Πιθανό θύμα τροχαίου (παράλυτο από την μέση και κάτω)

Νομιζω οτι σκεφτεται να δωση τον Sly για να μπορει να φροντιση την μικρη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορώ να πω ότι έχω κάποια μικρή εμπειρία από φροντίδα ανάπηρης γάτας, αφού η Νταίζη ήταν ανάπηρη από τη μέση κ κάτω για δύο μήνες προτού τελικά πεθάνει. Για μένα δεν υπήρξε δίλημμα ευθανασίας λόγω αναπηρίας, αλλά ήταν η γάτα μου για 13 χρόνια, δεν υπήρχε περίπτωση να την εγκαταλείψω. Τώρα για ένα άγνωστο γατάκι που έβρισκα στο δρόμο πολύ δύσκολα θα έμπαινα σ’ αυτή τη διαδικασία εξ αρχής. Όσον αφορά στην ψυχολογική κατάσταση της γάτας, είναι η αλήθεια ότι στην αρχή μέχρι να συνηθίσει την κατάσταση είχε πολύ άσχημα κέφια, σιγά-σιγά όμως άρχισε να την αποδέχεται κ να ζει ψιλοφυσιολογικά, αν λάβουμε υπόψη και τον προχωρημένο καρκίνο που έπασχε. Για μια υγιή, κατά τ’ άλλα, γατούλα, φαντάζομαι ότι θα είναι πιο εύκολο. Όμως, η φροντίδα που απαιτείται σε θέματα υγιεινής είναι πραγματικά μεγάλη, βασικά θα είναι σαν να έχετε ένα ακόμα μωρό να φροντίσετε, με τις πάνες κ τα όλα του! Έτσι όπως το σκέφτομαι, εφόσον η γατούλα ζει προς το παρόν σχετικά καλά (και φυσικά αν αποφασίσει ο Sly να επωμιστεί την ευθύνη) είναι κρίμα να μιλάμε για ευθανασία. Βέβαια, αν παρουσιαστούν στο μέλλον πρόσθετα προβλήματα υγείας, προφανώς κ θα ανακύψει ξανά το θέμα. Τώρα να δώσετε τον γατούλη σας είναι πραγματικά άδικο γι’ αυτόν. Κ η ζωή άδικη είναι θα πει κανείς κ η απόφαση μόνο δική σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι άδικο για τον γατούλη. Σίγουρα είναι δύσκολο να έχεις δύο γάτες εκ των οποίων η μια ανάπηρη. Αλλά το βρίσκω εξαιρετικά άδικο να τον δώσεις για να φροντιζεις την μικρή.

** Τώρα να δώσετε τον γατούλη σας είναι πραγματικά άδικο γι’ αυτόν. Κ η ζωή άδικη είναι θα πει κανείς κ η απόφαση μόνο δική σας.

Τι ιστορία είναι αυτή!:(:(:(
Καημένε Sly! Τι ν'αποφασίσεις/..

Συμφωνώ όμως με τη Simoril! Μη δώσεις το γάτο σου! Καημένο και το άλλο, αλλά ήρθε δεύτερο στη ζωή σου. Πώς θα διώεξεις τον αγαπημένο σου γατούλη;
Και συγνώμη κιόλας, δε θέλω να ακούγομαι αναίσθητος!

H γυναίκα σου τι λέει για όλα αυτά; Aγαπάει τις γάτες όπως εσύ;

Το πιθανότερο αυτό που θα ζητήσω είναι να υιοθετήσει κάποιος τον γάτο μου, τον Sly, για να ελαφρώσουν λίγο οι ευθύνες.

Μου κάνει εντύπωση αυτό που γράφεις γιατί θεωρώ ότι ο χρόνος που χρειάζεται για να φροντίσεις μια υγιή γάτα είναι πολύ μικρός. Εννοώ, ότι δεν καταλαβαίνω σε τι θα σε βοηθήσει το να δώσεις το γάτο σου. Ο χρόνος που θα εξοικονομήσεις και ο κόπος που θα γλιτώσεις είναι ελάχιστος.

Κάτι ακόμα που δεν αναφέρθηκε και πρέπει να ξέρεις (εκτός των άλλων προβλημάτων που ανέφερε ο Γιάννης), είναι ότι τα παραπληγικά ζώα, επειδή ακριβώς παρουσιάζουν και διαταραχές τις ούρησης (δεν μπορώ να ξέρω πια ακριβώς διαταραχή παρουσιάζει η γάτα σου γιατί δεν διακρίνω πολύ καλά από την ακτινογραφία σε πιο ακριβώς νευροτόμιο υπάρχει η διατομή του νωτιαίου μυελού), έχουν μεγάλη προδιάθεση για ουρολοιμώξεις και επομένως χρειάζονται εξετάσεις ούρου, καλλιέργειες και την κατάλληλη αντιβιοθεραπεία κάθε φορά.

sly νομίζω πως κι εγώ κάπως έτσι θα λειτουργούσα στη θέση σου αφού το γατάκι δεν δείχνει να υποφέρει παροντικά. Το μοναδικό ανάπηρο γατί που χρειάστηκε να φροντίσω ήταν το δικό μου, για 2 βρομάδες, αλλά ακόμη και τότε, με κανα δύο ατυχήματα, σερνοταν στη τουαλέτα του και εγώ απλά τον έβαζα μέσα και τον καθάριζα αν χρειαζόταν. Η δική σου δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό? Ακόμη κι αν έβαζες λεκάνη δίπλα από το καλάθι?
Πάντως σε θαυμάζω για τον αγώνα σου. Σκεφτόμουν πάρα πολύ αν θα άντεχα να μπω στην διαδικασία αυτή και πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω. Ειλικρινά, θεωρώ πως σε εδικώ λίγο γιατί το δίκαιο θα ήταν να σε βοηθήσω όχι μόνο υλικά, ή ψυχολογικά, αλλά και πρακτικά βοηθώντας σε αν χρειαστεί φιλοξενία (ειδικά με τη γένηση του μικρού). Δεν νομίζω πως θα επειθα τον αρραβωνιαστικό μου ποτέ, αλλά αν χρειαστεί για μερικές ημέρες, πες μου και βλέπουμε τότε (λογικά θα εχουμε φτιάξει την αποθήκη μέχρι τότε και ίσως τον πείσω αν είναι για λίγο). Δεν αποτελεί εγγύηση η πρόθεση, αλλά το βρίσκω δίκαιο και θα το προσπαθήσω αν χρειαστεί
Οσο κι αν θέλω να είμαι αισιοδοξη, η λογική μου μου λέει πως αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση και δεν δεχτεί το καροτσάκι η κατάσταση σταδιακά θα επιδεινωθεί. Το πότε άγνωστο, αλλά εύχομαι να αργήσει πάρα παρα πολύ. Ενδιάμεσα σε ότι μπορώ να βοηθήσω με εξετάσεις, περιθάλψεις, έξοδα συντήρησης κλπ, θα το κάνω αν το θελήσεις.
Για τον γατούλη σου, δεν θα δυσκολευτείς φανταζομαι να βρεις σπίτι αλλά κι εμένα με εντυπωσιάζει αυτή η απόφαση. Αν τίθεται ως θέμα από τη γυναίκα σου πάω πάσο γιατί κι αυτή με όλα όσα τρέχουν στη ζωή της είναι άξια που δεν κλότσισε με το ανάπηρο γατάκι. Αν όμως η ίδια δεν έχει πρόβλημα θα σου έλεγα να το σκεφτείς ξανά καθώς ένα υγειές γατάκι όντως δεν προσθέτει πολλή δουλειά. Αν τον παραμελήσεις και λίγο, πάλι θα είναι μαζί σου και δεν παθαίνει τίποτα. Πώς αντέδρασε ο γάτος στη νέα άφιξη? Πάλι, είναι ένα θέμα που εσύ γνωρίζεις τις δυνατότητές σου.
Εύχομαι τα καλύτερα πάντως γενικότερα και είμαι εδώ αν σε κάτι μπορέσω να βοηθήσω

¨"Νομιζω οτι σκεφτεται να δωση τον Sly για να μπορει να φροντιση την μικρη"
Επειδή δεν ήμουν σαφής. Εννοούσα ότι εαν τελικά κρατήσει τη μικρή και ανακαλύψει ότι δεν μπορεί να τη φροντίσει πόσο εύκολο θα είναι να της βρεί σπίτι; Ήθελα να πω ότι όταν παίρνουμε ένα ζώο είτε άρρωστο είτε υγιές δεσμευόμαστε ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να γίνεται απέναντί του. Τώρα θα πληρώσει μια επιλογή ο Sly, αργότερα ίσως να είναι η μικρή αυτή και με χειρότερες συνθήκες απο ότι ο γατούλης. Τότε τι γίνεται; Εάν τόσο εύκολα, όσο και να είναι αξιέπαινοι οι λόγοι, επιλέγεται να φύγει ένας γατούλης απο το σπίτι του που και μόνο επειδή είναι υγιής δημιουργεί ελάχιστα προβλήματα, πόσο πιο εύκολα μπορεί να φύγει μια γατούλα που αντικειμένικα θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα;

Sly σίγουρα δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πόσα πράγματα περνάνε από το μυαλό σου αυτές τις μέρες. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς περνάς. Όμως ο γατούλης είναι ο γάτος σου. Είναι κρίμα να τον δώσεις. Πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι και κατά πόσο αυτή η επιλογή θα σου στοιχίσει, σκέψου πόσο θα στοιχίσει και το στο γάτο. Έχει μάθει να ζει σε ένα σπίτι, μαζί σας που τον αγαπάτε και τον φροντίζετε, είστε η οικογένειά του. Πόσο εύκολα θα προσαρμοστεί σε ένα άλλο περιβάλλον? Πολλές φορές ακόμα και τα μικρά γατάκια δυσκολεύονται να προσαρμοστούν. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από τη γάτα, αλλά το ρισκάρεις?

Σωστος ο προβληματισμος Νερινα!Ισως αν προσωρινα του κρατουσε καποιος τον slay να ταν πιο ευκολο

Αυτή τη στιγμή έχω σοβαρότερο πρόβλημα απ' το αν θα δώσω τον Sly η όχι.
Δεν μπορώ με τίποτα να ξεκολλήσω την μικρή από το καλάθι της. Όταν είναι μες το καλάθι της δείχνει μια χάρα και όταν την βγάζω για να την καθαρίσω και της αλλάξω πετσέτες, αρχίζει και κλαίει και σέρνεται με μανία χρησιμοποιώντας τα μπροστινά της πόδια να ξαναμπεί μέσα στο καλάθι.
Αυτό ξεκίνησε χθες το πρωί αλλά σήμερα έγινε πολύ έντονο. Στην προσπάθεια της να συρθεί παραλίγο να μπήξει τα νύχια της πάνω μας.
Όταν την ξαναβάζω στο καλάθι όλα μέλι γάλα σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Σε καμμία περίπτωση δεν θέλω να διατηρήσει τέτοια συμπεριφορά γιατί έτσι ούτε καροτσάκι βοηθάει ούτε τίποτα. Προσπάθησα να την ταϊσω έξω από το καλάθι για να συνδιάσει την έξοδο της με την τροφή, αλλά τίποτα.

Μάλιστα μου απάντησαν από την Κ-9 Carts για καροτσάκι.

Ίσως να πονάει. Όταν τη βγάζεις από το καλάθι που την αφήνεις? Στο πάτωμα? Δοκίμασε να την ακουμπάς κάπου μαλακά, σε κάποιο μαξιλαρακι ίσως.
Για πες για το καροτσάκι...

Ναι στο πάτωμα την αφήνω πάνω σε μία πετσέτα. Θα δοκιμάσω και το μαξιλάρι.

Αυτά μου απάντησαν από την Κ-9

" Dear Michael,
Thank you for your interest in our carts. That certainly is a bad fracture!. We can make up a normal two wheeled cart for this cat as I presume there is normal function in the front legs. The cart will help keep the back as level as possible. Perhaps it will need a male wrap wrapped around the cart to support the back and keep the cat in the cart. Try making up a homemade sling by taking a piece of material or towel and cutting two holes in it place the legs down through the holes and holding the ends of the material see how it walks with that type of help.
If you go on our web site at www.k9carts.com under carts you can download the measurement sheet and order form and then you can place an order online with credit card information if you wish. If the cat is under 10lbs cost would be US$275 plus $50-60 for United Parcel Service shipping.
If you have any specific questions please do not hesitate to contact us. Carts are taking about two weeks to manufacture at the moment."

