Ποια είναι η ιδανική γατοφόρος;

felis reich

Νεοφερμένο μέλος

Ο felis reich αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Σκληρό ή μαλακό κλουβί;

:hello: Είμαι φρέσκο και ακόμα "άτεκνο" μέλος στην παρέα των γατοφανατικών..:redface:
Έχω βέβαια δημοσιεύσει αγγελία για να υιοθετήσω κάποιο :baby: και ελπίζω πολύ σύντομα να βρεθεί:up: . Με απασχολούν, όμως, ήδη κάποια ερωτήματα γι΄αυτό φροντίζω να ενημερώνομαι τακτικά. Γνωρίζει κάποιος-α να με συμβουλεύσει για το τι είδους κλουβί είναι καλύτερο να προμηθευτώ, "σκληρό" ή "μαλακό"; Ποια τα πλεονεκτήματα του ενός και του άλλου και τι γίνεται με τα μέσα μεταφοράς, πχ αεροπλάνο; Ζητούν οι υπεύθυνοι συγκεκριμένες διαστάσεις και ποιες είναι αυτές; Θα το χρησιμοποιεί η :happy: μου και για ύπνο ή καλό είναι να πάρω ξεχωριστό κρεβατάκι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αναλογα το γατι οι δικοι μου το μαλάκο κλουβι το εκαναν κοματια οποτε καταληξαμε σε σκληρο για κρεββατι εχουν το δικο τους αλλα προτιμανε να κοιμουνται επανω μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου και καλώς μας ήρθες! Και εγώ θα πρότεινα σκληρό κλουβί για τις μεταφορές, γιατί τα μικρούλικα μας φοβούνται αρκετά όταν μεταφέρονται και τα μαλακά κλουβιά τους είναι πιο εύκολο να τα σκίσουν.:P Εγώ απλός μέσα στο σκληρό κλουβί τους, τους έχω βάλει και ένα μαξιλαράκι για καρέκλες για να είναι κάπως πιο μαλακά εκεί μέσα με τόσα ταρακουνήματα! :/: Εμένα τα μικρά μου κοιμούνται στις καρέκλες, στο καναπέ και τώρα για καλοκαίρι και στο πάτωμα, όταν δεν είμαι στο σπίτι, αλλά όταν πάω στο κρεβάτι έρχονται και αυτά! :up: :up: :up:

Στο θέμα "Δίνονται για υιοθεσία" υπάρχει αγγελία με δύο άσπρα γατάκια δικά μου, μπορείς να δεις.

Καλωσήρθες! :up:
Θα σου πρότεινα καλύτερα σκληρό κλουβί
γιατί όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι πιο ανθεκτικό
και το χρησιμοποιείς παντού.
Τώρα για τα ταξίδια που αναφέρεις εξαρτάται από την αεροπορική εταιρία
(αν σε ενδιαφέρει για αεροπλάνο) και ζητούν συγκεκριμένες διαστάσεις.
Εύχομαι να βρεις γρήγορα γατουλίνι να υιοθετήσεις.
:)

Σου εύχομαι κι εγώ να υϊοθετήσεις γρήγορα ένα γατουλίνι!!! Ψηφίζω επίσης σκληρό κλουβί (λόγω ανθεκτικότητας) εκτός αν το γατάκι σου είναι πολύ ήρεμο. Όσο για φωλίτσα στο σπίτι του δικού μου του έχω μία που είναι πλαστική και μέσα έχει ένα φουσκωτό μαλακό μαξιλάρι. Βέβαια σπανίως την προτιμά, συνήθως προτιμά ο,τιδήποτε άλλο (κρεββάτι, καναπέ, καρέκλες, εμένα, τον υπολογιστή, το χαλάκι του μπάνιου και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς)! Είμαι φοιτήτρια και με το νιανιά μου ταξιδεύουμε το λιγότερο 2 φορές το χρόνο αεροπορικώς, αν πάρεις ένα λογικού μεγέθους κουτάκι δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Με το βάρος του γάτου (8.5 κιλά) μου έχουν δημιουργήσει κάποιες φορές πρόβλημα (τον έστειλα μπαγκαζιέρα) με τον όγκο ποτέ.

