Πνευμονία

yiannio

Νεοφερμένο μέλος

Ο yiannio αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Αρχικά χαιρετώ όλα τα μέλη αυτής της διαδικτυακής κοινότητας καθότι είναι το πρώτο μου ποστ εδώ, όπου και θα αναπτύξω την ιστορία μου, ζητώντας τη γνώμη σας για τα θέματα που με απασχολούν. Καλώς σας βρήκα λοιπόν ;)

Πριν περίπου ένα μήνα, κατά τη διάρκεια των διακοπών μου, μάζεψα ένα γατάκι που κάποιος πέταξε μαζί με τα τρία αδέρφια του, τα οποία ευτυχώς έχουν βρει κ αυτά σπίτι. Από καιρό σκεφτόμουν να πάρω μια γάτα, οπότε το γεγονός αυτό απλά επιτάχυνε κάπως τη διαδικασία. Το γατάκι είναι θηλυκό και περίπου τριών μηνών.

Όταν το βρήκα ήταν αδυνατισμένο και κάποιες φορές έτρεμε, παρόλα αυτά έτρωγε με όρεξη. Όμως έβηχε κρατώντας το κεφάλι του μπροστά και χαμηλά αρκετές φορές τη μέρα, χωρίς ωστόσο να έχει εκκρίσεις από τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια του. Όταν επιστρέψαμε στην πόλη και πήγαμε στην κτηνίατρο, διαγνώσθηκε με σοβαρή πνευμονία αφού πρώτα της κάναμε ακτινογραφία για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο διαφραγματοκύλης. Είχε κάποια δέκατα, της χορηγήθηκε αντιπυρετικό και αντιβιοτικό σε ενέσιμη μορφή εκείνη την ώρα, ενώ μας έγραψε αντιβίωση για δύο εβδομάδες. Μετά από πέντε μέρες (όπως μας συνέστησε), ξαναπήγαμε για επανεξέταση όπου την ακροάστηκε και την βρήκε πολύ καλύτερα. Και πράγματι ο βήχας υποχώρησε αισθητά και μια βδομάδα αργότερα είχε εξαλειφθεί πλήρως.

Εδώ και τρεις μέρες όμως άρχισε να βήχει πάλι, όμως με πολύ μικρότερη συχνότητα από πριν, 1-2 φορές τη μέρα. Επίσης χθες έκανε δύο φορές εμετό, πρώτη φορά που κάνει όσο την έχω, καφέ υγρά με υπολείμματα τροφής, αλλά υποθέτω ότι φταίει η κονσέρβα που έφαγε, ήταν πρώτη φορά που έτρωγε τη συγκεκριμένη,ενώ τις προηγούμενες μέρες έτρωγε κροκέτες. Κάτι άλλο που με προβληματίζει είναι οτι όσο καιρό την έχω δεν νιαουρίζει κανονικά αλλά βγάζει ένα βραχνό κ κάπως τσιριχτό ήχο. Είναι ο μόνος ήχος που βγάζει και μόνο όταν με βλέπει να ετοιμάζω το φαγητό της. Κατά τα άλλα είναι πολύ ορεξάτη, φιλική, χοροπηδάει όλη μέρα και θέλει να παίζει συνέχεια, ακόμα και στις 04:00 το πρωί.

Φυσικά θα απευθυνθώ στην κτηνίατρο από αύριο, όπου έχουμε προγραμματίσει και τα πρώτα εμβόλια, ο λόγος που τα αναφέρω όλα αυτά εδώ είναι ότι επειδή δεν έχω δει εδώ άλλο θέμα με πνευμονία, δεν ξέρω κατά πόσο να εμπιστευτώ τη συγκεκριμένη κτηνίατρο, η οποία παρόλα αυτά μου έχει κάνει καλή εντύπωση.

Τέλος θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον κτηνίατρο που εμπιστεύεστε, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σε περίπτωση που αποφασίσω να πάρω και μια δεύτερη γνώμη.
;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες yannio και εύχομαι τις επόμενες μέρες το γατάκι που απέκτησες να αναρρώσει πλήρως, έτσι ώστε να μας τη συστήσεις και σε δική της σελίδα https://www.mypetz.gr/forumdisplay.php?f=156&type= και... φωτογραφικώς:)

Μπράβο σου που υιοθέτησες το ορφανούλι και φρόντισες την υγεία του.:)
Το θέμα σου είναι όμως οτι υπάρχουν σημάδια που σε ανησυχούν οτι δεν έχει γίνει εντελώς καλά, συν το οτι άρχισες (έστω κια αν εκτιμάς τη συγκεκριμένη κτηνίατρο) να αμφιβάλλεις για την θεραπεία που συνέστησε και σκέφτεσαι την πιθανότητα για μια δεύτερη γνώμη.
Στο συγκεκριμένο, δηλάδη άλλο/η κτηνίατρο, δεν γνωρίζω, καθότι είμαι κάτοικος Αθηνών. Αυτό όμως που θα σου συνιστούσα και εφ'όσον δεν είσαι σίγουρος, είναι αφού πάτε αύριο στο προγραμματισμένο ραντεβού και της εξηγήσεις την κατάσταση και τις δικαιολογημένες ανησυχίες σου (βήχει ακόμα, κάνει εμετούς)να ζητήσεις μια ΄μικρή αναβολή για το εμβόλιο, με το επιχείρημα οτι θα επιβαρύνει περαιτέρω την κατάστασή της ιδιαίτερα τώρα που είναι ευάλωτη σε περίοδο ανάρρωσης:worry:
Λίγες μέρες καθυστέρηση για το πρώτο εμβόλιο, δεν θα φέρουν την καταστροφή,αντίθετα θα δώσουν στον οργανισμό της μια παράταση να ανασυντάξει τις δυνάμεις του. Ίσως χρειαστεί και συμπληρωματική αντιβίωση μέχρι το μικρόβιο να εξαλειφθεί πλήρως. Πνευμονία είναι αυτή, δεν είναι καθόλου αστείο πράγμα και πάλι καλά που το πρόλαβες και το έσωσες!:)

Το ευχάριστο και καθησυχαστικό βέβαια είναι, οτι η γατούλα τρώει κανονικά και είναι δραστήρια, ζωηρή και παιχνιδιάρα σημάδι υπόσχεσης για το μέλλον οτι όλα θα πάνε καλά :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα σας, έχω έναν γατούλη 3ων ετών ο οποίος πριν μια βδομάδα εμφάνισε συμπτώματα κρυολογήματος μιας και γύρισε σπίτι βρεγμένος. ΤΟΝ πήγαμε στον γιατρό και μας είπε οτι έχει πνευμονία, χορηγώντας του μάλιστα και μια αντιβίωση για 7 ημέρες. Μάς συνέστησε να του δίνουμε νεράκι με την σύριγγα για να μην αφυδατωθεί και μόλις τελειώσει η αντιβίωση να τον πάμε να τον ξαναδεί.
Ωραία όλα αυτά , αλλά σήμερα που τον πήγα στον γιατρό ξανά του χορήγησε εκ νέου αντιβίωση γιατι το μικρό μου λιονταράκι δεν ήταν εντελώς καλά. Είχε βέβαια λιγότερα ακροαστικα αλλά δεν ήταν εντελώς καλά.
Το κακό σε όλα αυτά είναι οτι έχει κοντά 10 μέρες να φάει και αυτό τον έχει καταβάλει πραγματικά. Δύσκολα κινείται και μονίμως κοιμάται ,ενώ κουράζεται πολύ στο περπάτημα. Τι μπορώ να κάνω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για αρχη πηγαινε την τροφη του στο σημειο που κοιμαται για να μη χρειαστει να σηκωθει. Αν φαει καλως, αν οχι ταισε τον με συριγγα. Αν η τροφη του ειναι κροκετες προτεινω να την αλλαξεις σε κονσερβες, τουλαχιστον για το διαστημα που θα αναρρωνει. Ρωτα τον κτηνιατρο σας αν υπαρχει κατι που θα μπορουσε να του ανοιξει και παλι την ορεξη. Πες του επισης οτι δεν τρωει και ρωτα μηπως χρειαστει διασωληνωση. Περαστικα και ευχομαι να γινει καλα ο γατουλης το συντομοτερο δυνατον!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ωστόσο ρώτησα τον γιατρό και μου είπε να του δώσω ζωμό από κοτόπουλο ή το αντίστοιχο υγρό της κονσέρβας ή έστω γάλα αλλά ο μικρός αρνείται πεισματικά. Με τη σύριγγα πάντα που προσπαθώ σε λίγο θα με βρίσει ο καημένος ο Γατούλης...