Try making up a homemade sling by taking a piece of material or towel and cutting two holes in it place the legs down through the holes and holding the ends of the material see how it walks with that type of help.
Το δοκίμασες αυτό? Να δεις τουλάχιστον αν μπορεί να περπατήσει με υποστήριξη για αρχή.

Κατερίνα είχες δίκιο. Τελικά πόναγε γι αυτό έκανε έτσι.

Και όχι δεν έχω δοκιμάσει να την στηρίξω με πετσέτα αλλά με τα χέρια μου και εκεί σίγουρα δεν έδειχνε να το "απολαμβάνει". Δεν ξέρω αν η πετσέτα την στηρίζει καλύτερα. Το πιθανότερο είναι να ένοιωθε πίεση στην σπονδυλική της στήλη όπως την κράταγα, ήταν ουσιαστικά σαν να έκανε pushups.

Σκέφτομαι ότι με την πετσέτα έτσι όπως το περιγράφουν επειδή θα στηρίζεται όλο το πίσω μέρος της ίσως να μην πονάει τόσο όσο αν την κρατάς με τα χέρια. Δοκίμασε το, δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Και εκτός αυτού είναι και μια δοκιμή. Αν αυτό την ενοχλεί είναι πιθανό να την ενοχλεί και το καροτσάκι. Προσπάθησε πάντως να σηκώνεις το πίσω μέρος της μέχρι εκεί που τα πίσω πόδια της να ακουμπούν λίγο στο πάτωμα.

Νομίζω ότι δεν είναι καλή ιδέα να πειραματιστώ τώρα. Μάλλον δεν έχει θρέψει το τραύμα και δεν θα ήθελα να της προκαλέσω μεγαλύτερη ζημιά, ή να την ταλαιπωρήσω. Αν δω ότι σταματήσει να πονάει όταν την ακουμπάω στο πάτωμα θα ξαναπροσπαθήσω.

Έχω την εντύπωση ότι έχετε εγκλωβιστεί σε μια παράλογη προσπάθεια να «σώσετε» και να διατηρήσετε στη ζωή ένα γατί χωρίς μέλλον. Στην προσπάθεια αυτή, έχετε χάσει την ουσία της ζωοφιλίας. Βλέπετε το δέντρο (ανάπηρο γατί), ένα καμένο δέντρο, και χάνετε το δάσος (οικογενειακή ηρεμία, συνοχή, υγεία, προσφορά σε άλλα γατιά). Και βέβαια ο πρώτος που θα την πληρώσει χωρίς να φταίει σε τίποτα είναι ο Sly. Θεωρώ αδιανόητο να διώξετε ένα υγιές γατί για να «περιθάλψετε» ένα γατί χωρίς ζωή.

Ήδη, η εταιρεία από την Αμερική σάς έγραψε αρκετά κομψά ότι η γάτα έχει σοβαρότατο πρόβλημα. Η συμπεριφορά της έχει αρχίσει να γίνεται προβληματική. Δεν γνωρίζουμε ακόμα την κατάσταση των πρόσθιων άκρων. Αν η γάτα έχει εμφανίσει σύνδρομο Schiff-Sherrington η υπόθεση έχει τελειώσει. Οι ενδείξεις πάντως είναι δυσμενείς.

Επιτέλους, δείτε την πραγματικότητα, όσο σκληρή κι αν είναι. Είναι έγκλημα να διώξετε τον Sly.

Αρχική Δημοσίευση από Sly:
Μάλλον δεν έχει θρέψει το τραύμα...
Επιμένετε να μην καταλαβαίνετε ότι δεν πρόκειται να επουλωθεί ο νωτιαίος μυελός!

Για Γιάννη

Στέλνεις συνέχεια το ίδιο μήνυμα με "μήνυμα":rolleyes: ή ο γάτος πατάει αποστολή;

Αρχική Δημοσίευση από NERINA:
Στέλνεις συνέχεια το ίδιο μήνυμα με "μήνυμα":rolleyes: ή ο γάτος πατάει αποστολή;

Θα μπορούσαν να είναι και τα δύο...

Ωστόσο, τελικά ήταν ένα πρόβλημα στο δίκτυό μου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back