Συμφωνώ και εγώ για το σκληρό κλουβί, γιατί αν υπολογίσουμε και το ότι θα μεγαλώσει το μελλοντικό σου γατάκι... το μαλακό ίσως δεν αντέξει το βάρος.. Οπότε καλύτερα και για όλους τους παραπάνω λόγους να πάρεις σκληρό.
'Αντε και γρήγορα με γατάκι..:P

Kαλύτερα σκληρό.
Eμείς κάναμε το λάθος και πήραμε μαλακό. Kαι το χειρότερο είναι ότι είναι σαν τσάντα, δηλαδή κλείνει από πάνω με φερμουάρ και αφήνει στην άκρη μια τρύπα διαμέτρου περίπου 20εκ. για να βγαίνει το κεφάλι.
Eκτός του ότι το έχει καταξεσκίσει από μέσα, η Σούμη δεν είναι απ'τα γατάκια που ήρεμα θα μπουν μέσα και θα κάτσουν φρόνιμα στη διαδρομή. H τρύπα είναι αρκετή στο να μπορεί άνετα να βγει από μέσα κι έτσι έχω δοκιμάσει διάφορες πατέντες για να μπορέσω να την κλείσω χωρίς να κόψω την μοναδική είσοδο αέρα και φωτός. Tί τούλια έχω πιάσει με παραμάνες, τί δίχτυα.... τίποτα. Tα τρώει με μανία από μέσα ή με τα νύχια της τα διαλύει.
Aαα, ξέχασα να αναφέρω ότι έχει από μέσα ένα κορδόνι με γατζάκι για να μπορείς να το πιάνεις στο λουράκι του ζώου.... αλλά φυσικά αυτό δεν είναι ME TIΠOTA για τη Σούμη. Δεν δέχτηκε ποτέ της λουράκι, άρα αυτή η τσάντα μεταφοράς ήταν καταδικασμένη απ΄την αρχή.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του σκληρού κλουβιού είναι ότι πλένεται πολύ εύκολα. Eνώ το μαλακό πρέπει να πλυθεί ολόκληρο στο χέρι ή στο πλυντήριο, με επίσης μειονέκτημα ότι θα αργήσει πολύ να στεγνώσει. Aυτό το τελευταίο μου το είπε ο κτηνίατρος σαν συμβουλή όταν είδε την δική μας τσάντα.

Kαι κάτι τελευταίο. Nομίζω, χωρίς να είμαι απολύτως βέβαιη, ότι στα μεγάλα μεταφορικά μέσα και ιδίως στα αεροπλάνα, δεν δέχονται μαλακό κλουβί. Aυτό όμως το λέω με κάθε επιφύλαξη...

Ευχαριστίες

Ευχαριστώ ladycat, ψωρόγατο, pari gatopalaviari, vicki v., anabou, maxi2, gemini για το θερμό καλωσόρισμα, τις κατατοπιστικότατες πληροφορίες και την βοήθειά σας;) . Ελπίζω σύντομα να βρω και να υποδεχθώ το:baby: μου για να μπορείτε να δείτε και φωτογραφίες του.:cool: :rolleyes:
(Φοβερό το site, συγχαρητήρια σε όσους ασχολήθηκαν!):up: :up:

Αρχική Δημοσίευση από Gemini:
Kαι κάτι τελευταίο. Nομίζω, χωρίς να είμαι απολύτως βέβαιη, ότι στα μεγάλα μεταφορικά μέσα και ιδίως στα αεροπλάνα, δεν δέχονται μαλακό κλουβί. Aυτό όμως το λέω με κάθε επιφύλαξη...

Οι γονείς μου έχουν για την γάτα μαλακό κλουβάκι και έχουν ταξιδέψει αρκετές φορές με αεροπλάνο χωρίς παρατράγουδα, βέβαια για το εξωτερικό δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο. Πάντως όπως και να'χει το σκληρό κλουβί είναι ανθεκτικότερο.

Βοήθεια για νέα γατοφόρο

Λοιπόν, όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι εδώ μέσα το καμάρι μου είναι τσουπωτό-παχουλό αγόρι βάρους 8.5 κιλών. Η γατοφόρος που του έχω είναι πλαστική αλλά μάλλον έχει παλιώσει και μερικές φορές νομίζω ότι θα ανοίξει και θα ψάχνουμε τον Σάκη στο αεροδρόμιο.

Απορία, οι πάνινες γατοφόροι είναι πιο ανθεκτικές από τις πλαστικές; Περίπου μέχρι τι βάρος σηκώνουν; Πόσο κοστίζουν; Τι θα μου προτείνατε πάνινη ή πλαστική; Γενικά είναι ήρεμος δεν νομίζω να προσπαθήσει να την σκίσει με τα νύχια του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

επειδη εχω και τις δυο και ο γατουλης μου ειναι πιο ελαφρυς απο τον δικο σου, εχω την εντυπωση οτι οι πανινες δεν κρατανε πολυ... αλλαζουν φορμα ευκολα μετα απο συχνη χρηση και της δικιας μου χαλασε και το φερμουαρ γρηγορα.. γενικα πιστευω πιο σταθερη για τον Σακη σου θα ειναι μια καλη πλαστικη με ενυσχηση μεταλλου....:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

προτεινω πλαστικη ειναι και πιο οικονομικη και πιο σταθερη και το καλοκαιρι το γατακι σου δεν θα σκαει μεσα στο πανινη γατοφορο;)

Εγώ είχα πάρει αρχικά μια πάνινη γατοφόρο στον Χιόνη αλλά τότε ήταν πολύ πιο ελαφρύς, κοκκαλάκια σχεδόν. Παρόλα αυτά την έφαγε! Άσε που ότνα τον πήγαινα στο γιατρό για τα εμβόλια, γατζωνόταν με νύχια και με δόντια και δεν έβγαινε με τίποτα από μέσα!!!

συμφωνώ οι πλαστικές είναι πολύ πιο ανθεκτικές. ασε που στην πάνινη η σιαμέζα μας έχει μάθει να ανοίγει το φερμουάρ:)

μια μεγαλη πλαστική οχι της φερπλαστ παρε ανοιγουν ευκολα

Και εγώ υπέρ της πλαστικής ψηφίζω. Εκτός των άλλων θετικών που αναφερθήκανε είναι και πιο προστατευμένη η γάτα μέσα.( αν μπαίνει σε αυτοκίνητο κτλ)και καθαρίζει και πιο εύκολα.

Εγώ έχω μια πλαστική και μια πάνινη. Γενικά την πάνινη δεντην έχουν διαλύσει, σαν καινούρια είναι, αλλά σιγα τη χρήση που κάνυμε. Μια φορά στο τόσο που πάμε στο γιατρό. Για το Σάκη που είναι όπως λες τσουπωτός, θα πρότεινα πλαστική!!

Και εγω μεχρι τωρα πλαστικη ειχα.
Αλλα θα παω να παρω μια πανινη γιατι θελω να παρω την σαρδελα μαζι μου στο αεροπλανο.
Και ειναι απο μονη της 4,5 κιλα αν την εχω στην πλαστικη θα φτασει7-8(ειναι πολυ μεγαλη η πλαστικη γιατι το καλοκαιρι την πηραμε στη χιο με τα μωρα της και αγορασαμε μια τεραστια για να ειναι ανετα στο ταξιδι).

Και εγω πιστευω οτι ειναι καλυτερη η πλαστικη, ειναι πιο φθηνη και δεν "βουλιαζει" καθολου.
Ασε που αμα σου "λερωσει" την πανινη, τρεχα γυρευε μετα!

δεν ξερω εχω κ απο της 2

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back