ο κτηνίατρος είναι πολύ απασχολημένος με το να μαθει να αντιμετωπίζει ασθενειες, με αποτελεσμα να γνωριζει ελαχιστα για διατροφη, όταν βγει από τη σχολή του. Ακόμη και οι κτηνίατροι λοιπον, αν δεν ασχοληθούν μετα από το πτυχίο με τη διατροφή, ξερουν πολύ λίγα πραγματα. Επίσης, παίζονται συμφέροντα μεταξυ κτηνιατρων και κάποιων τροφων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
Επίσης, παίζονται συμφέροντα μεταξυ κτηνιατρων και κάποιων τροφων.
ενώ μεταξύ πετσοπάδων και κάποιων τρόφων,όχι???????????
συμφωνώ με catlover09 όχι από petshop
προσωπικά εδώ στη περιοχή μου δεν υπάρχει και κανένας σοβαρός !!!!!!
δυστυχώς και η διατροφή τους είναι σαν τις ψυχές των γατουνιών μας..............άβυσσος !!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ma... το συμφέρον του πετ σοπ είναι προφανες.

ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
οπότε?
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Kat6892 βαση λογικης ποιος ειναι ο πιο ειδικος? Ο πετσοπας ή ο κτηνιατρος ωστε να μας βοηθησει να αντιμετωπισουμε καποιο προβλημα διατροφης? Ο ενας ειναι εμπορας ο αλλος γιατρος...
akoylini
Νεοφερμένο μέλος
σχετικα με το ποιος ξερει καλυτερα,αυριο θα κανω το εξης.
θα παρω 10 διαφορετικους κτηνιατρους να ρωτησω πια ξηρα τροφη προτεινουν και επειτα θα παρω και 10 petshop να ρωτησω επακριβως το ιδιο.
επειτα θα σας πω εδω τα αποτελεσματα.
Kat6892 βαση λογικης ποιος ειναι ο πιο ειδικος? Ο πετσοπας ή ο κτηνιατρος ωστε να μας βοηθησει να αντιμετωπισουμε καποιο προβλημα διατροφης? Ο ενας ειναι εμπορας ο αλλος γιατρος...
Δεν είναι τόσο ασαφές αυτό που είπα. Ξέρει, ο κτηνίατρος που εκτός από το ποταπό μάθημα διατροφής που τους κάνουν στη σχολή, άνοιξε κάποιο βιβλίο παραπάνω για τη διατροφή των γατιων και σκυλιων.
Είναι στο χέρι σου να βρεις ποιος είναι αυτός.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

(Επισης αρνουμαι να παρω το οτιδηποτε απο ανθρωπους που εχουν ζωα σε κλουβια και βιτρινες,αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.)
Ομως δεν ειναι δυνατον να συγκρινουμε τους πετσοπαδες με τους κτηνιατρους.Ακομα και αν αποδεχτω οτι και οι δυο κοιτανε μονο το συμφερον τους,προτιμω την γνωμη του ειδικου,εστω και αν εχω αυτην την υποψια.
Και ουτε μπορω να δεχτω οτι ειναι τοσο ασχετοι με την διατροφη,και πρεπει να εχουν κανει 10 διδακτορικα ,για να μπορουν να αντιληφθουν την καλη τροφη.Οπωσδηποτε εχουν ασχοληθει με την γατα και την καθε ηλικια και γνωριζουν τις διατροφικες της αναγκες και αναλογως συμβουλευουν.
Εμενα ο γιατρος μου,ΔΕΝ ειχε την ακανα στο κτηνιατρειο,δεν την εφερνε δηλαδη.Οταν του μιλησα για αυτην,μου ειπε οτι την ξερει,οτι σαφως ειναι η καλυτερη,και παρολο που δεν την ειχε..και ειχε τις κλασικες ,ρουαγιαλ,χιλς κλπ..μου ειπε οτι σαφως δεν συγκρινεται με καμια απο αυτες.
Αυτο ο πετσοπας δεν θα το ελεγε ποτε,καταρχην γιατι δεν ειναι σε θεση να γνωριζει την διαφορα της ακανα απο τις αλλες.

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Εννοείται ότι ο κτηνίατρος θα μου πει τι θα φάει το ζωάκι μου (όπως ο παιδίατρος θα μου πει τι θα φάει το παιδί μου - δεν θα πάω στην πωλήτρια του σούπερ μάρκετ) και από εκεί και πέρα εγώ συγκεκριμένα τα ψωνίζω από κτηνιατρικό φαρμακείο, που φέρνει και τροφές ή από ένα πετ σοπ, που δεν πουλάει ζώα.
