Ποιο λουρί είναι ιδανικό για τη γάτα;

Εγω λεω να παρατηρεις τη συμπεριφορα της και το δερματακι της.Λογικα σε μερικες μερες θα το συνηθισει,κι εμενα ετσι εκαναν στην αρχη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ Δώρα μου. :):kiss:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πε παιδιά, τη βλέπω και ξύνεται στο λαιμό...Μπορεί να φταίει το λουράκι ή να είναι τυχαίο; Είναι βελούδινο, οπότε δεν είναι σκληρό για να την ενοχλεί. :hmm:
Εμένα συνεχεια ξύνονται όταν φορούν τα λουράκια τους.Η το κάνουν επειδή τους ενοχλεί(απλά που υπάρχει, ή το υφασμα φταίει)ή το κάνουν μπροστά μας για να μας δείξουν ότι τους ενοχλεί ακι δεν το θέλουν.:happy:Κλασικές γάτες...Πάντως όσο καιρό το φορούσαν (πλέον τα χάσαμε τα λουράκια εμείς:lol::lol::lol:)ξυνόντουσαν αλλά παίζανε κι όλας χωρίς να ξύνονται..απλά δεν τους άρεσε..δεν έπαθαν τίποτα..:)

Θέλω να ρωτησω κατι -και συγνωμη για το άσχετο στο θέμα σου zoo:redface:-αλλά ισχύει αυτό που κάπου άκουσα ,οτι δηλαδή στα μακρύτριχα γατουνια δεν πρέπει να φοράμε λουράκι??:confused:

Καλο ειναι να αποφευγεται,γιατι κανουν κομπους και τους ριχνει το πλουσιο τριχωμα του λαιμου.

Θέλω να ρωτησω κατι -και συγνωμη για το άσχετο στο θέμα σου zoo:redface:-αλλά ισχύει αυτό που κάπου άκουσα ,οτι δηλαδή στα μακρύτριχα γατουνια δεν πρέπει να φοράμε λουράκι??:confused:

Δεν το θεωρώ άσχετο, μια μου εμένα είναι μακρύτριχα.
Δεν ξέρω παιδιά. Κι εγώ εδώ το διάβασα. Πάντως όταν ρώτησα για λουράκι την κτηνίατρο, δεν μου είπε κάτι τέτοιο. Αλλά συνήθως συμφωνεί με οτι της λες αυτή, οπότε δεν μπορώ να είμαι και απόλυτα σίγουρη.:/:

Ας μας διαφωτίσουν οι έμπειροι γατογονείς και όσοι έχουν μακρύτριχα.

Τη ώρα που έγραφα, απάντησε η Δώρα.
Χμ...σύμφωνα με αυτό δεν πρέπει να τους φορέσω. :/:
Δεν γίνεται όμως ρε παιδιά, γιατί μπορεί να τα χάσω μια που μένω και σε μονοκατοικία.
Δεν υπάρχει κάτι που να τους δίνεις ώστε να αποφεχθεί η πτώση του τριχώματος;
Για τους κόμπους δεν με νοιάζει, γιατί θα τους το αφαιρώ μαι φορά τη βδομάδα για να τους χτενίζω εκεί.

Χίλια thanks Δωράκι, κάποιος τέτοιος λόγος φαντάστηκα κι εγώ ότι θα υπήρχε....!:)

Μακρυτριχα ρε παιδια εννουμε τα βιρμανιας,ή τα περσικα,που εχουν πολυ μεγαλο μηκος τριχας,οχι τα γατονια που ειναι απλα λιγο φουντωτα.Αυτα δεν κανουν κομπους.

Τη ώρα που έγραφα, απάντησε η Δώρα.
Χμ...σύμφωνα με αυτό δεν πρέπει να τους φορέσω. :/:
Δεν γίνεται όμως ρε παιδιά, γιατί μπορεί να τα χάσω μια που μένω και σε μονοκατοικία.
Δεν υπάρχει κάτι που να τους δίνεις ώστε να αποφεχθεί η πτώση του τριχώματος;
Για τους κόμπους δεν με νοιάζει, γιατί θα τους το αφαιρώ μαι φορά τη βδομάδα για να τους χτενίζω εκεί.

Είναι μακρύτριχα τα δικά σου???:hmm:

Μακρυτριχα ρε παιδια εννουμε τα βιρμανιας,ή τα περσικα,που εχουν πολυ μεγαλο μηκος τριχας,οχι τα γατονια που ειναι απλα λιγο φουντωτα.Αυτα δεν κανουν κομπους.
Και εγώ αυτό εννοούσα γιατι άλλωστε Ραγκντολάκι θα πάρω που ειναι τιγκα μακρύτριχο!!!!!:D:up:

Είναι μακρύτριχα τα δικά σου???:hmm:

Ναι. :rolleyes:
Κεραμιδόγατα, αδέσποτα μεν, μακρύτριχα όμως. Ιδίως ο Όλιο μου.:happy:

Διορθώνω την απάντηση, γιατί διάβασα τι έγραψε η Δώρα.

Η ιατρός μου είπε ότι θεωρούνται μακρύτριχα κοινά ευρωπαικά και τα 2.

Δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος τοτε να μην τους βάλεις λουράκι και ιδίως αφού πρόκειται για την ασφάλεια τους...Δεν θα έχει κάποιο προβλημα το τριχωμα τους νομίζω...

Θα δείξει...

