Πλύσιμο γατο-αντικειμένων

Julian

Δραστήριο μέλος

Η Julian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Γενικώς προβληματίζομαι πώς μπορώ να πλένω τα πιατάκια τους και τις κουβέρτες και πετσέτες που ξαπλώνουν.
Με τόση τρίχα που αφήνουν πάνω σε όποιο ύφασμα κι αν ξαπλώσουν, σκέφτομαι αν είναι καλό να τα βάζω (έστω και μετά από τίναγμα, μένει τρίχα επάνω) κατευθείαν στο πλυντήριο, στο οποίο πλένονται πχ εσώρουχα, δικές μας πετσέτες κλπ. Πόσο σωστό είναι από άποψη υγιεινής;;
Επίσης τα πιατάκια τους τα πλένω στο χέρι, γιατί πιστεύω πως δεν είναι καλή ιδέα να τα βάζω στο πλυντήριο μαζί με τα δικά μας. Δεν τα σιχαίνομαι τα χνουδωτά μου, για όνομα, απλώς... είναι καλό να κρατάμε κάποιους κανόνες υγιεινής πιστεύω.
Εσείς τι τακτική εφαρμόζετε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα μπωλάκια τους τα πλένω στο πλυντήριο, δε βλέπω να τίθεται κάποιο θέμα υγιεινής...:hmm:Υπολείμματα τροφών έχουν επάνω τους, όπως ακριβώς και τα δικά μας πιάτα. Απλώς, μόλις τα βγάλω απ'το πλυντήριο τα ξεπλένω λίγο στο χέρι, για να μη μείνουν υπολείμματα από το γυαλιστικό του πλυντηρίου.
Οι τρίχες τους πάλι, δε βρίσκονται μόνο πάνω στα κουβερτάκια τους, αλλά και πάνω στις μπλούζες μας, στα σεντόνια μας, στα καλύμματα του καναπέ κ.ο.κ. Επομένως, και πάλι δε βλέπω το λόγο διαχωρισμού τους από τα δικά μας ρούχα. Αν κάποιο ύφασμα (δικό τους ή δικό μας) έχει πάνω πάρα πολλές τρίχες και δε φεύγουν με το τίναγμα, το περνάω με το αυτοκόλλητο ρολό πριν το βάλω στο πλυντήριο και φεύγουν όλες.;)
Αν πάλι αισθάνεσαι "κάπως" με τα πιατικά και τα ρούχα τους και δε θέλεις να τα πλένεις μαζί με τα δικά σας, μπορείς κάλλιστα να τα πλένεις στο χέρι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και εγώ τα ίδια κάνω:D:D

;)εγω τα πιατακια στο χερι,αλλα κουβερτακια-πανακια-πετσετουλες στο πλυντηριο..αφου ετσι κ αλλιως με εμας κοιμαται,τι θα σιχαθω μηπως παν τριχες στα σεντονια,,απλα δεν τα βαζεις μαζι με εσωρουχα και πετσετες αν θες,αλλα με μπλουζες-σεντονια κτλ

Τα κουβερτάκια κτλ λευκά είδη τα πλένω κανονικά στο πλυντήριο αφού πρώτα τα έχω περάσει με την ηλεκτρική για να μην πάθει σοκ το πλυντήριο από την τρίχα. Τα πιατάκια στο χέρι καθώς πλυντήριο πιάτων δεν διαθέτει το κατάστημα.

Κι εγώ το ίδιο. Τα μπωλάκια στο χέρι, όχι ότι σιχαίνομαι να τα βάλω στο πληντύριο, αλλά γιατί νομίζω ότι τα καθαρίζω καλύτερα, ειδικά τα άλατα στο μπωλάκι του νερού. Τα μαξιλάρια, κουβερτάκια κλπ. στο πληντύριο. Εδώ κοιμόμαστε αγκαλιά και πάνω στο κρεβάτι μου και στα ρούχα μου υπάρχουν οι άπειρες τρίχες, οι τρίχες στο πληντύριο θα με πειράξουν?:confused: Αυτές τουλάχιστον θα είναι πλυμένες τρίχες!!!;):lol::lol::lol:

Εγώ τα υφάσματα τα πλένω κανονικά στο πλυντήριο χωρίς καμμιά ιδιαίτερη προφύλαξη.. Το μόνο που κάνω είναι να βάζω γατοπλυντήριο, δηλαδή δεν βάζω δικά μας ρουχα μαζί με τα δικά τους πράγματα και αυτό όχι από σιχαμάρα αλλά γιατί τα δικά τους έχουν τόση τρίχα που άμα κολλήσει στα δικά μας άστα να πάνε.. Για τα πιατάκια τους όμως έχω μια σοβαρή ένσταση για εσάς που τα πλένεται κανονικά στο νεροχύτη. Δυστυχώς δεν θυμάμαι που το έχω διαβάσει αλλά δεν πρέπει να πλένουμε τα σκευη τους μαζί με τα δικά μας και μάλιστα στο χέρι οπότε και το νερό δεν είναι και πάρα πολύ ζεστό. Εγώ προσωπικά τα πλένω στο νιπτήρα και με ξεχωριστό σφουγγάρι.. είναι λίγο ταλαιπωρία αλλά νιώθω καλύτερα. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν σιχαίνομαι τα γατάκια μου (αυτά τα φιλάω και στο στόμα) αλλά τις γατοτροφές και τα υπολλείματα τους:sick:

Συνταγη που πιανει παντα για τα κουβερτακια και χαλακια εγω τα χτενιζω με το χτενακι για γατες εκεινο με τα πολλα ψιλλα δοντακια σε σχημα σπατουλας μετα τα κανω με ρολ ον και μετα στο πλυντηριο εαν βαριεσαι την ιδια διαδικασια την κανεις μετα οταν σιδερωνεις( εαν δε σιδερωνεις την πατησες).Τα ρουχα μου τα περναω πριν η μετα το πλυντηριο με ρολ ον που κολλανε τα παντα επανω καθως και μετα που πιανω το χιονακι που βλεπεις στο αβαταρ γιατι αλλιως θα ειχα μετατραπει σε αρκουδα.
Τα σκευη τα πλενω με αλλο σφουγγαρακι ( αυτο που χρησιμοποιω για τον παγκο)με τα οικολογικα καθαριστικα που χρησιμοποιω για τα παντα . Το βασικο ειναι το χτενισμα και το ρολλο που κολανε ολα.

ειδικα για τα ρουχα του δεν εχω κανενα προβλημα. δεν εχει ξαπλωσει σχεδον ποτε σε οτι ρουχο ειναι γι'αυτη, ουτε στο κρεββατακι της κοιμαται. τα πιατακι της τα πλενω ξεχωριστα με διαφορετικο σφουγγαρακι απο το δικο μας. δεν την σιχαινομαι αλλα δεν μενω μονη μου (δυστυχως)

Εγώ πάλι τα μπωλάκια τα πλένω χύμα στο κύμα στο νεροχύτη μαζί με τα άλλα, το ίδιο και τα λευκα είδη τους (αλλά στο πλυντήριο αυτά).
Για να πω την αλήθεια, ούτε που μου πέρασε απ' το μυαλό να τα ξετριχιάσω πριν τα βάλω μέσα.:redface: Απ' την άλλη, πρόσφατα έβγαλα μια μπουγάδα όλη γαλάζια, επειδή μου ξέβαψε μια καινούργια μαξιλαροθήκη.:mad:

Τα ρουχα μου τα περναω πριν η μετα το πλυντηριο με ρολ ον που κολλανε τα παντα επανω καθως και μετα που πιανω το χιονακι που βλεπεις στο αβαταρ γιατι αλλιως θα ειχα μετατραπει σε αρκουδα.
:lol::lol::lol:
Εμένα πάντως δεν με πειράζουν καθόλου οι τρίχες στα ρούχα - πώς θα αναγνωριζόμαστε οι γατόφιλοι μεταξύ μας;
Wear your cat hair with pride!:D

Τα πιατάκια και τα μπολάκια της τα πλένω στο χέρι(δεν έχουμε πλυντήριο) αλλά και τα κουβερτάκια της πάλι στο χέρι τα πλένω, γιατί δεν τα πολυχρησιμοποιεί καθώς στα πράγματα της εντάσσονται οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια μας τα οποία χρησιμοποιεί καθημερινά:D

και εγώ τα πιατάκια τους τα πλένω στο πλυντήριο, τα πατάκια - κουβερτουλες κτλ τα περναώ πρώτα με την ηλεκτρική και μετά τα βάζω στο πλυντήριο ρούχων!

Γεια σας και απο μένα,
και εγώ στο χέρι τα πλένω τα πιατάκια, οχι όμως με το σφουγγάρι που πλένω τα δικά μου πιάτα και τα κουβερτάκια τους στο πλυντήριο μαζί με τα δικά μου.:)

Εγω τα μπολακια τα πλενω στο χερι. Μια κουβερτα εχουν ολη κι'ολη, κι αυτη μεσα στην γατοφορο. Δεν ειναι βρωμικη, και δεν την εχω πλυνει ακομα γιατι δεν θελω να φυγει η μυρωδια τους(κυριως της σαρδελας), απο πανω τους. Αν ειμαστε εκτος σπιτιου(διακοπες κτλ), παντα εκει κοιμαται.
Κατα τ'αλλα, συνηθως κοιμουνται πανω στο κρεβατι μου(και μεσα απο την κουβερτα κιολας!), και το βραδυ, ο μικρος στη βεραντα μεσα στην γατοφορο του με την πετσετουλα και το αρκουδακι-μαμα του και η σαρδελα μαζι μου.
Το βραδυ θελω να τα χωριζω γιατι η σαρδελα δεν τον αντεχει καθολου!;)

Εμένα πάντως δεν με πειράζουν καθόλου οι τρίχες στα ρούχα - πώς θα αναγνωριζόμαστε οι γατόφιλοι μεταξύ μας;
Wear your cat hair with pride!:D
With pride δεν πάει να πει τίποτα!!!! Που να δεις με τι συγκίνηση κουβαλούσα πάνω μου τις τρίχες του Χιόνη και του Πίπη κατά την διάρκεια των διακοπών που δεν τους είχα μαζί μου! Πρόσεχα κιόλας μην μου πέσουν από πάνω μου και δεν έχω τίποτα δικό τους....:redface: Άαααρρωστηηηη!!!:lol::lol::lol:

Πιατάκια τους στο χέρι. Κουβερτούλες δεν έχουν. Χρησιμοποιούν τα δικά μας. Πάντως πρόβλημα με τρίχες γενικά δεν έχω. Του Σιβα φεύγουν εύκολα με ένα πέρασμα με το χέρι. Της Αργυρώς επίσης (αν και είναι μικρή ακόμη). Εκείνος που είναι ΚΟΛΑΣΗ ειναι ο Βαλεντινο. Οι τρίχες του ειναι πολλές και σαν καρφακια...Δεν φεύγουν ουτε με roler ουτε με σκουπα....

Εγω οταν εχασα τον γατουλη μου (και μη με πειτε μανιακη παρακαλω :redface:) γονατιζα στα χαλια και εψαχνα να βρω τριχες του. Τις εβαζα πανω στα ρουχα μου και στο κρεβατι να τον νιωθω κοντα μου... :hmm::hmm: Ευτυχως μου περασε!!!
Επι του θεματος. Τα πιατακια τα πλενω στο πλυντηριο με τα δικα μας, εξαλλου δεν τρωνε κονσερβα να σιχαινομαι (δεν με ενεπνεε κι ολας) αλλα λιγο τονο (περαν της ξηρας τροφης)
Κουβερτες κλπ τα βαζω κι εγω ξεχωριστο πλυντηριο (οπως και τα σεντονια) γιατι ειναι παρα πολλες οι τριχες. Κι οσο και να μη πειραζουν εμενα, ενοχλουν τους αλλους (ο γιος του αντρα μου βαζει βασικα μαυρα. Θα γινονταν ολα ασπροκαφεγκρι :hmm::hmm:). Ηδη στο σιδερωμα περναω τα ρουχα τους με το ρολο γιατι ενα ποσοστο τριχων ειναι αναποφευκτο. Ας μην το πολλαπλασιασω :hmm:

(Εγω οταν εχασα τον γατουλη μου (και μη με πειτε μανιακη παρακαλω :redface:) γονατιζα στα χαλια και εψαχνα να βρω τριχες του. Τις εβαζα πανω στα ρουχα μου και στο κρεβατι να τον νιωθω κοντα μου... :hmm::hmm: Ευτυχως μου περασε!!!)
Α τελικα υπαρχουν κι αλλοι τρελοι σαν και μενα!Μονο που σε μενα δεν ισχυει μονο στα τετραποδα αλλα και στα διποδα!:lol::lol:

Ε καλα αλλο να εχεις ενα δυο ζωα κι αλλο να εχεις οχτω εννια και κατι περσικα μεσα.. δεν μιλαμε για την ιδια τριχα κι αλλωστε εγω δεχομαι πολυ κοσμο σπιτι για διαφορα πραγματα και κανει πολυ καλη εντυπωση το να μην ειναι τιγκα στη τριχα πολλοι μου εχουν πει οτι δεν πιστευαν οτι σπιτι με ζωα, θα ηταν τοσο καθαρο, κι ετσι πηραν θαρρος και υιοθετησαν.
Αλλοι παλι δεν εχουνε κολλημα με τις τριχες και στα μαυρα και δεν δινουν σημασια.. η καθαριοτητα και η υγειινη ειναι θεματα που τα ανατιλαμβανεται ο καθενας οπως εχει μαθει κι οπως αισθανεται καλα..

Παντως οταν ειχα τρια περσικα συν τα κεραμυδιου δεν αντεχονταν το πραμα.. οταν τα χτενιζα ολα μαζι με τη μια εβαζα μασκα χαρτινη γιατι γινονταν χαμος τριγυρω τι αιωρουμενες κα τι καθησμενες τριχες... οταν λεω αρκουδα δεν ειναι τυχαιο... βγαζουν τη μιση γατα νεκρη τριχα στο χτενισμα.. μετα τα κοιτας και λες μα που ηταν ολα αυτα??ασε που ειναι πιο λεπτες και χωνονται παντου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back