Ποιο είδος τροφής;

Nonika

Διακεκριμένο μέλος

Η Nonika αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 7.403 μηνύματα.
Σε γατα 9-10μηνων στειρωμενη δινουμε τροφη για γατακια ή για στειρωμενες γατες? :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην το σκέφτεσαι πολύ... Πριν απο μία εβδομάδα έκανα στείρωση στο γάτο μου και η γιατρός μου συνέστησε τροφή για στρειρωμένους γάτους. Εγώ προτιμω γενικά την royal canin που του αρέσει πολύ. Απο ότι μου είπε και η γιατρός είναι σημαντικό να ακολουθήσει δίαιτα για να μην παχύνει μετά την επέμβαση. Ασε που απο την ημερά αυτη του έχει ανοιξει η όρεξη τρελά....! Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τροφη για στειρωμενα,για να αποφυγεις τις περιττες θερμιδες και τα προβληματα στο ουροποιητικο.Να προσεχεις και την ποσοτητα,γραφει πανω η συσκευασια ποσο πρεπει να τρωει ημερησιως.

Επειδη την γατουλα θα μου την φερουν σε 3 εβδομαδες κ θα ειναι φρεσκοεγχειρισμενη,θα ηταν καλυτερα να αρχισω(εστω για 1 εβδομαδα)με την τροφη που εχει συνηθισει στο σπιτι της(whiskas) κ μετα να της προσθετω σιγα σιγα την τροφη για στειρωμενα?

Θα ανακατευεις την παλια τροφη της με την καινουρια και σταδιακα θα αυξανεις την ποσοτητα της νεας.Ετσι θα τη συνηθισει και θα αποφυγεις και τυχον διαρροιες.

ναι, για λιγο μετα μπορεις. ειχα κανει την ιδια ερωτηση στη κτηνιατρο που στειρωσε την πασχαλια κ μου χε πει οτι ναι μεν τα οργανα αφαιρουνται, αλλα οι ορμονες θελουν καποιο διαστημα να σταματησουν να εκκρινονται. για λιγο διαστημα δεν πειραζει.:)
αλλα μετα, οπωσδηποτε τροφη για στειρωμενα :)

Επίσης ιδανική τροφή είναι η Royal Canin Young Female ή Male (δεν κατάλαβα τι φύλο είναι το γατάκι) η οποία είναι ακριβώς για στειρωμένα νεαρά γατιά!:) Μπορείς να διαβάσεις και σχετικές κριτικές στις γατοτροφές.

Κοριτσακι ειναι η Νεδουλα μου!Θα κανω την προσαρμογη οπως λετε παραπανω,ανακατευοντας παλια με καινουρια.Ελπιζω να μπορεσω να χρησιμοποιησω την royal,ξερω οτι ειναι καλη αλλα ξερω οτι ειναι κ πανακριβη.Ισως παρω αυτην κ μια πιο οικονομικη μετα να τις αναμειγνυω,τι λετε?

Εγω δεν το κανω.Ειναι πιο ακριβη μεν,χορταινουν με λιγοτερη ποσοτητα δε.Το εχω παρατηρησει αυτο,πιο παλια στα γατακια μας διναμε whiskas και ετρωγαν πολυ περισσοτερο.

Eιδα πως και η Purina ONE εχει για στειρωμενα.Ειναι μια μετρια καi πιο οικονομικη ξηρα.
Πιο καλη εννοειται απτα whiskas/friskies αλλα οχι οσο καλη η royal canin.Καπου στη μεση δλδ.
Tα ζυγιζεις και αποφασιζεις.
(επειδη επεσε σφιχτοκΩλιαση το τελευταιο καιρο,τιμησαμε και εμεις την ΟΝΕ στο σκυλουνι...:rolleyes:)

Νίκο μιας και ασχολεισαι με το θεμα,ξερεις αν η ιδια εταιρια βγαζει αμμο;:hmm:

Ξερω οτι η Purina βγαζει την friskies αμμο για γατες.:hmm:Αρρωματικη ή οχι δεν ξερω...

Δε μιλαω για τη friskies,ενας πετσοπας εδω μου ειπε οτι παρηγγειλε απο την εταιρια αυτη αμμμο και την περιμενει.Θα δειξει,αν τη δοκιμασουμε θα γραψω μια κριτικη.

Kοιτα,η εταιρια ειναι ιδια.H Purina βγαζει κ τις ΟΝΕ,Friskies,ProPlan,Tonus...To ιδιο συμβαινει κ με την αμμο υποθετω.Η ιδια εταιρια(Purina) την παραγει αλλα λογικα θα δινει αλλο ονομα σε καθε σειρα(ΟΝΕ,φρισκιεσ κτλ...).:hmm:
Σε σουπερ μαρκετ παντως δεν την εχω δει μιας και η ΟΝΕ υπαρχει μονο εκει.

εδω η αμμος της purina λεγεται maxx scoop και υπαρχει σε διαφορα αρωματα (πορτοκαλι και κανελλα νομιζω). Μηπως λετε γι'αυτην;

Δεν ξερω καθολου,δεν θυμοταν το ονομα,αλλα μου ειπε οτι απο βδομαδα μαλλον θα την εχει κι αν η τιμη της ειναι καλη λεω να τη δοκιμασω.Για να παρω everclean πρεπει να κανω δεκα χιλιομετρα.:down:

Τελικα πηρα την whiskas με τοννο για την προσαρμογη κ μια σακουλα sterilcat.To οτι τρωνε μικροτερες ποσοτητες απο τις ακριβες εταιριες ειναι διαπιστωμενο απο ολους?Τα οικονομικα μου δεν ειναι κ στα καλυτερα τους οποτε δεν νομιχω οτι θα μπορουσα να δινω συνεχεια ακριβη τροφη.Αν ομως χρειαζεται λιγοτερη ποσοτητα κ τελικα στον μηνα δεν υπαρχει τραγικη διαφορα κοστους τοτε ισως να να γινει κ ετσι!Το εχει μελετησει κανεις?

Γραφει πανω στη συσκευασια ποσο πρεπει να τρωει καθημερινα;Αν ναι,μπορεις να υπολογισεις ποσες μερες θα σου βγαλει το σακουλι και ποσο θα χρειαζοταν με τη whiskas.

Σωστα,θα το δω μολις γυρισω σπιτι.
Παρεπιπτοντως πηρα αμμο catsan αλλα με τα λευκα πετραδακια,οχι αυτην με τα σβωλακια.Ειναι πολυ χαλια?Να γυρισω η να κανω υπομονη μεχρι να τελειωσει κ μετα να παρω την πιο ακριβη?

Εσενα δες ποια σε βολευει...Αν δε σε ενοχλει θα ηταν καλυτερο να παιρνεις πιο φτηνη αμμο και να δινεις τη διαφορα σε καλυτερη τροφη.;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back