Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγω θα σου πρότεινα να παίρνεις τροφή ειδική για στειρωμένα ή light και να ζυγίζεις την ποσότητα.
Πάντως μετά την στείρωση είναι συχνό φαινόμενο να παίρνουν βάρος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Christiannacat
Νεοφερμένο μέλος
Light της παίρνω αλλά δεν την βλέπω να χανει βαρος. Εν τω μεταξυ με έχει τρελάνει στο νιαουρισμα... Πολύ πείνα δηλαδή...Δεν την έχω χρησιμοποιήσει, αλλά επειδή ανήκει στις κλινικές ίσως θα ήταν καλύτερο να την έχει προτείνει κτηνίατρος.
Εγω θα σου πρότεινα να παίρνεις τροφή ειδική για στειρωμένα ή light και να ζυγίζεις την ποσότητα.
Πάντως μετά την στείρωση είναι συχνό φαινόμενο να παίρνουν βάρος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παραδείγματος χάριν εγώ παίρνω την acana (που η διατροφική της ανάλυση ακολουθεί αυτά που προανέφερα) και ενώ στην αρχή φοβόνουν ότι ο αρσενικός μου γάτος θα παχύνει, έχει διατηρηθεί στα 6,5 κιλά εδώ κι ένα χρόνο και ούτε χάνει αλλά ούτε παίρνει βάρος. Είναι μεν βαρύς αλλά είναι μεγαλόσωμος, μυώδης, στιβαρός και δεν πετάει η κοιλίτσα του.
Αλλά όντως με κάποιες τροφές light είχα παρατηρήσει ότι πεινούσε συνέχεια κι ο δικός μου
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Η προσπάθεια μας για orijen στέφθηκε με μεγάλη αποτυχία!

simba(Δήμητρα)
Δραστήριο μέλος
για να δουμε στην συνεχεια...!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dafnic
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Αγορασα στην γατουλα μου whiskas. Το ξερω οτι δεν ειναι καλης ποιοτητας, αλλα πραγματικα τα οικονομικα μας με στενευουν πολυ. Μαγειρευτο φαγητο κανει να τις ταϊζουμε;
Όχι δεν κάνει, αν εννοείς να τρώει εκείνα που τρώτε κι εσείς. Σάλτσες και καρυκεύματα απαγορεύονται.
Εκτός αν εννοείς να τις ετοιμάζεις εσύ το φαγητό της από "φυσικά" υλικά που θα βράζεις ή θα ψήνεις, π.χ. κοτοπουλάκι
βραστό (χωρίς τα κόκκαλα εννοείται), η κιμά , όχι ωμό αλλά μαγειρεμένο με ελάχιστο λαδάκι , χωρίς κρεμμύδια και
άλλα καρυκεύματα. Υπάρχει λίστα τροφών που είναι απαγορευμένες για γάτες, όπως κρεμμύδια, σκόρδα κλπ και
έχει αναρτηθεί κι εδώ σε κάποιο θέμα, αλλά δεν το έχω πρόχειρο τώρα.Αν το βρω θα σου στείλω το λινκ.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Kαλησπερα!Αγορασα στην γατουλα μου whiskas. Το ξερω οτι δεν
ειναι καλης ποιοτητας, αλλα πραγματικα τα οικονομικα μας με στενευουν πολυ.
Μαγειρευτο φαγητο κανει να τις ταϊζουμε;
Παρε Purina TONUS ,οχι whiskas.Ειναι οικονομικη .
Απο μαγειρευτο αν θες δωσε κρεας χωρις μπαχαρικα,αλατι,λαδι κτλ.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Αγορασα στην γατουλα μου whiskas. Το ξερω οτι δεν ειναι καλης ποιοτητας, αλλα πραγματικα τα οικονομικα μας με στενευουν πολυ. Μαγειρευτο φαγητο κανει να τις ταϊζουμε;
Από μαγείρευτο φαγητό αυτό που έχω ρωτήσει κτηνίατρο και μου έχουν πει είναι πως θα πρέπει να είναι σκέτο χωρίς καρυκεύματα(αλάτι, πιπέρι κλπ) και σάλτσες! Να είναι σκέτο δηλαδή, ξεχωριστό από το δικό σας γιατί το γατί θα έχει προβλήματα στο μέλλον!!
Επίσης επειδή είχα ακούσει ότι το ωμό φαγητό κάνει καλό στις γάτες , όταν ρώτησα τον κτηνίατρο μου το απαγόρευσε δια ροπάλου καθώς μπορεί να αναπτύξει διάφορες ασθένειες!!
Έχεις σκεφτεί να αγοράσεις royal canin(ξηρά τροφή) ? Εμείς παίρνουμε την 4κιλή , την οποία την έχουμε βρει από 25€ έως και 30€ την πιο οικονομική και κρατάει για περίπου 3 μήνες!!
Είναι αρκετά καλή η ποιότητα της και πιστεύω πως με αυτόν τον τρόπο κάνεις και οικονομία στο θέμα φαγητού!
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος

Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Το γατί είναι φυσιολογικό στο βάρος του.... την ταίζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνιάτρου...
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλλα ειπες "την" οποτε φανταζομαι θηλυκο γατι αρα πιο μικροσωμο.Θα τρωει κ λιγοτερο....

Sailor Moon
Νεοφερμένο μέλος

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Μπορεί να δίνω κάτι παραπάνω για την ξηρά τροφή αλλά είμαι αρκετά ικανοποιημένος.

Καλές κονσέρβες είναι κι οι Leonardo αλλά δεν τους έχω αγοράσει ακόμα πάρα πολλές παρά τους είχα δώσει μερικές φορές σποραδικά για να δω τις αντιδράσεις τους.

Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Σκεφτόμουν να αλλαζα την τροφή της Ηρας! Αν και έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένη με την royal canin, έλεγα μήπως υπάρχει και κάτι καλυτερο από αυτήν.
Της δίνω ξηρά τροφή , και άντε κανένα σπιτικό κοτόπουλο ή ψαράκι!

Τι γνώμη έχετε για τις applaws , oliver's & acana??
Οι εταιρίες διαθέτουν μικρές συσκευασίες για να τις δοκιμάζαμε???

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- WYSIWYG
- Riama
- V_Jo
- Morpheus@Ares
- Nikos90
- Tina2017
- nasstazia
- τζερρυ
- uncle_nontas
- 11cats
- Nicole1987
- Ρούλης και Μπία
- Elli M.
- mpirarxos
- Ljosberinn
- giannisgr41
- Ιφιγενεια25
- cat bruce
- helonitsa1965
- kikisagirl
- Stoni90
- oh my cat
- raccoon
- ΛΟΥΙΖΑ1
- leuk1
- dkat
- oldman
- litsa2
- catgirlbarbara
- kat-cats
- Lord Kratos
- αθηνα~~
- Pennylane
- zouzounela
- Προφέσσορας_Χάος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool