Solidsname
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ακομα δεν ειμαι ετοιμη... Πραγματικα αδειασα... Να κανετε τις εξετασεις που πρεπει στα μικρα σας... Αν το ειχα κανει πιο μπροστα ισως να ηταν διαφορετικα τα πραγματα αν και δυσκολα, ειχε 2 σοβαρες ασθενειες... Απλα προσοχη στους νεφρους τους!!! Σας φιλω και σας επισκεπτομαι ακομα αν και δεν εχω συγκατοικο... Ακομα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ninika1988
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

XRYSA1987
Νεοφερμένο μέλος
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο δικός μου γάτος Περσίας μυρίζει περισσότερο και απο λαγωνικό 

broocklin
Νεοφερμένο μέλος
Δεν νομίζω ότι ο πρόγονος της περσικής γάτας ήταν μια κοντότριχη γάτα.
Μάλλον οι επεμβάσεις στην εξέλιξη του είδους της αφορούν τα χαρακτηριστικά της σχετικά με τη δομή του σώματός της και του προσώπου και της μύτης της ιδιαίτερα.
Καλησπερα θα ηθελα να εξηγησω λικακι για τα "standarts" της φυλης PER
Υπαρχουν 3 τυποι περσικης γατας ..SHOW class, BREED class και PETclass ,ο καθε τυπος διαφερει σε μορφολογια ,χαρακτηρα και τιμη...
SHOW class ειναι η περσικη γατα που πληρει τα συγχρωνα standarts της φυλης.Η μυτη ειναι τοποθετημενη ακριβως αναμεσα στο κατω μερος των ματιων,πρεπει να ειναι κοντη πλατια και με αρκετα ανοιχτα ρουθουνια για να διευκολινεται η αναπνοη.Τα ματια εχουν αρκετη αποσταση μεταξυ τους ,ειναι μεγαλα στρογγυλα και με πολυ πικνο χρωμα.Τα αφτια ειναι κοντα στρογγυλεμενα και τοποθετημενα στα πλαινα του κεφαλιου.Το μετωπο ειναι ψιλο και στρογγυλεμενο.Τα πανω χειλοι πρεπει να ειναι μακρια και βαθια.Το σωμα τα ακρα και η ουρα πρεπει να ανταποκρινονται 100% στα standarts της φυλης.Αυτες οι γατες παντα ειναι με ποιστοποιημενα γενεολογικα δεντρα μεχρι 4τη γενια ,δεν εχουν κανενα γενετικο ελλατωμα και χρησημοποιουνται κατα κορον για αναπαραγωγη και συμμετοχη στις διεθνης εκθεσεις,στην εκθεσιακη τους καριερα μπορουν να παρουν τιτλους GRAND INTERNATINAL CHAMPION και EUROPEAN CHAMPION.Αυτες οι γατες ειναι οι ακριβωτερες...η φροντιδα τους ειναι πολυδαπανη και ο χαρακτηρας τους δυστροπως το λεω εκ πειρας....
BREED class Ειναι η περσικη που εχει καποιο πολυ μικρο ελλατωματακι που μονο οι κρητες μπορουν να δουν.Η μυτη ειναι τοποθετημενη λιγο πιο κατω απο τη κατω γραμμη των ματιων τα οποια πρεπει να ειναι και παλι μεγαλα και στρογγυλα.Τα θυλικα χρησημοποιουνται κατα κορον για αναπαραγωγη απο τα εκτρωφεια, πολυ συχνα απο αυτες γεννιουνται γατακια SHOW class οταν ο αρσενικος ειναι σωστα επιλεγμενος.Τα αρσενικα BREED προοριζονται μονο για οικοσιτα συντροφιας και στο γενεολογικο τους ποιστοποιητικο μπαινει σφραγιδα ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ.Η εκθεσιακη καριερα αυτου του τυπου φτανει μεχρι τον τιτλο CHAMPION.Ειναι εξαιρετικου χαρακτηρα γατες και η τιμη τους ειναι χαμηλοτερη απο των SHOW class.
PETclass Ειναι η περσικη που τυρει τα παλια standarts της φυλης ,δεν ειναι τυπικοι αντιπροσωποι της ρατσας και δεν πληρουν τα συγχρωνα standarts παρολο που μπορει να διαθετουν γενεολογικο ποιοστοποιητικο.Αυτες ειναι γατες τυπου κατοικιδιο συντροφιας ,εχουν τον καλλυτερο χαρακτηρα ,ειναι ανθεκτικες και προσαρμοζονται παντου..Η μυτη βρισκεται πολυ κατω απο την κατω γραμμη των ματιων ειναι σχετικα μακρια και στενη ...τα αφτια ειναι μεγαλλυτερα το μετωπο εξακολουθει να ειναι στρογγυλο.Ειναι η πιο οικονομικες γατουλες ...και ο δικος μου ο μικρουλης στη φωτο τετοιος ειναι....παρολο που η μητερα μου εχει 4 SHOW class οι 3 εχουν τιτλους ,εγω προτημισα αυτη λογο του χαρακτηρα της και βεβαιως της ομορφιας και εξυπαναδας της.Αγαπαμε φυσικα ολα τα γατακια ,σκυλακια ,γενικως ζωακια ομως επιδη βλεπω και ακουω πολλα παρατραγουδα σχετικα με τη συγκεκρημενη φυλη, και γενικα δεν βλεπω ουτε απο εκτρωφεις να αναφερουν τους τυπους των περσικων που πουλανε παραθετω αυτες τις γνωσεις που εχω ..Ελπιζω να βοηθησουν καποιους που θελουν να αποκτησουν τη συγκεκρημενη ρατσα

moukelis
Επιφανές μέλος
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Δεν ξέρω μου φάνηκαν πολλά επειδή απ'όσο γνωρίζω τουλάχιστον, η τιμή τους κυμαίνεται κατά μέσο όρο 400-500 ευρώ. Εγώ κυρίως ψάχνω για γατάκι συντροφιάς,γι'αυτό δεν ξέρω κατα πόσο είναι λογική αυτή η τιμή.
Εσείς τι λέτε?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
συνήθως τα γατάκια συντροφιάς κοστίζουν 400-500 ευρώ και τα εκθεσιακά απο 600 - 1000 και βάλε..ανάλογα το γατάκι...
κάποια εκτροφεία δίνουν γατάκια show quality σαν pet...οπότε θα πρέπει να συζητήσεις με τον εκτροφέα για το τι ακριβώς ψάχνεις..

εύχομαι να βρεις σύντομα το γατάκι των ονείρων σου!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Για να πω την αλήθεια δε μου φάνηκε διατεθημένη να διαπραγματευτεί και πολύ την τιμή και ίσως είναι λογικό αν πρόκειται για γάτες έκθεσης. Θα επισκεφθώ όμως το εκτροφείο και θα ρωτήσω αν εκτρέφουν εκτός από γατάκια έκθεσης και γατάκια συντροφιάς σε λίγο χαμηλότερη τιμή. Ελπίζω μόνο να δέχονται επισκέψεις..
moukelis
Επιφανές μέλος
Ολα τα εκτροφεια δεχονται επισκεψεις μετα απο συνεννοηση και αν δεν τους πετυχαινεις σε καποια δυσκολη περιοδο (νεογεννητα γατακια με καισαρικη,καποια μετακομιση,καποιο προβλημα υγειας,ανθρωποι ειναι).Απο εκει και περα,μπορεις να περιμενεις για καποιο γατακι pet,αφου ετσι κι αλλιως δε σε ενδιαφερουν οι εκθεσεις και η εκτροφη,απο καποια επομενη γεννα ισως.Η τιμη εξαρταται απο πολλους παραγοντες,τη γραμμη,το εκτροφειο,το γατακι,τη φυλη...
AlekakiHlias
Νεοφερμένο μέλος

MissKit
Επιφανές μέλος
Τέλος, τα γατάκια δεν τα απομακρύνουν ποτέ από τους γονείς τους νεογέννητα. Πρέπει να μένουν με τη μαμά και τα αδελφάκια τους μέχρι και τους 3 μήνες για να μεγαλώσουν και να κοινωνικοποιηθούν σωστά. Καλή τύχη.
Ρίξτε μια ματιά και στις αγγελίες. Μπορεί να είστε τυχερή. 
AlekakiHlias
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool