Sly
Νεοφερμένο μέλος
Χθες το απόγευμα Σαββάτο 7/10 στις 18:00, βρήκα στην περιοχή της Νίκαιας μία θυλυκιά γατούλα, η οποία το πιθανότερο έχει πέσει θύμα τροχαίου.
Δεν μπορεί να κουνήσει τα πίσω πόδια της και την ουρά της, αν και κατά περιόδους βλέπω κάποιες μικρές κινήσεις. Ο θώρακας και η σπονδυλική της στήλη έχουν ένα εξόγκωμα και μοιάζουν παραμορφωμένα.
Την μάζεψα και προσπάθησα να την περιθάλψω όπως μπορούσα καλύτερα. Προσπάθησα να καλέσω φιλοζωική εταιρία, η οποία όμως λόγω μέρας και ώρας ήταν κλειστή. Απευθύνθηκα και στο δημαρχείο της Νίκαιας που με παρέπεμψαν σε κέντρο περίθαλψης ζώων που ήταν και αυτό κλειστό.
Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Έχω ήδη έναν γάτο περσίας (αυτόν στο avatar μου) και η γυναίκα μου είναι έγγυος και φοβάμαι την επαφή της με το ζώο. Αυτή την στιγμή δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να περιθάλψω το ζώο όπως αρμόζει στην κατάσταση του. Αν κάποιος ξέρει κάποια φιλοζωική ή προτίθεται να αναλάβει την περίθαλψη του, παρακαλώ ας ενημερώσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
progvamp
Νεοφερμένο μέλος
μπράβο σας για ό,τι κάνατε ως τώρα για το γατάκι! Έχω ένα τηλέφωνο Φιλοζωικής στη Ν. Φιλαδέλφεια, 210-2581391. Αν πείτε ότι το γατάκι ήταν αδέσποτο, που είναι και η πραγματικότητα, νομίζω δεν θα σας ζητήσουν χρήματα για την περίθαλψή του. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως του κάνουν ευθανασία εκεί, αλλά πάλι αυτοί θα κρίνουν. Πάντως κάντε μια προσπάθεια να τους καλέσετε και να τους πείτε το πρόβλημα. Εμείς πηγαίναμε το σκυλάκι μας εκεί και ήταν πολύ καλός ο γιατρός.
Ελπίζω να δοθεί λύση σύντομα και το γατάκι να γίνει καλά και μακάρι να βρει και μια οικογένεια να το φροντίζει!
Κατερίνα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από Sly:Δεν μπορεί να κουνήσει τα πίσω πόδια της και την ουρά της, αν και κατά περιόδους βλέπω κάποιες μικρές κινήσεις. Ο θώρακας και η σπονδυλική της στήλη έχουν ένα εξόγκωμα και μοιάζουν παραμορφωμένα.
Η πρόγνωση είναι μάλλον κακή. Αν υπάρχει μόνιμη βλάβη του νωτιαίου μυελού, δυστυχώς, η μόνη λύση είναι η ευθανασία.
Δεν μπορει να λυγισει τα ποδια της και ολο πεφτει κατω. Εχει και μια τεραστια φουντωτη ουρα.
Μπορει να γινει καποια επεμβαση ωστε να μπορει να περπατησει κανονικα?Να και μια φωτο
Sly
Νεοφερμένο μέλος
Η πρόγνωση είναι μάλλον κακή. Αν υπάρχει μόνιμη βλάβη του νωτιαίου μυελού, δυστυχώς, η μόνη λύση είναι η ευθανασία.
Ποιος είναι ο τρόπος να διαγνώσουμε κάτι τέτοιο. Θα χρειαστεί ακτινογραφίες, εγχείρηση? Δεν θα ήθελα σε καμμία περίπτωση να καταλήξει για ευθανασία.
Γενικώς είμαι αισιόδοξος στην ζωή μου και ελπίζω για το καλύτερο.
Sly
Νεοφερμένο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
... προκαλεσε!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από sardela1:...και εγω εχω μια γατουλα που γεννηθηκε με βλαβη στην παρεγκεφαλιδα(ετσι επε ο κτηνιατρος).
Δεν μπορει να λυγισει τα ποδια της και ολο πεφτει κατω. Εχει και μια τεραστια φουντωτη ουρα.
Μπορει να γινει καποια επεμβαση ωστε να μπορει να περπατησει κανονικα?Να και μια φωτο
Αν πρόκειται για βλάβη στην παρεγκεφαλίδα από συγγενή μόλυνση με τον ιό της παλλευκοπενίας, δυστυχώς, δεν υπάρχει θεραπεία.
Αρχική Δημοσίευση από Sly:Ποιος είναι ο τρόπος να διαγνώσουμε κάτι τέτοιο. Θα χρειαστεί ακτινογραφίες, εγχείρηση? Δεν θα ήθελα σε καμμία περίπτωση να καταλήξει για ευθανασία.
Μερικές φορές, η απλή κλινική εξέταση θέτει ασφαλή διάγνωση. Συνήθως χρειάζεται ακτινολογική εξέταση.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
Sly
Νεοφερμένο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
Καταρχήν μπράβο για την ευαισθησία σου , και κατά δεύτερον εύχομαι να θεραπεύεται η γατούλα και να μην χρειαστεί ευθανασία.Θα την πάω τελικά αύριο για ακτινογραφίες. Θα σας ενημερώσω για την πορεία της υγείας της.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Το ψυχάκι μου...
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπράβο σου που προσπαθείς να τη σώσεις!

Sly
Νεοφερμένο μέλος
siam
Νεοφερμένο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
** Ακόμα και σ΄αυτήν την κατάσταση είναι πολύ χαδιάρα και παιχνιδιάρα.
Σου έχει ήδη ευγνωμοσύνη!

Μακάρι να το θεραπεύσεις και να το έχεις συντροφιά όλη τη ζωή του!
Κι ύστερα λένε ότι τα γατιά είναι αχάριστα και καθόλου αφοσιωμένα!
Κι εμένα η Νιάρα μου δείχνει συχνά την ευγνωμοσύνη της και είναι πολύ αφοσιωμένη (για γάτα,
). Μάλλον έχουν δίκιο αυτοί που λένε πως τα γατάκια που μαζεύουμε από το δρόμο καταλαβαίνουν τι κάνουμε γι΄αυτά και μάς δείχνουν την αγάπη τους...
Να μας λες τα νέα, έχουμε τη γατούλα σου στη σκέψη μας!!!
purina
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool