Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι;

Εμένα το γατί μου τις τρώει όλες...Κονσέρβες, κροκέτες και ασφαλώς βραστό κοτοπουλάκι και μοσχαράκι. Από κονσέρβα τρελαίνεται για τα φακελλάκια whiskas..από κροκέτες..όλες τις φάινονται ίδιες μάλλον..γι'αυτό και δεν προτιμά καμία ιδιαίτερα..Βγήκε φαγανή, σαν τη μαμά της!!!!:whistle::whistle:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Hionati, εάν θέλεις την γνώμη μου πάντως προσπάθησε να της δώσεις κάποια κονσέρβα της Applaws αντί για το φακελάκι της Whiskas.
Ίσως της αρέσει κι η προσωπική μου άποψη είναι πως η Applaws είναι σαφώς πολύ καλύτερης ποιότητας. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρε παιδια δεν βγαζω ακρη :confused: Αλλου διαβαζω οτι η ωμοφαγια απαγορευεται και αλλου οτι ειναι η καλυτερη διατροφη :confused: Τι πρεπει τελικα να τρωει μια γατα ? :confused: Μηπως λιγο απο ολα ? :hmm:

O δικός μου πάντως μια χαρά τα πάει με την ωμή. Του δίνω ενίοτε και ψητό/βραστό/τηγανητό κρέας ή ψάρι και άλλες λιχουδιές. Το λίγο από όλα μου φαίνεται λογικό πάντως. Ακόμα και όταν ακολουθεί η γάτα μια ωμή διατροφή, δεν πρέπει να τρώει μόνο ένα είδος κρέατος, πχ μόνο κοτόπουλο. Πρέπει να τρώει και άλλα κρέατα, όπως μοσχάρι, πάπια, γαλοπούλα, άλλα μικρά πτηνά, κουνέλι, ψάρι, κ.α.

Νομίζω ότι είναι και θέμα γάτας. Εμένα κανένα από τα δύο δεν τρώει orijen ή acana και όταν τα πίεσα (αναμιγνύοντας σιγά σιγά στην τροφή που έτρωγαν μέχρι την αλλαγή) ανέπτυξαν δερματική αλλεργία. Μετά μας έδωσε ο κτηνίατρος την Pro Plan την υποαλλεργική και τα δύο έκαναν εμετούς και διάρροιες. Τώρα είναι υποχρεωτικά σε i/d για γαστρεντερικά και τελικώς η μόνη τροφή που δεν τα πείραζε και ήταν με τη γούνα λαμπερή και ζωηρά ήταν η Royal που οι πολλοί τη θάβουν. Εγώ όμως ξέρω ότι τα γατιά μου ήταν μια χαρά και με τις υποαλλεργικές, οργανικές και ό,τι άλλο τρέχω στο γιατρό εδώ και δύο μήνες.:(

Συμφωνώ απόλυτα στο θέμα γάτας. Ο δικός μου από ότι φαίνεται, δεν μπορεί να φάει πλέον καμία τροφή του εμπορίου (εκτός από τις ωμές). Τον πειράζουν :/: Έκανα το λάθος και του έδωσα την πρωτοχρονιά κονσέρβα για 2 μέρες (σκέφτηκα γιορτές είναι, ας φάει και αυτός κάτι που τον τρελαίνει) και τον έπιασε φαγούρα στον λαιμό και από το ξύσιμο έκανε πληγή. Τα περιττώματά του μύριζαν και ήταν διπλάσια σε ποσότητα και πιο μαλακά και λερώθηκε στον πισινό του :/: Άσε που μετά δεν έτρωγε το φαγητό του (έτρωγε το μισό ή καθόλου) και μου πήρε 3-4 μέρες μέχρι να επανέλθει. Οπότε κομμένες πλέον οι μ***κίες. Άλλες γάτες μπορεί να τρέφονται χρόνια με τέτοιες τροφές και να μην έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα!

Ποτέ μην δώσετε στη γάτα σας τροφή από σουπερ μαρκετ....
Μία φορά το έκανα στον γάτο μου που έτρωγε από 1 μηνός μέχρι 1 έτους που είναι τώρα roayal και το αποτέλεσμα ήταν να του δημιουργηθεί μία πολύ σοβαρή διαταραχή στο έντερο...

Καλησπέρα σας,
Μια ερώτηση όσο αφορά την Orijen θα ήθελα να σας κάνω.
Βγαίνει για στειρωμένες?? Επαιρνα την Arden Grange Light και παρουσιάστηκαν προβλήματα στην ούρηση στην γατούλα μου.
Ο γιατρός μου είπε αμέσως να της αλλάξω την τροφή και να της δώσω αποκλειστικά για στειρωμένες. Πήρα την Proplan aftercare Sterilised.
Απο οτι βλεπω εδώ η Orijen έχει τα καλύτερα σχόλια, έχετε κάποια να μου προτείνετε?

Σας ευχαριστώ πολύ

Ειδικη σειρα για στειρωμενες δεν εχουν οι οριτζεν και Ακανα.Ειναι καναδεζικες τροφες,και υποτιθεται οτι στον Καναδα ολες οι γατες στειρωνοντια,οποτε και οι τροφες αυτες κανουν για στειρωμενα.Μαζι με τον γιατρο μου παντως εχουμε κοιταξει τις τιμες μαγνησιου στην Ακανα(αυτο ειναι το σημαντικο για την ουρολιθιαση,οι τιμες του μαγνησιου),και ηταν ελαχιστα υψηλοτερες απο της χιλς.
Ομως εγω στη θεση σου,αν μου ειχαν παρουσιασει τα δικα μου καποιο προβλημα στην ουρηση,μαλλον θα τους επαιρνα ειδικη τροφη για στειρωμενα και δεν θα πηγαινα σε Ακανα ή οριτζεν.:)

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!
Αυτό τον πίνακα βρήκα για την proplan aftercare sterilsed που τους δίνω.
Η συγκεκριμένη τιμή μαγνησιου θεωρείται ασφαλής για τα γατάκια?

Ευχαριστώ πολύ και πάλι
Crude Protein41.0%Crude Oil12.0%Crude Ash7.5%Crude Fibre5.5%Calcium1.3%Phosphorous1.1%Magnesium0.1%Linoleic Acidmin.1%

Γεια σας παιδια. Η κριστι μου ειναι 1 μιση χρονων. Δε την εχω στειρωσει ακομα. Τρελαινεται για τις κονσερβες και την ξηρη τροφη. Τα μαγειρευτα δεν τα πολυγουσταρει η μαγκισα μου;) ... εχει ελαχιστες προτιμησεις περι αυτου! Η αδυναμια της ειναι η ξηρη τροφη και συγκεκριμενα της Whiskas.
Διαβαζω αρνητικα σχολια γι ' αυτη τη μαρκα τροφης ( οτι δεν ειναι πολλη πλουσια σε θρεπτικα συστατικα ). Πριν ετρωγε αλλη μαρκα ξηρα τροφη και καποια στιγμη της προκαλεσε διαρροια. Το στομαχακι της εφτιαξε αμεσως απο το πατε και επιπλεον δεν την εχει πειραξει ουτε μια φορα η ξηρα τροφη της Whiskas. Κονσερβες της παιρνω απο το Μαρινοπουλο. Δεν ξερω αν ειναι οτι καλυτερο για εκεινη αυτο, αγχωνομαι, τρεφεται σωστα αραγε! Εχω δοκιμασει διαφορες τροφες. Ειναι πολλη περιεργη και επιλεκτικη στο φαγητο της... τα βαριεται γρηγορα. Α, ξεχασα και τρωει μονο κονσερβες πατε. Τι να τη κανω? Σκεφτομαι να της παρω διαφορετικη μαρκα κονσερβα. Οπως, kitecat, gourmet.... Ποια η γνωμη σας γι ' αυτες? Τι εχετε να μου προτινετε? Και μη ξεχνατε μονο σε πατε!!!:)

Γεια σας παιδια. Η κριστι μου ειναι 1 μιση χρονων. Δε την εχω στειρωσει ακομα. Τρελαινεται για τις κονσερβες και την ξηρη τροφη. Τα μαγειρευτα δεν τα πολυγουσταρει η μαγκισα μου;) ... εχει ελαχιστες προτιμησεις περι αυτου! Η αδυναμια της ειναι η ξηρη τροφη και συγκεκριμενα της Whiskas.
Διαβαζω αρνητικα σχολια γι ' αυτη τη μαρκα τροφης ( οτι δεν ειναι πολλη πλουσια σε θρεπτικα συστατικα ). Πριν ετρωγε αλλη μαρκα ξηρα τροφη και καποια στιγμη της προκαλεσε διαρροια. Το στομαχακι της εφτιαξε αμεσως απο το πατε και επιπλεον δεν την εχει πειραξει ουτε μια φορα η ξηρα τροφη της Whiskas. Κονσερβες της παιρνω απο το Μαρινοπουλο. Δεν ξερω αν ειναι οτι καλυτερο για εκεινη αυτο, αγχωνομαι, τρεφεται σωστα αραγε! Εχω δοκιμασει διαφορες τροφες. Ειναι πολλη περιεργη και επιλεκτικη στο φαγητο της... τα βαριεται γρηγορα. Α, ξεχασα και τρωει μονο κονσερβες πατε. Τι να τη κανω? Σκεφτομαι να της παρω διαφορετικη μαρκα κονσερβα. Οπως, kitecat, gourmet.... Ποια η γνωμη σας γι ' αυτες? Τι εχετε να μου προτινετε? Και μη ξεχνατε μονο σε πατε!!!:)

Kαλησπερα.:)
Κοιτα.Θεωρητικα,ναι,αυτες οι τροφες των σουπ/μαρκετ θεωρουνται οι χειροτερες και οι λιγοτερο θρεπτικες για αυτο και χορταινουν με πολυ μεγαλυτερη ποσοτητα απο τις κτηνιατρικες.Συνηθως ειναι απο τα χειροτερα μερη του ζωου,με πολλα βελτιωτικα γευσεις και συντηρητικα καθως και πολλα grains.Βεβαια και καποιες κτηνιατρικες τα περιεχουν αυτα.Παντως συνηθως ότι πληρωνεις παιρνεις.Απο την αλλη,εχουμε δει γατες να ζουν μεχρι τα βαθεια τους γεραματα και να τρεφοντουσαν με τετοιες τροφες.Ομως εγω,η αληθεια ειναι οτι δεν τις εμπιστευομαι.:/:

Απο τις τροφες των σουπ/μαρκετ δεν εχω να σου προτεινω κατι,ακριβως για αυτα που σου ειπα πριν.Βεβαια,οκ..δεν ξερω ποσο ανετα εισαι οικονομικα για να πας σε κατι πιο ακριβο.Εγω στα δικα μου δινω την ξηρη τροφη Ακανα,που θεωρειται μια απο τις κορυφαιες,και απο υγρη τροφη,τα φακελακια aplaws,που ειναι κοτοπουλο,και ειναι οντως κοτοπουλο,δηλαδη στην μορφη που το τρωμε και εμεις,και θεωρουνται πολυ καλες,αλλα και φακελακια για στειρωμενα της ρουαγιαλ κανιν.:) Σε πατε,δεν εχω δει καποια κτηνιατρικη τροφη.Ακομα και στα κτηνιατρεια εχουν αυτα των σουπ/μαρκετ.

Γεια σου πουπουλινα. Ευχαριστω για την ανταποκριση:). Απο που τις παιρνεις αυτες? Απο pet-shop? Ποσο κοστιζει η ξηρη τροφη Ακανα? και τα φακελακια aplaws? ( aplaws-υπαρχει και σε κουτι 400γρ. ) ?

Τελευταία επεξεργασία:
Γεια σου πουπουλινα. Ευχαριστω για την ανταποκριση:). Απο που τις παιρνεις αυτες? Απο pet-shop? Ποσο κοστιζει η ξηρη τροφη Ακανα? και τα φακελακια aplaws? ( aplaws-υπαρχει και σε κουτι 400γρ. ) ?

Νομιζω εχουν και τα πετσοπς Ακανα.Εγω την παιρνω απο το κτηνιατρειο.Κοστιζει 24 -25 ευρω τα 2μιση κιλα,αλλα κραταει πολυ,γιατι ειναι παρα πολυ περιεκτικη τροφη.Δηλαδη χορταινουν με πολυ μικροτερη ποσοτητα.
Και τα φακελακια τα παιρνω απο το κτηνιατρειο.Ειναι καπως ακριβουτσικα,κοστιζουν 1.50 το φακελακι.Βεβαια,τους βαζω ενα την ημερα,καθως απλα συμπληρωνει την διατροφη τους που ειναι με Ακανα.Της ρουαγιαλ τα φακελακια κοστιζουν 1.30.:)

ΥΓ.Δεν εχω δει μεγαλυτερη συσκευασια στις aplaws

:) Οκ, πουπουλινα. Σ' ευχαριστω.

Καλησπερα πουπουλινα. Γνωριζεις αν ειναι απαραιτητο να τρωει μια γατα αυγο ? Σε τι τη βοηθαει? Η δικη μου τρελαινεται για τον κροκο. Δεν ξερω καθε ποτε πρεπει να τρωει και σε τι ποσοτητα.

Καλησπερα πουπουλινα. Γνωριζεις αν ειναι απαραιτητο να τρωει μια γατα αυγο ? Σε τι τη βοηθαει? Η δικη μου τρελαινεται για τον κροκο. Δεν ξερω καθε ποτε πρεπει να τρωει και σε τι ποσοτητα.
Καταρχην δες εδω.Θα πας κατω,που λεει για την γατα.
Ειναι κτηνιατρικο το σαιτ.Για το αυγο ,απλα λεει ΟΧΙ στο ωμο.
Επισης δες και εδω.Παλι απαγορευει το ωμο αυγο,και οχι το βρασμενο.Οποτε δεν νομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα.Δεν ξερω ομως σε καθημερινη βαση τι γινεται,οπως και το καθε ποτε δεν ειναι κακο να το τρωει,οποτε,ρωτα και τον κτηνιατρο σου για να εισαι σιγουρη.:)

Σ' ευχαριστω για ακομα μια φορα πουπουλινα:). Διαβασα το site-γραφει πολυ σημαντικα πραγματα. Εμαθα και κατι παραπανω για την διατροφη στις γατουλες, σα νεα γατομαμα που ειμαι;). Καλο βραδυ.

Σ' ευχαριστω για ακομα μια φορα πουπουλινα:). Διαβασα το site-γραφει πολυ σημαντικα πραγματα. Εμαθα και κατι παραπανω για την διατροφη στις γατουλες, σα νεα γατομαμα που ειμαι;). Καλο βραδυ.

Ωμό κρόκο αυγού μπορείς να δίνεις γιατί δεν περιέχει avidin και συνεπώς δεν επηρεάζεται η biotin στο έντερο του ζώου. Το ωμό ασπράδι απαγορεύεται, το μαγειρεμένο επιτρέπεται (αν της αρέσει βέβαια γιατί πολλές γάτες δεν το βρίσκουν ιδιαίτερα γευστικό). Εδώ μπορείς να δεις περισσότερα: link 1, link 2

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Royal canin 8η..?

Δείτε τι βρήκα!Είναι στα αγγλικά,αλλά πάνω κάτω λέει ότι καλύτερη επιλογή για τις γατούλες μας είναι το ωμό φαγητό,έπειτα το μαγειρευτό, έπειτα οι κονσέρβες,έπειτα η ξηρά τροφή κλπ κλπ, αλλά λέει ότι πρέπει στην κονσέρβα να ψάχνουμε να γράφει καλύτερα ότι είναι human grade και ότι οι συγκεκριμένες είναι πολύ ακριβές... Και ρωτώ τώρα εγώ:
1.Το ωμό κρέας δεν προκαλεί τοξόπλασμα και ενδοπαράσιτα στις γατούλες;
2.Οι orijen και acana είναι με διαφορά πολύ καλές...Αλλά γράφουν ότι είναι human grade;(Για τις γατούλες μας όσο ζούσαν η μητέρα μου αγόραζε τροφές και δεν έβλεπα τι γράφουν,εγώ προς το παρόν δίνω γάλα στη μικρούλα μου και κροκετούλες)Και επίσης, αυτές δεν είναι κατάλληλες για γάτες με ευαίσθητα νεφρά όπως οι περσικές. Άρα τι τροφή να δώσουμε σε γατούλες με τέτοιες ευαισθησίες;
3.Η ωμή διατροφή είναι κατάλληλη και για στειρωμένες γατούλες που έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις;
Νομίζω το θέμα σηκώνει συζήτηση!Εγώ τις royal canin και τις hills τις θεωρούσα καλές μάρκες!:hmm:

Και μόλις είδα ότι το βιντεάκι το ανέβασε και η ceres παραπάνω..:whistle::hypno:Αλλά ακόμα έχω απορίες!

Απάντηση: Διάφορες φήμες για FRISKIES

Εγω του παιρνω την proct cat της visan https://www.visan.es/index.php?option=com_catalogovisan&task=producto&idProducto=62&lang=en ειναι βεβαια για αστειρωτα ενω ο δικος μου ειναι στειρωμενος αλλα μεχρι 1μιση 2 χρονων δεν εχει προβλημα με ουρολιθιαση(μετα θα αρχισουμε να του δινουμε παστα για τα αλατα).Δοκιμασαμε να του αλλαξουμε σε στειρωμενα και το μικρο ταλαιπωρηθηκε με διαρροιες για πολυ καιρο μεχρι που ξαναγυρισαμε στην proct cat και ησυχασαμε. Εχει και σειρα για σκυλους και την παιρνω και για τον σκυλο μου και ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι!

Απάντηση: Διάφορες φήμες για FRISKIES

γεια σου φλωρα εγω την applaws την ανοιξα χτες και η δικια μου επεσε με τα μουτρα...απλα να προειδοποιησω πως μυριζει πολυ πιο εντονα και ασχημα απο τη royal canin...

Back