Ποια ξηρά τροφή είναι καλή;;

Βάσια_12487

Νεοφερμένο μέλος

Ο Βάσια_12487 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
γεια σας! η γατουλα μου ειναι 5 μηνων και την ταιζω friskies ξηρη τροφη. πολλοι λενε οτι δν ειναι καλη. ποια ξηρη τροφη θεωρειται πιο καλη; στο σουπερ μαρκετ συνηθως friskies εχουν.. :confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η Friskies γενικά θεωρείται μέτριας ποιότητας τροφή. Οι περισσότεροι κτηνίατροι συνιστούν κροκέτες Royal Canin, Hill's, ProPlan, Eukanuba, Techni-Cal. Καλό θα ήταν να μην αγοράζεις φαγητό για τη γατούλα σου από το σούπερ μάρκετ, αλλά από κάποιον κτηνίατρο ή pet shop. Επίσης, στην ηλικία που είναι τώρα η γατούλα σου, θα πρέπει να τρώει τροφή kitten, που είναι ειδική για την ανάπτυξη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνω με τη Desdemona.Ριξε και μια ματια στις κριτικες,θα σε βοηθησουν να αποφασισεις ποια ειναι η καλυτερη τροφη για τη γατουλα σου.

σας ευχαριστω πολυ και τους δυο!
απ'οτι φαινεται θα την καταργησω την friskies..
να'στε καλα:D

γεια σας! η γατουλα μου ειναι 5 μηνων και την ταιζω friskies ξηρη τροφη. πολλοι λενε οτι δν ειναι καλη. ποια ξηρη τροφη θεωρειται πιο καλη; στο σουπερ μαρκετ συνηθως friskies εχουν.. :confused:

Συνήθως τα super market δεν έχουν και ότι καλύτερο για γατούλες…:/: υπάρχουν όμως αρκετά μαγαζιά στα Γιάννενα που φέρνουν τροφές για ζώα γενικά (δεν τα λες ακριβός pet shop μάλλον σαν αποθυκουλες) και συνεργάζονται με κτηνιάτρους.:) Έχει πάρει το μάτι μου Κανά δυο τέτοια στον δρόμο των κτελ προς το γυαλί καφενέ(δεν μου έρχεται τώρα το όνομα του δρόμου), θα βρεις μετά κλασικά σε pet shop αλλά όσα είναι στα Γιάννενα εμπορεύονται ζώα…:/:

Στην Ελλαδα καλης ποιοτητας ξηρες ειναι οι οrijen,eagle pack holistic.

Μετα επισης,royal canin,nutro,pro plan...

eagle pack holistic.
Μετά από μια πρόχειρη έρευνα που έκανα γι' αυτές τις τροφές, είδα ότι η σειρά για γάτες βασίζεται σε chicken meal, duck meal και salmon meal. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούνται υποπροϊόντα κρέατος για να παρασκευαστεί η τροφή, και όχι κρέας που θα προοριζόταν και για ανθρώπινη κατανάλωση.:hmm:

Καλημερααα!!!:)

Θα διαφωνησω.
Τα υποπροιοντα(πουπουλα,κερατα,οπλες,ποδια,ραμφη κτλ) ειναι τα by-products(ετσι αναγραφονται στο σακι).
Οι eagle pack holistic δεν χρησιμοποιουν υποπροιοντα.

Meat Meal
Q: What does meat meal mean? A: Meat meal, as in Chicken Meal for example, is derived from chicken meat, not by-products. * The 70% water is removed from the meat to form a concentrated protein meal. It is 91% digestible and 11-times more protein concentrated than meat. Brands that tout ʽreal chicken or real beef” for example, count the weight of the water. With the water removed, it would drop from the first listed ingredient to about 7th. Now look at the ingredients that come ahead of it.
Read more about meat meals...
*If derived from chicken by-products, it must be called Chicken By-Product
Meal.

Πηγη: https://www.eaglepack.com/Pages/EP_FAQs.html

Καλημέρα, κι εγώ θα διαφωνήσω πάλι.

Meat meal is an animal feedstuff produced by recycling animal by-products. These by-products include meat trimmings, inedible parts and organs, fetuses, and certain condemned carcasses. They are cooked (rendered) to produce a nutritional and economical feed ingredient.
(https://edis.ifas.ufl.edu/PS024)

Definition: Meat Meal: The rendered product from mammal tissues, exclusive of blood, hair, hoof, horn, hide trimmings, manure, stomach and rumen contents except in such amounts as may occur unavoidably in good processing practices.What this definition doesn't state is that "4D animals" (diseased, dying, decayed, and dead animals) can still be legally used in meat meal. In this case "good processing practices" is an oxymoron.
(https://cats.about.com/od/catfoodglossary/g/meatmeal.htm)

The problem with meat meal is that rendering plants accept a lot more than just cow and pig carcasses from slaughterhouses. They also take grease and other restaurant and supermarket waste, road kill, dead zoo animals, and hundreds of thousands of euthanized cats and dogs. It all gets cooked together and shipped off to pet food companies.

(https://www.petsfortheenvironment.org/blog/2008/07/28/pet_food_confidential_just_say_no_to_meat_meal)

Οπότε, μάλλον φαίνεται ότι πρόκειται για κάτι χειρότερο από υποπροϊόντα κρέατος, τα οποία στη φύση η γάτα θα έτρωγε, καθώς τρώει ολόκληρο το θήραμα...

I see...
Βλεποντας ολα αυτα...κατσαρολα!:D(ξερω δεν καλυπτει ολες τις αναγκες του ζωντανου)

Βασικα δεν υπαρχει τελικα πανακεια ξηρα.
Αν αποφυγεις το meal θα πεσεις στα wheαt,gluten,corn κτλ...
Aν εχεις το meal τοτε εχεις καλυτερα δευτερα συστατικα πχ ρυζι,λαχανικα κτλ...

ΧΑΜΟΣ!!!:blink:
Αναγκαιο κακο οι ξηρες.

Θα συμφωνήσω με τη Desdemona.:/: Ιδίως στην Αμερική, ο ορισμός του τι μπορεί να μπει στα κρεατάλευρα είναι πολύ χαλαρός. Μια λύση είναι να προτιμώνται τα άλευρα από συγκεκριμένες πηγές (π.χ. πτηνάλευρα, ιχθυάλευρα), παρά αυτά τα γενικά και αόριστα "meat meal". Αλλά πάλι, αυτό δεν διασφαλίζει ότι δεν θα καταλήξουν π.χ. άρρωστα πτηνά στην τροφή του ζώου μας.

Δεν ξέρω τι ισχύει για την Ευρώπη, αλλά έχω την εντύπωση ότι αν ένα ζώο δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, δεν είναι κατάλληλο ούτε για ζωοτροφή. Μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει;

Θεωρητικά, τα κρεατάλευρα θα μπορούσαν να είναι τροφή πολύ υψηλής θρπτικής αξίας, καθώς (θα έπρεπε να) φτιάχνονται από σχεδόν ολόκληρο το σφάγιο. Αλλά σε πραγματικές συνθήκες αυτό δεν συμβαίνει ποτέ, γι' αυτό λέμε να προτιμάται σαν πρώτο συστατικό της τροφής ο ιστός.

Στην Αμερικη εχουν πιο αυστηρους ελεγχους απο οτι στην Ευρωπη.Αυτο εχω ακουσει τουλαχιστον...
Δεν υπαρχει καθαρη ξηρα παιδια,εγω εκει κατεληξα.Απλα ειναι πληρης διατροφη.Απο κει κ περα ψαχνουμε να βρουμε οσο πιο ''αθωα'' ξηρα μπορουμε...:/:
Βασικα εγω στο σκυλο,γατα δεεεν ακομα,κατεληξα στις eagle pack holistic για να αποφυγω ολα αυτα τα corn gluten meal,wheat,soy,chicken by-products...
Αν παρω γατονι στο μελλον(θελω γααααατα!!!) δεν ξερω που θα καταληξω...:confused:

Δεν ξέρω τι ισχύει για την Ευρώπη, αλλά έχω την εντύπωση ότι αν ένα ζώο δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, δεν είναι κατάλληλο ούτε για ζωοτροφή. Μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει;
Το μόνο που μπορώ να πω πάνω σ' αυτό είναι αυτό που μου είπε η κτηνίατρός μου: Όταν πήγε στο εργοστάσιο της Royal Canin στη Γαλλία (μπορεί να πάει απροειδοποίητα οποιοσδήποτε κτηνίατρος), μπήκε στο χώρο όπου γίνεται ο έλεγχος των κρεάτων που φτάνουν στο εργοστάσιο για την παραγωγή της κροκέτας. Είπε λοιπόν ότι, όσο εκείνη ήταν εκεί, οι υπεύθυνοι γιατροί έστειλαν πίσω δύο παρτίδες από τις είκοσι που έφτασαν εκείνη την ώρα, ως ακατάλληλες για ανθρώπινη κατανάλωση. Ο έλεγχος είναι εξονυχιστικός.

Στην Αμερικη εχουν πιο αυστηρους ελεγχους απο οτι στην Ευρωπη.Αυτο εχω ακουσει τουλαχιστον...

Ναι, κι εγώ θα ήθελα πολύ να μάθω τι γίνεται εδώ. Είχαν υιοθετήσει πιο αυστηρές προδιαγραφές μετά τη νόσο των τρελών αγελάδων, αλλά μπορεί να αφορούσαν αποκλειστικά τις τροφές των παραγωγικών ζώων.:hmm:

(θελω γααααατα!!!)

Ε, κοίτα στα Χαρίζονται!:P

Edit @ Desdemona: That's good to know!:)

Ε, κοίτα στα Χαρίζονται!

Εκει ημουν...:blink:που με ειδες???
Δεν θελει η μανα γμτ...αλλα που θα παει...ειχα βρει ενα μικρο κοπρογατο αλλα τον χαρισα(εχει γινει γαταρος τωρα,ολο φαι κ υπνο...).

Στο θεμα των ελεγχων τωρα.Ελπιζω να ειναι οπως τα λεει η desdemona.Εμεις βλεπουμε τα καφετι μπαλακια,τι εχουν μεσα ομως,ο Θεος και η ψυχη των κατασκευαστων!!!:(

Το οτι παω απο Παιανια στο Χαλανδρι για ξηρα μονο κ μονο για να νιωσω καλυτερα κ πως ταιζω μια καλη ξηρα,ελπιζω να πιανει τοπο.Θα με βολευε να μπω στο πετ σοπ π εχω στα 100μετρα απτο σπιτι...αλλα...:/:

Πάντως εμένα, Νίκο, αυτές οι eagle pack δε μου γέμισαν καθόλου το μάτι. Καλύτερα να έχεις δυο άλευρα παραπάνω αλλά καθαρό κρέας, παρά το meal, που είδαμε τι σημαίνει. Δεν το ψάχνεις λίγο παραπάνω;

Aν σταματουσα τις eagle pack holistic θα πηγαινα μετα σε royal canin.
Σαν πρωτο συστατικο η ρουαγιαλ εχει το chicken meal.
To chicken ,το εχει σαν πεμπτο...:hmm:

Eσυ desdemona στο γατονι σου τι δινεις???

Σαν πρωτο συστατικο η ρουαγιαλ εχει το chicken meal.

Της γάτας;:blink:
Εγώ παντού βλέπω σαν πρώτο συστατικό αφυδατωμένο κρέας. Μήπως κοιτάς του σκύλου; Γιατί όντως διαφέρουν.

https://www.royalcanin.ca/diets/f_indoor.php?diet=45&lang=

τσεκαρε κ τις αλλες για γατες κ για σκυλους...

Δίκιο έχεις...:/:
Δεν παίρνω πια Royal Canin, αλλά μου έκανε εντύπωση, γιατί τόσο αυτή που έπαιρνα (light) όσο και αυτές που έχουμε στις κριτικές αναφέρουν σαν πρώτο συστατικό το κρέας.
Αλλά προφανώς δεν έχουν όλα τα προϊόντα μιας εταιρίας την ίδια ποιότητα. Για παράδειγμα, η Hill's δίνει σαν πρώτο συστατικό στη light τροφή της αυτό το μυστηριώδες "υδρολυμένες πρωτεΐνες πουλερικών":lol:, αλλά στην i/d το πρώτο συστατικό είναι τα ζωικά παράγωγα.
Στις υπόλοιπες τροφές που παίρνω (advance, pro plan) αναφέρεται ρητά σαν πρώτο συστατικό το κρέας με την πηγή του (γαλοπούλα, σολομός κ.λπ.)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back