Πιθανό θύμα τροχαίου (παράλυτο από την μέση και κάτω)

Sly

Νεοφερμένο μέλος

Ο Sly αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους και όλες,

Χθες το απόγευμα Σαββάτο 7/10 στις 18:00, βρήκα στην περιοχή της Νίκαιας μία θυλυκιά γατούλα, η οποία το πιθανότερο έχει πέσει θύμα τροχαίου.

picture035pj3.jpg

Δεν μπορεί να κουνήσει τα πίσω πόδια της και την ουρά της, αν και κατά περιόδους βλέπω κάποιες μικρές κινήσεις. Ο θώρακας και η σπονδυλική της στήλη έχουν ένα εξόγκωμα και μοιάζουν παραμορφωμένα.

Την μάζεψα και προσπάθησα να την περιθάλψω όπως μπορούσα καλύτερα. Προσπάθησα να καλέσω φιλοζωική εταιρία, η οποία όμως λόγω μέρας και ώρας ήταν κλειστή. Απευθύνθηκα και στο δημαρχείο της Νίκαιας που με παρέπεμψαν σε κέντρο περίθαλψης ζώων που ήταν και αυτό κλειστό.

Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Έχω ήδη έναν γάτο περσίας (αυτόν στο avatar μου) και η γυναίκα μου είναι έγγυος και φοβάμαι την επαφή της με το ζώο. Αυτή την στιγμή δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να περιθάλψω το ζώο όπως αρμόζει στην κατάσταση του. Αν κάποιος ξέρει κάποια φιλοζωική ή προτίθεται να αναλάβει την περίθαλψη του, παρακαλώ ας ενημερώσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα,

μπράβο σας για ό,τι κάνατε ως τώρα για το γατάκι! Έχω ένα τηλέφωνο Φιλοζωικής στη Ν. Φιλαδέλφεια, 210-2581391. Αν πείτε ότι το γατάκι ήταν αδέσποτο, που είναι και η πραγματικότητα, νομίζω δεν θα σας ζητήσουν χρήματα για την περίθαλψή του. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως του κάνουν ευθανασία εκεί, αλλά πάλι αυτοί θα κρίνουν. Πάντως κάντε μια προσπάθεια να τους καλέσετε και να τους πείτε το πρόβλημα. Εμείς πηγαίναμε το σκυλάκι μας εκεί και ήταν πολύ καλός ο γιατρός.

Ελπίζω να δοθεί λύση σύντομα και το γατάκι να γίνει καλά και μακάρι να βρει και μια οικογένεια να το φροντίζει!

Κατερίνα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Sly:
Δεν μπορεί να κουνήσει τα πίσω πόδια της και την ουρά της, αν και κατά περιόδους βλέπω κάποιες μικρές κινήσεις. Ο θώρακας και η σπονδυλική της στήλη έχουν ένα εξόγκωμα και μοιάζουν παραμορφωμένα.

Η πρόγνωση είναι μάλλον κακή. Αν υπάρχει μόνιμη βλάβη του νωτιαίου μυελού, δυστυχώς, η μόνη λύση είναι η ευθανασία.

isavvas, και εγω εχω μια γατουλα που γεννηθηκε με βλαβη στην παρεγκεφαλιδα(ετσι επε ο κτηνιατρος).
Δεν μπορει να λυγισει τα ποδια της και ολο πεφτει κατω. Εχει και μια τεραστια φουντωτη ουρα.
Μπορει να γινει καποια επεμβαση ωστε να μπορει να περπατησει κανονικα?Να και μια φωτο

Η πρόγνωση είναι μάλλον κακή. Αν υπάρχει μόνιμη βλάβη του νωτιαίου μυελού, δυστυχώς, η μόνη λύση είναι η ευθανασία.

Ποιος είναι ο τρόπος να διαγνώσουμε κάτι τέτοιο. Θα χρειαστεί ακτινογραφίες, εγχείρηση? Δεν θα ήθελα σε καμμία περίπτωση να καταλήξει για ευθανασία.
Γενικώς είμαι αισιόδοξος στην ζωή μου και ελπίζω για το καλύτερο.

Θα την πάω τελικά αύριο για ακτινογραφίες. Θα σας ενημερώσω για την πορεία της υγείας της.

ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να γινει καλα η γατουλα κ να βρουμε κ ενα καλο σπιτι να παει

Καλη επιτυχια και ευχομαι να διορθωνεται η βλαβη που καποιος ....(ας μην τον χαρακτηρισω):mad: :mad: ... προκαλεσε!

Αρχική Δημοσίευση από sardela1:
...και εγω εχω μια γατουλα που γεννηθηκε με βλαβη στην παρεγκεφαλιδα(ετσι επε ο κτηνιατρος).
Δεν μπορει να λυγισει τα ποδια της και ολο πεφτει κατω. Εχει και μια τεραστια φουντωτη ουρα.
Μπορει να γινει καποια επεμβαση ωστε να μπορει να περπατησει κανονικα?Να και μια φωτο

Αν πρόκειται για βλάβη στην παρεγκεφαλίδα από συγγενή μόλυνση με τον ιό της παλλευκοπενίας, δυστυχώς, δεν υπάρχει θεραπεία.

Αρχική Δημοσίευση από Sly:
Ποιος είναι ο τρόπος να διαγνώσουμε κάτι τέτοιο. Θα χρειαστεί ακτινογραφίες, εγχείρηση? Δεν θα ήθελα σε καμμία περίπτωση να καταλήξει για ευθανασία.

Μερικές φορές, η απλή κλινική εξέταση θέτει ασφαλή διάγνωση. Συνήθως χρειάζεται ακτινολογική εξέταση.

μακαρι ολα να πανε καλα!αν θελεις επικοινωνησε στο τηλεφωνο αυτο 6944502090,ειναι απο το stray.gr που ασχολειται με τα αδεσποτα.σιγουρα θα μπορουν να σου δωσουν καποεις πληροφοριες η και να σου συστησουν καποιον κτηνιατρο.ενημερωσε μας!!

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι το τελευταίο δεκάλεπτο, αφού κατάφερα να της δώσω και νερό αρχίζει και κουνάει τα πίσω της πόδια και αντιδράει σε ερεθίσματα.

αχ παρα πολυ χαιρομαι

Θα την πάω τελικά αύριο για ακτινογραφίες. Θα σας ενημερώσω για την πορεία της υγείας της.
Καταρχήν μπράβο για την ευαισθησία σου , και κατά δεύτερον εύχομαι να θεραπεύεται η γατούλα και να μην χρειαστεί ευθανασία.

Μπράβο σου που την περιέθαλψες -μακάρι να ήταν και άλλοι άνθρωποι σαν κι εσένα. Ελπίζω οι ακτινογραφίες να είναι καλές και σύντομα να είναι υγιής και σε ένα καλό σπίτι.
Το ψυχάκι μου...

Κανένα νέο για τη γατούλα;;;; Την έχουμε όλοι στο μυαλό μας!

Εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα!
Μπράβο σου που προσπαθείς να τη σώσεις! :)

Σήμερα μετά τις πέντε θα την πάω στην κτηνίατρο για διάγνωση. Έχω ήδη κανονίσει αύριο να πάρω άδεια από την δουλειά για ότι τρεχάματα τυχόν χρειαστεί. Πάντως το γατάκι είναι απίστευτο. Ακόμα και σ΄αυτήν την κατάσταση είναι πολύ χαδιάρα και παιχνιδιάρα.

Καλά αποτελέσματα να έχετε!!

** Ακόμα και σ΄αυτήν την κατάσταση είναι πολύ χαδιάρα και παιχνιδιάρα.

Σου έχει ήδη ευγνωμοσύνη! :)
Μακάρι να το θεραπεύσεις και να το έχεις συντροφιά όλη τη ζωή του!
Κι ύστερα λένε ότι τα γατιά είναι αχάριστα και καθόλου αφοσιωμένα!
Κι εμένα η Νιάρα μου δείχνει συχνά την ευγνωμοσύνη της και είναι πολύ αφοσιωμένη (για γάτα, ;)).
Μάλλον έχουν δίκιο αυτοί που λένε πως τα γατάκια που μαζεύουμε από το δρόμο καταλαβαίνουν τι κάνουμε γι΄αυτά και μάς δείχνουν την αγάπη τους...
Να μας λες τα νέα, έχουμε τη γατούλα σου στη σκέψη μας!!!

Να γηνει καλα το ψιψινακι ευχομαι και ολα να πανε καλα με τισ εξετασεις :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back