Πριν περίπου ένα μήνα, κατά τη διάρκεια των διακοπών μου, μάζεψα ένα γατάκι που κάποιος πέταξε μαζί με τα τρία αδέρφια του, τα οποία ευτυχώς έχουν βρει κ αυτά σπίτι. Από καιρό σκεφτόμουν να πάρω μια γάτα, οπότε το γεγονός αυτό απλά επιτάχυνε κάπως τη διαδικασία. Το γατάκι είναι θηλυκό και περίπου τριών μηνών.
Όταν το βρήκα ήταν αδυνατισμένο και κάποιες φορές έτρεμε, παρόλα αυτά έτρωγε με όρεξη. Όμως έβηχε κρατώντας το κεφάλι του μπροστά και χαμηλά αρκετές φορές τη μέρα, χωρίς ωστόσο να έχει εκκρίσεις από τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια του. Όταν επιστρέψαμε στην πόλη και πήγαμε στην κτηνίατρο, διαγνώσθηκε με σοβαρή πνευμονία αφού πρώτα της κάναμε ακτινογραφία για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο διαφραγματοκύλης. Είχε κάποια δέκατα, της χορηγήθηκε αντιπυρετικό και αντιβιοτικό σε ενέσιμη μορφή εκείνη την ώρα, ενώ μας έγραψε αντιβίωση για δύο εβδομάδες. Μετά από πέντε μέρες (όπως μας συνέστησε), ξαναπήγαμε για επανεξέταση όπου την ακροάστηκε και την βρήκε πολύ καλύτερα. Και πράγματι ο βήχας υποχώρησε αισθητά και μια βδομάδα αργότερα είχε εξαλειφθεί πλήρως.
Εδώ και τρεις μέρες όμως άρχισε να βήχει πάλι, όμως με πολύ μικρότερη συχνότητα από πριν, 1-2 φορές τη μέρα. Επίσης χθες έκανε δύο φορές εμετό, πρώτη φορά που κάνει όσο την έχω, καφέ υγρά με υπολείμματα τροφής, αλλά υποθέτω ότι φταίει η κονσέρβα που έφαγε, ήταν πρώτη φορά που έτρωγε τη συγκεκριμένη,ενώ τις προηγούμενες μέρες έτρωγε κροκέτες. Κάτι άλλο που με προβληματίζει είναι οτι όσο καιρό την έχω δεν νιαουρίζει κανονικά αλλά βγάζει ένα βραχνό κ κάπως τσιριχτό ήχο. Είναι ο μόνος ήχος που βγάζει και μόνο όταν με βλέπει να ετοιμάζω το φαγητό της. Κατά τα άλλα είναι πολύ ορεξάτη, φιλική, χοροπηδάει όλη μέρα και θέλει να παίζει συνέχεια, ακόμα και στις 04:00 το πρωί.
Φυσικά θα απευθυνθώ στην κτηνίατρο από αύριο, όπου έχουμε προγραμματίσει και τα πρώτα εμβόλια, ο λόγος που τα αναφέρω όλα αυτά εδώ είναι ότι επειδή δεν έχω δει εδώ άλλο θέμα με πνευμονία, δεν ξέρω κατά πόσο να εμπιστευτώ τη συγκεκριμένη κτηνίατρο, η οποία παρόλα αυτά μου έχει κάνει καλή εντύπωση.
Τέλος θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον κτηνίατρο που εμπιστεύεστε, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σε περίπτωση που αποφασίσω να πάρω και μια δεύτερη γνώμη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Μπράβο σου που υιοθέτησες το ορφανούλι και φρόντισες την υγεία του.
Το θέμα σου είναι όμως οτι υπάρχουν σημάδια που σε ανησυχούν οτι δεν έχει γίνει εντελώς καλά, συν το οτι άρχισες (έστω κια αν εκτιμάς τη συγκεκριμένη κτηνίατρο) να αμφιβάλλεις για την θεραπεία που συνέστησε και σκέφτεσαι την πιθανότητα για μια δεύτερη γνώμη.
Στο συγκεκριμένο, δηλάδη άλλο/η κτηνίατρο, δεν γνωρίζω, καθότι είμαι κάτοικος Αθηνών. Αυτό όμως που θα σου συνιστούσα και εφ'όσον δεν είσαι σίγουρος, είναι αφού πάτε αύριο στο προγραμματισμένο ραντεβού και της εξηγήσεις την κατάσταση και τις δικαιολογημένες ανησυχίες σου (βήχει ακόμα, κάνει εμετούς)να ζητήσεις μια ΄μικρή αναβολή για το εμβόλιο, με το επιχείρημα οτι θα επιβαρύνει περαιτέρω την κατάστασή της ιδιαίτερα τώρα που είναι ευάλωτη σε περίοδο ανάρρωσης

Λίγες μέρες καθυστέρηση για το πρώτο εμβόλιο, δεν θα φέρουν την καταστροφή,αντίθετα θα δώσουν στον οργανισμό της μια παράταση να ανασυντάξει τις δυνάμεις του. Ίσως χρειαστεί και συμπληρωματική αντιβίωση μέχρι το μικρόβιο να εξαλειφθεί πλήρως. Πνευμονία είναι αυτή, δεν είναι καθόλου αστείο πράγμα και πάλι καλά που το πρόλαβες και το έσωσες!

Το ευχάριστο και καθησυχαστικό βέβαια είναι, οτι η γατούλα τρώει κανονικά και είναι δραστήρια, ζωηρή και παιχνιδιάρα σημάδι υπόσχεσης για το μέλλον οτι όλα θα πάνε καλά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κωνσταντιν0ς
Νεοφερμένο μέλος
Ωραία όλα αυτά , αλλά σήμερα που τον πήγα στον γιατρό ξανά του χορήγησε εκ νέου αντιβίωση γιατι το μικρό μου λιονταράκι δεν ήταν εντελώς καλά. Είχε βέβαια λιγότερα ακροαστικα αλλά δεν ήταν εντελώς καλά.
Το κακό σε όλα αυτά είναι οτι έχει κοντά 10 μέρες να φάει και αυτό τον έχει καταβάλει πραγματικά. Δύσκολα κινείται και μονίμως κοιμάται ,ενώ κουράζεται πολύ στο περπάτημα. Τι μπορώ να κάνω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κωνσταντιν0ς
Νεοφερμένο μέλος
kat-cats
Διάσημο μέλος
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ωστόσο ρώτησα τον γιατρό και μου είπε να του δώσω ζωμό από κοτόπουλο ή το αντίστοιχο υγρό της κονσέρβας ή έστω γάλα αλλά ο μικρός αρνείται πεισματικά. Με τη σύριγγα πάντα που προσπαθώ σε λίγο θα με βρίσει ο καημένος ο Γατούλης...
Οπως σου είπαν είναι πολύ σημαντικό να τρέφεται καλά για να μπορέσει να βρει ισορροπία ο οργανισμός του. Εγώ θα έκανα κοτοπουλάκι και θα του το έδινα μαζί με ζουμάκι με τη σύριγγα λίγο λίγο...και συχνά!!! μπορείς επίσης να βράσεις κιμά, μικρά μπαλάκια σαν γιουβαρλάκια, χωρίς τίποτα μέσα και να του δίνεις...θα δυναμώσει σε 2-3 ημέρες και θα τρώει μετά μόνος του!! Περαστικά εύχομαι και να μάθουμε νέα σας!!!
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Κωνσταντιν0ς
Νεοφερμένο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Κωνσταντιν0ς
Νεοφερμένο μέλος
Nikos90
Νεοφερμένο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Μπορεί κάλλιστα να πνίγηκε ελαφρά ή να τον ενοχλούν τίποτε τριχόμπαλες. Τώρα το ότι δεν έκανε κακά ένα πρωί δεν είναι και θέμα για ανησυχία, μπορεί να τα κάνει κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα ή επειδή όπως λες κρυώνει και δεν κινείται αρκετά αλλά κοιμάται περισσότερο. Γενικά είναι γνωστό πως η κίνηση βοηθάει στην καλή και σωστή λειτουργία του εντέρου.
Οργανισμούς έχουν κι αυτά και τα σκαμπανεβάσματα είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Στην θέση σου δεν θα ανησυχούσα τόσο πολύ εκτός και αν ο βήχας συνεχίζεται και συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, όπως κατάπτωση, ανορεξία κλπ.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
αμα μπορουσαν να μιλησουν θα ηταν πολυ ευκολο

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Είπαμε..Προσοχή ναι, πανικός όχι!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool