Πιθανό θύμα τροχαίου (παράλυτο από την μέση και κάτω)

Από τη μια τον αμφισβητείς ως κτηνίατρο και από την άλλη τον ειρωνεύεσε μ' αυτόν τον τρόπο.
Θεωρείς ότι είναι ωραία η συμπεριφορά σου, και μάλιστα προς κάποιον που θέλησε να βοηθήσει χωρίς κανένα κέρδος;;;;

συγνωμη να επεμβω λιγο αλλα που ακριβως τον ειρωνευτηκε για να καταλαβω απλα η κοπελα σκεφτηκε κατι διαφορετικο αυτο ειναι ειρωνια?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Από τη μια τον αμφισβητείς ως κτηνίατρο και από την άλλη τον ειρωνεύεσε μ' αυτόν τον τρόπο.
Θεωρείς ότι είναι ωραία η συμπεριφορά σου, και μάλιστα προς κάποιον που θέλησε να βοηθήσει χωρίς κανένα κέρδος;;;;

Καταρχήν δεν αμφισβητησα κανέναν ως γιατρό. Έγραψα ότι σέβομαι την άποψή του ως γιατρού, άλλά η δική μου άποψη είναι να πάρει ο Sly και μια δεύτερη γνώμη. Αμφισβητώ τις εξ αποστάσεως διαγνώσεις, όχι την επιστημονική κατάρτιση κανενός.

Επίσης (άκρως φιλικώς), η ειρωνεία είναι μέσα στο παιχνίδι του διαλόγου. Αν δεν μπορείς να την ανταποδώσεις, τουλάχιστον ανέξου την.
Το παραπάνω είναι λόγια του ίδιου του Γιάννη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βρε παιδιά μπορούμε να τσακωθούμε σε όλα τα άλλα θέματα , ΟΧΙ και σε αυτό.Ο Sly είναι άξιος άνθρωπος και όπως σωστά έκρινε να μαζέψει την γατούλα , έτσι θα πράξει ανάλογα και σε αυτή την περίπτωση.Δεν τον βοηθάμε έτσι...

Ανταλασουμε σκεψεις και προβληματισμους δεν χρειαζεται το καθε τι να το παιρνουμε προσωπικα Ο καθενας εχει την γνωμη του και την αποψη του Μερικοι εχουν και την γνωση και αυτο βαραινει πιο πολυ και το σεβομαστε γιατι ετσι πρεπει. Και το να ακους μια γνωμη εστω και απο μακρια καποιου ειδικου εχει βαρυτητα περισοτερη απο την δικη μου που δεν ξερω Γιατι για να γραφει εδω γραφει γιατι αγαπαει την συντροφια του Mycat και τις γατες. Αυτο δεν σημαινει οτι οι υπολοιποι δεν θα προβαλουν τη σκεψη τους και τον προβληματισμο τους ετσι γινεται δημιουργικη και η συζητηση αλλωστε.Ειμαι σιγουρη οτι ο Sly παρακολουθει αλλα η αποφαση του δεν θα εξαρτηθει απο εμας Περα απο το προβλημα του Sly εδω η συζητηση πηρε πολλες παραμετρους και εχει γινει προβληματισμος ολων μας .Ας μεινουμε στο θεμα που ειναι ενδιαφερον και σοβαρο

Λοιπόν για να επιστρέψουμε λίγο στο θέμα μας.

Θεωρώ δεδομένο ότι το γατάκι δεν θα ξαναπερπατήσει.
Θεωρώ δεδομένο ότι αυτή την στιγμή δεν διατρέχει άμμεσο κίνδυνο η ζωή του.
Θεωρώ δεδομένο ότι η σωστή φροντίδα (σωματική και κυρίως ψυχολογική) ενός παραπληγικού ζώου είναι πάρα πολύ δύσκολη και επίσης πολύ μεγάλη ευθύνη.
Θεωρώ δεδομένο ότι ακόμα και να το ζήταγα κανείς (ή τουλάχιστον κανείς) δεν θα αναλάμβανε μία τέτοια ευθύνη.

