Ποιας ράτσας γάτα μου ταιριάζει;

...επισης δεν ξερω αν αναφερεται σε μενα ο γιωργος οταν λεει οτι καποιοι θα αντιδρουσαν που θελει για γατα ρατσας, ελπιζω να εκανα σαφες οτι αντιδρω με την αγορα κ οχι φυσικα με το να εχει καποιος γατα ρατσας.
αυτα

ειναι ψιλοχαζομαρα να αγορασεις περσικο οταν, χαριζει καποιος περσικο φιλεναδα..:)

Εκτος πια κι εαν θελει καποιος καποια πολυ τρελιη ρατσα που δεν την βρισκει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παντως εαν τεινεις για μειν κουν εχε υποψην οτι εχω σπιτι μου κατω εναν αδεσποτο παρατημενο στειρωμενο που ειναι ιδιος μειν κουν ελαχιστα μικροτερος... εαν νομιζεις οτι θα θελες εναν τετοιο γαο δες τον εδω ( και ειναι και δωρεαν και ειναι και χαδιαρης πολυ) Εξισου εχουμε δυο περσικα μαυρα με μπλε ματακια που χαριζονται ολα αυτα θεσσαλονικη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα! Μίλησα χτες με την κυρία Νεκταρία που έχει εκτρωφείο Main Coon. Αυτό που με προβληματίζει πέρα από το χρηματικό ποσό (600 Euro) είναι ότι έχω ακούσει ότι και από εκτρωφείο μπορεί να πάρεις γάτα άρρωστη. Αυτό που έχω αποφασίσει είναι να ψάξω για μακρύτριχο ημιαίμο ή για ράτσας που να χαρίζεται από ιδιώτη έτσι ώστε να διαθέσω τα χρήματα μου στην φροντίδα του. Υπολογίζω ότι το γατάκι θα το πάρω Φεβρουάριο- Μάρτιο όταν θα έχω το δικό μου διαμέρισμα. Μέχρι τότε απλά θα μετράω αντίστροφα το χρόνο :rolleyes:. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο πιο πριν μιας και οι δικοί μου είναι αρνητικοί με αυτήν την ιδέα.

Αυτό που μου είπε πάντως η κυρία από το εκτρωφείο είναι ότι και οι κοντότριχες γάτες μαδάνε απλά οι τρίχες τους είναι πιο μικρές και δεν τις βλέπουμε. Αυτό σημαίνει ότι είναι και πιο δύσκολο στο να τις βγάλουμε από τα ρούχα. Παιδιά ισχύει αυτό??:hmm:

:confused: Ναι, μαδάνε, ολες οι γάτες μαδάνε οπως μαδάμε και εμείς! Αλλά με ένα ρολό κολλητικο τις βγάζεις πολύ εύκολα! Τι επιχείρημα ηταν αυτο τώρα; "Πιο εύκολα βγαίνουν οι μακριές απο τα ρούχα γιατί φαίνονται";; Συγγνωμη αλλα ειναι χαζό...

Αυτό που μου είπε πάντως η κυρία από το εκτρωφείο είναι ότι και οι κοντότριχες γάτες μαδάνε απλά οι τρίχες τους είναι πιο μικρές και δεν τις βλέπουμε. Αυτό σημαίνει ότι είναι και πιο δύσκολο στο να τις βγάλουμε από τα ρούχα. Παιδιά ισχύει αυτό??:hmm:
ΟΛΕΣ οι γάτες μαδάνε, κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι. Εγώ πάντως που έχω δύο κοντότριχες γάτες, μια χαρά τις βλέπω τις τρίχες τους, κι ας μην είναι μακριές! :lol: Δεν είναι όμως δύσκολο να τις βγάλεις από τα ρούχα, υπάρχουν ειδικά ρολά με αυτοκόλλητο που μαζεύουν τουλάχιστον το 99% των τριχών από μπλούζες και καναπέδες. Αν έχεις και μια καλή ηλεκτρική σκούπα για χαλιά και πατώματα, θα είσαι οκ, μη σε ανησυχεί τόσο πολύ το μάδημα. ;)

Άρα μια γάτα με μακρύ τρίχωμα μαδάει το ίδιο με μια με κοντό απλά θέλει περισσότερη φροντίδα (χταίνισμα, μπάνιο κτλ)?

Να προσθέσω οτι με τακτικο βούρτσισμα την περιοδο που μαδάνε μειώνεται πολύ το πρόβλημα.

Άρα μια γάτα με μακρύ τρίχωμα μαδάει το ίδιο με μια με κοντό απλά θέλει περισσότερη φροντίδα (χταίνισμα, μπάνιο κτλ)?
Ε, ναι, προφανώς!
Το μάδημα σχετίζεται με την ανανέωση της τρίχας, οπως και σε εμάς.
Απλα εποχιακα μαδάνε πιο πολύ σύμφωνα με την αλλαγή των εποχών.
Μην φαντάζεσαι κάτι τραγικο ομως.

Drusilia,
Μιας και εσύ μένεις στον Νέο Κόσμο όπως και εγώ αν ξέρεις κανένα κοντά μας που θα έχει κάποιο γατάκι διαθέσιμο από τον καινούριο χρόνο ενημέρωσε με.

Αγαπήτε, αν το πάρεις απόφαση γατάκια υπάρχουν πολλά! :)
Βέβαια για ράτσας ή μακρύτριχο δεν μπορώ να σου εγγυηθώ αλλά όταν το έχεις αποφασίσει θα δούμε τι θα υπάρχει. Οπότε μέχρι τοτε σκεψου το και το συζητάμε.
Θα σου στείλω με πμ το μαιλ μου να το έχεις.

Παντως εγω ειδα την κυρια Νεκταρια στην εκθεση και δεν πιστευω οτι υπαρχει περιπτωση τα δικα της γατακια να εχουν προβλημα υγειας, ειμαι σιγουρη οτι ειναι πολυ καλα φροντισμενα ιατρικα και γενικα και αυτο φαινεται.
Αυτο που λες, συμβαινει μονο απο με τα μη εγκεκριμενα "εκτροφεια της κακιας ωρας", απο τους ιδιωτες που πειραματιζονται χωρις να ξερουν. Οταν ενας εκτροφεας εχει παρει αδεια εχει ελενχθει απο διεθνη οργανισμο για να ξερεις.

Και εμένα μου άφησε καλή εντύπωση όταν μιλήσαμε. Θα επισκευτώ το εκτρωφείο της σύντομα οπότε θα έχω μια πιο ξεκάθαρη γνώμη. Πάντως όπως είπα και πιο πριν μάλλον προς ημιαίμο τείνω απλά ρε παιδιά υπάρχει ένα διαθέσιμο γατάκι από το εκτρωφείο της το οποίο πραγματικά έχω ερωτευτεί...Για αυτό το λόγο σκέφτομαι σοβαρά να δώσω ένα σωρό λεφτά για να το πάρω. Δείτε τον!!! Είναι τρελλός γάτος!!!
https://www.nektarcats.com/nektarcatsxander.html

Είναι καταπληκτικός. Θέλεις τη γνώμη μου? Αφού σου έκανε κλικ και τον ερωτεύτηκες......

Πάρε τον και χαλάλι σου! Μην τον αφήσεις, μπορεί να τον πάρει άλλος και μετά να κλαις:(

κούκλος!:P

Ειναι κούκλος και φαίνεται και πολύ ξύπνιο γατάκι.
Δεν χάνεις τίποτα να το δεις απο κοντά.

Και εμένα μου άφησε καλή εντύπωση όταν μιλήσαμε. Θα επισκευτώ το εκτρωφείο της σύντομα οπότε θα έχω μια πιο ξεκάθαρη γνώμη. Πάντως όπως είπα και πιο πριν μάλλον προς ημιαίμο τείνω απλά ρε παιδιά υπάρχει ένα διαθέσιμο γατάκι από το εκτρωφείο της το οποίο πραγματικά έχω ερωτευτεί...Για αυτό το λόγο σκέφτομαι σοβαρά να δώσω ένα σωρό λεφτά για να το πάρω. Δείτε τον!!! Είναι τρελλός γάτος!!!
https://www.nektarcats.com/nektarcatsxander.html

Καλέ, τι πατουσάρες είναι αυτές! Γλύκας είναι!

Φαντάσου πως θα γίνει αν είναι ετσί στους 2 μήνες !! Γάταρος! Υπάρχει περίπτωση ρε παιδιά να υπάρχει και ημιαίμος τόσο μεγάλος?? Έχω ψύχωση με τους μεγάλους και χοντρούς γάτους.:)

Εγώ πάλι έχω ψύχωση μόνο με χοντρούς!:P

Μην το λες αυτο το ημίαιμο βε Γιώργο, πληγώνει!
Δεν ειναι ημίαιμα (στη γενική περίπτωση), ειναι βραχύτριχα ευρωπαϊκά! :)
Κοιτα, ναι, στη γενική περίπτωση βγαίνουν σε πολλά μεγέθη τα γατάκια, όπως και οι άνθρωποι. :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back