Θα δείξει...
Μην αγχώνεσαι τόσο...Με την σωστή και εντατική φροντίδα του παιδιού σου δεν θα έχεις πρόβλημα με το λουρακι.:)Τώρα βέβαια η προσωπική μου γνώμη είναι να βάλεις το πιο ελαφρύ ,λουράκι που θα βρεις.Εγώ από γκλιν γκλιν μεσα στα αυτιά μου κάθε τρεις και λίγο σκέφτηκα ότι θα είναι εκνευριστικό και στα γατάκια μου.Όταν πλέον γίνανε θηρία τους έσπασα το κουδουνάκι για να παίζουν και ελεύθερα κρυφτό.:)Το λουράκι τους το φοράω γιατί είναι πιο όμορφα κατά την γνώμη μου..αλλά όπως προείπα, το βγάζουν προφανώς γιατί δεν το θέλουν...τι να κάνω..???Τα αφήνω "γυμνουλια":)

Μην αγχώνεσαι τόσο...Με την σωστή και εντατική φροντίδα του παιδιού σου δεν θα έχεις πρόβλημα με το λουρακι.:)Τώρα βέβαια η προσωπική μου γνώμη είναι να βάλεις το πιο ελαφρύ ,λουράκι που θα βρεις.Εγώ από γκλιν γκλιν μεσα στα αυτιά μου κάθε τρεις και λίγο σκέφτηκα ότι θα είναι εκνευριστικό και στα γατάκια μου.Όταν πλέον γίνανε θηρία τους έσπασα το κουδουνάκι για να παίζουν και ελεύθερα κρυφτό.:)

Είναι τα παιδιά μου Κατερίνα. Έχω κρατήσει και την αδεσποτούλα Νεφελίτσα που βρήκα.
Το σκέφτηκα ότι θα της είναι ενοχλητικό το κουδουνάκι, αλλά με αυτό τα ακούω που είναι, οπότε θα μείνει ως έχει. Που θα πάει; Θα το συνηθίσει.
Και στα μέσα του μήνα θα βάλω και στον Όλιο μου. Εκεί να δεις τι θα γίνει...:/: Η μικρή είναι υπομονετική, αλλά αυτός δεν δέχεται τίποτα.

Να ρωτήσω κάτι άλλο κόρες. :P
Όταν θέλετε να τους βάλετε σαμαράκι, το φοράτε από πάνω ή αφαιρείτε το λουράκι;

Στο Σειριο που φοραω σαμαρακι,βγαζω το λουρακι.Δε βολευει,γιατι το σαμαρακι περναει κι απο το λαιμο.

Φαντάζομαι σε μακρυτριχο μπορει κάποιος να βάλει σαμαράκι μια στο τόσο αν υπάρχει ανάγκη.π.χ. αν είναι κάπου που πρέπει να το έχεις με λουρακι για λίγο για να μη φύγει ή χαθει???:hmm:

Είναι τα παιδιά μου Κατερίνα. Έχω κρατήσει και την αδεσποτούλα Νεφελίτσα που βρήκα.
Το σκέφτηκα ότι θα της είναι ενοχλητικό το κουδουνάκι, αλλά με αυτό τα ακούω που είναι, οπότε θα μείνει ως έχει. Που θα πάει; Θα το συνηθίσει.
Και στα μέσα του μήνα θα βάλω και στον Όλιο μου. Εκεί να δεις τι θα γίνει...:/: Η μικρή είναι υπομονετική, αλλά αυτός δεν δέχεται τίποτα.

Να ρωτήσω κάτι άλλο κόρες. :P
Όταν θέλετε να τους βάλετε σαμαράκι, το φοράτε από πάνω ή αφαιρείτε το λουράκι;

Αφού σου είπα ότι κι εμείς με την συγκάτοικο όσο ήταν μικρά και δεν τα βλέπαμε, και υπήρχε κίνδυνος να τα χτυπήσουμε, τους τα φοράγαμε..Τώρα είναι αδύνατον να μην τα δούμε.Γιατί απλά γίνανε θηρία..:P

Σαμαράκι δεν τους βάζω..δεν το δέχονται με τίποτα..:/:ΚΑι δεν θέλω να τα βασανίζω..απλά δεν βγαίνουμε στο μπαλκόνι..αλλωστε το συγκεκριμένο μπαλκόνι στο μέρος που βρίσκεται είναι τίγκα στο χώμα και τις γάτες..οπότε δεν κάνει.

Φαντάζομαι σε μακρυτριχο μπορει κάποιος να βάλει σαμαράκι μια στο τόσο αν υπάρχει ανάγκη.π.χ. αν είναι κάπου που πρέπει να το έχεις με λουρακι για λίγο για να μη φύγει ή χαθει???:hmm:
Το σαμαράκι βοηθάει στο να μην πάει κάπου η γάτα και την ψάχνεις αλλά κυρίως στο να μην γίνει κανένα ατύχημα..:)Στο μπαλκόνι ας πουμε να μην πέσει από κανεναν όροφο..

Το σαμαράκι βοηθάει στο να μην πάει κάπου η γάτα και την ψάχνεις αλλά κυρίως στο να μην γίνει κανένα ατύχημα..:)Στο μπαλκόνι ας πουμε να μην πέσει από κανεναν όροφο..

Ναι καλέ ξέρω γιατί τους φοράμε σαμαράκι απλά λέω αν έχει και πάλι επιπτώσεις στο τρίχωμα των μακρύτριχων αν το φορούν μια στο τόσο...:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back