Ποιο είδος τροφής;

Αυτο θα ηταν το καλυτερο,εννοειται,αλλα μιας κ μενω σε δυαρακι θα εχω προβλημα με μυρωδιες οποτε αναγκαστικα πρεπει να δωσω βαση κ στην αμμο!Η catsan απλου τυπου μυριζει?Διαβασα ολα τα reviews αλλα πιο πολυ για τον ακριβο τυπο λενε καλα λογια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερώτηση:
Μπορεί κάποιος να ταϊζει τη γάτα του μόνο σπιτικό φαγητό ενώ είναι στειρωμένη:confused:;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτο θα ηταν το καλυτερο,εννοειται,αλλα μιας κ μενω σε δυαρακι θα εχω προβλημα με μυρωδιες οποτε αναγκαστικα πρεπει να δωσω βαση κ στην αμμο!Η catsan απλου τυπου μυριζει?Διαβασα ολα τα reviews αλλα πιο πολυ για τον ακριβο τυπο λενε καλα λογια![

Σημασία έχει και το πόσο συχνά καθαρίζεται πάντως η άμμος για να μην μυρίζει. Εγώ έχω αγοράσει μια άμμο από το Aldi που είναι αρκετά φτηνή. Κοστίζουν 4 ευρώ τα 10 λίτρα και αν την καθαρίζω κάθε μέρα δεν μυρίζει. Έχω γράψει και ένα review σχετικά αλλά δεν έχει μπει ακόμη. Έχω δοκιμάσει αρκετές άμμους, και την ακριβή που ναι είναι πολύ καλή, αλλά όχι τόσο πιο καλή για να δίνω τόσα λεφτά. Προτιμώ να αγοράζω καλύτερη τροφή..

Ερώτηση:
Μπορεί κάποιος να ταϊζει τη γάτα του μόνο σπιτικό φαγητό ενώ είναι στειρωμένη:confused:;

Μπορεί, αλλα θα παχύνει ΠΟΛΥ, δεν θα τρέφεται σωστά, και θα πάθει πέτρα στα δόντια, και προβλήματά άλλα γενικότερα. Συκώτι, νεφρά κλπ.

Το δικό μας φαγητό δεν είναι ισορροπημένη τροφή για τις γάτες, ειδικά για τα στειρωμένα.:)

Ερώτηση:

Το σπιτίκο φαγητό δεν έχει όμως όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται μια γάτα για να είναι υγιής. Άσε που μπορεί να περιέχει και συστατικά που της κάνουν κακό. Εμένα κιόλας μου φαίνεται και λίγο μπελάς γιατί δεν μπορείς κάθε μέρα να μαγειρεύεις φαγητό που να είναι ορεκτικό και για τη γάτα σου.. Οπότε προτιμάς κάποιες καλής ποιότητας κροκέτες ειδικές για στειρωμένα ζωάκια και ξενοιάζεις..:)

Μπορεί, αλλα θα παχύνει ΠΟΛΥ, δεν θα τρέφεται σωστά, και θα πάθει πέτρα στα δόντια, και προβλήματά άλλα γενικότερα. Συκώτι, νεφρά κλπ.

Το δικό μας φαγητό δεν είναι ισορροπημένη τροφή για τις γάτες, ειδικά για τα στειρωμένα.:)

Το σπιτίκο φαγητό δεν έχει όμως όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται μια γάτα για να είναι υγιής. Άσε που μπορεί να περιέχει και συστατικά που τισ κάνουν κακό. Εμένα κιόλας μου φαίνεται και λίγο μπελάς γιατί δεν μπορείς κάθε μέρα να μαγειρεύεις φαγητό που να είναι ορεκτικό και για τη γάτα σου.. Οπότε προτιμάς κάποιες καλής ποιότητας κροκέτες ειδικές για στειρωμένα ζωάκια και ξενοιάζεις..:)
Ευχαριστώ:)!Πάντως δε θα πειράξει λίγο λαιμός κοτόπουλου ή κομματιασμένο ψαράκι με λαχανικά ή κανά φρουτάκι;Σλουρπ!Ακούγονται πεντανόστημα:lol:!!!

:) Εννοείται!! Απλά αυτά όλα σαν λιχουδιά που και που. Όχι σαν βασική και μοναδική επιλογή:)

:) Εννοείται!! Απλά αυτά όλα σαν λιχουδιά που και που. Όχι σαν βασική και μοναδική επιλογή:)
Σωστά!Βλέπετε έχω ένα φίλο που δεν είναι αυτής της άποψης:down: και για να σιγουρευτώ ρωτησα εσάς;).

Νομιζω καποια την ειχε ψιλοθαψει την αμμο απο τα aldi,εγραψε οτι ειναι χαλια!Στο εμπορικο που δουλευω εχει aldi,θα την δοκιμασω μολις τελειωσει η catsan να δω αν εχει διαφορες.Παντως η catsan εχει πολλες καλλες κριτικες στο ιντερνετ.Αχ,δυσκολη επιλογη σ'αυτο το θεμα!Περιμενω εναγωνιως την κριτικη,να δω τι θα σχολιασουν κ αλλα ατομα που την δοκιμασαν!

και προβλήματά άλλα γενικότερα. Συκώτι, νεφρά κλπ.
Eνω με τη ξηρα οχι???
Τιποτα δεν ειναι σιγουρο οσον αφορα τη διατροφη.Αποψη μου φυσικα αυτη.
Γιατι ξερω ζωα που ζουν ΥΓΙΕΣΤΑΤΑ με μαγειρευτο και ζωα που ζουνε επισης ΥΓΙΕΣΤΑΤΑ με ξηρα...Αβυσσος...:cool:

Η Purina ONE απο οτι εχω δει ,δινει την ιδια ημερισια ποσοτητα με εκεινη π δινει για τη Pro Plan.Δλδ τις ποσοτητες που δινουν οι καλες τροφες.
Nonika,δες και την ΟΝΕ μηπως σε συμφερει.

Νομιζω purina ONE πηρα,sterilcat ο τυπος.Γραφει πως θελει 60γρ ημερησιως μια γατα 4κιλων.Η whiskas εχει προτεινομενη ποσοτητα 70γρ ημερησιως για μια γατα των ιδιων κιλων,αρα εχει μια διαφορα ,αν κ οχι μεγαλη.Αυτο που προσεξα ειναι οτι εχει κ αυτη πανω απο 30% πρωτεινη,αρα δεν θα ηταν μια καλη εναλλακτικη για τις ακριβες εταιριες,εστω κ για συμπληρωματικη?

Πιστευω πως η ΟΝΕ ειναι η μεση λυση.
Δλδ ουτε η τελειως φτηνη(πρωτο συστατικο δημητριακα) ουτε η τελειως ακριβη.
Εχει πρωτο συστατικο κρεας,καποια αλευρα σιτηρων(μην τα θελουμε κ ολα δικα μας!) και η τιμη της ειναι πολυ καλη(3κιλα-12ευρω).Απο κει κ περα εχει να κανει με το αν πληρει τις προδιαγραφες του καθενος και αν ταιριαζει στο ζωο του.

Αν η τροφη που εχω παντως ειναι η οικονομικη μεση λυση τοτε θα την συνεχισω κ θα ξεπεσω σε whiskas μονο σε ΠΟΛΥ δυσκολες περιοδους.Παρεπιπτοντως κ ο γατος μου επαθε ουρολιθιαση πριν μηνες,του πηραμε καλη τροφη αλλα ο αδελφος μου -που εχει αναλαβει τα εξοδα του γατου απο τοτε που μετακομισα στο δικο μου-δεν εχει την δυνατοτητα να του παιρνει παντα την ιδια.Η πιο οικονομικη για στειρωμενα ειναι η purina one?Τουλαχιστον να τον πεισω να την παρει κ να την χρησιμοποιει η μαμα μου εκ περιτροπης με την πιο φτηνη!

Aπο οτι εχω δει η ΟΝΕ ειναι η πιο οικονομικη για στειρωμενα...Αν υπαρχει και καποια αλλη δεν ξερω.Τουλαχιστον θεωρειται καλουτσικη ξηρα βαση συστατικων.

Οk,θα μεινω σ'αυτην τοτε,ευχαριστω :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back