Πηγαίνει όλο προς νερού της..

μια μερα στο κρεβατι προχτες αρχισαν να τρεχουν τσισακια παντου!! Γεμισαν το κρεβατι.. Μαλλον τα κρατουσαν μερες και δεν αντεχαν αλλο.. Εγω τα χαιδευω αλλα δε κανουν.. Μονο λιγο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Περίεργο μου φαίνεται κι εμένα να τα κρατάγαν... Έψαξες καλα μήπως πάνε κάπου αλλού;
Με τον γιατρό σου μίλησες για αυτο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μου πε οτι μαλλον τα κραταγαν.. Γιατι εμαθαν στη μαμα..

Περίεργο:hmm:.....πόσο είναι τώρα τα μικρά???
Εγώ θυμάμαι τα δικά μου όταν άρχισαν να τρώνε μόνα τους τα έβαζα να φάνε και μετά τα έπαιρνα ένα ένα και τα έβαζα στην άμμο....έτσι μάθαν κατευθείαν και πήγαιναν εκεί:)

Einai Ειναι 36 ημερων περιπου.. Κακακια κανουν κανονικα!! Αλλα λιγο εως ελαχιστα τσισακια! Δεν θηλαζουν πλεον ομως.. Ουτε νερο πινουν ακομα.. Μονο λιγο γαλα..

Επλίζω όχι αγελαδινό....:(
Ρίξε μια ματιά ΕΔΩ κ ΕΔΩ...:)

Λόγω έλλειψης χρόνου, πολύ σπάνια καταφέρνω τελευταία να μπω στο forum και τις ελάχιστες φορές που μπαίνω μόνο αποσπασματικά διαβάζω κάποια post. Έτυχε να διαβάσω το συγκεκριμένο και επειδή σήμερα έχω λίγο χρόνο γράφω μερικές συμβουλές για τη μαστίτιδα που ισχύουν για τις γατούλες όπως και για τις γυναίκες....

Σε περίπτωση μαστίτιδας όχι μόνο επιτρέπεται τα μικρά γατάκια να θηλάσουν αλλά επιβάλλεται γιατί ο προσβεβλημένος μαστός θα πρέπει οπωσδήποτε να αδειάσει για να ανακουφιστεί το ζώο και να περιοριστεί η μόλυνση. Διαφορετικά ο μαστός θα πρέπει να αδειάσει με άλλο τρόπο δηλ. με άρμεγμα με το χέρι ή με θήλαστρο (πράγμα καθόλου εύκολο στις γάτες). Αν ο μαστός δεν αδειάσει η μαστίτιδα δύσκολα καταπολεμείται όσο κι αν χορηγούμε αντιβιοτικά και συνήθως μετατρέπεται σε χρόνια με αποτέλεσμα την καταστροφή του μαστού.

Επιπλέον ο απότομος αποθηλασμός είναι πολύ πιθανό να έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση μαστίτιδας και σε άλλους μαστούς που ούτε αυτοί αδειάζουν από το γάλα και έτσι ευνοείται η εγκατάσταση μικροοργανισμών και η ανάπτυξη φλεγμονής.

Σε ότι αφορά τα αντιβιοτικά υπάρχουν πάρα πολλά που είναι κατάλληλα για μαστίτιδες και δεν δημιουργούν προβλήματα στα γατάκια είτε γιατί δεν περνούν στο γάλα ή περνούν σε πολύ μικρές ποσότητες, είτε γιατί μπορούν να χορηγηθούν και σε ζώα τόσο μικρής ηλικίας.

Επίσης καλό είναι εκτός από τη χορήγηση των αντιβιοτικών, να γίνονται και ζεστές κομπρέσες (όσο συχνότερα επιτρέπει το ζώο) που βοηθούν πολύ στην απόφραξη των πόρων του μαστού και την έξοδο του γάλατος.

Επλίζω να το δεί σύντομα ο anesperos και να τα δωσει στην μαμά
να τραφούν σωστά!!!:(

Πάντως αυτό που είπε η γιατρός (Mel) συμπίπτει 100% με αυτό που έχω ακούσει εγώ παλιότερα από άλλο γιατρό.
Σε αυτες τις περιπτώσεις είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να μείνει το γάλα στους μαστούς.

mel, ευχαριστούμε πάρα πολύ!! :)

Οι μαστοι παντως με την συγκεκριμενη αντιβιωση ξεπρηστικαν μετα απο 5 μερες..

CEFA-CURE Cefadroxil 50mg

Παει πολυ καλα και σε 4 μερες τη σταματαμε..

Ο αιλουρος μου ειπε να μη θηλασουν τα μικρα.

Την καθαριζω με το hibitene surg scrub μια φορα τη μερα..

Αυτα..

Λόγω έλλειψης χρόνου, πολύ σπάνια καταφέρνω τελευταία να μπω στο forum και τις ελάχιστες φορές που μπαίνω μόνο αποσπασματικά διαβάζω κάποια post. Έτυχε να διαβάσω το συγκεκριμένο και επειδή σήμερα έχω λίγο χρόνο γράφω μερικές συμβουλές για τη μαστίτιδα που ισχύουν για τις γατούλες όπως και για τις γυναίκες....

Σε περίπτωση μαστίτιδας όχι μόνο επιτρέπεται τα μικρά γατάκια να θηλάσουν αλλά επιβάλλεται γιατί ο προσβεβλημένος μαστός θα πρέπει οπωσδήποτε να αδειάσει για να ανακουφιστεί το ζώο και να περιοριστεί η μόλυνση. Διαφορετικά ο μαστός θα πρέπει να αδειάσει με άλλο τρόπο δηλ. με άρμεγμα με το χέρι ή με θήλαστρο (πράγμα καθόλου εύκολο στις γάτες). Αν ο μαστός δεν αδειάσει η μαστίτιδα δύσκολα καταπολεμείται όσο κι αν χορηγούμε αντιβιοτικά και συνήθως μετατρέπεται σε χρόνια με αποτέλεσμα την καταστροφή του μαστού.

Επιπλέον ο απότομος αποθηλασμός είναι πολύ πιθανό να έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση μαστίτιδας και σε άλλους μαστούς που ούτε αυτοί αδειάζουν από το γάλα και έτσι ευνοείται η εγκατάσταση μικροοργανισμών και η ανάπτυξη φλεγμονής.

Σε ότι αφορά τα αντιβιοτικά υπάρχουν πάρα πολλά που είναι κατάλληλα για μαστίτιδες και δεν δημιουργούν προβλήματα στα γατάκια είτε γιατί δεν περνούν στο γάλα ή περνούν σε πολύ μικρές ποσότητες, είτε γιατί μπορούν να χορηγηθούν και σε ζώα τόσο μικρής ηλικίας.

Επίσης καλό είναι εκτός από τη χορήγηση των αντιβιοτικών, να γίνονται και ζεστές κομπρέσες (όσο συχνότερα επιτρέπει το ζώο) που βοηθούν πολύ στην απόφραξη των πόρων του μαστού και την έξοδο του γάλατος.

Το ξαναβάζω μήπως και δεν το είδες.....
Απλά η Mel ειναι Κτηνίατρος, Δρ Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς

και φυσικά εσυ είσαι υπεύθυνη για την υγεία της γάτας σου και κανείς άλλος!:)

Συμφωνω αλλα ακολουθω τις οδηγιες του κτηνιατρου.. Γιαυτο δινω και το ονομα της αντιβιωσης για να μαθουμε αν η συγκεκριμενη δημιουργει προβλημα στο γαλα..

Αν και δεν ειμαι σιγουρος αν εχει νοημα να αρχισει παλι ο θηλασμος μετα απο 1 εβδομαδα προσπαθειας..

Κατι που ειπε ο αιλουρος ειναι οτι οσο τα μωρα θηλαζουν τοσο θα συνεχιζει να παραγεται γαλα.. Ισχυει αυτο??

Εγω, ξέρω οτι επιβάλλετε ο θηλασμος... για να αδειάσουν οι μαστοι.. (είτε με φυσικό τρόπο είτε με τεχνητό) αλλιώς τοτε έιναι που δημιουργείτε η μαστίτιδα...:(και μπορεί να χρειαστεί να κοπεί και ο μαστός.

Επίσης, σίγουρα το γάλα δεν κόβετε όσο θηλάζουν....:)

Από κει και περα οτι σου λένε ο Κτηνίατρος σου και οι επιστήμονες του site.....:)

Απλά εινα κρίμα να στερείς το μητρικό γάλα απο τοσο μικρά γατάκια μιάς και είναι οτι πιο απαραίτητ, θρεπτικό και δημιουργει τα πρωτα αναγκαία αντισώματα.

Επειδη υπαρχουν αντιφασεις ομως γιαυτο ρωταω!

Θα περιμένουμε τον john ή την mel.....:hmm:

εαν δεν θες να θηλαζουν τα γατακια θα πρεπει να κοψεις το γαλα αλλιως θα εμφανιστει ξανα η μαστιτιδα:hmm: εαν εχουν ξεπρηστει τα στηθη και εχουν ακομα γαλα καλο ειναι ετε να τα αρμεξεις ειτε να βαλεις τα μικρα να θηλασουν ουτως η αλλως σε αυτη την ηλικια ,38 ημερων νομιζω ,σιγα σιγα θα αρχισουν να απογαλακτιζονται επιης υπαρχουν και ειδικες κρεμες που βαζεις στο μαστο και υποχωρει η φλεγμονη Ivemam λεγεται και το βαζεις 3-4 φορες την ημερα και ανακουφιζεται το ζωο:up:. Επισης αν η ιδια δεχεται τα μικρα να θηλασουν αυτο ειναι σημαδι οτι ειναι καλα:up:

Αυτό που σου είπα είναι ότι αν δεν θέλεις να αποθηλάσουν τα γατάκια δεν χρειάζεται να το κάνεις επειδή η γάτα έχει μαστίτιδα. Αν πάλι αποφασίσεις τον οριστικό αποθηλασμό τους (δε βλέπω το λόγο) τότε εκτός από τη θεραπεία για τη μαστίτιδα θα πρέπει να δώσεις και κάποιο φάρμακο για να σταματήσει η παραγωγή του γάλατος.

ποσο καιρο να θηλαζουν ακομα??

Ο απογαλακτισμος αρχιζει απο τις 6 εβδομαδες μετα τη γεννα και το πολυ που μπορει ν ακρατησει ειναι μεχρι τις 12 εβδομαδες συνηθως εχουν αρχισει να τρωνε στερεη τροφη απο τις 8 εβδομαδες:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back