kate.m
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κατά τα άλλα αυτό το ασημένιο γατάκι στο τέλος είναι το όνειρο μου! Απ' ότι βλέπω πολλοί εδώ έχετε Περσικές. Από χαρακτήρα είναι τόσο χαδιάρες και αγκαλιάς όπως τις περιγράφουν?
Και κάτι διάβασα στην αρχή ότι την κοπανάνε και εξαφανίζονται εύκολα. Ισχύει αυτό? Γιατί μένω σε ισόγειο και αν έχει τάσεις φυγής κάποια στιγμή θα της δοθεί η ευκαιρία να την κοπανήσει..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kate.m
Εκκολαπτόμενο μέλος
kate.m
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MissKit
Επιφανές μέλος
Δεν είναι ποτέ ίδιος ο χρόνος. Ποικίλει ανάλογα με την εποχή, το τρίχωμα της γάτας, την ποιότητα, το χαρακτήρα. Το ίδιο ισχύει και για το πόσο λερώνεται. Αν έχει διάρροια σαφώς και θα λερωθεί, άλλες λερώνονται και χωρίς να έχουν, άλλες είναι πιο προσεκτικές. Αν σε τρομάζουν αυτά, δε θα σου σύστηνα να πάρεις ένα τέτοιο γατάκι. Οι γάτες, ακόμη και οι ράτσας, δεν μπαίνουν σε καλούπια. Δεν είναι όλες οι Περσικές γάτες της αγκαλιάς και σαφώς δεν είναι γάτα που θα αφήσεις σε εξωτερικό χώρο. Η σωματοδομή της την κάνει εντελώς ακατάλληλη για εξωτερικό χώρο, επομένως δεν τίθεται θέμα να την κοπανήσει. Είναι γάτα για μέσα στο σπίτι.
sourikata80
Νεοφερμένο μέλος
kate.m
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η τελευταία φωτογραφία είναι ίδια με το πώς θα μοιάζει ο Αλπιστούλης μου όταν γίνει καλά γιατί ήταν αδεσποτούλης!
Έχω να κάνω 2 σχόλια:
1)Από φίλους ιδιοκτήτες γατιών Περσίας αλλά και από την κτηνίαρο που ρώτησα,οι γάτες αυτές έχουν την τάση να εγκαταλείπουν το σπίτι που μένουν,χωρίς λόγο.Γι' αυτό όσοι έχετε γάτα Περσίας να μην την αφήνετε πολύ σε αυλές κλπ για να μην την κοπανήσει.
2)Από τις χώρες καταγωγής της Περσικής γάτας,που είναι αρκετά θερμές,καταλαβαίνουμε ότι ουσιαστικά το τρίχωμα λειτουργεί σαν μόνωση κι από το κρύο κι από τη ζέστη.(Σαν το παράδειγμα με το παγωτό που δεν λιώνει αν το σκεπάσεις με γούνινο παλτό.)Οπότε,να μη μας πιάνει υστερία με τις καιρικές συνθήκες και να μην τις ταλαιπωρούμε ούτε με υπερβολική ζέστη ούτε και με υπερβολική δροσιά μέσα στο σπίτι..Κάτι ξέρει η φύση...
γι αυτό και ρώτησα αν παρατηρείται συχνά κάτι τέτοιο..
Δεν χρειάζεται χρονόμετρο, ξέρεις εσύ αν πχ. την βουρτσίζεις καθημερινά ή 3 ή 2 φορές την εβδομάδα. Αν το τρίχωμα είναι εύκολο να το περιποιηθείς με ένα βούρτσισμα ή αν θέλει κάποια ειδική φροντίδα. Όσο για το λέρωμα, οποιοδήποτε γατάκι θα λερωνόταν με διάρροια. Η ερώτηση ήταν αν κάθε φορά που πάει στην τουαλέτα της λερώνεται. Απ ότι λες δεν ισχύει κάτι τέτοιο για όλες, αλλά ίσως για κάποιες.
Αστεία το είπα το ότι με τρομάζει η φροντίδα της γούνας της, απλά θέλω να μάθω όοοσο το δυνατόν περισσότερα για τη φροντίδα και τον χαρακτήρα τους πριν πάρω την απόφαση μου!
Κι όχι να βρεθώ με ένα πανέμορφο γατάκι που μετά δεν θα μπορώ να φροντίσω. Αν και από όσα ακούω και διαβάζω η Περσική είναι η πιο δημοφιλής γάτα ράτσας στον κόσμο και πολλοί έχουν και 2 και 3 και 4!!!
Τι στο καλό πως τα καταφέρνουν δηλαδή και τις φροντίζουν?!! Αποκλείεται να είναι τόοσο δύσκολο και χρονοβόρο όσο ακούγεται.. 
Όσο για τον χαρακτήρα πολλές φορές έχει υποθεί ότι η κάθε γάτα έχει τον δικό της μοναδικό χαρακτήρα, αλλά σε γενικές γραμμές οι καθαρόαιμες παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες. Κάποια πράγματα απλά ισχύουν. Οι Σιαμέζες είναι ομιλητικές και παιχνιδιάρες, η Βεγγάλης σχεδόν υπερκινητικές, οι Περσικές νωχελικές και ήρεμες... Μπορεί να πάρεις και Σιαμαία και να σου βγει βούτυρο αλλά οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες!

sourikata80
Νεοφερμένο μέλος

MissKit
Επιφανές μέλος

kate.m
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα, βασικά τα πάντα είναι θέμα όρεξης και διάθεσης απένατι σε κάτι που η ίδια έχεις διαλέξει να υιοθετήσεις. Είναι σαν να λες θέλω να γίνω μαμά αλλά δεν ξέρω θα μου παίρνει πολύ χρόνο? θα λερώνεται πολύ το παιδί?? κτλ. που σημαίνει δεν είσαι ακόμη ώριμη για κάτι τέτοιο. Ελπίζω να μην προσβλήθηκες απλά είναι η γνώμη μου!
Δεν συμφωνώ βρε καθόλου. Τα παιδιά είναι όλα πάνω κάτω ίδια. Βασικά είναι ότι γεννήσεις!!! Δεν περνάει από το χέρι σου!
Όταν όμως υιοθετείς μια γατούλα έχεις πάααρα πολλές επιλογές. Και οι ράτσες γι αυτό έχουν δημιουργηθεί. Όχι μόνο από θέμα ομορφιάς αλλά και φροντίδας και χαρακτήρα. Γι αυτό όταν κάποιος θέλει μια γατούλα, ψάχνει πολύ, διαβάζει για όλες τις ράτσες και αν βρει κάποια που ταιριάζει στον τρόπο ζωής του καταλήγει. Άλλες έχουν πολύ μακριά γούνα, άλλες καθόλου. Άλλες ζυγίζουν 15 κιλά άλλες 5. Καμιά σχέση η φροντίδα της μίας ράτσας με την άλλη!
Υπάρχει φυσικά και η πιθανότητα να μαγευτείς απλά από ένα ζώο, να το υιοθετήσεις και από εκεί και πέρα να το μάθεις.. Αλλά αφού σου δίνεται η δυνατότητα να ξέρεις περίπου που βαδίζεις, καλύτερα να ψαχτείς και όχι μόνο να κοιτάξεις ποιό είναι το πιο όμορφο.
(Για μένα αυτό είναι το ώριμο, αλλά πλέον σε σχόλια περί ωριμότητας δεν θέλω να απαντάω..)
MissKit
Επιφανές μέλος
Άντε τις 2 πες τις βολεύεις, παραπάνω όμως; 
brigite
Διάσημο μέλος
Tελικά πόσο χρόνο θέλει για την περιποίηση της μια Περσική που προορίζεται για κατοικίδιο? Είναι πολύ κουραστικό? Βρομίζει όταν πάει στην άμμο της? Έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά να αποκτήσω μία αλλά με σταματάει ο τρόμος της γούνας!!!Κατά τα άλλα αυτό το ασημένιο γατάκι στο τέλος είναι το όνειρο μου!
Απ' ότι βλέπω πολλοί εδώ έχετε Περσικές. Από χαρακτήρα είναι τόσο χαδιάρες και αγκαλιάς όπως τις περιγράφουν?
Και κάτι διάβασα στην αρχή ότι την κοπανάνε και εξαφανίζονται εύκολα. Ισχύει αυτό? Γιατί μένω σε ισόγειο και αν έχει τάσεις φυγής κάποια στιγμή θα της δοθεί η ευκαιρία να την κοπανήσει..
Οποια γατα κι αν επιλεξεις,ειτε ρατσας ειτε κοινη ,θελει φροντιδα και συνεχη παρακολουθηση(γιατρο,εμβολια,κλπ).
Η περσικη το κατι παραπανω ειναι η περιποιηση της γουνας της.
Δεν θελει πολυ χρονο η περιποιηση της γουνας της ,αν φυσικα ειναι καθημερινη. Εοειδη ακριβως εχει μακρυα γουνα,με την τριβη σε καρεκλες,καναπεδες η οπως κοιμαται μπερδευονται οι τριχες και γεμιζει κομπους,γιαυτο το λογο θελει κθε μερα χτενισμα.
10 λεπτα την ημερα αρκουν.Βεβαι ειναι τοσο ντελικατο και αξιαγαπητο πλασμα ,που δεν θα θες να την αφησεις απο τα χερια σου.
Ειναι τοσο καθαρο πλασμα,οπως ολες οι γατες βεβαια,που βγαινοντας απο την αμμο της θα τη δεις να πλενεται αρκετη ωρα,μεχρι να νοιωσει καθαρη.
Το σημαντικοτερο.....Δεν ειναι πλασμα για εξω απο το σπιτι.....Ολες οι γατες εχουν τασεις φυγης.....Μεσα στο σπιτι ειναι 100% ασφαλεις.