Σε αυτή τη δεδομένη στιγμή όμως δεν θεωρώ δεδομένη την ευθανασία.

Έχω ψάξει όλο το internet για περιπτώσεις παραπληγικών ζώων και έχω βρει πολλά προϊόντα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την περίπτωση. Αυτό που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι κυρίως προβλήματα υγιεινής που θα οδηγήσουν σε μολύνσεις και επίσης πολύ σημαντικό, να μην πάθει το γατάκι κατάθλιψη.

Έχω ήδη ξεκινήσει την μελέτη αυτοσχέδιου καροτσιού.

Τα προβλήματα υγιεινής είναι ευκολότερα να αντιμετωπιστούν. Σε περίπτωση που η λύση του καροτσιού δεν βοηθήσει, που σημαίνει ότι το γατάκι θα πρέπει απλώς να είναι φυλακισμένο σε ένα καλάθι και εγώ απλώς να το συντηρώ στην ζωή, θα του κάνω ευθανασία.

Τα προβλήματα υγιεινής είναι ευκολότερα να αντιμετωπιστούν. Σε περίπτωση που η λύση του καροτσιού δεν βοηθήσει, που σημαίνει ότι το γατάκι θα πρέπει απλώς να είναι φυλακισμένο σε ένα καλάθι και εγώ απλώς να το συντηρώ στην ζωή, θα του κάνω ευθανασία.

για τα προβληματα υγιεινης πανω-κατω ξερω μιας και ειχα παλια ενα χαμστερακι παραπληγικο και επρεπε να το καθαριζω εγω πολλες φορες την ημερα για να μη μολυνεται.εχω διαβασει ομως για γατες που συνηθιζουν να κυκλοφορουν χρησιμοποιωντας τα δυο μπροστινα τους ποδια και σερνωντας τα πισω,χωρις να χρειαζεται να μενουν συνεχεια στο καλαθακι τους.

Σεβαστό! Έχω να προτείνω και όνομα: "Hope". Εαν μπορώ να βοηθήσω απλά ζήτα το!:)

Έχω να προτείνω και όνομα: "Hope".

Το έχω ήδη σκεφτεί από την πρώτη εβδομάδα :D

Sly !!! ΤΙ ΝΑ ΠΩ! ΕΙΜΑΙ ΑΦΩΝΗ...
Σε έχω ερωτευθεί, χωρίς να σε ξέρω.:P
Εύχομαι όλα να πάνε καλά για τη γατούλα! Πραγματικά πιστεύω ότι κάνεις καλά που της δίνεις μία ΕΛΠΙΔΑ και κάνεις έστω μία προσπάθεια! Αυτή την προσπάθεια νομίζω την δικαιούται.
Το μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως η "προσπάθεια" αυτή σε κάνει να δεθείς ακόμη περισσότερο μαζί της κι έτσι γίνει πιο δύσκολο για σένα στο τέλος...
ΟΜΩΣ ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΟΣ!
Ας κάνουμε όλη μια ευχή και ας είμαστε ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ. Όσο η γατούλα δείχνει ευτυχισμένη (όσο γίνεται) ας μην το γρουσουζεύουμε! Όσο ζω, ελπίζω!
Είμαστε εδώ ό,τι χρειαστείς να βοηθήσουμε ΟΛΟΙ.

Sly εννοείται ότι σου αξίζουν πολλά μπράβο. Που δεν το βάζεις κάτω και συνεχίζεις παρά τις τόσες δυσκολίες. Είμαστε εδώ για οποιαδήποτε βοήθεια υλική ή ψυχολογική! Έχω δει περιπτώσεις σκύλων που ζουν περπατώντας με καροτσάκι. Ελπίζω να καταφέρει το ίδιο και η μικρή σου.

Αρχική Δημοσίευση από Κατερίνα:
Επίσης (άκρως φιλικώς), η ειρωνεία είναι μέσα στο παιχνίδι του διαλόγου. Αν δεν μπορείς να την ανταποδώσεις, τουλάχιστον ανέξου την.
Το παραπάνω είναι λόγια του ίδιου του Γιάννη.

Εγώ το έγραψα αυτό και το υποστηρίζω. Εγώ πρώτος το εφαρμόζω. Αλλά κάποιοι άλλοι όχι και ενοχλούνται με την ειρωνεία, ίσως δικαιολογημένα. Επίσης έγραψα ότι πράγματι έκανα διάγνωση εξ αποστάσεως, η οποία γενικά είναι επισφαλής. Επιμένω όμως στη διάγνωσή μου γιατί είναι οφθαλμοφανές τι έχει το γατί. Δεν χρειάζεται κλινική εξέταση.

Κατά τα άλλα, ειρήνη υμίν!

Το πιθανότερο αυτό που θα ζητήσω είναι να υιοθετήσει κάποιος τον γάτο μου, τον Sly, για να ελαφρώσουν λίγο οι ευθύνες.

Ο Sly είναι γνήσιος Πέρσης με χαρτιά Pedigree, γεννημένος παραλίγο Βαλεντίνος (13/2/05), εμβολιασμένος, στειρωμένος και τσιπαρισμένος.

Φαίνεται και στο avatar και στην υπογραφή μου.

Μην δώσεις μωρέ τον γατούλη σου :(

οχι βρε Sly,ειναι κριμα να τον δωσεις μετα απο τοσον καιρο που τον εχεις...:(μια υγιης γατα δεν εχει τοσο μεγαλες απαιτησεις,θα μπορουσες ισως να ελαττωσεις λιγακι το χρονο που ασχολεισαι μαζι του,δεν ξερω,καποια λυση θα υπαρχει...

Μη νομίζετε ότι μου είναι εύκολο, αλλά δεν νομίζω ότι έχω πολλές επιλογές. Ήδη ο χρόνος του αφιερώνω πλέον είναι πολύ περιορισμένος. Φανταστείτε να γεννηθεί και το παιδί. Δεν θέλω να φρικάρει και η γυναίκα μου.

Είναι κρίμα...:(

Αρχική Δημοσίευση από Sly:
Φανταστείτε να γεννηθεί και το παιδί. Δεν θέλω να φρικάρει και η γυναίκα μου.

Εμείς μεγαλώνουμε την κόρη μας με τρεις γάτες στο σπίτι. Πού είναι το πρόβλημα;

Sly ισως να βοηθουσε αν τον φιλοξενουσε
καποιος προσωρινα μεχρι να περασουν οι δυσκολες στιγμες και ο φορτος και να μην χρειαστη να τον δωσης μονιμα

Εμείς μεγαλώνουμε την κόρη μας με τρεις γάτες στο σπίτι. Πού είναι το πρόβλημα;

Γιάννη, εσύ μεγαλώνεις την κόρη σου με τρεις ΥΓΙΕΙΣ γάτες.

Νομίζω ότι τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα απο ότι στην αρχή. Αποφασίζεις για τη ποιότητα ζωής τεσσάρων πλασμάτων και όχι ενός. Της γυναίκας σου, του μωρού σου που έρχεται, του Sly και της μικρής. Τι θα γίνει εαν επιλέξεις τελικά να κρατήσεις τη μικρή και αυτό δημιουργήσει πρόβλημα στη ζωή της υπόλοιπης οικογένειας; Εαν, υποθετικά μιλάω το μωρό μόλις αρχίσει να περπατάει αντιμετωπίσει τη μικρή σαν παιχνίδι; Εαν τελικά διαπιστώσεις ότι όλη αυτή η ιστορία δεν μοντάρεται ώστε να προσαρμοστεί στη καθημερινότητα της οικογένειας σου; Δεν θα στο ρώταγα ποτέ αυτό και ας το είχα στο κεφάλι μου, η επίλογη όμως που σκέφτεσαι να κάνεις με αναγκάζει να σε ρωτήσω. Και καλά ο Sly έχει όλες τις προδιαγραφές να βρεί ένα καλό σπίτι, έστω και εαν χάσει το δικό του, η μικρή γατούλα όμως;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back