Περσική γάτα

Α ωραια η απορια λυθηκε σας ευχαριστω:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι σκεφτομαι να παρω εναν χνουδωτουλη παλι... Οχι πως θα γεμισει την απουσια του μικυ μου... Απλα ολη μου την ζωη μιλουσα με μια γατα!;) ακομα δεν ειμαι ετοιμη... Πραγματικα αδειασα... Να κανετε τις εξετασεις που πρεπει στα μικρα σας... Αν το ειχα κανει πιο μπροστα ισως να ηταν διαφορετικα τα πραγματα αν και δυσκολα, ειχε 2 σοβαρες ασθενειες... Απλα προσοχη στους νεφρους τους!!! Σας φιλω και σας επισκεπτομαι ακομα αν και δεν εχω συγκατοικο... Ακομα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καποια πραγματα μαλλον ειναι να συμβουν οτι και να κανουμε....Δεν εχει νοημα να μετανιωνουμε γιατι το σιγουρο ειναι οτι ποτε δε θα θελαμε το κακο τους...Μολις νιωσεις οτι μπορεις να το κανεις...Ανθρωποι που λατρευουν τις γατες πιστευω οτι γι'αυτους αυτο ειναι ευχη και καταρα δε μπορουν να σταματησουν να το κανουν,εγω προσωπικα δε μπορω να σκεφτω προς το παρον οτι θα παρω αλλη αλλα ειναι κριμα ενω τις λατρευω να μη χαρισω την αγαπη μου καποια στιγμη σε μια αλλη κουκλα...Απλα θα το καταλαβω ποτε θα ειναι η ωρα να το κανω...Το σιγουρο ειναι οτι ποτε δε θα ξεχασεις ουτε θα ξεπερασεις τον μικυ σου απλα θα εχεις ενα νεο μελος στην οικογενεια σου και θα αναπτυξεις αλλη σχεση μαζι του που θα ειναι κ αυτη μοναδικη...

Kαλημερα και καλο Σαββατοκυριακο!

https://www.sireniacats.com/

Η ωραιοτερη καλημερα!! Μα τι φατσονι που ειναι αυτο!!:D

:DΤο μόνο σίγουρο είναι ότι ο δικός μου γάτος Περσίας μυρίζει περισσότερο και απο λαγωνικό :D:)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Δεν νομίζω ότι ο πρόγονος της περσικής γάτας ήταν μια κοντότριχη γάτα.
Μάλλον οι επεμβάσεις στην εξέλιξη του είδους της αφορούν τα χαρακτηριστικά της σχετικά με τη δομή του σώματός της και του προσώπου και της μύτης της ιδιαίτερα.

Καλησπερα θα ηθελα να εξηγησω λικακι για τα "standarts" της φυλης PER
Υπαρχουν 3 τυποι περσικης γατας ..SHOW class, BREED class και PETclass ,ο καθε τυπος διαφερει σε μορφολογια ,χαρακτηρα και τιμη...
SHOW class ειναι η περσικη γατα που πληρει τα συγχρωνα standarts της φυλης.Η μυτη ειναι τοποθετημενη ακριβως αναμεσα στο κατω μερος των ματιων,πρεπει να ειναι κοντη πλατια και με αρκετα ανοιχτα ρουθουνια για να διευκολινεται η αναπνοη.Τα ματια εχουν αρκετη αποσταση μεταξυ τους ,ειναι μεγαλα στρογγυλα και με πολυ πικνο χρωμα.Τα αφτια ειναι κοντα στρογγυλεμενα και τοποθετημενα στα πλαινα του κεφαλιου.Το μετωπο ειναι ψιλο και στρογγυλεμενο.Τα πανω χειλοι πρεπει να ειναι μακρια και βαθια.Το σωμα τα ακρα και η ουρα πρεπει να ανταποκρινονται 100% στα standarts της φυλης.Αυτες οι γατες παντα ειναι με ποιστοποιημενα γενεολογικα δεντρα μεχρι 4τη γενια ,δεν εχουν κανενα γενετικο ελλατωμα και χρησημοποιουνται κατα κορον για αναπαραγωγη και συμμετοχη στις διεθνης εκθεσεις,στην εκθεσιακη τους καριερα μπορουν να παρουν τιτλους GRAND INTERNATINAL CHAMPION και EUROPEAN CHAMPION.Αυτες οι γατες ειναι οι ακριβωτερες...η φροντιδα τους ειναι πολυδαπανη και ο χαρακτηρας τους δυστροπως το λεω εκ πειρας....

BREED class Ειναι η περσικη που εχει καποιο πολυ μικρο ελλατωματακι που μονο οι κρητες μπορουν να δουν.Η μυτη ειναι τοποθετημενη λιγο πιο κατω απο τη κατω γραμμη των ματιων τα οποια πρεπει να ειναι και παλι μεγαλα και στρογγυλα.Τα θυλικα χρησημοποιουνται κατα κορον για αναπαραγωγη απο τα εκτρωφεια, πολυ συχνα απο αυτες γεννιουνται γατακια SHOW class οταν ο αρσενικος ειναι σωστα επιλεγμενος.Τα αρσενικα BREED προοριζονται μονο για οικοσιτα συντροφιας και στο γενεολογικο τους ποιστοποιητικο μπαινει σφραγιδα ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ.Η εκθεσιακη καριερα αυτου του τυπου φτανει μεχρι τον τιτλο CHAMPION.Ειναι εξαιρετικου χαρακτηρα γατες και η τιμη τους ειναι χαμηλοτερη απο των SHOW class.

PETclass Ειναι η περσικη που τυρει τα παλια standarts της φυλης ,δεν ειναι τυπικοι αντιπροσωποι της ρατσας και δεν πληρουν τα συγχρωνα standarts παρολο που μπορει να διαθετουν γενεολογικο ποιοστοποιητικο.Αυτες ειναι γατες τυπου κατοικιδιο συντροφιας ,εχουν τον καλλυτερο χαρακτηρα ,ειναι ανθεκτικες και προσαρμοζονται παντου..Η μυτη βρισκεται πολυ κατω απο την κατω γραμμη των ματιων ειναι σχετικα μακρια και στενη ...τα αφτια ειναι μεγαλλυτερα το μετωπο εξακολουθει να ειναι στρογγυλο.Ειναι η πιο οικονομικες γατουλες ...και ο δικος μου ο μικρουλης στη φωτο τετοιος ειναι....παρολο που η μητερα μου εχει 4 SHOW class οι 3 εχουν τιτλους ,εγω προτημισα αυτη λογο του χαρακτηρα της και βεβαιως της ομορφιας και εξυπαναδας της.Αγαπαμε φυσικα ολα τα γατακια ,σκυλακια ,γενικως ζωακια ομως επιδη βλεπω και ακουω πολλα παρατραγουδα σχετικα με τη συγκεκρημενη φυλη, και γενικα δεν βλεπω ουτε απο εκτρωφεις να αναφερουν τους τυπους των περσικων που πουλανε παραθετω αυτες τις γνωσεις που εχω ..Ελπιζω να βοηθησουν καποιους που θελουν να αποκτησουν τη συγκεκρημενη ρατσα:)

Δε συμφωνω πληρως με τα παραπανω.Καταρχην ενα γατακι breed προοροζεται για εκτροφη,ο μονος λογος να μπει ειδικη σημανση στο Pedigree Μιας γατας ωστε να μην αναπαραχθει,ειναι οταν αυτη διδεται ως pet.Επισης δε συμφωνω οσον αφορα το χαρακτηρα.Ο χαρακτηρας μιας γατας δεν εχει σχεση με το αν ειναι show,pet ή breed quality.Μαλιστα πολλες φορες γατακια που εινσι ντροπαλα ή στρεσσαροτναι ευκολα,τα δινουν τα εκτροφεια ως pet γι'αυτον ακριβως το λογο,γιατι σε μια εκθεση δε θα ανταποκρινονταν στην πιεση.Τελος,ολα τα γατακια εχουν pedigree,ειτε προοριζονται για εκτροφη,ειναι για εκθεσεις,ειτε για κατοικιδια.

Γεια σας! Διάβασα το παραπάνω άρθρο και ήθελα να ρωτήσω κάτι. Βασικά επειδή σκέφτομαι σοβαρά να πάρω μια περσική γάτα τσιντσίλα, πήρα τηλ σε ένα εκτροφείο και ρώτησα αν υπάρχουν διαθέσιμα γατάκια και την τιμή που τα δίνουν και μου είπαν πως υπάρχουν δύο αυτή τη στιγμή, τα οποία είναι εκθεσειακά και τα δίνουν με 800 ευρώ.:worry: Δεν ξέρω μου φάνηκαν πολλά επειδή απ'όσο γνωρίζω τουλάχιστον, η τιμή τους κυμαίνεται κατά μέσο όρο 400-500 ευρώ. Εγώ κυρίως ψάχνω για γατάκι συντροφιάς,γι'αυτό δεν ξέρω κατα πόσο είναι λογική αυτή η τιμή.:/: Εσείς τι λέτε?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπέρα!
συνήθως τα γατάκια συντροφιάς κοστίζουν 400-500 ευρώ και τα εκθεσιακά απο 600 - 1000 και βάλε..ανάλογα το γατάκι...
κάποια εκτροφεία δίνουν γατάκια show quality σαν pet...οπότε θα πρέπει να συζητήσεις με τον εκτροφέα για το τι ακριβώς ψάχνεις..:)
εύχομαι να βρεις σύντομα το γατάκι των ονείρων σου!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση Τia! Βασικά όταν μιλούσα με την υπεύθυνη στο τηλ και μου ανακοίνωσε την τιμή, την ρώτησα μήπως τις δίνει με 500, (πρίν όμως μου πει ότι πρόκειται για γάτες έκθεσης) αλλά μου είπε πως οι τιμές αρχίζουν από 600, όπως μου αναφέρεις εσύ πιο πάνω. Δεν ξέρω αν πραγματικά αξίζει να δώσω 800 ευρώ για γατάκι έκθεσης αφού απλά ψάχνω για κατοικίδιο.:/: Για να πω την αλήθεια δε μου φάνηκε διατεθημένη να διαπραγματευτεί και πολύ την τιμή και ίσως είναι λογικό αν πρόκειται για γάτες έκθεσης. Θα επισκεφθώ όμως το εκτροφείο και θα ρωτήσω αν εκτρέφουν εκτός από γατάκια έκθεσης και γατάκια συντροφιάς σε λίγο χαμηλότερη τιμή. Ελπίζω μόνο να δέχονται επισκέψεις..:worry:

Καλησπερα.
Ολα τα εκτροφεια δεχονται επισκεψεις μετα απο συνεννοηση και αν δεν τους πετυχαινεις σε καποια δυσκολη περιοδο (νεογεννητα γατακια με καισαρικη,καποια μετακομιση,καποιο προβλημα υγειας,ανθρωποι ειναι).Απο εκει και περα,μπορεις να περιμενεις για καποιο γατακι pet,αφου ετσι κι αλλιως δε σε ενδιαφερουν οι εκθεσεις και η εκτροφη,απο καποια επομενη γεννα ισως.Η τιμη εξαρταται απο πολλους παραγοντες,τη γραμμη,το εκτροφειο,το γατακι,τη φυλη...

Καλημερα παιδια! Ειμαι καινουρια στο σαιτ και βρηκα ολες τις πληροφοριες παρα πολυ χρησιμες! Ενδιαφερομαι κι εγω για τσιντσιλα, θηλυκια, αλλα δεν ξερω που να απευθυνθω. Ξερει κανεις κανενα εκτροφειο η πετ-σοπ, οπου να μπορεσω να βρω σε καλη τιμη αυτην που θελω; Η ακομα καλυτερα φυσικα αν δινει κανενας απο εδω καμια νεογεννητη; Ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτερων!! :)

Εκτροφείο μπορείτε να αναζητήσετε στο site του Ελληνικού Ομίλου Γάτας. Η τιμή να ξέρετε είναι πάντα τσιμπημένη για τα δεδομένα της εποχής λόγω των πολλών εξόδων συντήρησης του εκάστοτε εκτροφείου. Δε θα σας συνιστούσα με τίποτε να προτιμήσετε pet shop. Τα ζώα στα pet shops προέρχονται συνήθως από puppy mills ή τους λεγόμενους back yard breeders που σκοπό έχουν το κέρδος, διατηρούν τους γεννήτορες σε άθλιες συνθήκες και συνήθως είναι μολυσμένα από πολύ σοβαρές και απειλητικές ασθένειες. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ κι εδώ.

Τέλος, τα γατάκια δεν τα απομακρύνουν ποτέ από τους γονείς τους νεογέννητα. Πρέπει να μένουν με τη μαμά και τα αδελφάκια τους μέχρι και τους 3 μήνες για να μεγαλώσουν και να κοινωνικοποιηθούν σωστά. Καλή τύχη. :) Ρίξτε μια ματιά και στις αγγελίες. Μπορεί να είστε τυχερή. :)

Ωραια! Σε ευχαριστω παρα πολυ MissKit! Θα τα εχω υποψη μου ολα αυτα! Θα βαλω κι εγω βεβαια και τη δικη μου αγγελια και ελπιζω να φανω τυχερη! :)

doll face :inlove:

Συνημμένα

• 399px-SnowyandHazy.jpg
    399px-SnowyandHazy.jpg
    24,1 KB · Εμφανίσεις: 110
  • FIWI15824_20111201003157.jpg
    FIWI15824_20111201003157.jpg
    31,2 KB · Εμφανίσεις: 120
  • rose_and_tiger_lily.jpg
    rose_and_tiger_lily.jpg
    131,2 KB · Εμφανίσεις: 210
  • sarah%20_front_page.jpg
    sarah%20_front_page.jpg