moukelis
Επιφανές μέλος
Πας στο gallery,πατάς ανέβασμα,και επιλέγεις τη φωτογραφία που θέλεις,τίτλο και κατηγορία.μόλις την ανεβάσεις,πατάς αντιγραφή-επικόλληση τον κωδικό που σου βγάζει από κάτω ως "προσθέστε την σε ποστ".ναι,μην κοροιδέψετε,αλλα δέν ξέρω την διαδικασία για να βάλω φωτο!ας με διαφωτίσει κάποιος!
![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Παιδιά πως να της βουρτσίσω τα δόντια; Θα μου κάτσει;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Παιδιά πως να της βουρτσίσω τα δόντια; Θα μου κάτσει;
στον δικο μου αρχισα να του τα βουρτσιζω απο τοτε που ηταν 4-5 μηνων και συνηθιζα να βλεπω τα δοντια του απο την 1η μερα που ηρθε σπιτι μου, οποτε συνηθισε να τον πειραζω στο στομα χωρις να διαμαρτυρεται. Εγω με το βουρτσισμα εκανα το εξης:
- εβαλα οδοντοκρεμα στο δαχτυλο μου και τον αφηνα να την μυριζει και να την γλειφει (οδοντοκρεμα για γατες εννοειται)
- οταν την συνηθισε εβαζα το δαχτυλο μου στο στομα του και ετριβα τα μπροστινα του δοντια και μετα τον επιβραβευα
- σιγα σιγα εφτασα στα πλαινα δοντια και στα πισω
- μετα χρησιμοποιησα την οδοντοβουρτσα που μπαινει στο δαχτυλο και καθαριζα πρωτα τα μπροστινα δοντια και μετα τα πισω και τον επιβραβευα παντα
- μετα αποφασισα οτι η βουρτσα ειναι πιο αποτελεσματικη και εκανα παλι τα παραπανω και τωρα πλεον εχει συνηθισει και καθεται. (να δουμε ποτε θα μαθει να καθεται για χτενισμα

)ευχομαι να τα καταφερεις, δεν ειναι πολυ δυσκολο!
Παντως, ακομα και αν δεν μπορειτε να βρειτε οδοντοκρεμα, καλο θα ηταν να βουρτσιζονταν τα δοντια της γατας με μια οδοντοβουρτσα για γατες ή μικρα παιδια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Τους αρέσει να τα πειράζω στο στόμα μα την οδοντόβουρτσα που θα την βρώ;στον δικο μου αρχισα να του τα βουρτσιζω απο τοτε που ηταν 4-5 μηνων και συνηθιζα να βλεπω τα δοντια του απο την 1η μερα που ηρθε σπιτι μου, οποτε συνηθισε να τον πειραζω στο στομα χωρις να διαμαρτυρεται. Εγω με το βουρτσισμα εκανα το εξης:
- εβαλα οδοντοκρεμα στο δαχτυλο μου και τον αφηνα να την μυριζει και να την γλειφει (οδοντοκρεμα για γατες εννοειται)
- οταν την συνηθισε εβαζα το δαχτυλο μου στο στομα του και ετριβα τα μπροστινα του δοντια και μετα τον επιβραβευα
- σιγα σιγα εφτασα στα πλαινα δοντια και στα πισω
- μετα χρησιμοποιησα την οδοντοβουρτσα που μπαινει στο δαχτυλο και καθαριζα πρωτα τα μπροστινα δοντια και μετα τα πισω και τον επιβραβευα παντα
- μετα αποφασισα οτι η βουρτσα ειναι πιο αποτελεσματικη και εκανα παλι τα παραπανω και τωρα πλεον εχει συνηθισει και καθεται. (να δουμε ποτε θα μαθει να καθεται για χτενισμα)
ευχομαι να τα καταφερεις, δεν ειναι πολυ δυσκολο!
Παντως, ακομα και αν δεν μπορειτε να βρειτε οδοντοκρεμα, καλο θα ηταν να βουρτσιζονταν τα δοντια της γατας με μια οδοντοβουρτσα για γατες ή μικρα παιδια.
