Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι;

Νομιζω πως αυτο που εννοει, ειναι πως ειναι λαθος μια διατροφη που βασιζεται αποκλειστικα σε υγρες τροφες. Το σωστο κατα τη γνωμη μου, ειναι συνδυασμος και των δυο και απ' οτι εχω δει το κανουμε οι περισσοτεροι στο Mycat.Οι τροφες Applaws σαφως και ειναι καλυτερες απο τις Friskies και αυτο το καταλαβαινουμε και απο την τιμη, γιατι το ακριβο οπως ελεγε καποιος γνωστος μου τελικα ειναι φθηνο, αλλα και απο τα συστατικα. Οι υγρες τροφες δινουν στη γατουλα αρκετη υγρασια και οι ξηρες την κρατανε χορτατη και βοηθανε στην προληψη της πετρας των δοντιων και γυμναζουν και τα ουλα.
Ελπιζω να σε βοηθησα Cristiannacat μου.
Ναι πολύ. ευχαριστω:):):). Μιας και ολοι ειμαστε φιλοζωοι και ενδιαφερομαστε για τα ζωακια, να σας πω και κατι άλλο, για να βοηθησει όποιος μπορει και θελει. Ειναι μια ομαδα στο FB που βοηθαει αδεσποτα να βρουν σπιτια, κανει επεμβασεις και γενικως δραστηριοποιειται πολύ στο θεμα των αδεσποτων. Τωρα χρειαζονται τροφες για γατες και σκυλους και κανουν εκκληση έστω και για την παραμικρη βοηθεια. Σας παραθετω το link. Όποιος θέλει να βοηθήσει, στελνει μην στο inbox τους. Ευχαριστω παιδια και καλημερα!!!!
https://www.facebook.com/photo.php?f...8584340201.162789.165272310201&type=1&theater

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα. Έχω μια ερώτηση!

Η γατούλα μας, 5 μηνών, μέχρι πρόσφατα έτρωγε με λύσσα την kitten τροφή της Hill's, αλλά τις τελευταίες μέρες μας κάνει νερά. Δεν τρώει σχεδόν καθόλου. Τη σνομπάρει ανελέητα. Δεν έχει κανένα πρόβλημα ωστόσο, μόλις πάμε στην κουζίνα λυσσάει για φαΐ και εγώ κάθε φορά υποκύπτω και της δίνω διάφορα μεζεδάκια τα οποία τρώει μανιακά. Αλλά δε θέλω να ξεσυνηθίσει τελείως την ξηρή τροφή.

Θέλω λοιπόν να μου προτείνετε τροφές που έχουν άλλη γεύση από το κοτόπουλο. Χαζεύω εδώ και κάμποση τώρα στο ιντερνετ και όλες οι τροφές που βλέπω είναι κοτοπουλένιες. Αν έχετε υπόψη σας κάποια τροφή με γεύση ψάρι ή κάτι τέτοιο, ακόμα κι αν είναι από την adult σειρά, για να την αναμιγνύουμε με την κοτοπουλένια χιλς, παρακαλώ προτείνετέ την!

Ρωτάω γιατί έχει συνηθίσει την χιλς και δεν την πειράζει πουθενά, ούτε στην τουαλέτα της, ούτε στο τρίχωμά της, ούτε πουθενά, οπότε θα προτιμούσα να την αναμίξω με κάτι "δοκιμασμένο", παρόλο που ξέρω ότι η κάθε γάτα αντιδρά διαφορετικά στην τροφή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτό το είχα δει σε πολλά πετ σοπ αλλά με ξενέρωσε το ότι έχει 6% ψάρι όλο κι όλο.