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ωστόσο ρώτησα τον γιατρό και μου είπε να του δώσω ζωμό από κοτόπουλο ή το αντίστοιχο υγρό της κονσέρβας ή έστω γάλα αλλά ο μικρός αρνείται πεισματικά. Με τη σύριγγα πάντα που προσπαθώ σε λίγο θα με βρίσει ο καημένος ο Γατούλης...

Οπως σου είπαν είναι πολύ σημαντικό να τρέφεται καλά για να μπορέσει να βρει ισορροπία ο οργανισμός του. Εγώ θα έκανα κοτοπουλάκι και θα του το έδινα μαζί με ζουμάκι με τη σύριγγα λίγο λίγο...και συχνά!!! μπορείς επίσης να βράσεις κιμά, μικρά μπαλάκια σαν γιουβαρλάκια, χωρίς τίποτα μέσα και να του δίνεις...θα δυναμώσει σε 2-3 ημέρες και θα τρώει μετά μόνος του!! Περαστικά εύχομαι και να μάθουμε νέα σας!!!

Περαστικα στο γατουλη σου ,αλλα δεκα μερες ειναι πολλες που δεν εχει φαει και αυτο επιβαρυνει το ανοσοποιητικο του και δεν μπορει να ανακαμψει για αυτο και δεν μπορει να περπατησει ζαλιζεται απο την ασιτια.Και αν συνεχιστει αυτο τα πραγματα θα δυσκολεψουν πολυ,θα καταρρευσει στο τελος εντελως.Μηπως πρεπει να σκεφτεις να το πας σε κλινικη ζωων που θα του χορηγησουν τροφη με ορο και παραλληλα θα εχουν την επιβλεψη του ,εαν βεβαια τα οικονομικα σου το επιτρεπουν.

Το σκέφτηκα ,αλλά στην Πατρα, όπου και ζω, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αλλιώς θα το είχα κάνει.

Δεν υπαρχει καποιος κτηνιατρος που να εχει αναλογα μεσα για βαριες περιστασεις, να μπορεις να τον αφησεις λιγες μερες μεχρι να ανακαμψει,η πνευμονια ειναι δυσκολη υποθεση και πρεπει να τρωει καλα και να περνει την αντιβιωση ,ενω η ασιτια δεν το βοηθα καθολου,τον αποδυναμωνει,και οσο δεν τρωει πεφτει το ανοσοποιητικο,δεν ειναι καλο αυτο.

10 ημερες ασιτιας ειναι παρα πολλες. Κινδυνευει να παθει και ηπατικη λιπιδωση και δεν ειναι να παιζεις με τετοια πραγματα. Βρασε κοτοπουλακι, αλεσε το με ζωμο ωστε να γινει χυλος, προσθεσε πολυβιταμινουχα παστα και ταιζε τον με το ζορι με συριγγα. Δε γινεται αλλιως.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Εν τέλει βρέθηκε μια κτηνίατρος με τα κατάλληλα μέσα στο ιατρείο της (και δεν ενοχλήθηκε που την πήρα τηλέφωνο μέσα στο Σαββατοκύριακο και πριν από τριήμερο λόγω της γιορτής του πολιούχου της Πάτρας ,Αγίου Ανδρέα) και πλέον το μικρό λιοντάρι μου νοσηλεύεται εκεί με ορό. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους από καρδιάς! Θα σας ενημερώσω για την κατάσταση του μέσα στις επόμενες μέρες(αν όλα πάνε καλά).

Περαστικά της!

Μπραβο,ολα καλα θα πανε,περαστικα,ευχομαι γρηγορα να γινει καλα και να τoν εχεις παλι στη αγκαλιτσα σου!!:flowers:

Τελευταία επεξεργασία:
Έκανες το καλύτερο για το μικρό σου "λιονταράκι". Θα τον φροντίσει η γιατρός με τις γνώσεις της και με τα μέσα που διαθέτει (και που δεν μπορείς να έχεις εσύ στο σπίτι), ώστε σύντομα να αναρρώσει πλήρως που είναι η ευχή μας περιμένοντας νεώτερά σας :)

χαιρετω την παρεα. ενας βηχας τι μπορει να σημαινει; πριν λιγες ωρες αφου ηπιε νερακι αρχισε να βηχει καπως βαρια με χαμηλα το κεφαλι για λιγο και μετα συνεχισε οτι εκανε, να προσθεσω οτι τρωει παιζει αλλα τις τελευταιες μερες χουχουλιαζει στις κουβεερτες νιωθει κρυο μαλλον και σημερα το πρωι δεν εκανε την αναγκη του (το χοντρο) καθε πρωι μετα το φαγητο πηγαινει αλλα σημερα οχι, μονο ουρα εκανε μια φορα. τηλεφωνησα στην γιατρο μας και μου ειπε αν θελω να δω μεχρι το βραδυ αν παει τουαλετα του αλλιως να παω αυριο πρωι να τον εξετασει, υποθετει κατι στα πνευμονια του μαλλον κρυωσε.

Υποθέτει πως κρύωσε και πως έχει κάτι με τα πνευμόνια του με ένα βηχαλάκι, όπως το περιγράφεις κι εσύ, αμέσως μετά που ήπιε νεράκι;
Μπορεί κάλλιστα να πνίγηκε ελαφρά ή να τον ενοχλούν τίποτε τριχόμπαλες. Τώρα το ότι δεν έκανε κακά ένα πρωί δεν είναι και θέμα για ανησυχία, μπορεί να τα κάνει κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα ή επειδή όπως λες κρυώνει και δεν κινείται αρκετά αλλά κοιμάται περισσότερο. Γενικά είναι γνωστό πως η κίνηση βοηθάει στην καλή και σωστή λειτουργία του εντέρου.
Οργανισμούς έχουν κι αυτά και τα σκαμπανεβάσματα είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Στην θέση σου δεν θα ανησυχούσα τόσο πολύ εκτός και αν ο βήχας συνεχίζεται και συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, όπως κατάπτωση, ανορεξία κλπ.

Στη θεση σου θα το παρακολουθουσα για μερικες ημερες και αν συνεχισει να βηχει θα το πηγαινα στον κτηνιατρο. Ο δικος μου προχθες εβηξε καμια δεκαρια φορες γιατι κατι σταθηκε στον λαιμο μου μεχρι που το εβγαλε και ησυχασε. Εκτοτε ειναι μια χαρα, ουτε βηχας ουτε τιποτα.

λοιπον, εκανε κακακια του τελικα το μεσημερι, δεν ξαναεβηξε, οντως και εμενα πριν 1-2 μηνες ειχε ξαναβηξει για λιγο... γενικα και οι γονεις μου μου λενε να μην τρεχουμε σε γιατρο με το παραμικρο ειδικα αμα ειναι κατι παροδικο οπως εξαλλου και σε μας τους ανθρωπους απλα αγχωνομαι γιατι δεν ξερω αν ποναει η αν νιωθει καλα:redface: αμα μπορουσαν να μιλησουν θα ηταν πολυ ευκολο:P:D

Όλα καλά λοιπόν και με το βήχα και με τα κακάκια:clapup:
Είπαμε..Προσοχή ναι, πανικός όχι! ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back