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Σε πετσοπ ή μπορείς να αγοράσεις από τα jumbo την βούρτσα για τα νεογνά. Είναι ένα πλαστικό που το φοράς στο δάχτυλο και είναι σαν βούρτσα μπροστά. Εγώ έκανα αυτό που μου είχε πει ο κτηνίατρος, έδενα μια γάζα στο δάκτυλό μου και με αλατόνερο της έκανα κυρίως τα πίσω δόντια γιατί αυτά είναι που κινδυνεύουν κυρίως. Δεν ισχυρίζομαι ότι ήταν εύκολο πράγμα γιατί η γάτα ακόμα και αν σε αφήσει να της πλύνεις τα πίσω δόντια δεν θα καθήσει για πολλή ώρα.Υπομονή!Τους αρέσει να τα πειράζω στο στόμα μα την οδοντόβουρτσα που θα την βρώ;
τακις
Εκκολαπτόμενο μέλος
μιας κ μιλαμε για δοντια, εχω μια ερωτηση, πρεπει να βουρτσιζουμε τα δοντια τους? δν θυμαμαι να μου χει πει κατι η κτηνιατρος..
TONK
Νεοφερμένο μέλος
μιας κ μιλαμε για δοντια, εχω μια ερωτηση, πρεπει να βουρτσιζουμε τα δοντια τους? δν θυμαμαι να μου χει πει κατι η κτηνιατρος..
Απ'ότι έχω δει, οι γάτες μπορούν να πάθουν και ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, να έχουν πέτρα ή πλάκα, όπως κι εμείς. Βέβαια είναι πιο εύκολο να πάθουμε εμείς, βάσει του τί τρώμε σε σχέση με τις γάτες. Όμως η κακή υγιεινή του στόματος στις γάτες μπορεί μελλοντικά να φέρει πρόβληματα στην καρδιά και στα νεφρά. Καλό είναι όταν πηγαίνεις στον κτηνίατρο να σου κάνει και κάποιο καθαρισμό
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
κανονικα χρειαζονται βουρτσισμα καθε μερα. Εγω ετσι κανω με τον δικο μου και δεν μυριζει καθολου το στομα του και προς το παρον παμε μια χαρα. Αν δεν μπορεις να το κανεις καθημερινα, μπορεις να το κανεις καθε 2 μερες γιατι τοσο χρονο χρειαζεται η πλακα για να γινει πετρα. Πιστευω πως ειναι καλυτερα να τους τα βουρτσιζεις γιατι ετσι μπορεις να γλιτωσεις προβληματα στο μελλον. Ασε που πρεπει να ναρκωθει η γατουλα για να γινει καθαρισμος δοντιων. Οποτε καλυτερα καθημερινο βουρτσισμα!!!
lucky_cat
Νεοφερμένο μέλος
Έτσι τα δόντια τους θα καθαρίζονται από μόνα τους γιατί να βουρτσίζω τα δόντια της γάτας μου και μάλιστα κάθε μέρα το θεωρώ "παραφύση"... χωρίς παρεξήγηση γι αυτούς που το κάνουν.
Αν η φύση τους επέβαλε να βουρτσίζουν τα δόντια τους αντί για ουρά θα είχαν οδοντόβουρτσα
!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Γιατί, εμείς δηλαδή που βουρτσίζουμε τα δικά μας, έχουμε οδοντόβουρτσα αντί για δάχτυλο;Αν η φύση τους επέβαλε να βουρτσίζουν τα δόντια τους αντί για ουρά θα είχαν οδοντόβουρτσα!!!

lucky_cat
Νεοφερμένο μέλος
Αν το καλοσκεφτείς τρώμε αποκλειστικά μαλακές τροφές (μαγειρεμένο κρέας, βρασμένα φυτά και ψωμί). Εδώ και χιλιάδες χρόνια έχουμε αλλάξει τη διατροφή μας σε τέτοιο βαθμό που πλέον το ίδιο μας το σώμα έχει προσαρμοστεί!
Λόγω των μαλακών τροφών έχουμε κοντότερο σαγόνι και δεν μας είναι απαραίτητοι οι φρονημίτες (και τους βγάζουμε χωρίς δεύτερη σκέψη). Το στομάχι μας ζορίζεται να χωνέψει ωμό ή ψιλοάψητο κρέας. Μαζί με αυτά όμως παρουσιάζουμε και ουλίτιδα επειδή τα ούλα χαλαρώνουν με τις μαλακές τροφές και έχουμε πέτρα από τα υπολλήματα των μαλακών τροφών, τα οποία παραμένουν στο στόμα μας αν δεν τα βουρτσίσουμε.
Αν τρώγαμε και σκληρές τροφές (κρέας με ίνες, ωμά λαχανικά σε ποσότητα) τα δόντια μας θα καθάριζαν αρκετά καλά και τα ούλα μας δεν θα χαλάρωναν έτσι εύκολα. Εφόσον όμως δεν τρώμε αυτές τις σκληρές τροφές έχουμε ανάγκη από καθημερινό και σχολαστικό βούρτσισμα.
Ελπίζω να σε κάλυψα, αν έχεις περισσότερες απορίες ρώτα... θα στα επιβεβαιώσει και ένας καλός οδοντίατρος!
lucky_cat
Νεοφερμένο μέλος
Θέμα διατροφής! Τα ζώα κρατάνε την ίδια διατροφή για χιλιάδες χρόνια ενώ εμείς την έχουμε αλλάξει ριζικά τις τελευταίες δεκαετίες. Νομίζω ότι έχουμε να μάθουμε πολύ περισσότερα απ τα ζώα παρά τα ζώα από εμάς!
Keep it natural...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Όχι αλλά άσε με να σου το εξηγήσω!
Αν το καλοσκεφτείς τρώμε αποκλειστικά μαλακές τροφές (μαγειρεμένο κρέας, βρασμένα φυτά και ψωμί). Εδώ και χιλιάδες χρόνια έχουμε αλλάξει τη διατροφή μας σε τέτοιο βαθμό που πλέον το ίδιο μας το σώμα έχει προσαρμοστεί!
Λόγω των μαλακών τροφών έχουμε κοντότερο σαγόνι και δεν μας είναι απαραίτητοι οι φρονημίτες (και τους βγάζουμε χωρίς δεύτερη σκέψη). Το στομάχι μας ζορίζεται να χωνέψει ωμό ή ψιλοάψητο κρέας. Μαζί με αυτά όμως παρουσιάζουμε και ουλίτιδα επειδή τα ούλα χαλαρώνουν με τις μαλακές τροφές και έχουμε πέτρα από τα υπολλήματα των μαλακών τροφών, τα οποία παραμένουν στο στόμα μας αν δεν τα βουρτσίσουμε.
Αν τρώγαμε και σκληρές τροφές (κρέας με ίνες, ωμά λαχανικά σε ποσότητα) τα δόντια μας θα καθάριζαν αρκετά καλά και τα ούλα μας δεν θα χαλάρωναν έτσι εύκολα. Εφόσον όμως δεν τρώμε αυτές τις σκληρές τροφές έχουμε ανάγκη από καθημερινό και σχολαστικό βούρτσισμα.
Ελπίζω να σε κάλυψα, αν έχεις περισσότερες απορίες ρώτα... θα στα επιβεβαιώσει και ένας καλός οδοντίατρος!
οι φρονιμητες δεν βγαινουν για πολλους λογους. Ενας εξ αυτων ειναι οτι τα δοντια μας ειναι σε καλυτερη κατασταση σε σχεση με το παρελθον (οπου δεν τα βουρτσιζαμε) και πλεον εχουν αρχισει να εξαλειφονται. Η ουλιτιδα δεν προκαλειται απο μαλακες τροφες, αλλα απο μικροοργανισμους που ζουν στο στομα μας. Οι μαλακες τροφες δεν 'τριβουν' τα δοντια και συνεπως δεν μπορουν να απομακρυνουν τους μικροοργανισμους (aka πλακα). Ακομα ομως και αν τρωγαμε ωμα, σε καποια στιγμη της ζωης μας θα χαναμε τα δοντια μας.
Η ξηρα τροφη ειναι μυθος οτι κανει καλο στα δοντια. Πολλες γατες αλλωστε δεν μπαινουν καν στον κοπο να την μασησουν. Μονο τα ωμα (μη αλεσμενα) ειναι καλυτερα για τα δοντια. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν χρειαζονται τακτικο βουρτσισμα ή καθαρισμα. Απο την στιγμη που δεν ταιζουμε τις γατες μας ωμα, πιστευω πως χρειαζεται να τους βουρτιζουμε τα δοντια τακτικα. Οσο νοιαζομαι για την δικη μου στοματικη υγιεινη, αλλα τοσο θα νοιαζομαι και για του γατου μου.
Α... και κάτι τελευταίο! Σκέφτηκες ποτέ γιατί τα τελευταία χρόνια το γυρνάμε στα δημητριακά, στα ολικής αλέσεως και γιατί πολλοί άνθρωποι είναι δυσκοίλιοι και παχύσαρκοι ενώ τα ζώα όχι?
Θέμα διατροφής! Τα ζώα κρατάνε την ίδια διατροφή για χιλιάδες χρόνια ενώ εμείς την έχουμε αλλάξει ριζικά τις τελευταίες δεκαετίες. Νομίζω ότι έχουμε να μάθουμε πολύ περισσότερα απ τα ζώα παρά τα ζώα από εμάς!