στα υπόλοιπα συστατικά πάλι αναφέρεται το κοτόπουλο. και φοβάμαι να δώσω άλλα 20 ευρώ για μια τροφή που θα την παρακαλάω να τη φάει. όχι τπτ άλλο, δεν μπορώ να βρω πουθενά μικρή συσκευασία για να δω αν θα της αρέσει χωρίς να ξεπαραδιαστώ ιδιαίτερα. ούτε δείγματα δίνουν πια. και έχω ήδη την χιλς κοτόπουλο σχεδόν γεμάτη την οποία την τρώει με παρακαλητά.

koukimanster μου, απ' οτι εχω δει κι εγω, το μεγαλυτερο ποσοστο που μπορεις να βρεις σε ψαρι, ειναι 9%. Φοβαμαι πως δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα. Μονο η τροφη της Hills για ενηλικες γατες, με αρνι ειναι λιγο παραπανω, 10% δηλαδη.

ε πφ :(

Orijen 6 fish με 80% ψάρι και Acana Pacifica με 65 % σε ψάρι. ( Ξηρές τροφές )

Υπάρχουν και σε συσκευασία των 400γρ για να δοκιμάσεις. Ο δικός μου δε τις ήθελε καθόλου, δυστυχώς. Είναι όμως απο τις καλύτερες τροφές που μπορείς να προσφέρεις στη γάτα σου.

www.orijen.gr/or_puppy_large_breed_a.html

www.orijen.gr/pacifica_cat.html

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα σε όλους!
Να πώ και γω λοιπόν την περίπτωσή μου γιατί προβληματίζομαι πολύ! Έχω πολλές γάτες, και αρσενικά και θηλυκά. Τα αρσενικά είναι όλα στειρωμένα και τα θηλυκά κάποια ναι κ κάποια όχι. Η μια απο τις αστείρωτες θηλυκές μάλιστα, είναι Περσίας. Άρα η διατροφή τους πρέπει να είναι ταυτόχρονα και υγιεινή και light για τα στειρωμένα, και μη επικίνδυνη για το ουροποιητικό (για τα αρσενικα στειρωμένα κ την περσίδα) και πλήρης για τις αστείρωτες...:worry:

Επίσης διαβάζοντας όλο και περισσότερο, συνειδητοποιώ πως καμία διατροφή δεν είναι αρκετά καλή για να την δίνουμε σε αποκλειστικότητα: οι καλύτερες ξηρές, δεν έχουν αρκετή υγρασία, μπορεί να έχουν πολλή πρωτεΐνη και επιβαρύνουν το ουροποιητικό. Οι κονσέρβες έχουν αμφιβόλλου ποιότητος κρέατα και ζωικά παράγωγα, έχουν περισσότερη υγρασία και λιγότερο θρεπτικές ουσίες, έχουν συντηρητικά και διάφορες τεχνιτές ουσίες για να μυρίζουν ωραία..
Το μαγειρευτό φαγητό απο την άλλη δεν έχει αρκετές θρεπτικές ουσίες κ για να πάρουν οτι χρειάζονται πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένα κρέατα και σε συγκέκριμένες δοσολογίες και να προσθέτω βιταμίνες κ συμπληρώματα. Και με τόσα γατιά πώς θα είμαι σίγουρη οτι παίρνουν τη σωστή ποσότητα ουσιών;...και οταν ο ένας είναι 8 κιλά αρσενικός και στειρωμένος και η άλλη είναι 2 κιλά θηλυκή και αστείρωτη προφανώς οι διατροφικές τους ανάγκες είναι τελείως διαφορετικές.....Οσο για την ωμή διατροφή, η λογική μου λέει οτι είναι οτι πιο κοντά στη φύση τους ΑΛΛΑ ισχύουν τα ίδια προβλήματα που έχουμε και με το μαγειρευτό ΚΑΙ επιπλέον τίθεται και το θέμα των μικροβίων! Κάποιος το άναφερε σε παραπάνω post αλλά κανείς δεν το σχολίασε γιαυτό θα ήθελα να το ξαναθίξω: το κρέας μπορεί να περιέχει τοξόπλασμα και πολλά άλλα μικρόβια..δεν είναι επικίνδυνα για τη γάτα; Επίσης, αν κολλήσει κάτι δεν μπορεί να το μεταδώσει κ σε εμάς;; :worry: Για το τοξόπλασμα είμαι βέβαιη, φαντάζομαι οτι και για πιο επικύνδυνα μπορεί να ισχύει το ίδιο. Για το τοξόπλασμα βέβαια γνωρίζω γιατί είμαι μαία και δεν φοβάμαι τους μύθους που γυρνάνε γύρω απο αυτό. Και να μην το έχω κολλήσει (απίθανο βέβαια με τόσες γάτες που φροντίζω τόσα χρόνια) άμα έρθει η ώρα κ θέλω παιδί θα πάω να εξεταστώ για αντισώματα. Αν το έχω κολλήσει ακόμα καλύτερα για να έχω ήδη τα αντισώματα..το θέμα είναι οτι αν τα γατιά μου δεν έχουν τοξόπλασμα, δεν θα ήθελα να κολλήσουν και με τα υπόλοιπα μικρόβια τι γίνεται;...αν γνωρίζει κάποιος θα με ενδιέφερε....ειδα οτι μια κοπέλα, η Ceres Victoria, ταιζεί αποκλειστικά με ωμά και απο οτι κατάλαβα είναι ψαγμένη οπότε αν θέλει ας μου πεί και εκείνη τη γνώμη της καθώς και όποιος άλλος είναι ψαγμενος στο θέμα..

Προφανώς ξέρω οτι δε μπορώ να δίνω σε όλα το ίδιο φαγητό (όποιο κ αν είναι αυτό) λόγω των διαφορετικών περιπτώσεων αλλά θα ήθελα τουλάχιστον να κατασταλάξω σε κατι και να το προσαρμόζω ανάλογα με την περίπτωση...

Έχω σκεφτεί την ποικιλία, δλδ ένα μέρος καλή ξηρή τροφή (διαφορετική για τα στειρωμένα και για τα μη), ένα μέρος ωμά και ένα μέρος μαγειρεμένα αλλά δε ξέρω σε τι ποσοστό πρέπει το καθένα.... Οι κτηνίατροι που έχω μιλήσει δε νομίζω πως είναι ιδιαίτερα γνώστες σε βάθος.. Δηλαδή πάντα μου προτείνουν κάποια απο τις γνωστές μάρκες ξηρών τροφών με κριτήριο τα θρεπτικά συστατικά ή το αν είναι στειρωμένο ή αν κάνει διάρροια. Πράγματα δηλαδή που αν μπούμε στα site των εταιριών θα τα μάθουμε κ εμείς....

Orijen 6 fish με 80% ψάρι και Acana Pacifica με 65 % σε ψάρι. ( Ξηρές τροφές )

Υπάρχουν και σε συσκευασία των 400γρ για να δοκιμάσεις. Ο δικός μου δε τις ήθελε καθόλου, δυστυχώς. Είναι όμως απο τις καλύτερες τροφές που μπορείς να προσφέρεις στη γάτα σου.

www.orijen.gr/or_puppy_large_breed_a.html

www.orijen.gr/pacifica_cat.html

Αναφορικά με τις τροφές της ακάνα, ξέρει κανείς πόσο μαγνήσιο περιέχουν; Λένε ότι έχουν 0,09% ελάχιστο, το μέγιστο πόσο μπορεί να είναι; Εγώ υποθέτω ότι δεν μπορεί να είναι παραπάνω από 0,1% αλλά μήπως ξέρει κανένας σίγουρα;

Αν θυμαμαι καλα,η hills για παραδειγμα εχει 0,07,ελαχιστα λιγοτερο δηλαδη απο την Ακανα.:)

Εχετε παρατηρησει οτι η Acana εχει υψηλα ποσοστα φωσφόρου; Μηπως δεν ενδεικνυται για στειρωμενες;:hmm:

Ρώτησα κτηνίατρο για την acana κ μου ειπε ότι ναι μεν ειναι καλή τροφή αλλα ΟΧΙ για τις γατες της Ελλάδας. Επειδη ειναι καναδεζικη τροφή, ειναι φτιαγμένη για γάτες που ζουν σε αλλα κλίματα κ εχουν διαφορετικό μεταβολισμό και διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τις δικές μας.Για παράδειγμα εχει μεγαλύτερη ποσοτητα πρωτεϊνών από αυτη που πρεπει να προσλαμβάνει μια γάτα της Ελλάδας..

Μου σύστησε την τροφή Belcando (η σειρα για τις γάτες ονομάζεται Leonardo) ως κορυφαία. Ειναι premium και ειναι γερμανικής εταιρίας και γιαυτό ειναι πιο κοντά στις διατροφικές ανάγκες των δικων μας γατων από την acana. Eπισης διαβασα ότι δεν κανουν πειράματα σε ζωα το γραφει στο site τους. Δυστυχώς κανει 16 € το δικιλο...οποτε δε πήρα γιατι για να ταιζεις 15 γάτες θές αρκετά κιλά...αμεσως μετα σαν δευτερη επιλογή μου σύστησε την farmina. Μου ειπε ειναι πολυ καλή κ εχει κ για στειρωμενα, απλα δεν ειναι premium οπως η belcando. Δηλαδή ειναι η μέτρια κατηγορία. Πήρα ένα δεκακιλο σακί με 25 €. Ακομα δεν την εχω δοκιμάσει.Αν κάποιος εχει προσωπική άποψη για την belcando ας μας πει..

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Σημερα θα πάω την στειρωμενη μου γατούλα στον κτηνιατρο και θα του ζητησω να μου πει ποιες τροφες θεωρει αυτός ως καλυτερες για στειρωμενα γατιά. Τον εμπιστευομαι αρκετα, να δουμε τί θα μου πει...

Καλησπέρα και πάλι!
Συμβουλεύτηκα και άλλο κτηνίατρο και μου πρότεινε ως πάρα πολύ καλή τροφή την Leonardo (η αντίστοιχη για τους σκύλους απο την ίδια εταιρία είναι η Belcando). Είναι premium και γιαυτό πανάκριβη, δηλαδή 16 ευρώ τα δύο κιλά. Γιαυτό το λόγο μου ήταν αδύνατο να την πάρω γιατί ταίζω 15 γάτες. Οπότε ζήτησα κάτι πιο οικονομικό που να είναι και καλό. Μoυ πρότεινε την Farmina team breader η οποία κάνει και για στειρωμένα αλλά και για αστείρωτα επειδή έχει χαμηλό Μαγνήσιο. Το σακί των 10 κιλών κοστίζει 25 ευρώ. Είναι μεσαίας κατηγορίας φαι δηλαδή καλό αλλά οχι το τέλειο όπως η premium κατηγορία.

Το πήρα και το δοκίμασαν και ξετρελάθηκαν όλοι! Αυτή τη στιγμή νιώθω οτι είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω για αυτά και χαίρομαι που άρεσε σε όλα! Επίσης είναι σημαντικό για εμένα το γεγονός οτι είναι κατάλληλη και για στειρωμένα και για αστείρωτα επειδή έχω γατόνια και απο τις δύο κατηγορίες! Επίσης έχω και μια Περσίας που σαν ράτσα έχουν ευαισθησία στα νεφρά τους οπότε και για αυτήν είναι καλό για το ουροποιητικό της.

Το μόνο που μένει είναι να βρώ αν την πουλάνε και κάπου κοντά μου γιατί τα 2 τσουβάλια που πήρα τα πήρα απο κτηνιατρείο που βρίσκεται μακριά απο το σπίτι μου..

Ποιες κροκέτες να προτιμήσω?

friskies ή whiskas να προτιμήσω για αδέσποτες γατούλες?

Τελευταία επεξεργασία:
friskies ή whiskas να προτιμήσω για αδέσποτες γατούλες?
Νομιζω ότι είναι ακριβως το ίδιο. Τα ίδια συστατικά εχουν πανω -κατω, απλά για κάποιο περιεργο λόγο οι γατες προτιμουν τα whiskas, μάλλον εχουν περισσότερα ενισχυτικά γευσης και τους αρεσουν περισσοτερο. Εγω να σου πω την αληθεια, αν επροκειτο να τάιζα γάτες της γειτονιας και δεν με ενδιεφερε η ποιοτητα γιατι οι δυο μαρκες που αναφερεις, δεν ειναι και ότι καλυτερο, μπορεί να προσανατολιζόμουν και σε χυμα τροφή. ϊσως μάλιστα να βρεις και κατι καλύτερο σε χυμα με λιγότερα χρηματα. Αν σκεφτεις οτι τα 400 γρ friskies έχουν 1,30, οποτε το 1 κιλό εχει καπου στα 3 ευρώ, τοτε ίσως και σε συμφερει η χυμα' και θα χορτάσεις περισσοτερα γατιά για περισσότερο διαστημα και μάλλον θα είναι καλυτερη ποιοτικά. Τώρα αν προκειται για δικη σου γατουλα, ξαναδες το, γιατι μακροπροθεσμα με αυτές τις τροφες θα έχεις πολλά προβλήματα. Δυστυχώς δεν ειναι καθόλου καλές.

οκ.Σ'ευχαριστώ πολύ :)
Tι είδους προβλήματα εννοείς?

οκ.Σ'ευχαριστώ πολύ
Tι είδους προβλήματα εννοείς?
Το πιο απλό μπορεί να ειναι ο εμετός και η διάρροια. Εγω παλιά ειχα κατι γατουλες που τις τάιζα friskies και whiskas γιατί ποτε δεν ειχα υποψιαστεί τίποτα για την ποιότητα τους. Μου κανανε βεβαια συχνά εμετό και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί. Τωρα δινω μονο καλη τροφή σε αυτήν που έχω και πραγματικά, δεν εχει καμία σχεση. Από εκει και περα, μπορει να έχουν συχνές διαρροιες και άλλα χειρότερα. Κανε ενα κόπο να διαβασεις από την αρχή όλα τα σχόλια. Θα σε βοηθησουν πολύ! Και εγω έτσι τα έμαθα. Ήμουν εντελώς άσχετη! Υπάρχουν και κριτικές για συγκεκριμένες τροφές. Αυτές βοηθάνε πάρα πολύ. Ψαξου λιγο εδω με τα άρθρα και τις συνομιλίες και θα ενημερωθεις αρκετα. πχ. δες εδω https://www.mypetz.gr/threads/whiskas-adult-με-μοσχάρι.219035/ και διαβασε και τα σχόλια όπου παρατίθενται και προσωπικες εμπειρίες.

Το πιο απλό μπορεί να ειναι ο εμετός και η διάρροια. Εγω παλιά ειχα κατι γατουλες που τις τάιζα friskies και whiskas γιατί ποτε δεν ειχα υποψιαστεί τίποτα για την ποιότητα τους. Μου κανανε βεβαια συχνά εμετό και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί. Τωρα δινω μονο καλη τροφή σε αυτήν που έχω και πραγματικά, δεν εχει καμία σχεση. Από εκει και περα, μπορει να έχουν συχνές διαρροιες και άλλα χειρότερα. Κανε ενα κόπο να διαβασεις από την αρχή όλα τα σχόλια. Θα σε βοηθησουν πολύ! Και εγω έτσι τα έμαθα. Ήμουν εντελώς άσχετη! Υπάρχουν και κριτικές για συγκεκριμένες τροφές. Αυτές βοηθάνε πάρα πολύ. Ψαξου λιγο εδω με τα άρθρα και τις συνομιλίες και θα ενημερωθεις αρκετα. πχ. δες εδω https://www.mypetz.gr/threads/whiskas-adult-με-μοσχάρι.219035/ και διαβασε και τα σχόλια όπου παρατίθενται και προσωπικες εμπειρίες.

Σ'ευχαριστώ πολύ!θα το κοιτάξω!

Η γατούλα μου έχει παχύνει αρκετά μετά την στείρωση και σκεφτομουν να της πάρω την Restricted Calorie Formula της Eukanuba, Την ξερετε; Την έχει χρησιμοποιήσει κάποιος;

Back