Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Mέχρι τώρα δείχνει ευτυχισμένη, όσο μπορεί να είναι στην κατάστασή της. Tο θέμα είναι αυτό που λένε και τα άλλα παιδιά. Πόσο αντέχεις εσύ και τη μία και την άλλη περίπτωση.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τάνια
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μην το κάνεις....όταν θα αποκτήσεις το μωράκι που περιμένεις από τη γυναίκα σου θα σου δώσει τόση δύναμη που θα αντέχεις την εικόνα αυτού του ζώου που δεν παρουσιάστηκε τυχαία μπροστά σου.Αυτά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sly
Νεοφερμένο μέλος

Έχω ξαναζήσει απώλειες ζώων και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία, αλλά σε εκείνες τις περιπτώσεις δεν έπρεπε να πάρει κάποιος την απόφαση να τους αφαιρέσουμε την ζωή. Απλά συνέβει. Ειλικρινά είναι στιγμές που έχω ευχηθεί το γατάκι να πέθαινε ακαριαία την ώρα του ατυχήματος και να μην πέρναγε ότι περνάει τώρα.
Πρέπει να πάρω μία απόφαση και δεν είναι καθόλου εύκολο

Ακόμα δεν ξέρω τι θα κάνω...
Θέλω να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας, αλλά είναι τόσο μπλεγμένες αυτή τη στιγμή.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Sly
Νεοφερμένο μέλος
Για να δεις αν υπάρχει αισθητικότητα πρέπει να τσιμπήσεις πολύ πολύ πολύ δυνατά με τα νύχια σου ή με μια αιμοστατική λαβίδα (ο κτηνίατρός σου), τις μεσοδακτύλιες πτυχές ή τα δάκτυλα και να δεις αντίδραση πόνου, δηλαδή το ζώο πρέπει να τραβήξει βίαια το άκρο, να φωνάξει, να αγριέψει, να γυρίσει πίσω και να προσπαθήσει ακόμα και να δαγκώσει ή να γρατσουνίσει. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να το δεις σ' αυτό το ζώο.
Διαβάζοντας πάλι μου δημιουργήθηκε μια ακόμη απορία. Ανέφερες πως το γατάκι έχει αισθητικότητα ενώ οι κτηνιατροι το αποκλείουν. Εγινε εξέταση όπως την περιγράφει η mel από την κτηνίατρο και αντέδρασε το γατάκι? Δεν παίζει κανένα ρόλο σε όσα πιο πριν ανέφερα, απλά αναρωτήθηκα
Αυτό που παρουσιάζει όταν την τσιμπάω στις μεσοδακτύλιες πτυχές είναι κάποιοι έντονοι σπασμοί στο πόδι της, σαν να προσπαθεί να το τραβήξει, αλλά δεν φαίνεται να έχει κάποια αίσθηση πόνου.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Οχι ιωαννη δεν θελω να πιστεψω οτι δεν θα περπατησει καλο ειναι να εξαντληση ολες τι πιθανες θεραπειες κ μετα να καταληξη στην εσχατη λυση την ευθανασια
Καταλαβαίνω την άρνησή σας, αλλά δεν υπάρχει θεραπεία.
...εγω αν ήμουν στη θέση του Sly θα ήθελα να ξέρω πόσο ακόμη θα μπορούσε να ζήσει το γατακι χωρίς περισσότερα προβλήματα υγείας, τι καλύτερο θα του προσέφερε μια επέμβαση και τι συνεπάγεται για τη δική μου ζωή ένα αναπηρο γατάκι.
Κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα έχει αποδεκτή ποιότητα ζωής. Ακόμα και τώρα δεν γνωρίζουμε πόσο υποφέρει. Ίσως δεν πονάει, αλλά η αίσθηση της έλλειψης αισθητικότητας στα πίσω άκρα ίσως είναι δυσάρεστη. Σε σκύλους υπάρχουν ειδικά καροτσάκια για παραπληγικά ζώα, με τα οποία στηρίζεται το πίσω μέρος του σώματος και σέρνουν τα πόδια τους πάνω σε ροδάκια. Υπάρχουν αρκετές τέτοιες κατασκευές. Κυκλοφορούν και στην Ελλάδα. Για γάτες όμως, δεν δούλεψε τέτοιο σύστημα. Εκτός αυτού, ακόμα και στους σκύλους, κάποια στιγμή, έρχεται η ώρα της ευθανασίας.
Η επέμβαση δεν θα του προσφέρει τίποτα.
Τα κυριότερα προβλήματα σε αυτά τα ζώα είναι η ακράτεια ούρων και κοπράνων, που οδηγεί σε κακή υγιεινή, πολλές μολύνσεις και λοιμώξεις, και ακόμα τα έλκη και τα τραύματα στο πίσω μέρος του σώματος, που κάποια στιγμή είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν. Το πόσο μπορεί να αντέξει ένας ιδιοκτήτης είναι προσωπικό θέμα.
Πολλοι γιατροι, λενε για ανθρωπους που ειναι σε κωμα οτι δεν προκειται να επανελθουν, και θελουν να αποσυνδεσουν την μηχανικη υποστηριξη. Παρολα αυτα, ουκ ολιγοι απο αυτους μετα απο χρονια και με την υποστηριξη και την αγαπη της οικογενειας τους επανηλθαν.
Αυτό είναι αλήθεια, αλλά το ποσοστό ανάνηψης είναι εξαιρετικά μικρό. Και η προσωπική μου άποψη είναι η εξής: Αξίζει να κρατάς στη ζωή έναν άνθρωπο, ο οποίος ύστερα από 20 χρόνια θα ξαναέρθει στον κόσμο; Τι ποιότητα ζωής θα έχει αυτός ο άνθρωπος; Τι ψυχολογικά προβλήματα θα αντιμετωπίζει; Πώς θα ενταχθεί στην κοινωνία; Μήπως είναι καλύτερα να «κλείσεις το διακόπτη»;
Αυτο που θελω να πω, ειναι οτι μπορει οι γιατροι της παρεας να λετε οτι η γατα δεν προκειτε να ξαναπερπατησει, αλλα ενα "θαυμα"(ας μου επιτραπει η εκφραση)και η θεληση του ιδιοκτητη της να την "θεραπευσει", μπορει να την βοηθησει.
Η θέληση δεν θεραπεύει και προσωπικά δεν πιστεύω στα θαύματα.
ΚΑΝΕΝΑΣ σε αυτο το site δεν θα θελει να συμφωνισει στη λυση της ευθανασιας. Ευχη και καταρα ολων μας εδω, ειναι η αγαπη μας για τα ζωα.
Εγώ νομίζω πως σε αυτό το site πολλοί σκέφτονται την ευθανασία.
Παιδιά δεν ξέρω τι να πω… αν αποφασιστεί επέμβαση με το σκεπτικό χαμένο για χαμένο ας κάνουμε μια προσπάθεια… Εδώ είμαι κι εγώ. Πάντως να μην υποφέρει, γιατί αν είναι να τραβήξει τα πάνδεινα….
Κάποιοι επιμένουν να σκορπίσουν τα χρήματά τους άδικα. Ας τα διαθέσετε για κάποιο γατί που πραγματικά μπορεί να θεραπευτεί. Σκληρό, αλλά πρακτικό.
Μην μπερδεύετε τις καταστάσεις. Οι κακώσεις του νωτιαίου μυελού είναι πολλών ειδών, από απλό οίδημα έως διατομή. Μικρές κακώσεις μπορούν να υποχωρήσουν και η κινητικότητα και η αισθητικότητα να αποκατασταθούν. Σε διατομή του νωτιαίου μυελού δεν υπάρχει θεραπεία. Ο νευρικός ιστός είναι ο πιο ντελικάτος. Αν καταστραφεί δεν αναγεννάται. Στο συγκεκριμένο γατί, η παρεκτόπιση των σπονδύλων είναι τόσο μεγάλη, που εγγυάται διατομή του νωτιαίου μυελού. Παρακαλώ, μην δίνετε ελπίδες χωρίς να γνωρίζετε, βασιζόμενοι σε συναισθηματισμούς και προσωπικές εμπειρίες.
isavvas
Συμφωνω και εγω για μια δευτερη γνωμη. Ιssavas θυμασαι εκεινο το γατακι που σου ειπα οτι ενας κτηνιατρος ειπε οτι εχει βλαβη με την παρεγκεφαλιδα?Ο δικος μας γιατρος μου συμφωνισε μαζι του και μαλιστα μου ειπε οτι αυτο προηλθε απο μια ιωση που επεθε η μητερα του(αδεσποτη ηταν) και "χτυπισε" το εμβρυο, και η βλαβη δεν αποκαθισταται. Ενας αλλος κτηνιαρος(αυτος που την στειρωσε απο τον συλλογο)ειπε πως οταν γεννηθηκε, επαθε σοβαρη ωττιτιδα και επειδη δεν διαγνωστηκε εγκαιρα, χαλασε το κεντρο ισσοροπιας της, και μας προτεινε μια επεμβαση στο μελλον.
Τωρα, ποιος εχει δικαιο? Να κανουμε την επεμβαση η οχι? Δεν ειναι το θεμα μας τα χρηματα που θα δωσουμε, αλλα, αν τελικα δεν χρειζοταν η επεμβαση, θα ταλαιπωριθει αδικα και ειναι κριμα.
Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για συγγενή μόλυνση από τον ιό της παλλευκοπενίας. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει επέμβαση για την αποκατάσταση της ισορροπίας.
maxi2
Δραστήριο μέλος
Η απόφαση είναι πολύ δύσκολη και φαντάζομαι ότι κανένας δεν θα κατακρίνει κανέναν για αποφάσεις που είναι σκληρές μεν αλλά αναγκαίες... Δεν λέω με αυτό "ναι" στην ευθανασία. Απλά πρέπει να το δούμε και απο την άλλη πλευρά.
Την πλευρά του Sly. 'Εγγυο γυναίκα, ήδη υπάρχον γατάκι, και όπως δήλωσε οικονομική κατάσταση που ίσως να μην μπορεί να περιθάλψει την γατούλα όπως πρέπει..
Η γατούλα όπως είπαν και οι γιατροί μας (και δεν έχω λόγους να τους αμφισβητήσω) η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Που σημαίνει ότι αν δεν κάνει την ευθανασία, θα πρέπει να είναι έτοιμος για μεγάλο ιατρικό γολγοθά, για να μπορέσει να ζήσει η γατούλα αξιοπρεπώς.. και για πόσο;;;
Μην με παρεξηγήσετε, αλλά θα το σκεφτόμουν πολύ το να κρατήσω ενα ζώο σε αυτή την κατάσταση, ξέροντας ότι υπάρχουν έστω μηδαμινές ελπίδες για καλυτέρευση, και αυτό γιατί ναι μεν δεν έχω δικαίωμα στην ζωή και στον θάνατο του, αλλά δεν έχω και το δικαίωμα για προσωπικούς λόγους (συναισθηματικούς) να κρατήσω στη ζωή ενα γατάκι που θα τυρρανιέται σε όλη του την ζωή...
Βέβαια δεν ξέρω και αυτό τι θα ήθελε... Και ούτε θα μάθω ποτέ.. Υποθέτω τι θα ήθελα εγώ για μένα σε τέτοια περίπτωση...
Μιλάω εκ του ασφαλούς... δεν μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση, για να σας πώ τι έκανα.. δεν ξέρω καν τι θα κάνω αν τύχει...
Μιλάω με την ψυχρή λογική... Μιλάω με το μυαλό και όχι με την καρδιά.. αν και δεν ξέρω πότε και ποιό πρέπει να μπαίνει πρώτο στις αποφάσεις μας...
Γι' αυτό έχουμε και τις τύψεις....
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Sly
Νεοφερμένο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Όχι. Μόνο επειδή έγινε κουβέντα και θέλω να μάθω ρώτησα για να μου πει ο Γιάννης. Η συζήτηση για το θέμα συνεχίζεται, δεν χρειάζεται να ασχοληθούν όλοι με την απάντηση.Θανάση μου, χωρίς παρεξήγηση, αλλά νομίζεις ότι πρέπει να αναλύσουμε τώρα τέτοιο θέμα?
Sly
Νεοφερμένο μέλος
Σε σκύλους υπάρχουν ειδικά καροτσάκια για παραπληγικά ζώα, με τα οποία στηρίζεται το πίσω μέρος του σώματος και σέρνουν τα πόδια τους πάνω σε ροδάκια. Υπάρχουν αρκετές τέτοιες κατασκευές. Κυκλοφορούν και στην Ελλάδα. Για γάτες όμως, δεν δούλεψε τέτοιο σύστημα. Εκτός αυτού, ακόμα και στους σκύλους, κάποια στιγμή, έρχεται η ώρα της ευθανασίας.
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρώ στην Ελλάδα κάτι τέτοιο και επίσης τι ακριβώς εννοείται ότι δεν δούλεψε τέτοιο σύστημα για γάτες?
https://k9carts.com/products.html
ladycat
Διάσημο μέλος
Sly
Νεοφερμένο μέλος
Παραθέτω παράγραφο από την εταιρία Κ9:
"Specialty carts are our business, and no one in the field of handicapped pets has designed or built more carts for pets with special needs than our staff. Our new materials let us make up a support system for virtually any mobility problem from front amputees to exotics. These carts are each evaluated, designed, and priced differently as each case is very unique. If you have a need for a cart that is not mentioned in the standard designs above please contact us with your pet's specific needs, and we will do our best to get your pet up and running around again."
ladycat
Διάσημο μέλος
isavvas
Η ευθανασία πως γίνεται; Με τι ουσία;
Μπορούμε να ανοίξουμε άλλο post.
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρώ στην Ελλάδα κάτι τέτοιο και επίσης τι ακριβώς εννοείται ότι δεν δούλεψε τέτοιο σύστημα για γάτες?
Οι γάτες έχουν πολλές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τους σκύλους. Η διάπλαση του σώματός τους κάνει πολύ δύσκολη την προσαρμογή κάποιας κατασκευής για τη στήριξη του σώματος. Οι περισσότερες κατασκευές είναι αυτοσχέδιες. Δεν έχω υπόψη μου για καροτσάκια γάτας στην Ελλάδα.
Συνημμένα
Κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα έχει αποδεκτή ποιότητα ζωής. Ακόμα και τώρα δεν γνωρίζουμε πόσο υποφέρει. Ίσως δεν πονάει, αλλά η αίσθηση της έλλειψης αισθητικότητας στα πίσω άκρα ίσως είναι δυσάρεστη. Σε σκύλους υπάρχουν ειδικά καροτσάκια για παραπληγικά ζώα, με τα οποία στηρίζεται το πίσω μέρος του σώματος και σέρνουν τα πόδια τους πάνω σε ροδάκια. Υπάρχουν αρκετές τέτοιες κατασκευές. Κυκλοφορούν και στην Ελλάδα. Για γάτες όμως, δεν δούλεψε τέτοιο σύστημα. Εκτός αυτού, ακόμα και στους σκύλους, κάποια στιγμή, έρχεται η ώρα της ευθανασίας."
Οταν λετε ποιοτητα ζωης τι εννοειτε?
"Η επέμβαση δεν θα του προσφέρει τίποτα."
Ειστε απολυτος σιγουρος για αυτο?Δηλαδη, αν ο sly προχωρισει στην επεμβαση(με την συνεισφορα ολων μας, ειμαι και εγω μεσα), και σας πει οτι η κατασταση του ζωου βελτιωθηκε(οχι οτι αποκατασταθηκε πληρως), τι θα του πειτε? Οτι κανατε λαθος, και θα "παιρνατε στο λαιμο σας" ενα ζωο?
"Αυτό είναι αλήθεια, αλλά το ποσοστό ανάνηψης είναι εξαιρετικά μικρό. Και η προσωπική μου άποψη είναι η εξής: Αξίζει να κρατάς στη ζωή έναν άνθρωπο, ο οποίος ύστερα από 20 χρόνια θα ξαναέρθει στον κόσμο; Τι ποιότητα ζωής θα έχει αυτός ο άνθρωπος; Τι ψυχολογικά προβλήματα θα αντιμετωπίζει; Πώς θα ενταχθεί στην κοινωνία; Μήπως είναι καλύτερα να «κλείσεις το διακόπτη»;"
Θα δεχοσασταν, να αφαιρεθει η μηχανικη υποστηριξη απο καποιο γνωστο η συγγενη σας, η εν πασει περιπτωση ενους αγαπημενου σας προσωπου?
"Εγώ νομίζω πως σε αυτό το site πολλοί σκέφτονται την ευθανασία"
Επιτρεψτε μου να εχω τις αμφιβολιες μου για αυτο, καθως στο συγκεκριμενο θεμα, οι περισσοτεροι προτειναμε στο sly να μην κανει ευθανασια στη γατουλα.
isavvas
Αρχική Δημοσίευση από sardela1:Οταν λετε ποιοτητα ζωης τι εννοειτε?
Αποδεκτή ποιότητα ζωής σημαίνει έλλειψη δυσφορίας, ταλαιπωρίας και πόνου, συμμετοχή στις χαρές της ζωής και αξιοπρέπεια.
Αρχική Δημοσίευση από sardela1:"Η επέμβαση δεν θα του προσφέρει τίποτα." Ειστε απολυτος σιγουρος για αυτο?
Ναι. Μην μπερδεύετε τα πράγματα. Άλλο λειτουργική βλάβη του νωτιαίου μυελού, η οποία μπορεί (αν και με μικρή πιθανότητα) να θεραπευτεί και άλλο ανατομική διατομή. Εδώ μιλάμε για ένα γατάκι με κομμένο νωτιαίο μυελό. Ο νωτιαίος μυελός του δεν ξανακολλάει. Εσείς έχετε προσωπικές εμπειρίες από άλλες καταστάσεις αποκατάστασης, σε ζώα με άθικτο ανατομικά νωτιαίο μυελό, αλλά με λειτουργική βλάβη, η οποία με θεραπεία υποχώρησε.
Αρχική Δημοσίευση από sardela1:Θα δεχοσασταν, να αφαιρεθει η μηχανικη υποστηριξη απο καποιο γνωστο η συγγενη σας, η εν πασει περιπτωση ενους αγαπημενου σας προσωπου?
Αν δεν υπήρχε ελπίδα, ναι. Θα δώριζα τα όργανα.
Αρχική Δημοσίευση από sardela1:Επιτρεψτε μου να εχω τις αμφιβολιες μου για αυτο, καθως στο συγκεκριμενο θεμα, οι περισσοτεροι προτειναμε στο sly να μην κανει ευθανασια στη γατουλα.
Τώρα γράφετε οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. Αρχικά γράψατε ΟΛΟΙ.
ΚΑΝΕΝΑΣ σε αυτο το site δεν θα θελει να συμφωνισει στη λυση της ευθανασιας.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool