Ποια ξηρά τροφή είναι καλή;;

Οποτε ,συμπαιρενουμε ,πως αν βλεπουμε meal να τρεχουμε λες κ μας εχουν βαλει νεφτι???!:lol:

Πανω -κατω ολες ιδιες ειναι...το μη χειρον βελτιστον...
Εγω βλεπω πως αν μια τροφη εχει σα πρωτο συστατικο το κρεας(lamb,chicken,duck) χαλαει η δουλεια καπου πιο κατω στα αλλα συσταστικα...Αν εχει πρωτο το meal ισως ειναι καλυτερη στο συνολο της(πχ αυτο με τις ολιστικες ξηρες τροφες,τις ''φυσικες'' κτλ...).Αλλα και παλι,βαρατε βιολιτζιδες ειναι η δουλεια με τις ξηρες.:whistle:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eσυ desdemona στο γατονι σου τι δινεις???
Εγώ royal canin του δίνω, αλλά στα συστατικά αναφέρει "αφυδατωμένο κρέας πουλερικών" και όχι meal... Ίσως όντως διαφέρουν οι σκυλοτροφές, δεν ξέρω...

edit: Τώρα το είδα αυτό που αναφέρεις και έχεις δίκιο. Δεν έχει όμως meal σε όλες τις σειρές για γάτες... ας πούμε, στη σειρά για στειρωμένα έχει κρέας (αν δεν το έχουν αλλάξει, οπότε και θα με βάλει σε σοβαρές σκέψεις).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλο!
Εγω μπερδευτηκα...:hmm:
Βεβαια ταιζω κ μαγειρευτο το σκυλο...Οταν θα εχω γατα,μαλλον τις ρουαγιαλ θα προτιμησω.Στα σκυλια πχ,δεν χρειαζεται αν στειρωθει να τρωει ειδικη τροφη,ενω οι γατες πρεπει.

edit:
https://www.royalcanin.co.uk/my_pet/dog_products/size_health_nutrition/medium_dogs/medium_adult.aspx

αυτη για σκυλο ,στο σαιτ π εβαλα πιο πανω την εχει με chicken meal,ενω στο σαιτ π δινεις εσυ την εχει με dehydrated poultry meat! ουφ...

Εγω βλεπω πως αν μια τροφη εχει σα πρωτο συστατικο το κρεας(lamb,chicken,duck) χαλαει η δουλεια καπου πιο κατω στα αλλα συσταστικα...

Αυτό είναι αλήθεια. Ένα άλλο κόλπο είναι να "σπάνε" ένα ανεπιθύμητο συστατικό σε υποκατηγορίες, ώστε να μη φαίνεται η πραγματική περιεκτικότητα της τροφής σε αυτό. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούν υδατάνθρακες από πολλές πηγές (ρύζι, σιτάρι και δε συμμαζεύεται), με αποτέλεσμα εσύ να βλέπεις στα συστατικά πρώτο το κρέας και να νομίζεις ότι παίρνεις το καλό το πράγμα, ενώ αν προσθέσεις όλες τις πηγές υδατανθράκων, ανακαλύπτεις ότι αυτό είναι το κύριο συστατικό της τροφής!

Τουλάχιστον στις premium τροφές έχεις μια εγγύηση ότι το κρέας θα είναι μίνιμουμ το 15-20% της τροφής. Κατά τ' άλλα...

βαρατε βιολιτζιδες ειναι η δουλεια με τις ξηρες.:whistle:

δεν θα μπορούσες να το πεις καλύτερα!:lol::lol::lol:

αυτη για σκυλο ,στο σαιτ π εβαλα πιο πανω την εχει με chicken meal,ενω στο σαιτ π δινεις εσυ την εχει με dehydrated poultry meat! ουφ...
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι πρόκειται για sites διαφορετικής χώρας. Το ένα είναι από Καναδά, αν δεν κάνω λάθος, και το άλλο αγγλικό. Ίσως να αλλάζει και η σύσταση της τροφής σύμφωνα με την ήπειρο, τι να πω :lol:

Τι κακο εχει το meal και πρεπει να αποφευγεται? Εγω στη Νορα και τη Σισσυ δινω eagle pack holistic και στο Ελβιρακι (υπογραφη) δινω royal canin kitten.

Καλες ειναι κ οι δυο μωρε...Πιστεψε με,θα μπερδευτεις αν αρχισεις τις αλλαγες κ εσυ.
Η eagle pack holistic εχει πιο υγειηνα συστασικα αλλα σαν πρωτο συστατικο το meal(δλδ ολα οσα εγραψε η desdemona πανω).Η ρουαγιαλ ισως εχει το chicken σαν πρωτο αλλα μας τα χαλαει στα υπολοιπα...πφφφ...Οτι και να δωσουμε,πανω κατω τα ιδια ειναι.:(

ΟΥΦ!!γατομαμάδες και γατομπαμπάδες, μπερδεύτηκα ,η χριστιανή!! Αχ, το παλόγατό μου, να μην τρώει τίποτα μα τίποτα μαγειρευτό:cry::cry::cry: Μόνο ψάρι, κοτόπουλο και κρέας θα της έδινα, άντε και λίγο συκωτάκι!!Τώρα, νηστική μένει, ούτε να τα μυρίσει:down::down:Και δεν της τα δίνω μαγειρεμένα με μπαχαρικά. Για βραστά μιλάμε. Ορίστε, τώρα, τρώει όλο ετοιματζίδικες κροκέτες και δεν το χωράει ο νους μου αυτό:down::down:

Στην Ελλαδα καλης ποιοτητας ξηρες ειναι οι οrijen,eagle pack holistic.

.

Εγω θα συμφονιζο, για μενα το καλιτερο ειναι τα φαγιτα που δεν εχουνε καλαμποκη, διμιτριακα, σογια η οποια διποτε αλλη μορφη που μπορουνε να γραφτουνε αυτα (corn gluten, corn surup, maize, whole wheat , wheat gluten , wheat flour , rice, oat...)

Στην Ελλαδα θα ελεγα οτι μετα το οrijen θα εβαλα Acana grain free, NutraGold Finicky adult cat(εχει καλητερη συστατικα απο τα αλλα της ιδιας ετεριας.)

Εχω ακουση οτι το eagle pack και το Nutro ειναι καλη αλλα δεν τα εχο δοκιμαζει.

Κατα τι γνομι μου παλη, τα Iams, Pro plan, Royal Canin, Hills ειναι απλα πανακριβα για τη πιοτιτα που προσφερουν (κοιταξτε τα συστατικα!)

Να κοιτααξτε επισης να μην εχει κρεμμιδια η σκορδο γιατη καπιοες ετεριες το χρισιμοπιουν για flavor enhancer (δεν ξερο την ελληνιλη λεξι) και να μη γραφει στα συστατικα "animal meal" "meat" η "by products"

και για μενα τα συστατικα που γραφουνε "chicken meal" προτα ειναι τα καλητερα, τα γατακια πρεπει να φανε ΟΛΑ τα πραγματα του ζωω, σκεφτιτε οτη ειναι κυνιγη απο τη φυση τους, και οταν τρονε τα ποδικια η τα πουλια, τα τρονε ολα ! Εγω δεν ταιζο ποτε τα γατακια μου μοσχαρι η ψαρι, μονο κοτοπουλο, παπια η κουνελι.

γεια σας! η γατουλα μου ειναι 5 μηνων και την ταιζω friskies ξηρη τροφη. πολλοι λενε οτι δν ειναι καλη. ποια ξηρη τροφη θεωρειται πιο καλη; στο σουπερ μαρκετ συνηθως friskies εχουν.. :confused:

Γεια σου!

Κι εγώ από ότι έχω ακούσει, οι καλύτερες τροφές είναι των εταιρειών: Royal Canin, Hill's, Eukanuba. Εμένα η γατούλα μου ανάμεσα σε Royal Canin και Hill's, προτιμάει την πρώτη. Τη δεύτερη δεν τη δοκιμάζει με τίποτα. Πάντως, είναι προτιμότερο να αγοράζεις την τροφή σου από τον κτηνίατρο ή από pet shop και να διαβάζεις ποια τροφή είναι κατάλληλη για τη γάτα σου από άποψη ηλικίας, ράτσας, βάρους ή αργότερα όταν θα τη στειρώσεις κ.τ.λ.

Να σου ζήσει!

Πηγα πετ-σοπ!:rolleyes:

Το ποοοοσο μαρεσει να χαζευω εκει μεσα δεν λεγεται...ειδικα στις τροφες!:D

Δεν μ κανει η καρδια να ταισω royal το καμαρι μ...μετα τα holistic και τα ground brown rice,peas,carrots να παω στα corn gluten,wheat,soy....δεν μπορω:|...

Ειδομεν...:hmm:

(επισης τις Nutro τις ξεχναμε ,ενημερωτικα το λεω,δεν βγαζουν πλεον.Αδεια τα ραφια)

Oυφ! επηρεαστηκα με τα meals που ειπατε:cry:Σκεφτομαι να ξανα αλλαξω τροφη.Αν γινει αυτο η επομενη επιλογή ειναι η Advance sterilized.Τα συστατικα της δεν τα βρηκα ατο internet που εψαξα.Μηπως ξερει κανεις να με κατατοπίσει?:hmm:

Περαν του αγχους,παρε μια τροφη π να μπορεις να βρεις.
Ελεος πια!Με τις ελειψεις ! Δεν εχουμε 7κιλο,δεν εχουμε παπια εχουμε ψαρι,ααα ξερετε ψαρι εχουμε 15κιλο!!!Πφφφ...Παρτε τροφη π να μπορειτε να βρειτε σε κανα 2 πετ σοπς.

(Μιας κ λεγαμε πανω για το dehydrated poultry meat,στην dry dog food της royal αυτο ειναι το πρωτο συστατικο:))

@ELENIP
Για τη sterilized δεν γνωρίζω, αλλά η κανονική advance έχει στα συστατικά καθαρό κρέας, ρύζι, μπόλικα σιτηρά (είπαμε, αυτά δεν τα αποφεύγεις εύκολα!) και ζωικές πρωτεΐνες.

Σχετικά με τα πάσης φύσεως κρεατάλευρα (αυτά είναι τα meals), δεν χρειάζεται να ανησυχείς, γιατί αυτά που ακούγονται αφορούν κυρίως την Αμερική. Στην Ευρώπη, τα πράγματα είναι πιο αυστηρά και το κρέας που κρίνεται ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί σε ζωοτροφές, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να συμπεριληφθεί κρέας άγνωστης προέλευσης.

Απλώς, επειδή τα κρεατάλευρα μπορεί να είναι φτιαγμένα από πολλά και διαφορετικά πράγματα (κομμάτια υψηλής ως και μικρής διατροφικής αξίας), όταν η εταιρία τα αναφέρει στα πρώτα κιόλας συστατικά σημαίνει ότι ούτε και η ίδια γνωρίζει ακριβώς τι υπάρχει στην τροφή της. Γι' αυτό είναι καλύτερο να προτιμάμε τις τροφές με καθαρό κρέας ως πρώτο συστατικό.:)

Ωχ.Η τροφη που παιρνω λεει made in U.S.A(eagle pack hollistic) Ρε γ....ο δεν θελω αλλες αλλαγες:cry:Αλλα αμα πρεπει...:/:.Τι να κανω???Καμια προταση??

εγω πηρα την friskies..μια που δεν την βρισκω παντου.:hmm::hmm::hmm:.ειναι η indoor formula..και εχει και γρασιδι (χορταρι απο τον κηπο) το γραφει..εχω ακουσει απο πολλους να λενε οτι κανει καλο..και πηρα και hill's και την ανακατεψα ...οποτε εχει και αεροστεγη συσκευασια του 1,5 κιλου..κλεινω την σακουλα και αποθηκευω λιγο σε βαζο για να της βαζω καθημερινα..:)

Ωχ.Η τροφη που παιρνω λεει made in U.S.A(eagle pack hollistic) Ρε γ....ο δεν θελω αλλες αλλαγες:cry:Αλλα αμα πρεπει...:/:.Τι να κανω???Καμια προταση??

Πολλοι λενε πως οι αμερικανικες ειναι καλυτερες.
Βασικα ο καθενας λεει οτι θελει.
Δεν βρισκω το λογο να αλλαξεις,εκτος κ αν δεν βρισκεις την τροφη π ταιζεις τωρα.(οπως αυτα π μ κανουν εμενα!με τα 7κιλα και τα 3κιλα!π ολο δεν βρισκουν!).
Αν αλλαξεις,παρε royal canin.Απο αυτες του επιπεδου της(full σιτηρα δλδ) ειναι καλυτερη κ πιο εξειδικευμενη(στειρωμενα,light κτλ).

εγω πηρα την friskies.
Please πεταξε την!Η δωστην στα αδεσποτα ,μην παει χαμενη.
Τετοιου ειδους τροφες,με τοσο σκουπιδαριο μεσα ,ειναι οτι χειροτερο για την υγεια του ζωο μακροπροθεσμα.Πειραζουν τα νεφρα ,εχουν πολυ αλατι,ζαχαρη κτλ...:blink:

Εγω παντως σε ολες μου τις γατες royal εδινα και δινω και ειμαι απολυτα ικανοποιημενη.Προτιμω να ειναι το κρεας καλυτερο...Σε καποια φαση εδινα στον Σειριο Hill's και το τριχωμα του εγινε φανταστικο,αλλα εδω που ειμαι τωρα δε βρισκω,οποτε γυρισαμε παλι στη royal canin.Προσφατα δοκιμασαμε και την bellezza απο την καινουρια σειρα που υποτιθεται οτι εχει και λαχανικα και βοτανα.Δε μπορω να πω οτι ξετρελαθηκε,αλλα την ανακατεψα με την young male ετσι για αλλαγη.

H Hills που ειδα σημερα ειχε πρωτο συστατικο σιτηρα!:|Και να πεις οτι ειναι καμια οικονομικη...:hmm:Απαραδεκτο.

(κυλισα παλι...σημερα μπουκαρισα στο πετ σοπ κ αρχισα την ερευνα ΚΑΙ για γατοτροφες!:lol:)

Απο οτι φαινεται η royal ειναι πολυ καλη επιλογη τελικα.Πολλοι γατογονεις την προτιμουν...:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back