Ποια ξηρά τροφή είναι καλή;;

Ειναι στην ιδια τιμη με τη royal canin περιπου,ελαχιστα πιο οικονομικη.Εισαι σιγουρος οτι ειναι πρωτο συστατικο της τα σιτηρα;Ποια σειρα κοιταξες;Η αληθεια ειναι οτι προτιμ την κτηνιατρικη σειρα της royal,κυριως γιατι εχει ξεχωριστη δειρα για καθε ηλικια,με μικρες διαβαθμισεις.Για παραδειγμα μπορουσα να δινω την weaning στη Μόιρα όσο ήταν μωρο,την growth τώρα που ειναι ακομα αστειρωτη,να τη γυρισω σε weaning για τη γεννα,και να δωσω την young female μετα τη στειρωση.Η Hill's δεν εχει τοσες διαβαθμισεις,και για τον Σειριο πλεον βρισκω την sterilized μονο,που αν δεν κανω λαθος ειναι για ενηλικες γατες μονο.Στειρωθηκε που στειρωθηκε εξι μηνων και ειναι αδυνατουλης,δεν θελω να του δινω και τοσο Light τροφη απο τωρα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

https://www.hillspet.com/hillspet/pr...ProductCode=SD_FL_D_adt_NA_o_O_IND_orig_USARG

ειδα την απλη adult.
Η παραπανω ειναι για indoor cats.Δεν εχει δημητριακα πρωτα,αλλα εχει υποπροιοντα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι,δικιο εχεις,δεν το ηξερα...Οποτε royal και πάλι royal.

Ναι,δικιο εχεις,δεν το ηξερα...Οποτε royal και πάλι royal.

Δώρα, να ξέρεις ότι για φανταστικό τρίχωμα, η Royal έχει τη Skin
https://www.royalcanin.co.uk/my_pet/cat_products/feline_care_nutrition/hair_and_skin.aspx
και
https://www.royalcanin.co.uk/vet/lifestage_diets/kitten_and_neutered_feline/skin_young_female.aspx

Η τροφή του δεύτερου link είναι της κτηνιατρικής σειράς, την ξέρω, την έχω πάρει στο male τύπο της και τους κάνει εξαιρετικό τρίχωμα. Την πήρα εποχή που μαδούσαν και δεν πίστευα στα μάτια μου από τη γυαλάδα και την ομορφιά της τρίχας τους. Απλώς δεν είναι light και την κόψαμε:/:

Φαινεται πολυ καλη!
Αλλα που να τη βρω εδω,και κανει αραγε για στειρωμενα;Οχι βεβαια ως αποκλειστικη τροφη,αλλα σκεφτομαι αν τη βρω να του την ανακατευω με τη Young male.

Εγώ, για να πω την αμαρτία μου, όταν βλέπω τόση εξειδίκευση (για indoor, για outdoor, για τις τάδε ράτσες, για κοντότριχα, μακρύτριχα και ημιμακρύτριχα, για γάτες με κομμένη ουρά και γάτες με δύο κεφάλια) σκέφτομαι, ΟΚ, κάποιος μας δουλεύει!:P Μάλλον όλα αυτά ικανοποιούν την καταναλωτική μανία μας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο - χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, φυσικά.:|

(σόρι, έχω σιχαθεί λίγο αυτή την ιστορία με τη Royal Canin)

Ο δικος μου που δεν εχει δυο κεφαλια,αμα του δωσω αυτη της royal για τα δικεφαλα λες να του φυτρωσει κι αλλο;:lol:
Α ρε Ρουλα εγραψες παλι...

Εγώ, για να πω την αμαρτία μου, όταν βλέπω τόση εξειδίκευση (για indoor, για outdoor, για τις τάδε ράτσες, για κοντότριχα, μακρύτριχα και ημιμακρύτριχα, για γάτες με κομμένη ουρά και γάτες με δύο κεφάλια) σκέφτομαι, ΟΚ, κάποιος μας δουλεύει!:P Μάλλον όλα αυτά ικανοποιούν την καταναλωτική μανία μας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο - χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, φυσικά.:|

(σόρι, έχω σιχαθεί λίγο αυτή την ιστορία με τη Royal Canin)

Α βρε Ρούκο...μέσα στο μυαλό μου είσαι;):D το ίδιο ακριβώς πιστεύω κι εγώ

Η τροφή του δεύτερου link είναι της κτηνιατρικής σειράς, την ξέρω, την έχω πάρει στο male τύπο της και τους κάνει εξαιρετικό τρίχωμα. Την πήρα εποχή που μαδούσαν και δεν πίστευα στα μάτια μου από τη γυαλάδα και την ομορφιά της τρίχας τους. Απλώς δεν είναι light και την κόψαμε:/:

Κοπελιές, νομίζω ότι έγραψα τη ΔΙΚΗ μου εμπειρία και εντύπωση από τη συγκεκριμένη τροφή. Δεν εκθείασα καμία μάρκα, απλώς παρέθεσα το λινκ της τροφής που με κάλυψε, για να βοηθήσω. Τυχαίνει να είναι Royal. Θα μπορούσε να είναι Φόγιαλ, Μπόγιαλ κλπ. Τώρα, και η πολλή καχυποψία, πάλι, φέρνει αποτέλεσμα; Δεν ξέρω...

Κοπελιές, νομίζω ότι έγραψα τη ΔΙΚΗ μου εμπειρία και εντύπωση από τη συγκεκριμένη τροφή. Δεν εκθείασα καμία μάρκα, απλώς παρέθεσα το λινκ της τροφής που με κάλυψε, για να βοηθήσω. Τυχαίνει να είναι Royal. Θα μπορούσε να είναι Φόγιαλ, Μπόγιαλ κλπ. Τώρα, και η πολλή καχυποψία, πάλι, φέρνει αποτέλεσμα; Δεν ξέρω...
Συμφωνώ απόλυτα.Το πρόβλημα όμως σχετίζεται με τον υπερκαταναλωτισμό που γενικότερα υπάρχει παντού και το μαρκετινγκ κάθε εταιρίας.Πάντως προσωπική μου άποψη είναι ότι κάτι που δεν μπορείς να το ελέγχεις ο ίδιος μην το εμπιστεύεσαι.Εδώ σε παιδικά γάλατα είχαν βάλει οι Κινέζοι μελαμίνη...

Kαλημερα!
Τι ν πω βρε παιδια...εμενα μ φαινεται γελοιο κ εκεινο με τις ρατσες!
Τι παει να πει ειδικη τροφη για Περσιας ή αντοιστιχα για σκυλια,Λαμπραντορ κτλ κτλ...Οταν κοιταξα τις ''ειδικες'' για ρατσες της royal ηταν απογοητευση!Οι περισοτερες με πρωτο συστατικο σιτηρα!Και οι τιμες στο ταβανι!

Για μενα ενα κριτηριο ειναι κ τα σκανδαλα με τα recalls.To να μην εχε recall στο ιστορικο της ειναι ενα + .
Επισης προτιμω τροφες π δεν ανηκουν στην ιδια εταιρια οπως πολλες αλλες.
Πχ royal canin,pro plan(και καμια 20αρια ακομα) κτλ κτλ ανηκουν στη Menu Foods.Το σκανδαλο με τη μελαμινη αφορουσε τις τροφες που συσχετιζονταν με την παραπανω εταιρια μιας κ εκεινοι λογικα κανονιζουν τις προμηθειες,πρωτες υλες.
Πχ η eagle pack holistic παρασκευαζεται στην Αμερικη,με ''ντοπια'' υλικα,το εργοστασιο βγαζει μονο 2 φορμουλες κ δεν συνεργαζεται με αλλες εταιριες(δλδ σαν τη menu foods που κανονιζει τα ''σουξου μουξου'' για τοοοσες τροφες).:hmm:

Καλημερες πολλεεεες!!!!!:up:

Παντως οσοι εχουν δοκιμασει την ειδικη για περσικα εχουν δει πολυ μεγαλη διαφορα...Φανταζομαι οτι μαδανε περισσοτερο,ή εχει διαφορα στο τριχωμα.Για τα σκυλια δεν ξερω τι γινεται.

Συμφωνω πως ισως εχουν συστατικα μεσα π βοηθανε περισοτερο το τριχωμα κτλ...

Εχοντας ομως ενα σαρκοφαγο ζωο(γατα-σκυλος ,βλεπε δοντια) πως ειναι δυνατον να εχουμε στη διατροφη του τα σιτηρα(καλαμποκι,ρυζι,σιταρι-μπεεε!χαχα) ???:hmm:
Δεν ειναι και απτη φυση του σχεδιασμενα να καταναλωνουν τετοιου ειδους τροφες.
Μηπως κανουν κακο μακροπροθεσμα???Μηπως επιβαρυνουν τον οργανισμο?:hmm:^2...

Kαλημερα!
Τι ν πω βρε παιδια...εμενα μ φαινεται γελοιο κ εκεινο με τις ρατσες!
Τι παει να πει ειδικη τροφη για Περσιας ή αντοιστιχα για σκυλια,Λαμπραντορ κτλ κτλ...

Συμφωνω πως ισως εχουν συστατικα μεσα π βοηθανε περισοτερο το τριχωμα κτλ.....

Μήπως είσαι λίγο αναποφάσιστος; Λίγο "να'χαμε να λέγαμε" είναι τα ποστ σου... ή μου φαίνεται;

Έχω την εντύπωση ότι ο σκύλος είναι παμφάγο...:hmm: αλλά τελοσπάντων, καλό είναι μια τροφή να μην είναι πηγμένη στα σιτηρά και στα άλευρα. Και επειδή ιδανική κροκέτα δεν υπάρχει, επιλέγεις από αυτά που έχεις μπροστά σου. Και είδαμε ήδη ότι πάντα κάπου θα υπάρχει κάτι στο οποίο μια τροφή χωλαίνει, είτε αυτό είναι παραπάνω υδατάνθρακες, είτε είναι meal, είτε οτιδήποτε.

Λεω :
Πως ισως ΚΑΠΟΙΑ απο τα συστατικα να βοηθουν το τριχωμα της γατας.
Το οτι βαζουν παραπανω βιταμινη ταδε που βοηθα στο τριχωμα, ΑΛΛΑ κοτσαρουν πρωτο συστατικο σιτηρα ή πρωτο συστατικο κρεας και μετα 4 αλευρα σιτηρων,μου φαινεται παλαβο.Μιλαμε για ενα ζωο που στη φυση του δεν θα ετρωγε τετοια πραγματα.

το ''να 'χαμε να λεγαμε''...οκ...δεν τα λεω για να ''πω''.Τα λεω επειδη προβληματιζομαι κ θελω να μαθω-ανταλλαξω αποψεις.

edit:
https://petcorner.gr/index.php?optio...59:2008-10-14-16-38-37&catid=4:--a-&Itemid=56

Eνημερωτικα...

συγνώμη αλλά μόλις κοίταξα αυτές τις αμερικάνικες εταιρείες και δεν κατάλαβα καμια διαφορά σε σχέση με τις υπολοιπες ευρωπαικές...και αυτή περιέχει κρέας πουλερικών αλλά δεν αποσαφηνίζει αν ειναι πρώτη ύλη το κρέας ή υποπροιόντα κρέατος...και μέσα εχει κατι ντομάτες και κάτι αλλά φρούτα...υδατάνθρακες....:hmm:λοιπόν μην το κάνουμε μεγάλο θέμα και καλό ειναι να μιλάμε αν ειμαστε μέσα σε μια εταιρεία και δουλεύουμε ή αν είμαστε έστω του αντικειμένου...όλες οι τροφές σαφώς δεν έχουν μέσα την καλυτερη ποιότητα πρώτων υλών, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε μια ετοιμη τροφή στο κατοικίδιό μας..πέρα απο τις αλλεργίες οι τροφές δεν εχουν συσχετιστεί με καμιά άλλη πάθηση...λίγες αμερικάνικες εταιρείες έχουν μέσα πρώτες ύλες καθαρό κρέας και νομίζω ότι αυτες δεν ερχονται καν στην ευρώπη, κατα πόσο στην Ελλάδα...:(και σαφως οταν εχουμε πολλές διαφορετικές κατηγορίες τροφών είναι λίγο θέμα Marketing,αλλά και οι εταιρείες τροφών αυτο κάνουν πώληση αρα και marketing!

Δ
https://www.royalcanin.co.uk/vet/lifestage_diets/kitten_and_neutered_feline/skin_young_female.aspx

Αυτή η τροφή είναι για στειρωμένες (ημι-)μακρύτριχες γάτες. Το λέω με σιγουριά γιατί αυτή τρώει η Ρενάτα. Εξάλλου, γράφει πάνω πάνω στο πακέτο "Neutered";) Και έχει τη φωτογραφία μιας Βιρμανούλας φάτσα κάρτα:P

γεια σας! η γατουλα μου ειναι 5 μηνων και την ταιζω friskies ξηρη τροφη. πολλοι λενε οτι δν ειναι καλη. ποια ξηρη τροφη θεωρειται πιο καλη; στο σουπερ μαρκετ συνηθως friskies εχουν.. :confused:

οι friskies ειναι το απολυτο junk food.
Απο τις καλες θεωρω την wellness core, αλλα δεν ταιζω τον γατουλη μου ξηρα τροφη γιατι δεν ειναι καλες ακομα και αν εχουν τα καλυτερα συστατικα. Προτιμω τις premium κονσερβες γιατι ξερω οτι παιρνει το νερο που χρειαζεται και θα λιγοστεψουν οι πιθανοτητες να εμφανισει UTIs & kidney failure. Απο κονσερβες προτιμω τις EVO 95% venison, duck, chicken & turkey, beef, οι οποιες δεν περιεχουν ουτε grains, ουτε gluten. Αυτες τις μερες σκεφτομαι να τον αρχισω στην raw diet γιατι και η ξηρα τροφη και οι κονσερβες δεν μου φαινονται υγειινες.:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμενα αν φαει πολυ κονσερβα κανει κολλιτιδα.Επισης,η κονσερβα δεν ειναι πληρης τροφη,αυτο μου το εχει επιβεβαιωσει και η γιατρος μας.Τελος,εχεις σκεφτει ποτε το κακο που γινεται στα δοντακια και τα ουλα του τρωγοντας συνεχεια κονσερβα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back