Keep it natural...
παχυσαρκος δεν γινεσαι αν καταναλωνεις αποκλειστικα κρεας. Παχυσαρκος γινεσαι απο την καταναλωση λιπους, υδατανθρακων και την ληψη υπερβολικης ποσοτητας τροφης. Η δυσκοιλιοτητα οφειλεται σε πολλους παραγοντες και οχι μονο στο κρεας. Μερικοι απο αυτους τους παραγοντες ειναι: αφυδατωση, καθιστικη ζωη
κανενα ζωο επισης δεν κραταει την διατροφη του ιδια για χιλιαδες χρονια. Γι' αυτο αλλωστε υπαρχει η εξελιξη και η φυσικη επιλογη. Αν δεν αλλαζαμε την διατροφη μας δεν θα εξελισσομασταν.
Οι γατες και οι σκυλοι δεν εχουν αλλαξει την διατροφη τους τις τελευταιες δεκαετιες;
lucky_cat
Νεοφερμένο μέλος
Τα ζώα που ζούν μακρυά από τον άνθρωπο δεν αλλάζουν διατροφικές συνήθειες, αλλάζουν το θήραμα ίσως ή την ποσότητα που καταναλώνουν αλλά όχι την ποιότητα και το είδος της τροφής (κρέας, φρέσκο, ωμό για τα άγρια σκυλιά και τις αγριόγατες)... Δεν μιλάω για φυτικές ίνες που καταναλώνουν για λόγους υγειηνής του πεπτικού κτλ. Τουλάχιστον δεν αλλάζουν διατροφικές συνήθειες με ραγδαίο ρυθμό και για τους ίδιους λόγους με τους ανθρώπους.
Η παχυσαρκία ή η δυσκοιλιότητα παρουσιάζεται και για τους λόγους που αναφέρεις εσύ. Εγώ μίλησα για τα δημητριακά και την παχυσαρκία γιατί είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα για του τι παθαίνουμε όταν αποκλίνουμε από τη φύση μας. Η έλλειψη φυτικών ινών οξύνει το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας και η αλλαγή του φυσικού τρόπου ζωής και διατροφής οδηγεί στην παχυσαρκία.
Με λίγα λόγια, προσωπικά, προτιμώ να συντηρώ και να χρησιμοποιώ το σώμα μου με φυσικό τρόπο εννοώντας ότι κάνω μπάνιο και βουρτσίζω τα δόντια μου κανονικά, γιατί δε γίνεται αλλιώς, αλλά τη διατροφή μου και την σωματική μου άσκηση μου προσπαθώ να την κρατάω όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που όρισε η φύση για το είδος μου... το ίδιο προσπαθώ να κάνω και για το κατοικίδιό μου!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Για τον δικο μου δε παιρνω ορκο ομως,γιατι δαγκωνει τα παντα,ακομη και τα σιδερα απο τη σχαρα στο τζακι μας...Τρελογατο!!! 
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Εμ αφου ειναι μπεμπε ακομα!Για οδοντοκρεμα δε θα το ρισκαρα...Δε ξερω γιατι αλλα μου χει κατσει στραβα.Αν ομως τους καθαριζετε τα δοντακια τους ετσι 2 φορες τη βδομαδα,σαφως και θα παραμεινουν στη θεση τους για παραπανω καιροΓια τον δικο μου δε παιρνω ορκο ομως,γιατι δαγκωνει τα παντα,ακομη και τα σιδερα απο τη σχαρα στο τζακι μας...Τρελογατο!!!
![]()

Μιλαω για ειδικη οδοντοκρεμα για γατες οπως εχω και για τον σκυλο μου οδοντοκρεμα για σκυλους!
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Με μια παιδικη οδοντοβουρτσα, ακομα και αν δεν εχεις οδοντοκρεμα για γατες, μπορεις να του βουρτσιζεις τα δοντια 2-3 φορες την εβδομαδα ή και συχνοτερα. Αν παρακολουθειται συχνα απο κτηνιατρο μπορεις να του κανεις καθαρισμο δοντιων καθε φορα που ο κτηνιατρος το κρινει απαραιτητο. Ετσι και κονσερβες θα τρωει, και τα δοντια του θα ειναι σε καλη κατασταση και το ουροποιητικο του συστημα θα λειτουργει καλα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
ας με διαφωτίσει κάποιος!