Πιπί σε γλάστρα!

aspasiapef

Διάσημο μέλος

Η aspasiapef αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 56 ετών. Έχει γράψει 3.514 μηνύματα.
Ο καλός μου ο Χιόνης έκανε κάτι ασυνήθιστο χθες. Γυρνόντας σπίτι από το γραφείο, είδα χώματα στη βεράντα και τα μάζεψα. Είδα ότι είχε σκάψει ένα μικρό γλαστράκι στο οποίο έχει φυτέψει η μητέρα μου καφτερές πιπερίτσες για μαγείρεμα. Είναι και η μόνη γλάστρα στην οποία δεν έχουμε βάλει προστατευτικό πλαστικό γιατί είναι πολύ μικρή η διάμετρός της και δεν περίμενα να σκάψει εκεί. Η μητέρα μου όταν με είδε να καθαρίζω μου είπε να τ'αφήσω γιατί από το πρωί το έχει κάνει 3-4 φορές και καλύτερα να πετάξουμε την γλάστρα. Μάλιστα μου είπε ότι τον "έπιασε" 1-2 φορές να "κάθεται" πάνω στη γλάστρα και μετά να σκάβει στο χώμα! Προφανώς έκανε πιπί του από το πρωί εκεί!! :blink: :blink: :mad:
Η αλήθεια είναι ότι την ώρα που καθάριζα τα χώματα μου ψιλομοίριζε άσχημα....
Δεν τον έχω ξαναπιάσει να κάνει πιπί του ή κακά του οπουδήποτε αλλού εκτός από την άμμο του. Γιατί μπορεί να το έκανε αυτό?:hmm: :hmm: :hmm:
Πάντως από την ώρα που πετάξαμε τη γλάστρα, πήγαινε κανονικά στην άμμο του....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τελος καλο ολα καλα,ειπε να αλλαξει συνηθεια,θα ειχε βαρεθει ολο το ιδιο σημειο!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το έκανε πιθανόν γιατί όταν ήταν στον δρόμο δεν υπήρχε άμμος και χρησιμοποιούσε χώμα. Κι εδώ στα δέντρα και τις γλάστρες έχουμε βάλει δίχτυ.

Περσυ τα χριστουγεννα, τρωγαμε στο σπιτι της γιαγιας.
Οταν τελειωσαμε, θα κ οβαμε την τουρτα για τα γενεθλια μου.
Επειδη η σαρδελα ηταν μονη της κατω στο σπιτι, πηγα και την ανεβασα στης γιαγιας.
Μετα απο ωρα την βλεπω(και ολοι οι υπολοιποι φυσικα)να σκαβει σε μια γλαστρα και να κανει πιπι. Προφανως το εκανε επειδη δεν ειχε αμμο και δεν ηθελε να λερωσει πουθενα αλλου η κοπελα μου!
Μηπως δεν ηθελε την αμμο του?Του μυριζε?Ηταν λερωμενη ή καθαρη?

Ασπασία καλησπέρα,:)

μήπως ο μικρός δεν είχε εκείνη την ώρα πρόσβαση στην άμμο του? βεβαια παιζουνε και όλα τα πιθανά σενάρια που είπαν τα κορίτσια παραπάνω..

Η άμμος του ήταν καθαρή. Κάθε μέρα του την καθαρίζω και μια φορά την εβδομάδα την αλλάζω εντελώς. Επίσης, ήταν στο ίδιο σημείο που είναι πάντα στη βεράντα. Δεν του αλλάζω θέση για να μην έχουμε "ατυχήματα". Στη βεράντα ήταν και το γλαστράκι.
Είναι περίεργο, γιατί ακόμα και όλη μέρα να τον έχω κλεισμένο στο σπίτι δε λερώνει αλλού. Περιμένει μέχρι να δει κάποιον νιαουρίζει και του ανοίγουμε την πόρτα και βγαίνει. Αλλά όταν λείπω στη δουλειά, η μπαλκονόπορτα είνια όλη την ώρα ανοιχτή. Μπαίνει και κάθεται μέσα στο δωμάτιό μου και κοιμάται στο κρεββάτι και πηγαίνει ότι ώρα θέλει τουαλέτα. Μου φαίνεται πολύ περίεργο μετά από τόσους μήνες που είναι σπίτι να "πεθύμισε" να κάνει πιπί του σε χώμα!!!...:hmm: :hmm: :hmm:

Υπάρχει περίπτωση να εμφανίστηκε εκεί καμιά άλλη γάτα, κι έτσι να θέλει να μαρκάρει το χώρο του; Είναι μια πιθανότητα κι αυτή.

Μπα όχι! Είμαστε στον πρώτο όροφο κι ενώ παλιότερα μας είχε "επισκευτεί" μια θηλυκή γατούλα με το που με είδε στο μπαλκόνι τρόμαξε έφυγε και δεν ξανανέβηκε! Δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση να έρθει γάτα (είμαστε στον 1ο όροφο, δεν υπάρχουν αναρριχώμενα φυτά ή δένδρα κοντά) συν του ότι έχω βάλει πλαστικό πλέγμα στα κάγκελα. Εκτόα αυτού αν είχε έρθει άλλη γάτα θα το είχε πάρει είδηση η μητέρα μου. Δεν ξέρω πως του ήρθε και τα έκανε εκεί. Πάντως η γλάστρα πετάχτηκε και τώρα ξαναπηγαίνει κανονικά στην άμμο του. Για να δω τι σκανδαλιά θα βρει να κάνει στη μητέρα μου τώρα που θα φύγουμε 5ημερο...:hmm:

Κι εμενα ο Νεμο εχει αδυναμια σε μερικες γλαστρες, παρολο που χρησιμοποιει την αμμο του απο οταν ηταν μωρο..εχω καταληξει οτι μαλλον τους αρεσει η μυρωδια που εχει το χωμα σε συνδιασμο με το φυτο καθε φορα..ειναι ισως διουρητικα, τι να πω??
τελικα εξαφανισαμε τις γλαστρες κι απο τοτε δεν εχουμε προβλημα!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

..τελικα εξαφανισαμε τις γλαστρες κι απο τοτε δεν εχουμε προβλημα!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Κι εμείς πετάξαμε την γλάστρα που ήταν η "αδυναμία" του και ησυχάσαμε! Δεν τα ξαναέκανε πουθενά αλλού εκτός από την άμμο του;)

Κι εμείς πετάξαμε την γλάστρα που ήταν η "αδυναμία" του και ησυχάσαμε! Δεν τα ξαναέκανε πουθενά αλλού εκτός από την άμμο του;)
Τυχερή!
Ο Σίβα εχει αδυναμία στην πόρτα! Τωρα τελευταια προσπαθησε και στους καινουργιους καναπεδες....:down: :down: :down:
Αν δεν τον παω εγω για τσισα στην αμμο του τα κανει αλλου....:mad:

:blink: :blink: :blink: Παναγία μου! Πως τ'αντέχεις? Εμείς έχουμε άλλη ιστορία σήμερα. Του έβαλα χθες καινουργια άμμο σιλικόνης η οποία υποτίθεται ότι δεν μυρίζει και ότι δεν καθαρίζεις τα τσίσα γιατί βιοδιασπώνται (????) αλλά μόνο καθαρίζεις κάθε φορά τα κακά τους. Από την ώρα που του έβαλα αυτή την άμμο κάθεται και σκάβει και παίζει μετους κρύσταλλους, ή μασουλάει κομματάκια. Το θέμα είναι ότι η μητέρα μου μου είπε σήμερα ότι δεν θάβει τα κακά του στη άμμο αλλά τ'αφήνει πάνω-πάνω και ότι μυρίζει άσχημα. Φοβάται ότι έχει κάνει κάπου εκτός αμμοδοχείου και θα έψαχνε να δει...:hmm: :( :/:

Μήπως ήταν "προκλητικά" φρέσκο και αφράτο το χωματάκι στη γλάστρα; Αλλιώς μπορεί να του αρέσουν οι πιπεριές.... Η δικιά μου η θηλυκιά π.χ. τρελαίνεται για carry...

Εμείς εχτές ανακαλύψαμε ότι έχουν κάνει τουαλέτα την βουκαμβίλια και το γιασεμί!:mad: Θα βάλουμε δυχτάκι κι ελπίζω να γλυτώσουν μετά τα κακομοιρα τα φυτάκια. Επίσης ο Ποκίτο παραέχει καλομάθει. Αν τους αφήσω 1 μέρα ακαθάριστη την άμμο τα κάνει όπου του ρθει. Σήμερα το πρωί πάλι καθάριζα τις βρωμιές του από το χαλάκι του μπανιου.
Άσε όταν τπυς βάζω καθαρή άμμο. Όλη έξω...Ο Πέπε πάει και ξαπλώνει μέσα και παίζει!!!:mad:

Εμένα γιατί δεν σκεπάζει τα κακά του με την καινούργια άμμο? Και αν βιοδιασπώνται τα τσίσα πως θα ξέρω αν έχει κάνει τσίσα και πόσα για να ελέγχω αν είναι καλά ή έχει πρόβλημα στην ούρηση?:hmm:
Όχι ρε γμτ μου και την πλήρωσα και ακριβή την άμμο! Τώρα που θα πάω σπίτι θα τσεκάρω τι έχει γίνει γιατί δε μ'αρεσε όπως μου τά'λεγε η μητέρα μου....:down:

Εμείς εχτές ανακαλύψαμε ότι έχουν κάνει τουαλέτα την βουκαμβίλια και το γιασεμί!:mad: Θα βάλουμε δυχτάκι κι ελπίζω να γλυτώσουν μετά τα κακομοιρα τα φυτάκια. Επίσης ο Ποκίτο παραέχει καλομάθει. Αν τους αφήσω 1 μέρα ακαθάριστη την άμμο τα κάνει όπου του ρθει. Σήμερα το πρωί πάλι καθάριζα τις βρωμιές του από το χαλάκι του μπανιου.
Άσε όταν τπυς βάζω καθαρή άμμο. Όλη έξω...Ο Πέπε πάει και ξαπλώνει μέσα και παίζει!!!:mad:

Και η σαρδελιτσα ξαπλωνει μεσα οταν της βαζω καθαρη αμμο.
Μια φορα κοιμοταν κιολας μεσα...:blink:

Mε... κουβαδάκι και φτυαράκι;:lol:

Mε... κουβαδάκι και φτυαράκι;:lol:
Αμέεε...Φτιάχνει και πυργάκια (έξω από το κουτί βέβαια!!!):P

Καλέέέ! Δώστε λίγη σημασία και σε μένα την έρμη!!! Σας έχει τύχει να μην θέλει η γάτα σας την καινούργια της άμμο, ή να μην κάνει σωστή χρήση π.χ. να μην σκεπάζει τα κακά? Η προηγούμενη άμμος που έπαιρνα ήταν είτε η Friskies είτε μια από το Lidl η οποία ήταν πολύ οικονομική κάπου 3-4 ευρώ τα 10 κιλά. Ημουν πολύ ευχαριστημένη, έκανε και σβώλους τα τσίσα και τα καθάριζα εύκολα και ο Χιόνης την χρησιμοποιούσε μια χαρά. Το μόνο πρόβλημα είναιότι ήταν γκρί σαν άργιλος και τα πόδια του Χιόνη γίνοντας μονίμως γκρι. Τώρα η καινούργια που πήρα από το pet shop, για την οποία είχα σκοπό να γράψω review, είναι 5κιλη και έχει 9 ή 10 ευρώ δεν θυμάμαι ακριβώς, είναι ασπρη με μπλε κόκκους και δεν βγάζει καθόλου σκόνη, αλλά ο καλός μου γατούλης μάλλον προτιμούσε την προηγούμενη...:(

ο καλός μου γατούλης μάλλον προτιμούσε την προηγούμενη...:(

E, περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back