορω να κανω κατι.

Επειδή γενικότερα είμαι πολύ φοβιτσιάρα εγώ, θα το πήγαινα και σε άλλο γιατρό!!
Μπορεί η τριχόπτωση και οι κηλίδες να είναι δείγμα οργανικού προβλήματος!!!!
Στο άρθρο για παράδειγμα που σου έστειλα κάτι λέει για τον θυροειδή....

Επειδή γενικότερα είμαι πολύ φοβιτσιάρα εγώ, θα το πήγαινα και σε άλλο γιατρό!!
Μπορεί η τριχόπτωση και οι κηλίδες να είναι δείγμα οργανικού προβλήματος!!!!
Στο άρθρο για παράδειγμα που σου έστειλα κάτι λέει για τον θυροειδή....
Οχι κηλιδες δεν εχει πουθενα...την εξετασε σημερα παντου, γενικα την εμπιστευομαι συν οτι ειναι εξειδικευμενη σε μικρα ζωα.

Α δεν ηξερα οτι την εχεις κανει μπανιο...Μηπως δεν ξεπλυνες καλα το σαμπουαν;Εμενα μου ειχε κανει ο Καζα κατι σαν πιτυριδα μια φορα μετα το μπανιο και τελικα ηταν οντως απο το σαμπουαν,μηπως τη δικη σου την πειραξε περισσοτερο;

Α δεν ηξερα οτι την εχεις κανει μπανιο...Μηπως δεν ξεπλυνες καλα το σαμπουαν;Εμενα μου ειχε κανει ο Καζα κατι σαν πιτυριδα μια φορα μετα το μπανιο και τελικα ηταν οντως απο το σαμπουαν,μηπως τη δικη σου την πειραξε περισσοτερο;
Λες ρε Δωρα μακαρι εχω σκασει, δεν μπορω να το αποκλεισω γιατι οντως δεν ξερω αν το ξεπλυνα καλα, γενικα το ζωο δεν μου μυριζε καλα μετα, τουλαχιστον να ειναι αυτο :hmm:

Yγ. αν δεις στις προηγουμενες σελιδες προσπαθω ακριβως να γραψω ολο το ιστορικο ωστε να βοηθησω και εσας να βγαλουμε ακρη.

Λοιπον, μιλησα ξανα με την κτηνιατρο σημερα και της ανεφερα αυτο με το σαμπουαν, μου ειπε πως οντως μπορει να οφειλεται εκει, επειδη ομως βαλαμε αμπουλα χθες, να την κανω μπανιο μεθαυριο με το σαμπουαν που μου εδωσε να το αφησω 5 λεπτακια να δρασει και να το ξεπλυνω καλα 2 φορες.
Περα απο αυτο θα συνεχισουμε κανονικα την αγωγη με το stronghold σε δυο εβδομαδες ωστε να αποκλεισουμε και την ψωρα :)

Παρατηρηση: Tα μουστακια αρχισαν να πεφτουν 2-3 μερες μετα το μπανιο και στην συνεχεια το τριχωμα...

Λοιπον ολα πανε καλυτερα, τα μουστακια μεγαλωνουν και στα κενα που ειχε ηδη εχει βγαλει χνουδακι :clapup:
Μιλησα με τον ailouro καθως και μια καθηγητρια πανεπιστημιου (δερματολογος) στελνοντας φωτογραφιες, περιγραφη του προβληματος και το ιστορικο του ζωου, τελικα δεν ηταν ουτε ψωρα ουτε αλλεργια απο το σαμπουαν και οι δυο κανανε την ιδια διαγνωση, δερματοφυτα (μυκητες).

Εχοντας αυτα λοιπον σημερα πηγα σε αλλο κτηνιατρο (που επισης μου προτειναν) και εκανε την ιδια διαγνωση με τους παραπανω, το κοιταξε με ενα φως (black light) και υπηρχαν 2-3 πολυ μικρες εστιες, επειδη ειναι πολυ μικρο το προβλημα πλεον μιας και υπαρχει αυτοιαση μου ειπε να πλενω τοπικα με ενα βαμβακι και hibitane scrub και αν επιμεινει το προβλημα να περασουμε σε αλοιφη για μυκητες.

πολύ καλά τα νέα σας!!!
άντε περαστικά και γρήγοραα!!
:)

Μπραβο Σωτηρη μου, περαστικουλια της.:clapup:

Πολλα περαστικα στην αγαπουλα μας!:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back