Ποιο λουρί είναι ιδανικό για τη γάτα;

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ που το είδα στη φωτογραφία μπλόκαρα !:blink: Τελικά καλύτερα απ'έξω. Αν το είχα βάλει κι εγώ απ'έξω θα γλύτωνα το σκαρφάλωμα...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ευτυχως που το συνηθισε τοσο γρηγορα;) κι η Αρηθα εχει μεγαλωσει τοοοοσο πολυυυυ:P !!!εχει γινει πια ολοκληρη κοπελα:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

επειδή θέλω κι εγώ να βάλω πλέγμα στο μπαλκόνι αλλά όλο το αναβάλλω, μπαίνει από την εξωτερική πλευρά, όπως είδα στη φωτογραφία; Γιατί νόμιζα ότι μπαίνει από την εσωτερική...:redface:
Τελικά καλύτερα απ'έξω. Αν το είχα βάλει κι εγώ απ'έξω θα γλύτωνα το σκαρφάλωμα...:/:
Ρούλα, κι εμείς στην αρχή από μέσα το είχαμε βάλει, αλλά η Αρήθα το χρησιμοποιούσε για να σκαρφαλώνει (δηλαδή τη βοηθούσε, αντί να την εμποδίζει). Όπως είπε και η Ασπασία, το βάλαμε απ' έξω για να γλιτώσουμε το σκαρφάλωμα. (Βέβαια, η Αρήθα είναι ειδική περίπτωση, σε δυό-τρεις μέρες το σκαρφάλωσε και έτσι) ;)
ευτυχως που το συνηθισε τοσο γρηγορα;) κι η Αρηθα εχει μεγαλωσει τοοοοσο πολυυυυ:P !!!εχει γινει πια ολοκληρη κοπελα:rolleyes:
:inlove: :inlove: :inlove: Ευχαριστούμε!! Η αλήθεια είναι ότι το τρώμε όλο το φαΐ μας... :redface: :rolleyes:

Όντως έχει μεγαλώσει πολύ, έχει γίνει ολόκληρη δεσποινίδα :P

εμεις δεν ειχαμε ποτε προβλημα με το λουρι το δεχτηκε απο την πρωτη στιγμη.:P τωρα του φοραω ενα λουρακι απο skooby doo!! θα το βγαλω φωτο καμια φορα να σας το δειξω.

προσπαθησα να της βαλω λουρι!!! μεγαλη επιτυχια! κατ'αρην ο λαιμος της ειναι ακομα μικρος. ελεος ας μεγαλωσει! μετα τρελλαθηκε που κατι κουδουνιζε πανω της και προσπαθουσε να παιξει με το κουδουνακι του λουριου. πολυ γελιο, πως δεν εβγαλε κανα ματι με τα νυχια της ηταν σαν να αυτοχαστουκιζοταν!!!!!!!!!!!!!!:lol::lol::lol: βγαζω το κουδουνακι αλλα δεν ηταν αρκετο γιατι το λουρακι εχει μια βλακεια πλαστικο πανω που κανει θορυβο και επρεπε να το δει. φανταστει να προσπαθει να δει τι γινεται στο λαιμο της. ψοφησα απο τα γελια. μετα αποφασισε οτι θα το βγαλει για να το εξετασει καλυτερα και αρχισε να το τραβαει με τα δοντια. τοτε πηρα την μεγαλη αποφαση και της το εβγαλα. παντως ειμαι χαζη (δευτερη φορα που το παραδεχομαι σημερα) απλα επρεπε να βγαλω και το χαζο αυτο πλαστικο ισως τοτε να μην την ενοχλει! δεν ξερω αν το κουμπωμα ομως ειναι ασφαλειας σαν αυτα που λετε.

οσο για το σαμαρακι τωρα καταλαβα τι ειναι . καλη φαση!!! δεν τους το βγαζετε ποτε? παντως οταν ημουν μικρη ειχα δει μια να βγαζει βολτα στο δρομο την γατα της και την κοροιδευα τερμα, τωρα ντρεπομαι να το κανω εγω!!! αν, λεμε τωρα, φοραμε σαμαρακι με λουρακι στο μπαλκονι, ειμαστε δεμενες= ασφαλεις και πεσουμε απο το μπαλκονι θα κρεμομαστε στον αερα απλα χωρις να παθουμε τιποτα, σωστα????

ξερουμε τιμες για σαμαρακια???????????

ξερουμε τιμες για σαμαρακια???????????
Αν θυμάμαι καλά το είχα πάρει κάπου 6 ευρώ από το petshop Ζωόπολις στην Χάρητος στο Κολωνάκι

οσο για το σαμαρακι τωρα καταλαβα τι ειναι . καλη φαση!!! δεν τους το βγαζετε ποτε?
Εγώ της το φοράω μόνο όταν βγαίνει στη βεράντα (μαζί με λουράκι βέβαια).
αν, λεμε τωρα, φοραμε σαμαρακι με λουρακι στο μπαλκονι, ειμαστε δεμενες= ασφαλεις και πεσουμε απο το μπαλκονι θα κρεμομαστε στον αερα απλα χωρις να παθουμε τιποτα, σωστα????
Θεωρητικά, μάλλον ναι.:hmm:Ωστόσο, θα πρέπει το σαμαράκι να είναι ρυθμισμένο ΑΚΡΙΒΩΣ στο σωστό μέγεθος (καλύτερα να στο ρυθμίσει ο κτηνίατρος). Το σαμαράκι της Αρήθας το είχα πιο χαλαρό από όσο έπρεπε και μια φορά που "κρεμάστηκε" :blink: έτσι όπως λες (από τη μέσα πλευρά της βεράντας ευτυχώς) "γλίστρησε" από το σαμαράκι και το έβγαλε. Το πήγα στον Αίλουρο και μας το έσφιξε όσο πρέπει, ελπίζω ότι τώρα είναι πιο ασφαλές. Καλύτερα πάντως να ρυθμίσεις και το μήκος του λουριού έτσι ώστε να μη φτάνει να "κρεμαστεί" από κάτω.

της εβαλα σαμαρακι. σε πρωτη φαση δεν της αρεσει δεν θηθελε να το βαλει. αλλα εκανα αυτο που λεει ο αιλουρος της εδωσα αμεσως να φαει κατι γευστικο (οχι κατσαριδα, για οσους διαβασαν και το αλλο θεμα). τωρα τρωει και δεν την νοιαζει ελπιζω να τα παμε καλα. της ειναι λιγο , πολυ λιγο πιο μεγαλο απο οτι θα ηθελα αλλα μου φαινεται καλο!

της εδωσα αμεσως να φαει κατι γευστικο (οχι κατσαριδα, για οσους διαβασαν και το αλλο θεμα).
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
της ειναι λιγο , πολυ λιγο πιο μεγαλο απο οτι θα ηθελα αλλα μου φαινεται καλο!
Τα περισσότερα σαμαράκια (αν όχι όλα) μπορούν να ρυθμιστούν ανάλογα με το μέγεθος του ζώου. Αυτό που πήρες δεν ρυθμίζεται;

το εχω στο μικροτερο μεγεθος. γιατι τα αλλα ηταν πολυ μικρα μετα. ετσι κι αλλιως θα μεγαλωσει κι αλλο. το προβλημα ειναι οτι με καποιο τροπο το εβγαλε. πως ειναι δυνατον? βγηκα εξω και αλλου το γατι αλλου το σαμαρακι με το λουρι. τι εγινε?

Ε, τι να 'γινε... το έβγαλε! :lol:
Προφανώς της είναι πολύ μεγάλο, εκτός κι αν δεν της το είχες φορέσει σωστά. :hmm:Το συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορείς να βασίζεσαι σ' αυτό και να την αφήνεις χωρίς επιτήρηση, τουλάχιστον μέχρι να "πετύχεις" το σωστό μέγεθος. Πώς ρυθμίζεται το σαμαράκι που πήρες; Έχει τρυπούλες, σα ζώνη;

οχι δεν εχει τρυπουλες. πως να σου εξηγησω? ειναι λουρακια που σφιγγουν. μα δεν γινεται να το βγαλει ετσι οπως ειναι. της το ξαναφορεσα. φαινεται σαν να μην την βολευει. ετσι ειναι στην αρχη?

Και το δικό μας έτσι είναι, με λουράκια που σφίγγουν. Με μπέρδεψε αυτό που έγραψες πριν:
το εχω στο μικροτερο μεγεθος. γιατι τα αλλα ηταν πολυ μικρα μετα.
φαινεται σαν να μην την βολευει. ετσι ειναι στην αρχη?
Ε, ναι, στην αρχή μάλλον είναι φυσιολογικό να μην τη βολεύει, λογικά όμως θα το συνηθίσει γρήγορα. Αλλά το ότι μπορεί να το βγάλει (ακόμα κι αν εσένα σου φαίνεται αρκετά σφιχτό) σημαίνει ότι της είναι πολύ μεγάλο. Θα σου πρότεινα να την πήγαινες στον κτηνίατρο μαζί με το σαμαράκι, να της το προσαρμόσει εκείνος στο σωστό μέγεθος.

το εχω σφιξει οσο πιο πολυ παει. στο μαγαζι ειχε και πιο μικρα λουρακια αλλα ηταν πολυ μικρα. το θεμα δεν ειναι αν της ειναι μεγαλο, ετσι οπως ειναι το σαμαρακι δεν μπορει να βγει!!!

Ωραία!!!
Αλλά πώς την έπεισες να φορέσει λουράκι και σαμαράκι;;; :) :rolleyes:
Αναρωτιέμαι ποιο λουρί είναι ιδανικό για μια γάτα που παίζει και κυνηγάει τον περισσότερο καιρό στον κήπο.
Μπορει η Maggie μου να ενοχλιθει απο το καμπανακι στο λουρακι?????:confused::greycat::cat:

Πολύ πιθανό..... :hmm::hmm:

με το σαμαρακι δεν ειχα καμια επιτυχια. δεν το θελει με τιποτα. το βγαζει μετα απο δυο λεπτα και μολις το βλεπει υστεριαζει!!!! τουλαχιστον φοραει το λουρακι της κατι ειναι κι αυτο! οποτε τωρα ειναι στο μπαλκονι ελευθερη παλι!!! ο κινδυνος να πεσει απο το μπαλκονι υπαρχει σε ολες τι ηλικιες; δεν αποκτουν καποια στιγμη αισθηση του κινδυνου; δεν μπορω να ειμαι ολη την ωρα μαζι της. βεβαια την εχω μαλωσει αρκετα για τα καγκελα και δεν ανεβαινει τοσο πολυ πανω οπως πριν. σπανια την πετυχαινω και οταν με δει κατεβαινει πριν φωναξω πια!!! ειναι εξυπνο το μαναρι μου!!!

για την δικια μου το ιδανικο ειναι το ''κανενα'''δεν το δεχτηκε παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες που καναμε--αλλα δεν βγαινει μονη στο μπαλκονι-ειναι παντα υπο παρακολουθηση;)

ο κινδυνος να πεσει απο το μπαλκονι υπαρχει σε ολες τι ηλικιες; δεν αποκτουν καποια στιγμη αισθηση του κινδυνου;
Σίγουρα οι μικρές ηλικίες είναι πιο επικίνδυνες, αλλά δυστυχώς ο κίνδυνος της πτώσης δεν εξαλείφεται ποτέ...:/: Εξάλλου, τις πιο πολλές φορές πέφτουν είτε από πρόθεση (πχ αστείρωτες γάτες σε οίστρο) είτε από απροσεξία. Αν δώσει πχ έναν πήδο για να πιάσει ένα πουλί ή ένα ζουζούνι ή για να περάσει στο δίπλα μπαλκόνι, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μην εκτιμήσει σωστά την απόσταση ή να γλιστρήσει και να βρεθεί από κάτω. Ή μπορεί να την τρομάξει κάποιος θόρυβος και να χάσει την ισορροπία της.
Αφού για σας δε δούλεψε το σαμαράκι, δες τι μπορείς να κάνεις από άποψη περίφραξης, αλλιώς δε βλέπω άλλη λύση από τη συνεχή επιτήρηση...:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back