kate.m
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οποια γατα κι αν επιλεξεις,ειτε ρατσας ειτε κοινη ,θελει φροντιδα και συνεχη παρακολουθηση(γιατρο,εμβολια,κλπ).
Η περσικη το κατι παραπανω ειναι η περιποιηση της γουνας της.
Δεν θελει πολυ χρονο η περιποιηση της γουνας της ,αν φυσικα ειναι καθημερινη. Εοειδη ακριβως εχει μακρυα γουνα,με την τριβη σε καρεκλες,καναπεδες η οπως κοιμαται μπερδευονται οι τριχες και γεμιζει κομπους,γιαυτο το λογο θελει κθε μερα χτενισμα.
10 λεπτα την ημερα αρκουν.Βεβαι ειναι τοσο ντελικατο και αξιαγαπητο πλασμα ,που δεν θα θες να την αφησεις απο τα χερια σου.
Ειναι τοσο καθαρο πλασμα,οπως ολες οι γατες βεβαια,που βγαινοντας απο την αμμο της θα τη δεις να πλενεται αρκετη ωρα,μεχρι να νοιωσει καθαρη.
Το σημαντικοτερο.....Δεν ειναι πλασμα για εξω απο το σπιτι.....Ολες οι γατες εχουν τασεις φυγης.....Μεσα στο σπιτι ειναι 100% ασφαλεις.![]()
Ευχαριστώ πάρα πολύ! Μια τέτοια απάντηση περίμενα να διαβάσω!
Ξέρω από φροντίδα γάτας, είχα κεραμιδόγατο παλιότερα, και σκεφτόμουν μήπως λόγω χρόνου ήταν καλύτερο να πάρω ξανά κεραμιδάκι. Αλλά δεν υπάρχει λόγος απ' ότι βλέπω να μην πάρω ένα Περσικό! Το μόνο μείον που μπορώ να σκεφτώ είναι το μόνιμο άγχος του να μη βγει έξω. Κι αυτό αν έμενα μόνη μου δεν θα το είχα, αλλά τώρα θα κυνηγάω τους υπόλοιπους μην τυχόν ξεχάσουν κανά παράθυρο/πόρτα ανοιχτό/ή μέχρι να τους γίνει συνήθεια..

Εσένα brigite αλήθεια, τι χαρακτήρα έχει η Περσική σου? Είναι ανεξάρτητη σαν της missKit ή χαδιάρα?
alexia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συνημμένα
kate.m
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μπάνιο του κάνεις πάνω από μια φορά τον μήνα? Από τη στιγμή που θα μένει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι πόσο πια να λερωθεί?
alexia
Εκκολαπτόμενο μέλος
σε ευχαριστω ειναι ο κρισνα!!εχω 4 !!και τα λατρευω!ο εκτροφεας μου ειχε πει μπανιο καθε 45 μερες...στην αρχη το εκανα αλλα μετα το ελαττωσα κατα πολυ τους κανω καθε 3-4 μηνες...αλλα παροτι οι δυο ειναι μακρυτριχοι παντα καθαροι ειναι..ο χουγκο εχει πιο μακρυα μυτη αλλα σχεδον καθε μερα κανουμε ματακια ...στον κρισνα 1-2 φορες ημερισιως ...στα αλλα δυο ποτΕ!!!Καθημερινό καθάρισμα στα ματάκια θέλουν κι αυτές που έχουν μακριά μυτούλα? Να τον χαίρεσαι τον γατούλη σου! Τι φάτσα!
Μπάνιο του κάνεις πάνω από μια φορά τον μήνα? Από τη στιγμή που θα μένει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι πόσο πια να λερωθεί?
Συνημμένα
brigite
Διάσημο μέλος
Η Μπριζιτ ειναι ανεξαρτητη,σνομπαρια,δεν θελει πολλα-πολλα χαδια...οταν ομως εχει ορεξη για χαδια ,μου γινεται τσιμπουρι και το χαιρομαι τρελλα.
Πιστευω,οτι δεν υπαρχει γατα που να μην ειναι αξιαγαπητη,οτι χαρακτηρα κι αν εχει .

kate.m
Εκκολαπτόμενο μέλος
σε ευχαριστω ειναι ο κρισνα!!εχω 4 !!και τα λατρευω!ο εκτροφεας μου ειχε πει μπανιο καθε 45 μερες...στην αρχη το εκανα αλλα μετα το ελαττωσα κατα πολυ τους κανω καθε 3-4 μηνες...αλλα παροτι οι δυο ειναι μακρυτριχοι παντα καθαροι ειναι..ο χουγκο εχει πιο μακρυα μυτη αλλα σχεδον καθε μερα κανουμε ματακια ...στον κρισνα 1-2 φορες ημερισιως ...στα αλλα δυο ποτΕ!!!
Τρεις φορές το χρόνο μπάνιο δε θα το έλεγα συχνά!
Θεός ο Χιούγκο! Μακριά μυτούλα κι αυτό το ασημί χρώμα.. μια τρέλα είναι! Χε, χε είσαι από αυτές που έλεγα που φροντίζουν και τρεις και τέσσερις χνουδομπαλίτσες!
Να τις χαίρεσαι όλες!!! Και ευχαριστώ για τις συμβουλές! Αν βρω κάποιο αξιαγάπητο Περσάκι σε καμιά αγγελία θα μου φανούν πολύ χρήσιμες! 
Γιατί από εκτροφέα δεν το σηκώνω οικονομικά.

alexia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτα που ξεχασα εγω να γραψω,δηλ.καθαρισμος ματιων και παστα για τις τριχομπαλες ,τα συμπληρωσε η Αλεξια.
Η Μπριζιτ ειναι ανεξαρτητη,σνομπαρια,δεν θελει πολλα-πολλα χαδια...οταν ομως εχει ορεξη για χαδια ,μου γινεται τσιμπουρι και το χαιρομαι τρελλα.
Πιστευω,οτι δεν υπαρχει γατα που να μην ειναι αξιαγαπητη,οτι χαρακτηρα κι αν εχει .![]()
ετσι και τα δικα μου ...οταν θελουν αυτά!!ενω η μιλου που πηρα απο το δρομο ακριβως το αντιθετο....ολη μερα αγκαλια και χαδια!!!
συμφωνω απολυτα...ολα μα ολα ειναι αξιαγαπητα!!!
alexia
Εκκολαπτόμενο μέλος
οποιο και να υιοθετησεις σιγα σιγα θα τα μαθεις ολα...εξαλλου αυτο που μετραει ειναι η αγαπη!!ο κουκλος που σου στελνω χαριζοταν πριν λιγες μερες....Τρεις φορές το χρόνο μπάνιο δε θα το έλεγα συχνά!Θεός ο Χιούγκο! Μακριά μυτούλα κι αυτό το ασημί χρώμα.. μια τρέλα είναι! Χε, χε είσαι από αυτές που έλεγα που φροντίζουν και τρεις και τέσσερις χνουδομπαλίτσες!
Να τις χαίρεσαι όλες!!! Και ευχαριστώ για τις συμβουλές! Αν βρω κάποιο αξιαγάπητο Περσάκι σε καμιά αγγελία θα μου φανούν πολύ χρήσιμες!
Γιατί από εκτροφέα δεν το σηκώνω οικονομικά.![]()
Συνημμένα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool