Ποιο λουρί είναι ιδανικό για τη γάτα;

Eλπίζω να μην βγαίνει απο τον κήπο και να έχεις κάνει κάποια περίφραξη. Eίναι πολύ επικίνδυνα εκεί έξω για τα μωράκια μας... Tουλάχιστον να μην περνάνε αυτοκίνητα γιατί τοτε καλό το λουράκι αλλά οι οδηγοί δεν τα βλέπουν αυτά, δυστυχώς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επιτελούς κατάφερα και έβαλα λουρί στην Mici. :up: Της πήρα το μωβάκι λουράκι με την μπαντανά με τα χρωματιστά πουά, από τα Accessorize.
Έγινε πόλεμος για να την κάνω να το συνηθίσει. Όποτε πήγαινε να το βγάλει με τα δόντια της, πήγαινα κοντά της και της το έβαζα στην θέση του. Χαϊδεύοντας την, συχνά για να καταλάβει ότι δεν είναι κάτι το τραγικό. Το συνήθισε ευτυχώς μέσα σε μια μέρα. Και της ΠΑΕΕΙΙΙΙΙ....:D τρομάρα της, φτου να μην την ματιάσω. Θα προσπαθήσω να την βγάλω μια φωτογραφία και θα την βάλω στο site της.
[SIZE=+0]Βέβαια θα ήθελα να βρω αυτό το λουρί που ανάφερε ο/η Ballu με το safety release κούμπωμα. Έχω παει σε μεγάλα petshop ακόμα και στην κτηνίατρο της που δίπλα έχει ένα μικρό petshop. Θα ένιωθα πιο ασφαλής με ένα τέτοιο λουρί. Θα της φτιάξω και μια μικρή ταυτότητα. Από ότι διάβασα σε παλιότερα μηνύματα σχετικά με το λουρί και την ταυτότητα, θα πάρω την πλακέτα καλύτερα. Τι λέτε;;; :hmm:

[SIZE=+0]Επίσης θα της πάρω το λουρί σαμαράκι, για να την πάρουμε μαζί μας ένα Σ/Κ στο εξοχικό στην Ερμιόνη. Τι λέτε;;; θα την καταφέρω να το συνηθίσει και αυτό;;; :redface: [/SIZE]
[/SIZE]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tουλάχιστον να μην περνάνε αυτοκίνητα γιατί τοτε καλό το λουράκι αλλά οι οδηγοί δεν τα βλέπουν αυτά, δυστυχώς.
Όλγα, η Mici μου ξέρει να προσέχει στον δρόμο. Άκουει πρώτα εάν περνάει αυτοκίνητο και με ένα σάλτο περνάει απέναντι :up: μένουμε σε περιοχή που οι δρόμοι είναι στενοί και με πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Δεν πλησιάζει άλλους ανθρώπους στον δρόμο παρά μόνο εμένα, τον Βαγγέλη και όσους άλλους γνωστούς έχει γνωρίσει και δεν δοκιμάζει αλλά πράγματα εκτός από αυτό που της βάζουμε εμείς.
Δυστυχώς δεν μπορώ να την περιορίσω, έχει μάθει να ζει έξω και μέσα στο σπίτι. Αν ο άντρας μου δεν είχε πρόβλημα να την έχουμε μόνιμα στο σπίτι, θα την είχαμε. Αλλά και πάλι, δεν θέλω να της στερήσω την ελευθέρια κινήσεων της έξω στον κήπο. Άσε που ίνα έξυπνη και καλή κυνηγός... :inlove: το ΠΟΣΑ ποντίκια έχει πιάσει μέχρι χτες, δεν λέγεται!!!
Το λουρί το θέλω για να γνωρίζει ο κόσμος ότι ανήκει σε κάποιους.

Κι εγώ για τον ίδιο λόγο του το είχα βάλει το λουράκι όταν ζούσε έξω στο δρόμο, μήπως τον γλυτώσω από φόλα ή κανένα απρόσεκτο οδηγό. Μόνο που φοβάμαι να τον ξαναφήσω να βγαίνει στο κήπο γαιτί γάτα είναι, θα βγει και στο δρόμο και τότε κάνει σαν παλαβός. Τότε που ζούσε έξω και τον τάηζα μαζί με τ'αλλα αδέσποτα, όποτε έβγενα στο μπαλκόνι ή άκουγε από μακριά την φωνή μου έτρεχε σαν τρελλός και το να τον πατήσει αυτοκίνητο ήταν θέμα χρόνου...

Μόνο που φοβάμαι να τον ξαναφήσω να βγαίνει στο κήπο γαιτί γάτα είναι, θα βγει και στο δρόμο και τότε κάνει σαν παλαβός.
Ασπασία, έχεις δίκιο για τα αυτοκίνητα.
Γενικά η Mici, ακόμα και όταν με άκουει δεν έρχεται ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ για να περάσει τον δρόμο. Τον περνάει προσέχοντας και όταν φτάσει στον διάδρομο της πολυκατοικίας τότε αρχίζει να τρέχει προς την πόρτα και να περιμένει να ανοίξω :) Αυτό το έμαθε από την μανούλα του η οποία ζούσε στους δρόμους για χρόνια. Εκπαιδεύτηκε πολύ καλά, μπορώ να πω.
Βέβαια, είμαι πάντα με την ψύχη μου στο λαρύγγι μου, όποτε με ακολουθεί όταν φεύγω από το σπίτι.

Μετά από τα... τεντο-σαφάρι της Αρήθας αποφασίσαμε ότι τα οχυρωματικά έργα στη βεράντα δεν είναι ικανά να σταματήσουνε τη γάτα-Ιντιάνα Τζόουνς :/: και εξετάζουμε εναλλακτικές λύσεις.
Μια από αυτές είναι και το να τη βγάζουμε στη βεράντα μόνο με σαμαράκι και λουράκι, έτσι ώστε να έχει μεν ελευθερία κινήσεων αλλά να έχουμε κι εμείς το κεφάλι μας πιο ήσυχο.
Ψάχνοντας λίγο, έχω βρει πολλά διαφορετικά σαμαράκια και δεν ξέρω τι είδους να διαλέξω. Εσείς ποιο έχετε; Ξέρετε μήπως ποιες είναι πάνω-κάτω οι διαφορές τους; Είμαι μάλλον μεταξύ του σχήματος "8" και σχήματος "Η" (2ο και 3ο στη φωτογραφία). Το πρώτο (αυτό που μοιάζει με "ζακετάκι") έγραφε ότι είναι πολύ ασφαλές, αλλά νομίζω ότι θα την ενοχλεί και θα τη ζεσταίνει πολύ...:hmm:
Γνώμες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• harnesses.JPG
    harnesses.JPG
    35,3 KB · Εμφανίσεις: 1.279
Στο site του Αιλουρου διάβασα οτι το σωστο ειναι αυτο με το σχήμα Η.
Αρχικά μηπως θα ηταν καλύτερα να την εχετε υπο διαρκη επίβλεψη οσο ειναι εξω? Δηλαδη να βγαινετε μαζι στο μπαλκονι και οταν τη βλεπετε ετοιμη να σαλταρει στην τεντα να της φωνάζετε "μη" ή να την ψεκάζετε ελαφρα με λιγο νεράκι? (ζεστη εχουμε κακο δεν κανει...).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εγω υπερ του μπαλκονιου αλλα με επιβλεψη ειμαι ξερω οτι υπαρχουν και διαφορετικες γνωμες που αφηνουν ελευθερη προσβαση στο μπαλκονι αλλα πολυ επικινδυνο μου φαινεται ειδικα αν λειπει καποιος πολλες ωρες . Τωρα σχετικα με την αρηθα δοκιμασε της πρωτα μπαλκονι με επιβλεψη γιατι το σαμαρακι δεν το εχω δοκιμασει μεν στις δικες μου αλλα το βλεπω λιγο χλωμο να το κρατησει ... μακαρι να κανω λαθος.

Στο site του Αιλουρου διάβασα οτι το σωστο ειναι αυτο με το σχήμα Η.
Ευχαριστώ!! :up: Δεν είχα σκεφτεί να κοιτάξω εκεί...:redface:
Αρχικά μηπως θα ηταν καλύτερα να την εχετε υπο διαρκη επίβλεψη οσο ειναι εξω? Δηλαδη να βγαινετε μαζι στο μπαλκονι και οταν τη βλεπετε ετοιμη να σαλταρει στην τεντα να της φωνάζετε "μη" ή να την ψεκάζετε ελαφρα με λιγο νεράκι? (ζεστη εχουμε κακο δεν κανει...).
Αυτό κάνουμε προς το παρόν, αλλά δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί. Πρέπει κάθε φορά που μπαίνουμε μέσα για να πάρουμε κάτι, να σηκώσουμε το τηλέφωνο, ο,τιδήποτε, να μαζεύουμε την Αρήθα και να κλείνουμε και τις μπαλκονόπορτες (όλα της τα κατορθώματα ξεκίνησαν σε περιπτώσεις που την είχαμε αφήσει μόνη της για λιγότερο από ένα λεπτό). Το νερό δεν τη σταματάει ΚΑΘΟΛΟΥ :blink: Το μόνο που την αποθάρρυνε προσωρινά ήταν όταν βάλαμε κολλητική ταινία στο κάγκελο, αλλά κι αυτή βρήκε τρόπο να την ξεκολλάει πριν ανέβει :mad: Όχι μόνο Ταρζάν, αλλά και Μαγκάιβερ αυτή η γάτα!... :/:

Εγώ έχω πάρει το σαμαράκι σε σχήμα Η. Το θέμα είναι ότι ο Χιόνης με τρώει κυριολεκτικά όσες φορές έχω προσπαθήσει να του το βάλω και όταν τελικά το καταφέρνω ξαπλώνει κάτω και τον σέρνω. Αρνείται να περπατήσει με αυτό. Ευελπιστώ ότι κάτι θα καταφέρω με τον Πίπη αρκεί να τον μάθω όσο είναι μικρός...:(

Όχι μόνο Ταρζάν, αλλά και Μαγκάιβερ αυτή η γάτα!... :/:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Οντως ετσι δειχνει! Ευτυχως με την Αργυρω δεν εχω προβλημα. Τις βλακειες τις κανει (επικινδυνα ακροβατικά στο τοιχίο) οταν ειμαστε κι εμεις στο μπαλκονι. Εαν τυχει να μεινει μονη της αρχιζει και μας ψαχνει εναγωνίως (μιλάμε για τσιρίδα!) Μας βγηκε κι αυτο εξαρτημένο! Κατα τα αλλα, παρολο που ημουν εναντιον του ψεκάσματος στη μουρη, επειδη η Αργυρω ειναι σε ηλικια που δεν τη σταματαει τιποτα, το εφαρμοσα με μετρο. Τωρα οταν με δει να κανω κινηση για να το πιασω εξαφανίζεται!

Ισμηνη να σε ρωτησω η Αργυρω δαγκωνει ? γιατι εμας η Ιολη ερχεται παιζει και τσακ σου παταει και μια η το αλλο ερχεται και κανει επιθεση σε χερι ποδι οτι βρει εξω απο το σεντονι ... σκεφτομαι λοιπον και εγω σοβαρα να εφαρμοσω το κολπο με το νερο σε ψεκαστηρι το βαζεις ε ? αν και αυτη για να στρωσει πρεπει να την ποιασω με το λαστιχο :lol::lol:

Nαι δαγκώνει πάνω στο παιχνίδι. Επίσης κρυβεται κι οταν περνάω κάνει "επίθεση" στα πόδια. Το ιδιο και στο κρεβάτι. Δαγκώνει τα πόδια.Σε αυτα τα καμωματα απλά, δεν της δίνω σημασία. Και σταματάει μετά απο λίγο. Ή της ρίχνω τα ποντικάκια της για να δαγκώνει αυτά. Το ψεκαστήρι το έχω μόνο για το μπαλκόνι, όταν τη βλέπω να ανεβαίνει στο τοιχίο. Επειδή εκει υπάρχει άμεσος κίνδυνος θέλω να καταλάβει ότι δεν πρέπει να ανεβαίνει.
Τωρα πια δεν το χρησιμοποιώ. Αρκει που με βλέπει να πηγαίνω να το πιάσω. Εξαφανίζεται παιχνιδιάρικα! (Αρα εχει καταλάβει, αλλά συνεχίσει "το βιολί της"...)

Ολες μου οι ελπιδες γκρεμιστηκαν με βλεπω να κοιμαμαι με παπλωμα η απλα να αναισθητοποιουμαι οποτε δαγκωνει δεν δαγκνωνει το ιδιο και το αυτο :lol::lol:... εμενα ευτυχως η μικρη δεν μπορει ακομα να ανεβει στις ακρες του μπαλκονιου που ειναι χτισμενο και εκει ανεβαινει η φαιδρα και ρεμβαζει ..... οποτε οταν βλεπει την φαιδρα πανω απλα την κοιταει παραπονεμενα και ετσι εχει ελατωσει τις ταρζανιες και η φαιδρα καθεται και αυτη κατω και παιζουν με την μικρη .... :up:

Λοιπόν, τελικά πήραμε σαμαράκι και λουράκι. Το σαμαράκι (απ' αυτά σε σχήμα Η) το δέχτηκε αμέσως και χωρίς κανένα πρόβλημα, περπατούσε, έτρεχε και χοροπηδούσε κανονικότατα, σα να μη συμβαίνει τίποτα.
Δυστυχώς όμως, τρόμαξε πάρα πολύ με το λουράκι. Μας έδωσαν ένα απ' αυτά τα επεκτεινόμενα που βγάζουν βόλτα τους σκύλους. Το προτιμήσαμε γιατί είχε το μεγαλύτερο μήκος (5 μέτρα) και γιατί μαζεύεται αυτόματα, να μη μπλέκεται στα πόδια της. Αλλά μόλις περπατούσε λίγο και συνειδητοποιούσε την ύπαρξή του άρχιζε να τρέχει σαν παλαβή, να αναποδογυρίζει καρέκλες κλπ... :(
Μάλλον θα πρέπει να της το εισάγω πολύ σταδιακά :hmm:Την λυπήθηκα πολύ την καημένη, πήρε μεγάλη τρομάρα... :/:

xa xa xa θα ηθελα να ειμουν εκει και να το εβλεπα αυτο(φιληκα το λεω μην παραξιγηθουμε):P

Το σαμαράκι (απ' αυτά σε σχήμα Η) το δέχτηκε αμέσως και χωρίς κανένα πρόβλημα, περπατούσε, έτρεχε και χοροπηδούσε κανονικότατα, σα να μη συμβαίνει τίποτα.
Δυστυχώς όμως, τρόμαξε πάρα πολύ με το λουράκι.

Κι εγώ σαμαράκι σε σχήμα Η φοράω στον Ντάρκυ κάθε φορά που βγαίνουμε στο μπαλκόνι. Μια φορά βγήκαμε χωρίς και κόντεψε να πάει στο μπαλκόνι της διπλανής που σχεδόν μονίμως λείπει στο εξωτερικό και άντε να τον βγάζαμε από εκεί..:/: Στην αρχή του φαινόταν περίεργο που ήταν περιορισμένος αλλά τώρα έχει μάθει και περπατάει με το λουράκι και μάλιστα κάνει και χαρές γιατί λουράκι= βόλτα..:happy:

καλά νέα!!

Έχω καλά νέα!! Κάναμε μεγάλες προόδους με το λουράκι :)
Όλο το Σαββατοκύριακο χαρήκαμε τη δροσιά στη βεράντα, και η Αρήθα κι εμείς. :up: Το μόνο μας πρόβλημα τώρα πια είναι ότι επειδή της αρέσει να περνάει κάτω απ' το τραπέζι και τις καρέκλες, μπλέκει το λουράκι στα πόδια τους και κάθε τρεις και λίγο πρέπει να της το βγάζω και να της το ξεμπερδεύω. Αλλά μικρό το κακό!
Την έβγαλα και φωτογραφία, θα σας τη δείξω το απόγευμα που θα πάω σπίτι! ;)

Ιδού! :) Ρεμβάζοντας στο κάγκελο, εν πλήρει εξαρτύσει!! :P

Με γεια σας! Χαίρομαι που το συνήθισε γρήγορα.
Πάντως, πλέγμα-ξεπλέγμα δε μασάει η Αρήθα!:P Τώρα σε καταλαβαίνω...

Και η ερώτηση της άσχετης: επειδή θέλω κι εγώ να βάλω πλέγμα στο μπαλκόνι αλλά όλο το αναβάλλω, μπαίνει από την εξωτερική πλευρά, όπως είδα στη φωτογραφία; Γιατί νόμιζα ότι μπαίνει από την εσωτερική...:redface:

(μπαρδόν για το οφ-τόπικ)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back