Σε όλους τους κλάδους υπάρχουν καλοί και κακοί, σίγουρα θα υπάρχουν και καλά πετ-σοπ, αλλά οι διατροφικές συμβουλές, για εμένα τουλάχιστον είναι θέμα κτηνιάτρου και μόνο.

kat-cats
Διάσημο μέλος
Φίλοι γιατροί (ανθρώπων) επειδή το έχω συζητήσει μαζί τους μου έχουν πει ότι δεν συμφωνούν π.χ. με τις τροφές που έχουν υψηλό δείκτη πρωτεινών και παράλληλα το σκυλί δεν αθλείται, δεν δραστηριοποιείται ανάλογα μέσα στην ημέρα. Θεωρούν ότι κάποια στιγμή μακροπρόθεσμα θα πειραχθούν κάποια όργανα. Ισως να έχουν δίκιο και να είναι όλα θέμα συνδυασμών.
Στα πετ σοπ δυστυχώς πολλές φορές οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί δεν έχουν τέτοιου είδους γνώσεις. Από τον κτηνίατρο το απαιτείς γιατί πιστεύω πως είναι κομμάτι της δουλειάς του.
Σίγουρα πολλοί γιατροί το έχουμε δει αυτό σπονσοράρουν τη μία ή την άλλη τροφή...παρόλα αυτά όμως αυτοί είναι εξειδικευμένοι όπως είπα και θεωρώ πως αν θέλουμε να κάνουμε συζήτηση εφ όλης της ύλης μόνον μαζί τους μπορεί να γίνει σωστά.
Παράλληλα και εμείς πρέπει να ενημερωνόμαστε όσο γίνεται καλύτερα, και να επιλέγουμε μια τροφή η οποία να πληροί και τα δικά μας στάνταρντ (ευκολία ανεύρεσης, οικονομικό, αν ταιριάζει στο ζώο μας κλπ.). Γιατί μόνο εμείς βλέπουμε το ζώο μας καθημερινά και ξέρουμε πραγματικά τι του πηγαίνει καλά ή όχι.

Ο λόγος που έγραψα για τις αποδείξεις είναι μπας κ απομυθοποιήσουμε λίγο τον ρόλο του κτηνίατρου...
Δεν είναι απαραίτητο οτι όλοι οι κτηνίατροι είναι καλοί, ούτε οτι όλοι οι πετσοπάδες είναι άχρηστοι. Γνωρίζω για παράδειγμα κτηνίατρο που η εταιρεία που συνεργαζόταν έφερνε την nutram κ την πρότεινε σαν την καλύτερη τροφή που υπάρχει, μόλις όμως η εταιρεία του την σταμάτησε κ έφερε την visan στη θέση της (που ξέρουμε οτι δεν είναι καν καλής ποιότητας τροφή) ο κτηνίατρος συνέχιζε να την πουλάει με το ίδιο τροπάριο.
Για τους πετσοπάδες ωστόσο έχω να πω πως δεν κοιτάνε να σου πουλήσουν μόνο με βάση το κέρδος τους, αλλά με βάση την ημερομηνία λήξεως των προϊόντων. Κάποιοι προτιμάνε να σου πουλήσουν κάτι που λήγει σε μια βδομάδα σε τιμή κόστους απ το να το πετάξουν ή να το ταΐσουν στα αδέσποτα.
anyway αυτό που θέλω να πω είναι οτι δεν είναι δύσκολο να έχουμε μόνοι μας άποψη για κάποιες τροφές βάση των συστατικών τους, ωστε να μην πέφτουμε θύματα ούτε των πετσοπάδων ούτε των κτηνιάτρων. στο χέρι μας είναι .
kat-cats
Διάσημο μέλος
Κατερίνα ευτυχώς είστε τυχεροί, γιατί η πλειοψηφία των κτηνιάτρων δεν κόβει αποδείξεις.
Ο λόγος που έγραψα για τις αποδείξεις είναι μπας κ απομυθοποιήσουμε λίγο τον ρόλο του κτηνίατρου...
Δεν είναι απαραίτητο οτι όλοι οι κτηνίατροι είναι καλοί, ούτε οτι όλοι οι πετσοπάδες είναι άχρηστοι. Γνωρίζω για παράδειγμα κτηνίατρο που η εταιρεία που συνεργαζόταν έφερνε την nutram κ την πρότεινε σαν την καλύτερη τροφή που υπάρχει, μόλις όμως η εταιρεία του την σταμάτησε κ έφερε την visan στη θέση της (που ξέρουμε οτι δεν είναι καν καλής ποιότητας τροφή) ο κτηνίατρος συνέχιζε να την πουλάει με το ίδιο τροπάριο.
Για τους πετσοπάδες ωστόσο έχω να πω πως δεν κοιτάνε να σου πουλήσουν μόνο με βάση το κέρδος τους, αλλά με βάση την ημερομηνία λήξεως των προϊόντων. Κάποιοι προτιμάνε να σου πουλήσουν κάτι που λήγει σε μια βδομάδα σε τιμή κόστους απ το να το πετάξουν ή να το ταΐσουν στα αδέσποτα.
anyway αυτό που θέλω να πω είναι οτι δεν είναι δύσκολο να έχουμε μόνοι μας άποψη για κάποιες τροφές βάση των συστατικών τους, ωστε να μην πέφτουμε θύματα ούτε των πετσοπάδων ούτε των κτηνιάτρων. στο χέρι μας είναι .
Ναι έτσι είναι συμφωνώ. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται και ψάχνονται και άλλοι που απλά είναι έμποροι. Δυστυχώς η τροφή είναι μεγάλο εμπόριο αποφέρει πολλά κέρδη σε όποιον ασχολείται και φυσικά οι κτηνίατροι δεν πάνε πίσω.... Γι' αυτό τόνισα ότι πρέπει οι ίδιοι να ενδιαφερόμαστε πρωτίστως, να διαβάζουμε, να ακούμε, να μαθαίνουμε και να συζητάμε με όλες τις πηγές....και μετά να αποφασίζουμε. Γιατί όπως και να το κάνουμε τα ζώα μας αφορούν εμάς και κανέναν άλλον. Και μένα η κτηνίατρός μας όπως σας είπα είναι αντίθετη με το θέμα "υψηλή πρωτείνη", εγώ όμως μετά από την εφαρμογή τους στα ζώα μου βλέπω ότι πάνε μια χαρά, η τρίχα τους είναι τέλεια, η διάθεσή τους επίσης, τα κακάκια τους μια χαρά και το σημαντικότερο μου έρχεται φθηνότερα από πολλές άλλες τροφές με χαμηλότερα συσταστικά. Οι εξετάσεις τους είναι επίσης μια χαρά, μια φορά το χρόνο κάνουμε πλήρη έλεγχο, οπότε δεν ανησυχώ. Αργότερα, μεγαλώνοντας σε ηλικία θα δούμε.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η επιλογή τελικά μιας τροφής είναι δική μας, και όχι του κτηνιάτρου ή του πετσοπά, απλά ο κτηνίατρος έχει ειδικές γνώσεις και όταν συζητάς μαζί του με επιχειρήματα θεωρώ πως θα βγάλεις μια άκρη. Τουλάχιστον αυτό λέει η δική μου εμπειρία. Παρόλο που σε όσους κτηνιάτρους έχω πάει, κανείς δεν ήταν ιδιαίτερα φαν τροφών με υψηλή πρωτείνη. Μπορεί να θέλουν να προωθήσουν όπως λες την τροφή από την οποία βγάζουν και εκείνοι κέρδος....έτσι είναι τα πάντα πλεόν είναι κέρδος. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πετσοπάδες μόνο που αυτοί δεν έχουν ιδιαίτερη γνώση των αναγκών του ζώου, της ανατομίας τους κλπ. απλά πουλάνε. Εκεί είναι η διαφορά.Και εμείς έχουμε ευθύνη. Πρέπει να διασταυρώνουμε απόψεις και σίγουρα να βλέπουμε και το ζώο μας πως είναι. Γιατί πολλοί θέλουν ντε και με ντε να δώσουν μια τροφή με τα σούπερ ντούπερ χαρακτηριστικά αλλά είναι εμφανές ότι δεν ταιριάζει στο ζώο τους. Εκεί φυσικά δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κόντρα. Θα είναι διαφορετική η επιλογή μας και όχι απαραίτητα κακή, γιατί σημαντικό είναι να είναι καλά το ζώο μας.
akoylini
Νεοφερμένο μέλος
kat-cats
Διάσημο μέλος
Ωμό δεν θα έδινα γιατί δεν μπορώ να το παρακολουθήσω σωστά, αν και λένε πως είναι η καλύτερη των διατροφών. Η αίσθηση του ωμού με ενοχλεί. Πάντως αρκετοί που τη χρησιμοποιούν βλέπουν διαφορά στην υγεία του ζώου τους.
Το μαγειρευτό είναι κι αυτό πολύ καλό αλλά θέλει χρόνο και δεν μπορώ να έχω άγχος και γι αυτό. Γιατί δεν μπορείς να μαγειρεύεις απλά κρέας με ρύζι. Για να είναι πλήρες θα πρέπει να περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά (χορταρικά, ασβέστιο, κρέας κλπ.) και όλα αυτά στην σωστή ποσότητα.
Δίνω λοιπόν αρκετή κονσέρβα την ημέρα και μια καλής ποιότητας ξηρά τροφή, μαζί με την παρακολούθηση από εμένα του ζωου συν την επίσκεψη στον κτηνίατρο θεωρώ ότι μπορεί να αντιμετωπισθεί οτιδήποτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ακη μου,το μαγειρεμενο φαγητο ειναι πολυ καλο..απλα καταρχην θελει ενα καλο ψαξιμο γιατι πρεπει να συμπληρωνουμε διαφορα μεσα,οπως ταυρινη και σε σωστη ποσοτητα,οποτε εγω δεν θα το προτεινα για αποκλειστικη τροφη,εκτος και αν εχεις πολυ χρονο και διαθεση να ασχολησαι με αυτο.Διοτι το μαγειρευτο φαγητο,θελει οπωσδηποτε να προσθετουμε καποια στοιχεια μεσα,που ειναι ακρως απαραιτητα για την γατα,οταν ειναι αυτη η αποκλειστικη διατροφη της.Δεν μιλαμε οταν αποτελει την λιχουδια της.καλησπερα Παιδες και καλο καλοκαιρι να εχουμε.Λοιπον συνεχιζοντας τις ερευνες μου σχετικα με την διατροφη των μικρων μας φιλων και διαβαζοντας και σε ξενα sites οπου σχεδον ολοι απορριπτουν ακομα και την καλυτερη ξηρα τροφη και την δηλωνουν (συμπληρωμα) με μεγαλο ποσοστο στην διατροφη κονσερβας σε ποσοστο 80 % κονσερβα>20 ξηρα τροφη,επισης η διατροφη ωμοφαγιας που εκανε εντυπως καθως το ποσοστο αυτης της επιλογης διατροφης ειναι τεραστιο (δεν το περιμενα) που οτι και να μου λενε εγω δεν θα το κανω πραξη κατεληξα μηπως τελικα το καλυτερο και επισεις οικονομικο ειναι η διατροφη με μαγειρεμενο φαγητο.θα ηθελα την αποψη σας και αν καποιος δινει τελικα ΜΟΝΟ μαγειρεμενο φαγητο η τουλαχιστον σε ποσοστο πανω των 70%.
Αλλα υπαρχει και αλλο προβλημα.Αν την ταιζεις αποκλειστικα μαγειρευτο φαγητο ή υγρη τροφη,οταν θα πρεπει να λειψεις τι θα κανεις;Γιατι αν δεν τρωει καθολου ξηρη τροφη..μετα ,οταν θα πρεπει να της βαλεις λογω ταξιδιου,δεν θα την φαει.
Οποτε θελει πολυ σκεψη το πραγμα.Εγω στη θεση σου δηλαδη οτι και να αποφασιζα θα περιειχε μεσα και την ξηρη τροφη,γιατι ειναι πληρης και για να την "ξερει" σε περιπτωση ταξιδιου.Δες εδω για το μαγειρευτο φαγητο,το αρχικο ποστ του γιατρου.

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Οποτε τελικα εγω θα συμβουλευα τα παντα με μετρο, να τρωει δηλαδη και ξηρη τροφη για να παιρνει τα ωφελη της, να τρωει και αρκετη κονσερβουλα καλης ποιοτητας για την υγρασια και την νοστιμια της, αλλα να τρωει καπου-καπου και μαγειρευτο σαν μεζε για να μαθαινει να τρωει τα παντα. Ποτε δεν ξερεις πως μπορει να τα φερει η ζωη και πρεπει τα γατια μας να μαθουν να τρωνε τα παντα.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- WYSIWYG
- Riama
- V_Jo
- Morpheus@Ares
- Nikos90
- Tina2017
- nasstazia
- τζερρυ
- uncle_nontas
- 11cats
- Nicole1987
- Ρούλης και Μπία
- Elli M.
- mpirarxos
- Ljosberinn
- giannisgr41
- Ιφιγενεια25
- cat bruce
- helonitsa1965
- kikisagirl
- Stoni90
- oh my cat
- raccoon
- ΛΟΥΙΖΑ1
- leuk1
- dkat
- oldman
- litsa2
- catgirlbarbara
- kat-cats
- Lord Kratos
- αθηνα~~
- Pennylane
- zouzounela
- Προφέσσορας_Χάος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool