Πλένουμε δοντάκια;

• Thread starter Thread starter miou
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ευχαριστώ πολύ :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Θα πρότεινα να μιλήσεις τηλεφωνικά με τον γιατρό νωρίτερα κατρχάς και να σε κατευθύνει. Μην αγνοείς τα προβλήματα στο στόμα, ειδικά αφού στην γατούλα λείπουν ήδη δόντια. Είναι πολύ νεαρή για μασέλα εξάλλου, σωστά; :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν έχει τόσο σοβαρό πρόβλημα η γάτα σου, το πιθανότερο είναι να χρειάζεται καθαρισμό από τον κτηνίατρο (γίνεται με μια ελαφριά νάρκωση).
Υπάρχουν διάφορες "οδοντόκρεμες" για γάτες, αν ρωτήσεις σε πετ σοπ θα σου πουν σχετικά. Ο δικός μου κτηνίατρος μου είχε δώσει μια αλοιφή, Dentisept λέγεται, που μπαίνει στα ούλα και δουλεύει περίπου όπως το στοματικό διάλυμα που χρησιμοποιούμε εμείς.

ορίστε?:confused:συγγνώμη,εγώ δεν ξέρω καθόλου γι'αυτο!δηλαδη,πλένουμε τα δόντια της γατας?πώς?ας με διαφωτίσει κάποιος,γιατί όλο κονσέρβες τρώει και δεν το έχω κάνει ποτέ αυτο:confused:.είναι εύκολο?γιατί όπως το σκέφτομαι,είναι πιο εύκολο να την μάθω να κάνει νούμερα για τσίρκο!(προς Θεού,είμαι τελείως αντιθετη με τα τσίρκα και τους βασανισμούς των ζώων:mad:)είναι και το δικό μου το γατί ατίθασο...:greycat:εδώ αντιβίωση πηγαμε να του δώσουμε και πώς δεν μας αποκλήρωσε:cry:!περιμένω πληροφορίες λοιπον!ευχαριστω εκ των προτέρων!:D

Πάντως υπάρχουν ειδικές οδοντόκρεμες για γατάκια (και σκυλάκια) που επειδή έχουν κ γεύση από κρέας δεν είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί;) επιπλέον φεύγει κ την δυσάρεστη αναπνοή

αλήθειά?και πρεπει να πάρω και ειδική οδοντόκρεμα?και αν το φαει επειδη εχει γεύση κρέας?δεν πιστεύω να ρωτάω πολλα..:P

Ω,τώρα πρόσεξα ότι είσαι συναγατιωτης/συνγατιώτισσα!Κι εσύ από Βόλο;
Λοιπόν,αν σου φαίνεται δύσκολο το βούρτσισμα ή το θέμα οδοντόκρεμα,γιατί δεν του γυρίζεις την τροφή στις κροκέτες;Τρίβονται τα δοντάκια του πάνω τους καθώς τις τραγανίζουν και δεν πιάνουν πέτρα.Υπάρχουν μάλιστα και ειδικές κροκέτες,που το σχήμα τους βοηθά τις γατούλες που έχουν ήδη πρόβλημα με τα δοντάκια τους.

ναι,συνγατιωτισσα απο βολο!κροκέτες εννοείς την ξηρά τροφη?αχ,θα μείνει πολλές μέρες νηστικιά!θα κάνει καιρό να τα συνηθίσει (είναι και ιδιότροπη βλέπεις...)είναι και ένας άλλος λόγος βέβαια..τώρα το καλοκαίρι,πρέπει να πίνει πολλά υγρά.οι κονσέρβες περιέχουν μεγάλο μέρος σε νερό σε αντίθεση με την ξηρά τροφή,και τη δικιά μου τη γάτα δεν την εχω δει ΠΟΤΕ να πίνει νερο,δεν ξέρο γιατι,όπως και να της το δώσω δεν ενδιαφέρεται,οπότε αν κοπούν και οι κονσέρβες...

η Hills έχει τέτοιες εξειδικευμένες τροφές για δόντια, στομάχι κ τρίχωμα, όταν τρώνε κροκέτες πίνουν και νερό αρκετό από μόνες τους. όσο για την οδοντόκρεμα όπως είπε κ η Δώρα δεν ειναι απαρέτητη απλά αν θέλεις για εξτρα προστασία αλλά κ για να μη μυρίζει η αναπνοή της

ναι,και το πιο πιθανό δηλαδή είναι αυτό,γιατι δεν είναι χαζές,αν διψάν θα πίνουν..και έχω παρατηρήσει,όχι την δικια μου,μια αλλη γάτα που προτιμουσε να πίνει απο χυμένα βρώμικα σχετικα νερα στο δρόμο,παρα απτο καθαρό κουπακι που της έδωσα εγώ!ίσως έχει σχεση δηλαδη με το βαθος,ίσως φοβούνται αν βλέπουν βαθύ το νερό..

ναι,και το πιο πιθανό δηλαδή είναι αυτό,γιατι δεν είναι χαζές,αν διψάν θα πίνουν..και έχω παρατηρήσει,όχι την δικια μου,μια αλλη γάτα που προτιμουσε να πίνει απο χυμένα βρώμικα σχετικα νερα στο δρόμο,παρα απτο καθαρό κουπακι που της έδωσα εγώ!ίσως έχει σχεση δηλαδη με το βαθος,ίσως φοβούνται αν βλέπουν βαθύ το νερό..
Δεν νομίζω γιατί οι δικές μου αν δεν τους αλλάξω το νερό 3 φορές την ημέρα δεν πίνουν νερό, μάλλον είναι το πως έχουν συνηθήσει

Αν δε τρωει την ξηρά,ανακάτεψέ της την με κονσέρβα,και σιγά σιγά μείωνε την αναλογία προσθέτοντας όλο και λιγότερη.Οι κονσέρβες δεν κάνουν καλό στην υγεία τους και παχαίνουν κιόλας...Βάλε μας και καμιά φωτο βρε συνγατιώτισσα!

Ω,τώρα πρόσεξα ότι είσαι συναγατιωτης/συνγατιώτισσα!Κι εσύ από Βόλο;

Έχω ακούσει για συντοπίτη-συντοπίτισσα, συνδημότη-συνδημότισσα, αλλά για συναγατιώτη-συνγατιώτισσα πρώτη φορά ακούω. Θα πρέπει μάλλον να έχεις βγάλει φιλολογική σχολή για να κατέχεις τέτοιους όρους. Ή στην άλλη περίπτωση να είσαι από Βόλο καθώς ούτε το ορθογραφικό του Word δεν μου βγάζει τέτοια λέξη.

Έχω ακούσει για συντοπίτη-συντοπίτισσα, συνδημότη-συνδημότισσα, αλλά για συναγατιώτη-συνγατιώτισσα πρώτη φορά ακούω. Θα πρέπει μάλλον να έχεις βγάλει φιλολογική σχολή για να κατέχεις τέτοιους όρους. Ή στην άλλη περίπτωση να είσαι από Βόλο καθώς ούτε το ορθογραφικό του Word δεν μου βγάζει τέτοια λέξη.
:P:P:P:P:P:lol::lol::lol:

Ή και τα δύο μαζί;)

η Hills έχει τέτοιες εξειδικευμένες τροφές για δόντια, στομάχι κ τρίχωμα, όταν τρώνε κροκέτες πίνουν και νερό αρκετό από μόνες τους. όσο για την οδοντόκρεμα όπως είπε κ η Δώρα δεν ειναι απαρέτητη απλά αν θέλεις για εξτρα προστασία αλλά κ για να μη μυρίζει η αναπνοή της
Τέτοιες τροφές έχει και η Royal Canin! ;)

Συμφωνώ ότι η οδοντόκρεμα δεν είναι απαραίτητη!
Εγώ τους βάζω ένα διάλυμα στο μπολάκι με το νερό τους που μπορούν να το πιουν για δοντάκια και αναπνοή. Μου το έφεραν όμως από το εξωτερικό. Νομίζω εδώ δεν υπάρχει.

Εγώ τους βάζω ένα διάλυμα στο μπολάκι με το νερό τους που μπορούν να το πιουν για δοντάκια και αναπνοή. Μου το έφεραν όμως από το εξωτερικό. Νομίζω εδώ δεν υπάρχει.
Και πρέπει να είναι κ πιο νόστιμη γιατί από τότε που τους άλλαξα τροφή κ παίρνω την Royal Canin τρώνε σαν τρελά -εκτός αν είχαν βαρεθει την Hills-
Αυτό το διάλυμα πως λέγεται;

Έχω δει κι εγώ κάποια τέτοια σκευάσματα στην κτηνίατρο,όμως μου είπε ότι απευθύνονται σε γάτες με πρόβλημα,κι όχι σε γατούλια με απλό θέμα δυσοσμίας.

ναι,μην κοροιδέψετε,αλλα δέν ξέρω την διαδικασία για να βάλω φωτο!:whistle:ας με διαφωτίσει κάποιος!:D

Κι όμως, στο εξωτερικό θεωρούν ότι τα δόντια της γάτας πρέπει να πλένονται με ειδική οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα για να μείνουν υγιή σε όλη την υπόλοιπη ζωή της... Ένα βιβλίο που έχω για φροντίδα της γάτας, έχει φωτογραφία μία γάτα να της πλένουν τα δόντια και δείχνει όλη τη διαδικασία... Η γάτα, πάντως, ήταν πολύ αστεία με την οδοντόβουρτσα στο στόμα...:P Μην το επιχειρήσετε, πάντως, αν δεν έχετε δέσει πρώτα τη γάτα σας:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back