Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι;

εγω μιλησα για ξηρα τροφη βασικα, μια και το παραπανω μελος αναφερει τη brekkies

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kαλησπέρα ! Χρόνια πολλά έχω μία ταίστρα έξω από το σπιτι μου και ταίζω τα αδέσποτα γατιά και όχι μόνο .Ενας γείτονας πέρυσι το καλοκαιρι εγκατέλειψε ένα χρονιάρικο γάτο , τον οποίο φρόντισα ιδιαίτερα . Απ τον Σεπτέμβρη συγκατοικούμε και πριν 10 ημέρες τον στείρωσα . Πέρα από κούκλος ήταν και 5 1/2 κιλά θρεφτάρι και τώρα παλεύει τα 6 κιλά . Ο γιατρός του μου είπε ότι απλά πρέπει να του δίνω light τροφή . Πιστεύει ότι είναι εμπορικό τρικ οι εξιδεικευμένες τροφές . Ενώ τον είχα με tonus hair control , γιατί είναι και μαλλιαρός , είπα να του ανεβάσω κατηγορία γιατί ανέβασα και κατηγορία στο συναίσθημα . Μάλλον χαζωδώς , το κάνω και στα αδέσποτα τους αλλάζω τροφές συχνά γιατί πιστεύω ότι έτσι τους δίνω ποικιλία . Τελικά είναι τόσο εγκληματικό αυτό??. Από ότι φαίνεται ο συγκεκριμένος γάτος μια χαρά τα πήγαινε με αυτό, αν και δεν ελέγχω συχνά τα κόπρανά του , επειδή βγαίνει και έξω . Δεν θέλω και να τον φυλακίσω .Τώρα του δίνω μία σέρβικη N & D η οποία φαίνεται να είναι μεγάλη γκουρμεδιά αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να την εμπιστευτώ . Απ αυτά που διάβασα σε e shop ,για να μελετήσω τα συστατικά κλίνω προς την nutram. Aπό την άλλη βλέπω ότι η ROYAL CANIN είναι δοκιμασμένη τροφή διαθέσιμη σε όλα τα pet shops , διάβασα καλά σχόλια για αυτήν και στα δικά σας σχόλια οπότε να μην ακούσω το ένστικτο μου που μου λέει καναδέζικη τροφή?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειναι απλο. Διαβαζεις τα συστατικα που αναγραφονται αναλυτικα στην καθε συσκευασια και γνωριζοντας οτι οι γατες ειναι σαρκοφαγα ζωα, επιλεγεις την τροφη που πιστευεις οτι βρισκεται πιο κοντα στην φυση τους. Με λιγα λογια αυτη που περιεχει περισσοτερο κρεας.

Ετσι επέλεξα την σέρβικη Ν& D ,naturlal and delicious , έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κρέας.(τρομερούς συνδυασμούς ..αγριόχοιρους , αρνιά ..!Το θέμα είναι ότι οι light τροφές έχουν λίγο κρέας ,συνηθως κοτόπουλο που έχει και αρκετο mg ....Για τις N&D kai NUTRAM έχει κάποιος άποψη???

οι N&D είναι της farmina. Είναι πολύ καλές, χαμηλές σε σιτηρά και στα δικά μου γατιά άρεσε πολύ σαν γεύση. Εγώ τις θεωρώ ποιοτικές και η Farmina είναι εταιρία εμπιστοσύνης.

Καλημερα,η γνωμη μου ειναι οτι εαν του δινεις μια καλη τροφη που περιεχει κρεας και οχι δημητριακα και σιτηρα ο γατουλης σου δεν θα αυξησει το βαρος του.Εγω πιστευω οτι οι ξηρες τροφες που ειναι γεματες με σιτηρα αυξανουν το βαρος ας ειναι και light.Η γατα οπως ειπε και η Nelliel ειναι σαρκοφαγα ζωα,δεν ειναι παμφαγα!Τη NUTRAM την εχω ακουσει και ειναι καλη αν και περιεχει ελαχιστο καλαμποκι,εχει για ολες τις ηλικιες, και μαλιστα εχει ειδικη για στειρωμενους γατους για προληψη του ουροποιητικου συνδρομου,εχει νομιζω και grain free και ειναι οπως ειπες καναδεζικη.Η ROYAL CANIN κατα τη γνωμη μου παντα ειναι γεματη σιτηρα και λιγο κρεας με αποτελεσμα τα γατακια να τρωνε και να μην χορταινουν και να ζητανε συνεχεια φαι.Θεωρω οτι η ROYAL CANIN εχει υπερεκτιμηθει λιγο.:)

Τελευταία επεξεργασία:
Ανεξάρτητα με τη μάρκα κροκέτας που θα προτιμήσεις, βασικό είναι η ποσότητα που θα του δώσεις. Καμιά φορά, επιλέγοντας light το γατί δε χορταίνει με αποτέλεσμα να ζητάει περισότερη τροφή, δώρον-άδωρον λοιπόν! Κροκέτες με πολλή πρωτεΐνη χωρίς σιτηρά ειναι πιό υγιεινές, πιό χορταστικές κι επιπλέον, τα γατιά κάνουν λιγότερα κακά που δε μυρίζουν τόσο. Π.χ. Acana, Origen, Naturea, Applaws, κάποιες grain free της N&D είναι ότι πρέπει. Σημειωτέον οτι οι οικονομικές συσκευασίες - παρόλο που είναι ακριβές - έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή ανά κιλό από αυτές των 300-400γρ. και κρατάνε πολύ, αρκεί να τηρείς αυστηρά τη συνιστώμενη ποσότητα (συνήθως γύρω στα 80γρ/ημέρα και το σακούλι κρατάει σχεδόν μήνα).
*** tip-of-da-day: Αν το γατί σου είναι κοιλιόδουλο, προτίμησε να μοιράσεις την ποσότητα σε 2-3 μικρότερες μερίδες αντί να γεμίζεις το μπωλάκι απ'το πρωί και να έχει καταβροχθίσει τις κροκέτες μέχρι τις 11! Χρησιμοποίησε μικρότερο μπωλάκι και μη σερβίρεις κατευθείαν από τη σακούλα: είναι δεδομένο οτι θα βάλεις μεγαλύτερη ποσότητα. Είχα πάρει παλιά από το ΙΚΕΑ ένα σετάκι πλαστικές σέσουλες/μεζούρες και η μεσαία έπιασε τόπο καθώς χωράει σχεδόν 50γρ κροκετούλες. Με δύο τέτοιες την ημέρα είμαστε μια χαρά. Το απομεσήμερο της δίνω 10 treats για τα δοντάκια της - καθώς έχει ελαφρά στοματίτιδα κι άλλα 10 για τις τριχόμπαλες κι αυτό είναι όλο. Δεν τρώει άλλα μεζεδάκια, ούτε την ταΐζουμε την ώρα που τρώμε. Έτσι κρατάμε το βάρος της σταθερό στα 4 και κάτι ψιλά. Και μιλάμε για γάτα στειρωμένη που δε βγαίνει εκτός σπιτιού.

Eχω ήδη καταλήξει 'οτι η τροφή δεν θα είναι light και ας το είπε ο γιατρός . Ισως άδικα θορυβήθηκα όταν πήρε 400 gr μεσα σε μια εβδομάδα μετά τη στείρωση . Εφταιγε ότι συνεχιζα να του δίνω 3 γεύματα με ..το μάτι , αυτός σταματούσε όταν ήθελε και επίσης τα whiskaς hairball control . Αυτά του τα ε΄κοψα γιατί νομίζω ότι παχαίνουν αλλά έκαναν δουλειά . Ομως φοβήθηκα όταν έμαθα ότι ο στειρωμένος γάτος δεν πρέπει να τρώει πάνω από 2 φορές την ημέρα για να μην επιβαρύνεται το ph των ούρων του και ξεκινήσουν ουρολοιμώξεις.Η γάτα σου και με γενναία ημερήσια μερίδα κροκετών , και ένα σωρό λιχουδιές πώς τα καταφέρνει και είναι fit ?? Mάλλον τα γονίδια !!!!
Τώρα για τη μάρκα της τροφής θα ήθελα να καταλήξω στην N & D που είναι και grain free και χωρίς κοτόπουλο που λένε ότι καλό είναι να αποφεύγεται σε στειρωμένους γάτους .Αλλά θα μου βγαινει λίγο πάνω απο 45 ευρώ το μήνα . Δεν είναι λίγα γιατι θέλω να συνεχίσω να ταίζω και τα α δεσποτάκια έξω από την πόρτα μου που έχω ταίστρα . Ισως επιλέξω τη nutram αλλά δεν το έχει το pet 4 you που μου φαινεται το πιο προσιτο eshop και σου δίνουν και τις ίδιες τιμές και στα καταστηματα τους .Εχεις να προτείνεις κάποιο άλλο ?? όχι pet city ...καθυστερεί και στα καταστήματα τους οι τροφές είναι ακριβές.

εγω παιρνω sanabelle light και κανει δουλεια.
πολυ καλη ποιοτητα για ξηρη τροφη, την τρωνε ευχαριστα, τα χορταινει και μου ερχεται σε πολυ καλη τιμη γτ τη βρισκω χυμα σε καλο πετ σοπ 4-4,5 ευρω/κιλο.
το συγκεκριμενο πετ σοπ εχει χυμα τροφες καλης ποιοτητας και ερχεται και πιο οικονομικα κι εχει αποτελεσμα στα γατια. φυσικα κι αυτες που αναφερεις, nutram- nd ειναι πολυ καλες απο οτι ξερω, μονο την nutram εχω δοκιμασει στο μικρο απο κατι προσφορες που ειχα βρει.
υ.γ. αν μενεις αθηνα μπορω να σου στειλω το ονομα του πετ σοπ σε μνμ

Ναι , θα το ήθελα το όνομα του pet shop. Eυχαριστώ εκ των προτέρων !!

[FONT=&quot]Καλημέρα σε όλους. Είμαστε σχετικά νέα γατοοικογενεια και γράφω πρώτη φορά στο σαιτ. Ο μεγάλος μας γατουλης ο Garfeild έσβησε το πρώτο του κεράκι στην τούρτα πριν από 10 ημέρες (κατά πάσα πιθανότητα όπως μας είπαν οι κτηνίατροι, πηγαίνουμε σε δυο διαφορετικούς, είναι American shorthair) και τον στειρώσαμε όταν ήταν επτά μηνών. Η μικρή μας η Lagertha μεθαύριο γίνεται 6 μηνών (κατά πάσα πιθανότητα είναι Korat). Εννοείται ότι είναι σπιτογατες, αλλά βγαίνουμε και βόλτες αλλά πάντα με λουράκι ή βόλτες με το αυτοκινητο.Ο λόγος που σας γράφω είναι διότι μήπως από την δικια μας περιπέτεια βοηθήσουμε κάποιους άλλους. Η Lagertha έχει δυσανεξία στα δημητριακά. Οι δυο κτηνίατροι που πηγαίνουμε (οι όποιοι είναι άψογοι και τους εμπιστεύομαι απόλυτα) όπως και μια ακόμη στην Κέρκυρα (στις καλοκαιρινές διακοπές) δεν το είχαν σκεφτεί ότι μπορεί να έφταιγε η διατροφή για τις συνεχόμενες διαριες. Για να σας δώσω να καταλάβετε σχεδόν όλο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο την βγάλαμε με gastrodentical. Τέλος πάντων, το έψαξα λίγο στο ιντερνέτ και της άλλαξα κροκέτα. Τα κακακια της πλέον είναι κανονικά. Η τροφή που τους δίνω, γιατί χρειαζόμουν κάτι και για τον Garfeild που είναι στειρωμένος και για την Lagertha που έχει δυσανεξία είναι, σε κροκέτα η Applaws. Έχει 80% κρέας και το υπόλοιπο είναι φρούτα, λαχανικά. Βοηθά στον έλεγχο του βάρους και του λίπους όπως και για την ουρολιθίαση. ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ είναι χωρίς δημητριακά. Τα μωρά μου την έχουν λατρέψει και δεν έχουμε πλέον κανένα πρόβλημα με κανένα από τα δυο. Όσο για υγρή τροφή τους δίνουμε μια κονσέρβα ή ένα φακελάκι την ημέρα (Applaws, Schesir, Gourmet Premium Gold). Η Applaws (εδω στα Ιωάννινα) τα δυο κιλά έχουν 20 ευρώ αλλά λόγο του ότι είναι μόνο κρέας χρειάζεστε λιγότερη ποσότητα. Η υγρές τροφές Applaws, Schesir, Gourmet Premium Gold κοστίζουν από 1 έως 1, 40 αλλά δεν έχουν καθόλου δημητριακά είναι μόνο κρέας. Ελπίζω να βοήθησα. [/FONT]

εγω του πρωτους μηνες επαιρνα μονο royal canin... μετα αρχισα να παιρνω σε χυμα την josera minnette (καπως ετσι) μας βολεψε δεν εχω παραπονο και τωρα που θα στειρωθει μας ειπαν στο pet shop βγαινει αντιστοιχη για στειρωμενα... αλλα στα περισσοτερα pet shop δεν την εχουν καν ακουστα αυτην την τροφη. :/: ξερει κανεις κατι γιαυτην την τροφη?

Δεν την ξέρω τη συγκεκριμένη, αλλά γιατί δεν δοκιμάζεις να την παραγγείλεις διαδικτυακά? Τη βρήκα εδώ και λέει είναι για στειρωμένα.

η josera είναι μια καλή τροφή μεσαίας κατηγορίας. Την έχουμε πάρει αρκετές φορές. Ναι έχει πλήρη σειρά και για στειρωμένα κτλ κτλ.. Άντζελα ξέρω που έχει στην Θεσσαλονίκη αλλά είναι ανατολικά κοντά στο Ιπποκράτειο. Εδώ και λίγες εβδομάδες εμείς δοκιμάζουμε την equilibrio.

Να ρωτησω και γω κατι εσας που εχετε πιο πολυ πειρα στις γατες και στις ξηρες τροφες.Εμενα η Μινι μου ειναι 9,5 χρονων,πρεπει να τις δινω τροφη για senior γιατι μεχρι τωρα τους δινω Orijen για να τρωνε ολα το ιδιο να μην αλλαζουν πιατα γιατι αυτο κανουν.Επειδη ομως η Orijen εχει πολυ πρωτεινη θελω να μην τρωνε συνεχεια και θελω να την ανακατευω με καποια αλλη γινεται αυτο; Καθως κοιτουσα το σαιτ της Zooplus βρηκα μια αγγλικη τροφουλα δεν την εχουμε εμεις εδω, ειναι η James Wellbeloved ειναι υποαλλεργικη και εχει σε ψαρι και σε γαλοπουλα για ολες τις ηλικιες,μπορειτε να μου πειτε εαν ειναι καλη; Ριξτε μια ματια να μου πειτε στη ιστοσελιδα της.

https://www.wellbeloved.com/products/

Τελευταία επεξεργασία:
Παντως και γω της ανακατεύω δυο. Της βαζω τη royal canin digestive σαν κυρια τροφη και της βαζω και λίγη απο τη royal canin ageing 12+ . Φυσικα οταν την παρεις την καινουρια θα βαζεις λιγο λιγο σταδιακά και μπορει να της βαζεις μισή μισή αν πιστευεις πως ειναι καλυτερα

Ναι , θα το ήθελα το όνομα του pet shop. Eυχαριστώ εκ των προτέρων !!

καλησπερα, καποιο προβλημα στις ρυθμισεις σου δεν μου επιτρεπει να σου στειλω πρωσοπικο μηνυμα και δεν ξερω αν επιτρεπεται απο το φορουμ να το γραψω εδω. αν θες γραψε καποιο μειλ να σου στειλω εκει τις πληροφοριες, αν δε διορθωθει το θεμα με τα πμ στο φορουμ. δες τις ρυθμισεις σου αρχικα.

Συγγνωμη να ρωτησω απαγορευετε να γραφουμε ονοματα πετ σοπ δημοσια;

υποθετω. δεν εχω βρει το χρονο να το εξακριβωσω για αυτο το ανεφερα, μηπως ξερει καποιος παλιος να μας πει, επειδη απο τις ρυθμισεις του μελους ΕΛΑ δεν μπορω να στειλω πμ.
τεσπα βγηκαμε πολυ οφ τοπικ κι αυτο σιγουρα απαγορευεται στα φορουμ χαχα

Αγαπητή rouli726 δεν νομίζω ότι απαγορεύεται να γράφεις ονόματα pet shop . Aν και νέο μέλος κάπου πέτυχα ένα μήνυμα που έγραφε το όνομα pet shop στα Ιωάννινα. Από την άλλη γράφονται τόσα για τροφές , τόσες δωρεάν διαφημίσεις για τροφές γιατί να κολλήσουμε στα pet shop .Άλλωστε δεν θα το συκοφαντούσες.

Back